Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα για την 1η Μαίου

Με τα νέα μέτρα που επιτάσσει η Ευρώπη για την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα να αναμένονται να ανακοινωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι Έλληνες εργαζόμενοι βγήκαν μαζικά σήμερα στους δρόμους για να γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά παράλληλα και για να στείλουν το μήνυμα των αντιδράσεων που τα μέτρα αναμένεται να φέρουν. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και ενδυναμώνονται την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει πανελλήνια 24ωρη απεργία.

Το χρονικό των πορειών στην Αθήνα


Τέσσερεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις δύο βασικές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από την Πλατεία Κλαυθμώνος, ΣΥΡΙΖΑ και αριστερές οργανώσεις... έδωσαν ραντεβού έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Πορείες πραγματοποιήθηκαν με κατεύθυνση τη Βουλή. Παράλληλα, στην πλατεία Συντάγματος, τα μέλη του ΠΑΜΕ, έκαναν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Σε ομιλία που απυήθυνε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο Σύνταγμα, είπε πως «όσα δις και να δώσειη Ευρώπη στην Ελλάδα, το καφάλαιο θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται και να καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων». «Τις κόκκινες γραμμές θα τις βάλουν οι εργαζόμενοι. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που καταλήστεψαν τον ελληνικό λαό», δήλωσε κατά τη συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό μουσείο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η Πρωτομαγιά του 2010, βρίσκει τον τόπο μας στην πιο αποφασιστική στιγμή από τη Μεταπολίτευση, σημείωσε σε μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. «Η διάσωση της οικονομίας, είναι σήμερα η απόλυτη προτεραιότητα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε προοδευτικό πολίτη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Έχουμε όμως την ιστορική ευκαιρία να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα βάρη και τα αδιέξοδα του παρελθόντος, μια πατρίδα που δεν θα μας πληγώνει πια», ανέφερε επίσης.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος προσερχόμενος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση δήλωσε οτι η συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια, αποτελεί ένα πρώτο μήνυμα, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της 5ης Μαϊου, στην οποία κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά. Συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που μίλησαν επίσης στη συγκέντρωση κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στα μέτρα, προειδοποιώντας ότι οι μισθοί, οι συντάξεις αλλά και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτα μέτωπα για τα συνδικάτα.

Μικρής έντασης και έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος των πορειών για την Εργατική Πρωτομαγιά. Δεκα εννέα άτομα προσήχθησαν, από τους δέκα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 13:15 και στο Σύνταγμα, μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όταν μικρή ομάδα νεαρών έριξε μικροαντικείμενα προς την μεριά των ΜΑΤ για να απαντήσουν οι άνδρες των ΜΑΤ με ρίψη χημικών. Η αστυνομία επιχείρησε να κάνει προσαγωγή κάποιων νεαρών που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της έντασης, πράγμα που τελικά δεν έγινε. Αργότερα, νεαροί πέταξαν μπογιά και μολότοφ προς τη μεριά της Βασιλίσσης Σοφίας που ήταν παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν προς την Πανεπιστημίου με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Η πορεία τότε έσπασε στα δύο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
, με το ένα μέρος των διαδηλωτών να απωθείται προς την Πανεπιστημίου και το άλλο προς τη Βασιλίσσης Σοφίας. Την ίδια ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, στην οποία ήταν επίσης παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ισχυρή ήταν και η αστυνομική παρουσία στο Σύνταγμα. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αφού αποχώρησε το ΠΑΜΕ από την πλατεία Συντάγματος, κλούβες έκλεισαν το δρόμο προς τη Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να μην κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία και άλλοι διαδηλωτές.

Στη συνέχεια, συμπλοκές μικρής εκτάσεως σημειώθηκαν στα Προπύλαια, με διαδηλωτές να πετούν αντικείμενα και άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα. Επίσης, ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε βαν της ΕΡΤ που ήταν σταθμευμένο στην πλατεία Κοραή.

Στα Προπύλαια πεζός βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος περικυκλώθηκε από διαδηλωτές και δέχτηκε τα γιουχαρίσματα των διαδηλωτών που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο και φυγαδεύτηκε στη στοά Πεσμματζογλού. Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ "απεγκλώβισαν" τον κ. Κακλαμάνη από τη στοά.

