Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οι δυνάμεις Κατοχής εισβάλλουν σε σπίτια!

Οι φασίστες του ΔΝΤ εν δράση, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ακροδεξιάς

"Μου σπάσανε τα δόντια και το χέρι»

«Τα ΜΑΤ με χτύπαγαν στην είσοδο του σπιτιού μου»

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (από την Ελευθεροτυπία)
«Ζούμε τον Μάιο του δέκα», ακούστηκε να λέει μια κοπέλα χθες το μεσημέρι κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίζονταν για ώρες μετά την πορεία αρκετές φασαρίες και επεισόδια. Οι αστυνομικές δυνάμεις ξυλοκοπούσαν, έκαναν προσαγωγές ενώ εκτός από τις καφετέριες και το Στέκι των ... Μεταναστών εισέβαλαν μέχρι και σε κατοικία σπάζοντας, εκτός από τις πόρτες, το χέρι και τα δόντια μιας κατοίκου.
Σε κάθε δρόμο και πεζόδρομο που οδηγούσε στην πλατεία βρίσκονταν πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που δεν άφηναν κανέναν να περάσει. Πάρα πολλοί κάδοι απορριμμάτων ακόμα φλέγονταν. Γύρω από κάθε ομάδα ΜΑΤ και αρκετοί πολίτες που τους φώναζαν -μεταξύ άλλων- «χούντα» και «SS». Ολη την ώρα, διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούονταν. Πότε λεκτικά και πότε με κλομπ και πέτρες.

Η Ιωάννα Μανούσακα είδε τις αστυνομικές δυνάμεις να πολιορκούν την πόρτα του σπιτιού της. «Μόλις είχα επιστρέψει από την πορεία. Ακούω φασαρία και βγαίνω στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Κοιτάω να δω τι διάολο έχει γίνει και ορμάνε οι ΜΑΤατζήδες μέσα και αρχίζουν να μας κοπανάνε με τα κλομπ μέσα στην είσοδο. Οχι στην εξώπορτα στον δρόμο. Μέσα στην είσοδο. Μου σπάσανε τα δόντια με τα κλομπ. Κουνιούνται, πέσανε τα δόντια μου, τα βλέπεις ότι κουνιούνται. Μου σπάσανε και το χέρι. Τρέξαμε και μπήκαμε μέσα στο σπίτι μας. Μας ακολούθησαν. Προσπαθούσαν να μπούνε μέσα στο σπίτι μας. Στο σπίτι μας! Σπάσανε την κλειδαριά. Θέλανε να μπούνε μέσα». Ο άντρας της, ο συνθέτης Βασίλης Βασιλάτος, λέει: «Κρατούσαμε την πόρτα του σπιτιού κυριολεκτικά με τα σώματά μας. Είχαν μαζευτεί νωρίτερα έξω από το σπίτι μας όλες αυτές οι ειδικές δυνάμεις. Βγήκα και τους φώναξα: Τι κάνετε εδώ πέρα; Είστε καθημερινά έξω από τα σπίτια μας. Μας έχετε κάνει τη ζωή κόλαση. Μας έχετε πνίξει στα δακρυγόνα. Φύγετε, δεν θέλουμε να σας βλέπουμε. Ξαφνικά μας στρίμωξε μια ομάδα αστυνομικών. Είχαν βγάλει τα κλομπ. Πρώτα έσπασαν την εξώπορτα και την παραβίασαν. Χτύπησαν τη γυναίκα μου. Μας είδαν που μπήκαμε στο διαμέρισμα του ισογείου. Μπήκαν όλοι μέσα και προσπαθούσαν επί περίπου πέντε λεπτά να σπάσουν την πόρτα του σπιτιού μας και να μπούνε μέσα». Χωρίς να γίνει καμία σύλληψη ή προσαγωγή, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Λίγο νωρίτερα, ένας νεαρός με πράσινη μπλούζα και τα χέρια πισθάγκωνα πιασμένα με χειροπέδες καταφέρνει να διαφύγει από τον αστυνομικό κλοιό που τον περιφρουρεί και αρχίζει να τρέχει στην οδό Τσαμαδού και κατεύθυνση την πλατεία Εξαρχείων. Ολος ο κόσμος τον χειροκροτεί, ενώ όλες σχεδόν οι καφετέριες της πλατείας ανοίγουν τις πόρτες τους για να τον κρύψουν. Τον καταδιώκουν δεκάδες αστυνομικοί και δυνάμεις των ΜΑΤ. Σε πολλές καφετέριες δίπλα στους καφέδες και τα ποτά, βλέπει κανείς μπουκάλια με «Maalox», οξυζενέ και γάζες. Ο νεαρός με την πράσινη μπλούζα ξανασυλλαμβάνεται λίγο αργότερα μέσα σε καφετέρια. Ενώ το μαζεμένο πλήθος γιουχάριζε τους αστυνομικούς και φώναζε στον συλληφθέντα «Κώστα, δεν είσαι μόνος», καταφθάνουν προς την πλατεία περισσότεροι από 50 αστυνομικοί σε μοτοσικλέτες πατώντας όλη την ώρα τις κόρνες τους. Σε μια αστυνομική μοτοσικλέτα, ο ήχος της κόρνας έχει αντικατασταθεί από δυνατά γαβγίσματα. Αρκετοί εξ αυτών (Δύναμη Δ) μπαίνουν με τις μοτοσικλέτες τους στην οδό Τσαμαδού και σταματάνε έξω από το Στέκι των Μεταναστών. Κατά την «άγαρμπη» είσοδό τους ρίχνουν κάτω κάμποσες σταθμευμένες πολιτικές μοτοσικλέτες. Δεν αργούν να εισβάλουν μέσα στο κτίριο. Ενώ από τα μπαλκόνια τούς φώναζαν και έβριζαν, οι αστυνομικές δυνάμεις ξυλοκόπησαν παρευρισκομένους, έβγαζαν δε μέσα από το Στέκι πανό, πλακάτ και ό,τι άλλο έβρισκαν και το έσπαγαν.

