Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Προ των πυλών -Αντίσταση τώρα!

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

"Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα
μου τα ’πες με το πρώτο σου το γάλα
Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
εσύ φοράς τ’ αρχαία σου στολίδια
και δεν δακρύζεις ποτέ σου, μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς "

Εφτασε λοιπόν η στιγμή που ο καθένας απο εμάς θα ευχόταν να μην έρθει.Οπως δείχνουν τα σημάδια και λενε οι πληροφορίες, πιθανότατα το Σάββατο κιόλας θα ζητηθεί η ενεργοποίηση του μηχανισμού "διάσωσης" της Ελλ.οικονομίας.Του μηχανισμού δηλαδή που με μαθηματική ακρίβεια έχει σαν στόχο το να οδηγήσει την οικονομία στη χρεωκοπία,τους πόρους αυτής της χώρας στα χέρια των μεγάλων πορτοφολιών του πλανήτη κι αυτό το λαό στη βαθύτερη νύχτα τουλάχιστον των τελευταίων 50 χρόνων.
Ειναι πια καθαρό ότι μπήκαμε στη φάση της εφαρμογής του γνωστού πια σχεδίου των πλουσίων του πλανήτη να βυθίζουν τις οικονομίες στό χάος , τους λαούς στην απελπισία για να εμφανίζονται μετά ως σωτήρες αρπάζοντας ότι υπάρχει για ένα κομμάτι ψωμί.Και για όποιον δεν έχει κάτι να δώσει δεν .........
..πειράζει.Δέχονται και σκλάβους δηλαδή την εργατική δύναμη του εργαζόμενου κοψοχρονιά για την "ανάκαμψη της οικονομίας " μετά την κρίση
Αυτοί που δανειζουν τους λαούς δεν θέλουν τα χρήματά τους πίσω.Θέλουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει το χρήμα!Ας μη γελιόμαστε , αυτή είναι η αλήθεια