Λίγο μετά τις 13:30 ένταση επικράτησε και στην Ομόνοια στο ύψος των Χαφτείων, όταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν μπλοκ αναρχικών και προσπάθησαν αν κάνουν προσαγωγές. Πληροφορίες που δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για μια προσαγωγή στο σημείο.

Λίγο πριν τις 15:00 δακρυγόνα έριξαν οι άνδρες των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η αστυνομία προσπάθησε να διώξει τον συγκεντρωμένο στην πλατεία κόσμο και τότε ο κόσμος που βρισκόταν στις παρακείμενες καφετέριες άρχισε να αποδοκιμάζει τους άνδρες των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ απώθησαν τον κόσμο με τις ασπίδες τους και τα γκλομπ και μετά από συνεχείς αποδοκιμασίες αποχώρησαν.

Μικρή ένταση επικρατεί μετά τις 15:00 γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί πετούν αντικείμενα στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη όταν διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε 2 ATM.

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στον Πειραιά
Από tvxs.gr

Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου στην Άμφισσα

Εφτασε η ώρα

Βαδίζουμε
τα πόδια χώνονται στη λάσπη δεν ακουγονται
.......
Θες να συλλογιστεις
και βουλιάζεις
θες κάτι να πεις
μα η γλώσσα είναι ένα κομμάτι λάσπη
η καρδιά είναι ενα κομμάτι λάσπη
ας το μαρτυρήσει όποιος σωθεί
ο κόσμος απόψε ήτανε λάσπη
δος μου το χέρι σου.
...Τάσος Λειβαδίτης...