Δύο φωτογράφοι που απαθανάτιζαν αυτές τις εικόνες βρέθηκαν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς που απαιτούσαν να σβηστούν οι φωτογραφίες τους. Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αναφέρει πως «Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εγκληματική ενέργεια στην τράπεζα για να επιβάλει καθεστώς τρόμου στη χώρα. Το όργιο της αστυνομοκρατίας με τον χημικό πόλεμο και τους μαζικούς ξυλοδαρμούς κορυφώθηκε σήμερα το απόγευμα στα Εξάρχεια». *
Το βρήκα στο Ημερολόγιο ενός πατέρα

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ? του Παναγιώτη Μητσομπόνου


Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί τον θάνατο τριών ανθρώπων, που δεν απεργούσαν, υπό την απειλή της απόλυσης από τον εργοδότη τους ή και γιατί δεν ήθελαν να χάσουν το μεροκάματο (δικαίωμα τους). Ένα γεγονός που συγκλόνισε την Ελλάδα και έβαλε σε δεύτερη μοίρα την μεγαλύτερη στα χρονικά από την μεταπολίτευση διαδήλωση.

Από την άλλη πλευρά στη γειτονιά μου τα Εξάρχεια πάνω από 500 αστυνομικοί (κυριολεκτώ!) της ομάδας ΔΙΑΣ με λύσσα και μανία προσπαθούσαν να καταλάβουν την κατάληψη της οδού Ζαΐμη όπου μέσα ήταν 7-8-10 το πολύ πιτσιρικάδες από 20 έως 25 χρονών λες και αυτοί ευθύνονται για όλα τα δεινά τούτης της χώρας। Μάλιστα μια ... γειτόνισσα που από την εξώπορτα της πολυκατοικίας της είπε στους μπλε τηρητές της τάξης να φύγουν από τη γειτονιά γιατί μας ενοχλούν έφαγε τόσο ξύλο, που της έσπασαν το σαγόνι και το χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ. Μπήκαν μέσα στο σπίτι της। Έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα οι μαντραχαλάδες!
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πάντως η δημοκρατία πια δεν κινδυνεύει! Οι αναρχικοί καταληψίες της Ζαΐμη συνελήφθηκαν! Από mitsobonos.blogspot.

ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΧΩΡΙ


Ο Σύλλογος Οινοχωριτών Παρνασσίδας, γνωστοποιεί, και προσκαλεί τα μέλη του, τους απανταχού Οινοχωρίτες
και τους φίλους του χωριού μας,
τη πραγματοποίηση και φέτος της εκδήλωσης

« ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ»
στο χωριό μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 23 του Μάη
και ώρα 09.30 το πρωϊ....
Θα γίνει Ιερατικό μνημόσυνο, αναφορές από τους κ.κ. Σπύρο Πολίτη, Γεώργο Πουρνάρα και Σπύρο Ολύμπιο.
Θα ακολουθήσουν, δημοτικοί χοροί, δεξίωση προσκεκλημένων-ψυχαγωγία.
Από oinoxori.gr

Διέγραψε ο Παπανδρέου τους: Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου!


Ο Παπανδρέου μόλις διέγραψε απο το ΠΑΣΟΚ όσους δεν ψήφισαν ΝΑΙ και είπαν απλά Παρών/Παρούσα

Μεγάλη επιτυχία είχε η απεργία της 5 Μαΐου 2010 στην Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Άγιος Νικόλαος 5 Μαΐου 2010
Μετά από πολύ καιρό σε καιρό απεργίας σταμάτησαν τα πάντα, βάση του άρθρου 15, και υπήρξε καλή συμμετοχή των εργαζομένων έξω από την πύλη του εργοστασίου.


Από τις 6:00 το πρωί συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι εργαζόμενοι αφού τελείωσαν την βραδινή βάρδια τους, και παρέμειναν στην πύλη παρά την κούραση και το ξενύχτι και βοήθησαν στην περιφρούρηση της απεργίας. Όσο περνούσε η ώρα οι εργαζόμενοι μαζεύονταν για να στείλουν το μήνυμα τους ... προς την Διεύθυνση της εταιρίας αλλά και προς την κυβέρνηση.

Στις 8:00 είχαμε τις ομιλίες και τοποθετήσεις μελών της Διοίκησης του Σωματείου και παράλληλα κλείσιμο του δρόμου. Αρκετά στελέχη επέστρεψα στα σπίτια τους μετά από την απαίτηση των εργαζομένων, άλλοι ήθελαν να δείξουν την ΄΄υποταγή΄΄ τους και πέρασαν ή μετά από αρκετή ώρα επέστρεψαν για να περάσουν την πύλη σαν να μην συμβαίνει τίποτα, λες και δεν είναι εργαζόμενοι, λες και δεν έχουν παιδιά, λες και δεν τους νοιάζει ποιο θα είναι το μέλλον της κοινωνίας μας, φτάνει να πάρουν το ΄΄μεροκάματό΄΄ τους!

Συνάδελφοι

Όλοι μαζί μπορούμε ν’ αντιστρέψουμε τα δεδομένα. Πρέπει να οργανώσουμε τις επιτροπές στα τμήματα αλλά και να οργανώσουμε την απεργιακή επιτροπή. Παράλληλα να οργανώσουμε συλλαλητήρια στα χωριά και στις πόλεις. Κανένας εργαζόμενος να μην κάνει υπερορίες και να μην συμμετέχει σε συγκεντρώσεις ομάδων και επιτροπές της εταιρίας για όσο κρατάει ο αγώνας μας.