Αρχισε λοιπόν ξανά το γνωστό ψαλτήρι."Εφτασε η ώρα να πληρώσουμε", λές κι εμείς χρεωκοπήσαμε τον τόπο, η λες κι η Ελλάδα μόνο έχει χρέος... "δεν δουλεύουμε, δεν παράγουμε..."κλπ.Τους ακούς και νομίζεις ότι οι μόνοι που δουλεύουν σε αυτό τον τόπο είναι οι δημοσιογράφοι των καναλιών.Κι όλοι αυτοί που λιώνουν στα εργοστάσια και στα μαγαζιά χωρίς όρους, απλήρωτοι πολλές φορές η άλλοτε απολυμένοι, τους ακούν και φρικιάζουν.Και μαζί άρχισε και η πλύση εγκεφάλου για να δεχτούμε την αυτοκτονία.Εν χωρώ οι διευθυντές ειδήσεων φωνάζουν:"Είναι ολοφάνερο λένε ότι δεν κινδυνεύουμε από το ΔΝΤ." Αυτοί δεν είδαν τίποτα το κακό στην Αργεντινή, στην Ουγγαρία και τις άλλες χώρες που βούλιαξε στη φτώχεια το ΔΝΤ αρπάζοντας τον πλούτο και τις ελευθερίες τους.Κάπου μάλιστα άκουσα πως πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που δέχονται για άλλη μια φορά να μας σώσουν από την ασωτία μας!
Μας λενε πως εγγυώνται πως δεν θα ζητηθούν μέτρα φέτος.Τον άλλο χρόνο όμως;Σιωπή..
Τραγικές στιγμές ενημέρωσης όταν ο ένας δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού σκιαγράφησε τη σκοτεινή φιγούρα του ΔΝΤ για να διακοπεί από τον διευθυντή του που φωνάζοντας του είπε πως αυτά που λέει είναι ανακρίβειες.Και πως το σχέδιο στήριξης απο το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρο και συγκεκριμένο.Μάλλον μόνο εμείς διαβάσαμε σε όλα τα ΜΜΕ για την επιστολή του ΥΠΟΙΚ προς ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ που ζητάει διευκρινίσεις.Τόσο ξεκάθαρο...
Μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα με παραμύθια περί ανάπτυξης που πρεπει να ξεπεράσει προηγούμενους ρυθμούς, και μάλιστα άμεσα στους επόμενους μήνες, που θα μας βγάλει από την κρίση.Πράγμα που ακούγεται σωστό αν δεν ξέρεις...Όμως ο πρόεδρος του ΔΝΤ είπε πως η μόνη λύση είναι ο αποπληθωρισμός.Και αποπληθωρισμός σημαίνει μια χρονοβόρα διαδικασία που πρώτα βυθίζει στην ύφεση, υποχρεώνει σε μειώσεις μισθών και τιμών και μετά αν ζήσεις μπορεί να δεις "ανάπτυξη", η για την ακρίβεια να την δουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θα νοικιάζουν σκλάβους για ένα πιάτο φαί και μόνο τότε θα κάνουν επενδύσεις.Γιατί ως γνωστόν στη διάρκεια της εξέλιξης του αποπληθωρισμού και πριν τον πάτο, όποιος επενδύσει κινδυνεύει με χρεωκοπία.
Μας λένε πως πρέπει τώρα μες τους επόμενους μήνες να κλείσουμε τις τρύπες στα δημοσιονομικά, μόνοι εμείς σε όλο τον κόσμο, και μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία που θα μειώσει χρέος κι έλλειμμα εν μέσω παγκόσμιας κρίσης!!Γιατί βέβαια στην κρίση του '29 καμιά μα καμιά χώρα δεν εφάρμοσε δημοσιονομικά μέτρα.Αντίθετα έριξαν χρήμα στις αγορές, γιατί η ανάπτυξη μόνο με χρήμα και δη κρατικό στην πρώτη φάση μπορεί να γίνει.
Ειναι ξεκάθαρο, είναι ηλίου φαεινότερο πως στόχος τους δεν είναι η διάσωση της χώρας ,αλλά η αργή υποδούλωση της.Είναι λοιπόν ανάγκη εδώ και τώρα ο λαός να σταματήσει να τους πιστεύει και να ξεσηκωθεί.
Απο το δίλημμα ΔΝΤ η ΕΕ, Σκύλα η Χάρυβδη, γκρεμός η ρέμα, διάλεξαν για μας και τον γκρεμό και το ρέμα.Γιατί και στην αγκαλιά του ΔΝΤ μας σπρώχνουν και το όπλο της υποτίμησης δεν διαθέτουμε.
Πρέπει τώρα όλες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, ξεπερνώντας παλιές συγκρούσεις και κολλήμματα, να καλέσουν το λαό σε αντίσταση χωρίς προηγούμενο! Σε συγκρότηση μετώπου που να δίνει την αισιοδοξία και την πίστη στον πιεσμένο από την κρατική προπαγάνδα εργαζόμενο, πως έχει την δύναμη να πεί όχι στην άλωση της ζωής , της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας του.Πως έχει την δύναμη να πεί όχι στη ληστεία του μέλλοντος του και του αύριο των παιδιών του!Κι ακόμη πιο πέρα, να κάνει αργά και σταθερά τα πρώτα βήματα σε καινούργιους αδοκίμαστους δρόμους.
Και να πει ναι στο αύριο της δημοκρατίας του λαού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της απελευθέρωσης του ανθρώπου από κάθε είδους απάνθρωπα δεσμά.
Το μέλλον είναι ο δρόμος που θα διαλέξουμε να βαδίσουμε.
Κι έχει ένα μόνο χρώμα , το χρώμα του ξεσηκωμού!
Και ευτυχώς η δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε.