"Το σχέδιο στήριξης που πέτυχε η κυβέρνηση εξασφάλισε τη ρευστότητα του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος"Πεταλωτής -εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Ακριβως όπως τα λέει ο εκπρόσωπος.
Εξασφαλίζει τους τραπεζίτες!
Οσο για μας, ποιός νοιάζεται;
Καταλαβαίνουν λένε ότι τα μέτρα είναι επώδυνα! Πως το καταλαβαίνουν άραγε; Ακουν τις κραυγές απελπισίας που έρχονται από το μέλλον; Από τα παιδιά που θα δοκιμάσουν την εξαθλίωση και την πείνα όπως σε περίοδο πολέμου;
Καημένη Ελλάδα τί σε περιμένει
Ακουσα το πρωί αλλο ένα από τα φίδια των προπαγανδιστών που ξαμολύθηκαν στα ΜΜΕ για να μας πείσουν. "Πρέπει λέει να σκεφτούμε πως η κατάσταση της οικονομίας είναι χειρότερη από το να βγαίναμε τώρα από πόλεμο!!!Στοιχεία;;;Μηδέν! Στην προπαγάνδα ο εντυπωσιασμός αρκεί, τα στοιχεία περισσεύουν. Γιατί να τι λένε.
Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ανακοίνωσε τα δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία για το 2009.
Δώδεκα κράτη-μέλη είχαν χρέος υψηλότερο από το 60% του ΑΕΠ το 2009: Ιταλία (115,8%), Ελλάδα (115,1%), Βέλγιο (96,7%), Ουγγαρία (78,3%), Γαλλία (77,6%), Πορτογαλία (76,8%), Γερμανία (73,2%), Μάλτα (69,1%), Ηνωμένο Βασίλειο (68,1%), Αυστρία (66,5%), Ιρλανδία (64,0%) και Ολλανδία (60,9%).
Το ξέρατε ότι είμασταν δεύτεροι και όχι πρώτοι με διαφορά όπως νομίζαμε και η Ιταλία πρώτη και μάλιστα με μεγέθη πολύ μεγαλύτερα και άρα κρισιμότερα για την ΕΕ;Μάλλον όχι.Δεν έπρεπε άλλωστε.
Ας δούμε όμως και τις ετήσιες μεταβολές κατά το 2009 έναντι του 2008 στο κρατικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ορισμένων χωρών της ευρωζώνης: Ιρλανδία (20,1%), Ηνωμένο Βασίλειο (16,1%), Ελλάδα (15,9%), Ισπανία (13,5%), Γαλλία (10,1%), Ιταλία (9,7%), Γερμανία (7,2%).
Πάλι κάποιοι και μάλιστα το Ην.Βασίλειο τα πήγαν πολύ χειρότερα!Ουτε αυτό μας το είπαν στην προσπάθεια να μας πείσουν να δεχτούμε τον βιασμό και να πούμε κι ευχαριστώ.
Στη Γερμανία μάλιστα το κρατικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ αυξήθηκε απο το 66% στο 73%! Δηλαδή μέσα σε ένα μόνο χρόνο περισσότερο απ'όσο στα 10(!) προηγούμενα χρόνια όπου αυξήθηκε από το 60,3% (το 1998) στο 66,0% (το 2008).Στην μεγαλύτερη Ευρωπαική οικονομία αυτά.
Αλλά και στο Ηνωμένο Βασιλειο το κρατικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ανήλθε το 2009 σε 68,1%, από 52% το 2008 και 46,7% το 1998, δηλαδή η ετήσια μεταβολή μόνο κατά το 2009 είναι 16,1% από 5,3% για όλη τη δεκαετία 1998 - 2008 συνολικά!(Τα στοιχεία είναι από το άρθρο "Κρίση χρέους κατακλύζει την ΕΕ" στο Capital.gr)
ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ.Χρέους που βέβαια έχει να κάνει με την Παγκόσμια κρίση των Τραπεζών και του Συστήματος και όχι με την ανοικοκύρευτη την Ελλάδα!Χρέους που προέκυψε από την ασυδοσία και την απληστία των πλουτοκρατών που μας υποχρέωσαν να σώσουμε με κρατικά χρήματα.Και τωρα με βάση αυτό το χρέος ζητουν το κεφάλι μας!!!
Ας δούμε όμως και το ιδιωτικό χρέος.Μας λένε ότι ζούσαμε με δανεικά.Μα έτσι δεν ήθελαν να κάνουμε;Αυτό δεν ζητούσαν οι τράπεζες με τα τηλέφωνα στα σπίτια μας και τις εξωφρενικές και παραπλανητικές διαφημίσεις;Αυτός δεν ήταν ο τρόπος ανάπτυξης που επέλεξαν, για να ξεγλιστρήσουν από το Χρηματιστηρικό κραχ του 2000;
Αλλά και πάλι, ας δούμε τι κάνουν οι υπόλοιποι στην Ευρώπη.
-Ηνωμένο Βασίλειο (είναι εκτός ζώνης του ευρώ) με πληθυσμό 61,7 εκατ. άτομα το σύνολο του δανεισμού (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) στο τέλος του 2008 ήταν 5,11 τρισ. ευρώ στο 281% του ΑΕΠ.
- Λουξεμβούργο (πληθυσμός 476.200 άτομα) δάνεια ύψους 202,8 δισ. ευρώ στο 553%.
- Μάλτα (πληθυσμός 404.962 άτομα) δάνεια 25 δισ. ευρώ στο 433% του ΑΕΠ.
- Κύπρος (πληθυσμός 766.400 άτομα) δάνεια 54,4 δισ. ευρώ στο 321% του ΑΕΠ.
- Ιρλανδία (πληθυσμός 4,23 εκατ. άτομα) δάνεια 481 δισ. ευρώ στο 259%.
- Κάτω Χώρες (πληθυσμός 16,47εκατ. άτομα) δάνεια 1,1 τρισ. ευρώ στο 185% του ΑΕΠ.
- Ισπανία (πληθυσμός 45,11 εκατ. άτομα) δάνεια 1,98 τρισ. ευρώ στο 181% του ΑΕΠ.
- Πορτογαλία (πληθυσμός 10,59 εκατ. άτομα) δάνεια 281,76 δισ. ευρώ στο 169% του ΑΕΠ.
- Αυστρία (πληθυσμός 8,31 εκατ. άτομα) δάνεια 420 δισ. ευρώ στο 149% του ΑΕΠ.
- Γερμανία (πληθυσμός 82,31 εκατ. άτομα) δάνεια 3,23 τρισ. ευρώ στο 129% του ΑΕΠ.
- Γαλλία (πληθυσμός 63,39 εκατ. άτομα) δάνεια 2,3 τρισ. ευρώ στο 117% του ΑΕΠ.
- Βέλγιο (πληθυσμός 10,66 εκατ. άτομα) δάνεια 402 δισ. ευρώ στο 117% του ΑΕΠ.
- Ιταλία (πληθυσμός 59,13 εκατ. άτομα) δάνεια 1,8 τρισ. ευρώ στο 115% του ΑΕΠ.
- Σλοβενία (πληθυσμός 2,01 εκατ. άτομα) δάνεια 34,54 δισ. ευρώ στο 93% του ΑΕΠ.
- Ελλάδα (πληθυσμός 11,12 εκατ. άτομα) δάνεια 225 δισ. ευρώ στο 92% του ΑΕΠ.
- Φιλανδία (πληθυσμός 5,3 εκατ. άτομα) δάνεια 165,46 δισ. ευρώ στο 89,6% του ΑΕΠ.
- Σλοβακία (πληθυσμός 5,38 εκατ. άτομα) δάνεια 30,75 δισ. ευρώ στο 47,4% του ΑΕΠ.
- Επίσης στη Δανία που είναι εκτός ευρωζώνης (πληθυσμός 5,5 εκατ. άτομα) δάνεια 554 δισ. ευρώ στο 238% του ΑΕΠ.
(Πάλι από το Capital, το είδα και στο μπλογκ της Cynical)