Το Σωματείο μας θ’ αποφασίσει για τις επόμενες κινητοποιήσεις. Τώρα όλοι μας πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό του Σωματείου μας και να ενισχύσουμε τον θεσμό. Ένα θεσμό που ορισμένοι θέλουν να τον απαξιώσουν.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ


Από anexartitoi.gr

Επιστολή Δρακάκη για το χωροταξικό

«Βράζει» ο Δήμος Ιτέας - όπως και οι περισσότεροι Δήμοι στην Φωκίδα, πρωτοστατούντος του Λιδωρικίου - εν μέσω διεργασιών για το χωροταξικό.
Η τύχη της Ιτέας αποτελεί βασική εστία αντιπαράθεσης ενόψει της κατάρτισης του τελικού χάρτη.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, όλο το προηγούμενο διάστημα η διαβούλευση δεν έγινε σωστά. Και δεν έγινε σωστά διότι κάποιοι Αυτοδιοικητικοί στην άκρη του μυαλού τους έχουν την «καρέκλα» και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα επανεκλεγούν ή θα εκλεγούν Δήμαρχοι.
Με τις αλλεπάλληλες παλινωδίες τους,... έπαιξαν με τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί ο ρόλος των συλλογικών οργάνων και να γελοιοποιηθεί το όλο εγχείρημα της διαβούλευσης.
Η εκπρόσωπος του Νομού μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο η βουλευτής κυρία Αφροδίτη Παπαθανάση αντί να βοηθήσει την διαδικασία, όπως ίσως αφελώς θα περίμενε κάποιος, με την στάση της, με το να μην παίρνει θέση, δημιούργησε υπόνοιες ότι ενεργεί παρασκηνιακά.
Αυτή η υποψία ενδυναμώθηκε μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού σχεδίου που ανερυθρίαστα μοιράζει την Φωκίδα σε δύο Δήμους στα όρια των πάλαι ποτέ επαρχείων.
Διότι διερωτάται ο πολίτης πως είναι να δυνατόν να προκρίνεται μία πρόταση για δύο δήμους, όταν αυτή η πρόταση δεν έχει συζητηθεί και δεν έχει ζητηθεί ποτέ από κανέναν.
Ποτέ, κανένα συλλογικό όργανο στον Νομό (Δημοτικά Συμβούλια, φορείς , ΤΕΔΚ κ.λ.π) δεν κατέθεσε ή ανέφερε ή έθεσε τέτοια πρόταση. Αντίθετα υπήρξαν προτάσεις για τρεις, τέσσερις ή πέντε Δήμους. Σημειώνω ότι η πρόταση της ΤΕΔΚ ήταν για τέσσερις ή πέντε Δήμους, καθώς και η επίσημη Εισηγητική Πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής στο Υπουργείο ήταν για τέσσερις Δήμους .
Η κοινωνική συνοχή σε ένα τόπο εξασφαλίζεται όταν όλοι μαζί κόμματα, πολιτειακοί, κοινωνικοί και θεσμικοί παράγοντες διαβουλεύονται με καθαρότητα και διαφάνεια άλλωστε για τον λόγο αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Ραγκούσης στις 10 Ιανουαρίου με την ανακοίνωση του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη από την Ιπποκράτους, ανέφερε ότι όλοι μαζί Βουλευτές και Νομαρχιακές επιτροπές σε κάθε Νομό, θα πρέπει να βγουν στην κοινωνία και να αρχίσει η ουσιαστική διαβούλευση, με σκοπό την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής… πράγμα που στον Νομό μας από την πλευρά της κυρίας βουλευτού δεν έγινε. Συνεπώς, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τις επερχόμενες εξελίξεις αφενός και αφετέρου να σταματήσει την παραπληροφόρηση ότι δήθεν δεν υπάρχουν αντιδράσεις στον Νομό .
Είναι γεγονός ότι υπήρξαν καταγγελίες για βουλευτές που κυκλοφορούσαν στην βουλή με τους χάρτες της διοικητικής μεταρρύθμισης υπό μάλης. Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Το χωροταξικό προετοιμαζόταν βάσει των κριτηρίων που είχαν θεσπιστεί από το Συνέδριο της Κυλλήνης το 2007 ή σχεδιαζόταν στους διαδρόμους του υπουργείου και πίσω από κλειστές πόρτες;
Ένα είναι σίγουρο: σε ό,τι αφορά την Φωκίδα τα πράγματα δεν έγιναν σωστά και το Υπουργείο θα πρέπει να επανεξετάσει και να επανορθώσει το χωροταξικό και κυρίως την μεγάλη αδικία που έχει υποστεί ο Δήμος Ιτέας με την κατάργησή του .