Προς δημοπράτηση η αποχετευτική σύνδεση Αρχαιολογικών Χώρων Δελφών με τον ΒΙΟ.ΚΑ. Δελφών

Το θέμα της σύνδεσης του αποχετευτικού αγωγού του Μουσείου Δελφών που μας είχε απασχολήσει και σε προηγούμενο δημοσίευμα φαίνεται να δρομολογείται.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς δημοπράτηση η αποχετευτική σύνδεση Αρχαιολογικών Χώρων Δελφών με τον ΒΙΟ.ΚΑ. Δελφών.


Ο Δήμος Δελφών, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι ξεκινούν στο αμέσως προσεχές διάστημα οι διαδικασίες δημοπράτησης της σύνδεσης του αποχετευτικού αγωγού του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών με τον ΒΙΟ.ΚΑ. του Δήμου Δελφών, ενός έργου που διαθέτει ήδη εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Με μία γενναία κίνηση, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προέβη στην επιχορήγηση ... ποσού €140.000 τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ήδη εγκεκριμένα €60.000 από τα έτη 2007 & 2009.

Ένα σημαντικό θέμα για την πόλη των Δελφών βρίσκει τον δρόμο του και σε αυτό βοήθησε καθοριστικά η βούληση της Ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Καλτσής, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης της Πολιτείας για έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς τόπους της Ελλάδας.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Άμφισσα

ΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική εκδήλωση μνήμης

Πολιτική εκδήλωση μνήμης για τους κομμουνιστές λαϊκούς αγωνιστές Γκούνη Λουκά και Αγγελόπουλο Νίκο, διοργανώνει η ΚΟ Φωκίδας του ΚΚΕ, την Κυριακή 18 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

«Σε στιγμές που οι εργαζόμενοι δέχονται βάρβαρη επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, η ... κατανόηση του ταξικού αγώνα σαν βασικού στοιχείου της ζωής του λαού είναι και χρήσιμη και αναγκαία. Τιμώντας τους συντρόφους μας θέλουμε να αναδείξουμε την αξία της συνέχισης του αγώνα για τα ιδανικά και τους στόχους για τους οποίους και οι ίδιοι πάλεψαν», επισημαίνεται στη σχετική πρόσκληση.
Από rizospastis.gr

Λιδορικιότες εξεγείρονται και κάνουν σοβαρές καταγγελίες για την ανακοίνωση του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας

ΟΙ…” ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΩΝ….ΟΡΕΩΝ !!! “..

“ Όμορφος κόσμος , ηθικός ,
αγγελικά..πλασμένος “…
Διον. Σολωμός

Σας δίνουμε αδέρφια , την “ περιβόητη “ επιστολή – παζάρεμα , του Ο.Σ.Α , που..αυτοανακηρύχθηκε ..” Τσακιτζής “ της Γκιώνας και των…πέριξ…ορέων…

Φυσικά δεν…αντέχει σε..σχολιασμό και..κριτική , και απορούμε , πως και από τι…αναγκάσθηκαν να στείλουν αυτή την..κατάπτυστη επιστολή , που τους..εκθέτει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ…πάντως περιμένουμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ο.Σ.Α , που θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουν…άγνοια όλων αυτών…

Ας είναι καλά η “ Ω τ Φ “, που τη δημοσίευσε , γιατί ποιός ξέρει σε τι..περιπέτειες θα έμπαινε η..” τρυγόνα “ η…Γκιώνα , με τέτοιους ..προστάτες …

Ακόμα , με τη δημοσίευση της επιστολής , δίνονται και απαντήσεις σε πάρα πολλά ερωτήματα , που..πλανιούνται στην Φωκική , και όχι μόνο , ατμόσφαιρα ..και το κυριότερο, για μας τουλάχιστον , είναι το ΓΙΑΤΙ ; Μάλιστα γιατί , ενώ η προσφυγή κατετέθη στις 4-2-2010 , και εμείς στείλαμε τα στοιχεία μας για να συμπεριληφθούν τα ονόματά μας σ’ αυτή , με το παρακάτω mail , δεν …ΣΥΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ;
Γ Ι Α Τ Ι ;
Και το ερώτημα απευθύνεται και στον Ο.Σ.Α , αλλά και την κ. Χαροκόπου, που χειρίστηκε την ... υπόθεση , ΓΙΑΤΙ ;