Μόλις λίγο πριν από το τέλος!!!Το ξέρατε;Μα ούτε αυτό μας το είπαν;

Aρα δεν είμαστε τόσο χάλια όσο μας λένε,ειδικά συγκριτικά με τους "υγιείς" Ευρωπαίους που τώρα μας χλευάζουν και μας βρίζουν(αυτό επιβαλόταν να κάνουν).
Ούτε βέβαια είναι σαν να βγήκαμε από πόλεμο.Αντίθετα, ο πόλεμος μόλις άρχισε εναντίον μας.Η έφοδος ήδη εξελίσσεται λυσασμένα σε όλα τα μέτωπα, με βομβαρδισμούς από μέτρα ενάντια σε κάθε μισθολογικό δικαίωμα σε δημόσιο και ιδ.τομέα, σε κάθε κοινωνική παροχή και αύριο σε κάθε πόρο, σε κάθε ελευθερία σε κάθε σημείο δηλαδή της ζωής και της ύπαρξης μας.
ΤΊ ΜΑΣ ΜΈΝΕΙ;ΜΌΝΟ Η ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΊΔΙΟ ΛΥΣΑΣΜΈΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΊΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΌΜΑΣΤΕ!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Εφτασε η ώρα να φανεί αν αξίζουμε έστω λίγο τη ζωή που μας χάρισαν αυτοί που θυσιάστηκαν για να ζήσουμε όσα ωραία ζήσαμε.Εφτασε η ώρα να φανεί αν αξίζουμε τη χαρά που μας δίνουν τα βλέμματα των παιδιών που μας κοιτούν περιμένοντας μια στάλα αύριο από μας.
Σκέψου το

Από giorgossarris

Δράκοι και Μοναστήρια από το Τείχιο

Από την εφημερίδα ΤΕΙΧΙΩΤΙΚΑ μηνύματα ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ