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε είναι σκληρή όσο και δεδομένη: ουσιαστικά καταργούνται οι υπηρεσίες στους Δήμους που δεν είναι έδρες, με αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη και τα γύρω χωριά να εξυπηρετούνται από ένα μικρό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών ή από έναν ανταποκριτή, μεγάλη χάρη για τους ανήμπορους πολίτες!
Παράλληλα καταργούνται όλες οι υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη (π.χ. Λογιστήρια, γραφείο προσωπικού, Τεχνικές υπηρεσίες, κ.λ.π), διότι σαφώς και δεν χρειάζονται αφού θα λειτουργούν στην έδρα (δηλαδή στον κεντρικό Δήμο).
Σε δελτίο τηλεοπτικού σταθμού (LEPANΤO) η κυρία Παπαθανάση υπεραμύνθηκε της άποψης ότι οι υπηρεσίες δεν καταργούνται.
Και ερωτώ: θα παραμείνουν σε όλους τους καταργημένους δήμους όλες οι υπηρεσίες όπως σήμερα (π.χ. Οικονομικές Υπηρεσίες, Τεχνικές υπηρεσίες , Γραφεία Προσωπικού, Μισθοδοσίας κ.λ.π); Τότε για ποιό λόγο γίνεται ο Καλλικράτης ;
Eνας από τους λόγους που γίνεται δεν είναι και οι οικονομίες κλίμακος ;
Είμαστε και νοήμονες και γνώστες του αντικειμένου γι’ αυτό ας σταματήσει η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός για λόγους σκοπιμότητας και ας κοιτάξουμε όλοι μαζί το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής. Είναι μονόδρομος για όσους έχουν συνείδηση…

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Ιτέας .
Μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ

Φταίω και για το φόνο;

Πέθαναν από ασφυξία μέσα σ’ ένα κατάστημα τράπεζας που πούλαγε, μεταξύ άλλων, στους πελάτες του τη νεοκλασική του κομψότητα. Μόνο που η αισθητική αντίληψη και το υψηλό ενοίκιο ξεχνούν μερικές φορές να συμπεριλάβουν στα δεδομένα τους την πρόβλεψη του κινδύνου. Πέθαναν από ασφυξία ενώ ήδη ασφυκτιούσαν μέσα σε κοστούμια με βάτες, δεμένοι με γραβάτες και ορκισμένοι στην ευαίσθητη σύμβαση εργασίας τους να μοιράζουν χαμόγελα σε ξινούς, καχύποπτους, μονόχνωτους, προκατειλημμένους και λοιπούς πελάτες… Πώλησαν ευσυνείδητα τα τραπεζικά προϊόντα για να ’χουν να δώσουν το καλή αναφορά όταν το μεσημέρι θα περνούσε η λίστα με τη σοδειά του καθενός… «κάρτες τρεις, ασφάλειες τέσσερις, ...ταμιευτήρια δύο…» . Γύριζαν στο σπίτι με άγχος γιατί οι «στόχοι» του καταστήματος συνέχεια ανέβαιναν κι ο διευθυντής κι ο διευθυντής του διευθυντή κι όλοι οι διευθυντές των διευθυντών έκοβαν τελευταίως κώλους … Δύσκολη εποχή η εποχή της οικονομικής κρίσης…

Ήταν όλοι τους πάνω από 30. Ως παιδιά πρόλαβαν να αποθηκεύσουν στο ασυνείδητό τους τη βραχνάδα της φωνής του Ανδρέα Παπανδρέου όταν μιλούσε για «περήφανα νιάτα» και «τιμημένα γερατειά»… Γέλασαν με τα ανέκδοτα για τη γκαντεμοφροσύνη του Μητσοτάκη και πάγωσαν με τις ανάλγητες απόψεις του. Χαιρέτισαν την έλευση του Κώστα Σημίτη που θα ήταν το κάτι διαφορετικό. Το κάτι καλοκουρδισμένο σε όλους τους τομείς εκτός από την άρθρωση του λόγου. Ανακουφίστηκαν αργότερα όταν ο Κώστας Καραμανλής ανέκοψε τη φόρα με την οποία καταπίνονταν αμάσητα τα πλαίσια στήριξης… Ύστερα είδαν κι αυτόν τον άντρα να πέέέέέέέφτει, να πέέέέέέέέφτει… , να πέέέέέέέέφτει….

Ευρώπη, ευημερία, χρηματιστήριο, χρηματοοικονομικά, δουλειά σε τράπεζα… Πόσοι και πόσοι δεν έδωσαν συγχαρητήρια στον πατέρα τους «που βρήκε το παιδί τόσο καλή δουλειά»… Σπανίως βλέπει ο κόσμος πίσω από τη βιτρίνα. Αυτή η βιτρίνα δεν επέτρεψε να κατέβουν τα ρολά την Τετάρτη το μεσημέρι. Η ιδιωτική τράπεζα δεν είναι δημόσιο για να κλείσει έτσι εύκολα το μαγαζί. Η ιδιωτική τράπεζα είναι το αντίθετο του δημοσίου. Είναι ο ίσιος δρόμος, ο σωστός, ο πουριτανικός. Τον ευαγγελίζεται κι ο νυν πρωθυπουργός…

Έτσι, πέθαναν από ασφυξία μέσα στην τράπεζα…

Όμως μια στιγμή… Ώπα! Ώπα! Τι γίνεται; Τι πάτε πάλι να μου φορτώσετε; Κύριε πρόεδρε δεν τους σκότωσα εγώ. Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τους καταλάβαινα. Ήταν σαν και μένα. Πάντα διέκρινα τη θλίψη πίσω από το στήσιμό τους στα γραφεία… Τι θέλετε να πείτε; Ότι δεν ευθύνομαι μόνο για το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά και για το φόνο των τριών αθώων; Εγώ; Εγώ; Γιατί; Επειδή βγήκα επιτέλους μετά από τόσα χρόνια θυμωμένη στο δρόμο; Επειδή δε με πείθουν αυτά που μου λένε; Επειδή έπαψα να παρακολουθώ τι κάνει η Τζούλια; Επειδή δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το ότι κόψανε τη σύνταξη της μάνας μου που κουφάθηκε να σηκώνει μια ζωή τηλέφωνα και της γιαγιάς μου που κατατρύπησε τα χέρια της να καρικώνει και να στριφώνει; Αυτό με κάνει φονιά; Το ότι ξύπνησα με έκανε φονιά;

Πρέπει πάντα να βγαίνει το χαμερπές τέρας της παρέλκυσης μαζί μου στο δρόμο;

Ε όχι! Αυτό δεν το δέχομαι. Ψάξτε αλλού το δολοφόνο. Όχι στο προφανές…


Από topontiki.gr

Ανοικτή επιστολή της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ιτέας στην Παπαθανάση

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ιτέα 6 Μαΐου 2010-05-06
Κυρία Βουλευτή,