Σας λέω από την αρχή, ευθαρσώς και με περίσσεια ειλικρίνειας, ότι ο τίτλος αυτός επιλέχτηκε μόνο και μόνο για να σας τραβήξει την προσοχή καθώς πολύ μικρή σχέση έχει το κείμενο με τα όσα αναφέρονται στον τίτλο.
Από μικρός όταν ήμουν, αρκετές φορές όταν ανεβαίναμε στο χωριό με τους γονείς μου, άκουγα την μητέρα μου να αναφέρεται σε κάποια δρακότρυπα που βρισκόταν κοντά στο χάνι του Φασουλά (αν το γράφω λάθος ας με διορθώσει κάποιος). Για δράκους άκουγα και δράκους δεν έβλεπα. Και ευτυχώς δηλαδή. Ωστόσο, σαν παιδί που σέβεται τον εαυτό του, ένα τέτοιο όνομα μου ασκούσε μια έλξη. Έτσι, το καλοκαίρι που ... πέρασε, ένα ωραίο πρωί, ξεσήκωσα με το «έτσι θέλω» την μητέρα μου να πάμε να δώ για τι πράγμα μίλαγε
τόσα χρόνια. Ξεκινήσαμε λοιπόν, και φτάνοντας στο χάνι, παρκάραμε (ή καλύτερα αφήσαμε το αυτοκίνητο στο σημείο που σταμάτησε να τσουλάει) , βγήκαμε από το αυτοκίνητο, και κοιτούσαμε το βουνό προσπαθώντας να δούμε την δρακότρυπα,
αφού εγώ δεν είχα την παραμικρή ιδέα, και η μητέρα μου δεν ήξερε την ακριβή της τοποθεσία.
Ένας περαστικός Καμπιώτης μας υπέδειξε την ακριβή τοποθεσία.
Προχωρώντας λοιπόν από το χάνι προς την μονή της Παναγίας της Βαρνάκοβας γύρω στα
τριακόσια μέτρα στα αριστερά, πάνω στο βουνό υπάρχει μια μικρή περίφραξη, καθόλου ασφαλής, λίγα μόλις μέτρα από τον δρόμο, μέσα στα πουρνάρια. Παίρνοντας δύο διαφορετικά μονοπάτια, η μητέρα μου κι εγώ προσπαθήσαμε να βρούμε μια
εύκολη (ο Θεός να την κάνει) διαδρομή. Νικήτρια εδώ αναδείχθηκε η μητέρα μου, αφού έφτασε αλώβητη στην τρύπα, ενώ εγώ αποκόμισα μερικές γρατζουνιές και μια ξεγυρισμένη τούμπα.
Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι απογοητεύτηκα. Περίμενα κάτι πιο... πιο... Κάτι άλλο τέλος
πάντων. Κάτι που να συμβαδίζει με την εικόνα που είχα σχηματίσει στην παιδική μου ηλικία. Αντ’ αυτού βρήκα μια τρύπα που το μόνο σίγουρο είναι ότι από εκεί δεν θα χώραγε ένας δράκος. Πολύ αργότερα έμαθα τον λόγο για τον οποίο ονομάζεται έτσι. Σύμφωνα με την παράδοση, αν και μάλλον με μύθο μοιάζει, κάποιοι έδεσαν ένα κατσίκι με ένα σκοινί και το κατέβασαν στην τρύπα. Όταν τραβήξαν επάνω το σκοινί, το κατσίκι είχε εξαφανιστεί,
γεγονός το οποίο αποδόθηκε στην ύπαρξη κάποιου δράκου.
Είναι όμως φυσικό μία τοποθεσία με τέτοιο όνομα να κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων και να κρύβει πίσω της και αρκετές άλλες ιστορίες. Αληθινές ή όχι δεν ξέρω.
Η πρώτη λέει πως κάποια άχυρα που ρίχτηκαν εκεί μέσα κατέληξαν στις εκβολές του Μόρνου. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι πέταξαν εκεί μέσα πέτρες για να δουν πόσο βαθεία καταλήγει αυτή η τρύπα, ισχυρίστηκαν ότι ο ήχος της πέτρας που κατρακυλούσε χανόταν και δεν μπορούσαν να υπολογίσουν την απόσταση.
Η τελευταία ιστορία μου αρέσει περισσότερο.
Σύμφωνα λοιπόν με την εκδοχή που άκουσα εγώ, μετά την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, κάποιοι πολιορκημένοι που κατάφεραν να γλυτώσουν από τους Τούρκους βρήκαν καταφύγιο στο Μοναστήρι της Βαρνάκοβας. Οι Τούρκοι το έμαθαν αυτό και
πολιόρκησαν το Μοναστήρι. Όμως όσοι βρίσκονταν μέσα, κατάφεραν να σωθούν αφού δραπέτευσαν από μία υπόγεια σύραγγα η οποία κατέληγε στην δρακότρυπα.
Όπως και να έχει πάντως, θεωρώ σίγουρο ότι την δρακότρυπα την ακολουθούν και άλλες ιστορίες ή και μύθοι. Ίσως κάποιοι παλαιότεροι να γνωρί-
ζουν κάτι πάνω σε αυτό. Αν λοιπόν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω σε σχέση με την δρακότρυπα, ευπρόσδεκτός είναι να την μοιραστεί με εμάς.
Λατουσάκης Δημήτρης
Από tihio.gr