Μετά την δημοσιοποίηση προς διαβούλευση της πρότασης για τη νέα Διοικητική Χωροταξική Μεταρρύθμιση, με την οποία καταργείται ο Δήμος Ιτέας αν και μαζί με τους Δήμους Δελφών Δεσφίνας και Γαλαξειδίου που επιθυμούν την συνένωση με τον Δήμος Ιτέας πληρούν τα κριτήρια του «Καλλικράτη», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ιτέας, που αποτελείται από εκπροσώπους όλου του κοινωνικού ιστού της πόλης, αποφάσισε να διεκδικήσει όλα όσα η πόλη της Ιτέας στερήθηκε από άστοχες ενέργειες ...παλαιότερων ετών.
Για τον σκοπό αυτό προβαίνουμε από 7 Μαΐου 2010 και ώρα 6:00 στο κλείσιμο κεντρικών εισόδων/εξόδων της πόλης μας -και συγκεκριμένα στον κόμβο των Αγίων Αναργύρων- ως συμβολική κίνηση, με σκοπό -έστω και την ύστατη στιγμή- την επανεξέταση του όλου θέματος, την ανάκληση της πρότασης και την στήριξη εκ μέρους σας του δίκαιου αιτήματός μας τόσο στο στάδιο αυτό όσο και κατά την ψήφισή του στην Βουλή των Ελλήνων.
Σας προσκαλούμε την ίδια ημέρα να παρευρεθείτε στον χώρο των κινητοποιήσεών μας, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι συμπαρίστασθε στον λαό της Ιτέας και δεν τον αγνοείτε.



Η Επιτροπή Αγώνα
Δήμου Ιτέας

Συγκέντρωση στο Λιδορίκι στο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του ο “ ΔΩΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ “, προγραμμάτισε την παραπάνω κινητοποίηση – εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ…ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ
..ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΩΡΑ 9 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ “ ΕΙΡΗΝΙΚΗ “ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ .
“ Ο Ι Κ Α Ι Ρ Ο Ι “


Α Δ Ε Ρ Φ Ι Α

“ Δ Ε Ν .. Π Ε Ρ Ι Μ Ε Ν Ο Υ Ν !!.."

Ι

ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ ..

Από lidoriki.com

Πρόσκληση σε συνάντηση – συζήτηση για το σχέδιο “Καλλικράτης” και την αυτοδιοίκηση στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια με συμμετοχή και από Φωκίδα

Μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου “Καλλικράτης”, πολίτες από την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, που συναντηθήκαμε σε κινητοποιήσεις για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να επιχειρήσουμε μια νέα συνάντηση των ενεργών πολιτών. Με στόχο, να εκτιμήσουμε το περιεχόμενο του σχεδίου, αλλά και να διερευνήσουμε τη δυνατότητα μιας πιο δραστήριας παρέμβασης, τόσο κατά τη διαδικασία ...της συζήτησης του σχεδίου, όσο και μετά.

Επειδή εκτιμούμε ότι:

• η τοπική και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση καλούνται, με αβέβαιους πόρους, να διαχειριστούν πλήθος σημαντικών θεμάτων, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αρμοδιοτήτων, και που, ταυτόχρονα, αποτελούν αντικείμενο και της δικής μας καθημερινής δράσης
• ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας πρέπει να εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες και τη βούληση των τοπικών κοινωνιών
• το μεγάλο μέγεθος των δήμων και των περιφερειών, σε συνδυασμό με το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα και τη σχετική απουσία θεσμών δημοκρατικού ελέγχου και συμμετοχής των πολιτών, οδηγούν εν δυνάμει σε αρχηγοκεντρικά και αδιαφανή μοντέλα αυτοδιοίκησης
• το σχέδιο “Καλλικράτης”, που όπως ανακοινώθηκε εντάσσεται στο πρόγραμμα σταθερότητας, ενδέχεται να οδηγήσει σε δραστικές περικοπές κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών για την προστασία της ζωής, της υγείας και του περιβάλλοντος
• σε αυτές τις νέες συνθήκες δεν πρέπει να εξαφανιστεί η δυνατότητα παρέμβασης και έκφρασης των πολιτών και των τοπικών κινήσεων

Καλούμε σε συνάντηση,

όλους όσους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ένταξη ή προτίμηση, επιθυμούν να συμβάλλουν σε μια προσπάθεια για μια νέα αυτοδιοικητική λογική και για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της Στερεάς Ελλάδας, που:
• θα παρεμβαίνει ενεργά στις διαδικασίες ενός πολιτικού συστήματος που υποβαθμίζει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τους πολίτες απλούς ψηφοφόρους και θεατές των εξελίξεων
• θα υπερβαίνει μίζερες συμπεριφορές απλής διαχείρισης και ισορροπιών ανάμεσα σε συγκρουόμενα συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις
• θα φρενάρει την αναπαραγωγή φαινομένων διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων και συμμόρφωσης με τα, κατά τόπους, ισχυρά οικονομικά κέντρα, που συνήθως ενεργούν ασύδοτα με την ανοχή και την συγκάλυψη των αιρετών

Η συνάντηση θα γίνει, την Κυριακή 9 Μαΐου 2010, στις 11.00 π.μ., στη Λιβαδειά, στο κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου (Στρ. Ιωάννου - περιοχή Κρύας).

Πιστεύουμε ότι η θεμιτή επιδίωξη πολιτικών κομμάτων να προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στις εκλογές που θα γίνουν, δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τη δυνατότητα των ενεργών πολιτών της περιοχής μας να επιχειρήσουν τη δική τους αυτόβουλη παρέμβαση και να διεκδικήσουν τον ουσιαστικό ρόλο που τους ανήκει και τους αναλογεί.

e-mail επικοινωνίας: protovoulia.stereas.evias@gmail.com
forum επικοινωνίας: http://groups.google.com/group/protovoulia_stereas_evias
τηλέφωνα επικοινωνίας: 6942984299 – 6972850659 - 6937433623

Πολίτες που υποστηρίζουν
την πρωτοβουλία πολιτών Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για την αυτοδιοίκηση
και καλούν στη συνάντηση

Αγραφιώτης Γεώργιος (Λιβαδειά-Βοιωτία), Γεωργαντά Ελίζα (Λιβαδειά-Βοιωτία), Δελβενακιώτης Δημήτρης (Θήβα-Βοιωτία), Κεφαλάς Τάσος (Αγ. Άννα-Βοιωτία), Κόλλιας Γιώργος (Καλοσκοπή-Φωκίδα), Κουρκούτης Κώστας (Θήβα-Βοιωτία), Λαγός Δημήτρης (Στείρι-Βοιωτία), Μαρίνου Δέσποινα (Αλιβέρι-Εύβοια), Μιχάλης Δημήτρης (Θίσβη-Βοιωτία), Ντάντος Αποστόλης (Θήβα-Βοιωτία), Παπαδημητρίου Ευθύμης (Τολοφώνας-Φωκίδα), Σπανούδη Δέσποινα (Λιβαδειά-Βοιωτία), Τήνιος Γιάννης (Χαλκίδα-Εύβοια), Τσιάμης Αποστόλης (Ιτέα–Φωκίδα), Τσιγώνη Ειρήνη (Χαλκίδα-Εύβοια), Χαϊνάς Κώστας (Χαλκίδα-Εύβοια)

Συγκέντρωση στην Ιτέα για τον Καλλικράτη


Με ντουντούκες βγήκε στους δρόμους της Ιτέας η επιτροπή αγώνα και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χωροταξικό του Καλλικράτη.
Η μη δημιουργία Δήμου Ιτέας είναι το βασικό σημείο αντιπαράθεσης.
Η συγκέντρωση έχει καλεστεί για τις 6 το πρωί της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου Άμφισσας στο ύψος της Ιτέας στην διασταύρωση που βρίσκεται το θερμοκήπιο και η ανθαγορά Αναγνωστάκου.

Λιδορίκι Καλλικράτης

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Δήμαρχου Λιδορικίου για το θέμα της έδρας του Δήμου Δωρίδας....