From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Wednesday, February 03, 2010 12:41:47 PM

To:
haroclew@otenet.gr

Κυρία Χαροκόπου
στην προσφυγή για την Γκιώνα, μαζί με τα ονόματα του ορειβατικού συλλόγου συμπληρώστε και τα παρακάτω ονόματα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Λιδορικίου Ενάντια Στην Καταστροφή Της Γκιώνας
Καψάλης Κωνσταντίνος του Ευθυμίου, συνταξιούχος τραπεζικός, κάτοικος Λιδορικίου, τηλ. 6946243033, ΑΔΤ Χ025154
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου, συνταξιούχος τραπεζικός-κτηνοτρόφος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ Λ247467
Γούρας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ ΑΖ496943
Νάκος Δημήτριος του Χρήστου, Έμπορος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ ΑΕ 496960
Για οποιαδήποτε πληροφορία τα τηλέφωνά μου είναι 2107010644, 6946243033.
Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Καψάλης

Η Φωκίδα όλη είναι..ανάστατη μετά την αποκάλυψη αυτής της επιστολής , και της…” περίεργης..διπλοπενιάς “ που παίζεται , εμείς απλά , σεμνά και..ταπεινά , θα αφιερώσουμε στους..” λεβέντες “ του Ο.Σ.Α , το παρακάτω ποίημα του μεγάλου μας ποιητή Κ.Καβάφη..ας το..διαβάσουν με..προσοχή , θα τους..βοηθήσει ..σίγουρα..
Όσο μπορείς :


Κι ἂν δὲν μπορεῖς νὰ κάμεις τὴν ζωή σου ὅπως τὴν θέλεις
τοῦτο προσπάθησε τουλάχιστον
ὅσο μπορεῖς : μὴν τὴν ἐξευτελίζεις
μὲς στὴν πολλὴ συνάφεια τοῦ κόσμου,
μὲς στὲς πολλὲς κινήσεις κι ὁμιλίες.


Μὴν τὴν ἐξευτελίζεις πιαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνὰ κ' ἐκθέτοντάς την
στῶν σχέσεων καὶ τῶν συναναστροφῶν
τὴν καθημερινὴν ἀνοησία,
ὣς ποὺ νὰ γίνει σὰ μιὰ ξένη φορτική.


Κώστας Καβάφης


“ Σύντροφοι του Ο.Σ.Α ,..περαστικά σας !!! “



Καλό σας ξημέρωμα …..Κ.-
Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης στις 00:24 0 σχόλια
15.4.10
ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ ;;;

Η ..κατάπτυστη επιστολή του ..Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας , ..αφαίρεσε και το..έσχατον..εσώρουχόν τους , κοινώς…ΤΟΥΣ…Ξ Ε Β Ρ Α Κ Ω Σ Ε !!! Δέν αφήνει πιά , καμιά αμφιβολία , πως κι’ εδώ…χρησιμοποιήθηκε η “ παλιά ..πετυχημένη..συνταγή “ , “ της εκ των..έσω..αλώσεως “ , πολύ ..παλιότερα , είχαν χρησιμοποιηθεί , “ Δούρειοι..ίπποι “ , κάτι παρόμοιο και σήμερα , “ Δούρεια…Μπλάρια και…Γαϊδούρια !! “…

Μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων , τώρα παίρνει τις..απαντήσεις της , αδέρφια , και πλέον , τα ΌΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ..ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΛΠ…ΚΛΠ..ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ..

Δεν είναι τυχαίο , αδέρφια , που οι..ΛΕΒΕΝΤΕΣ..ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ , δεν δώσανε ΠΟΤΕ ΤΟ..ΔΗΜΟΣΙΟ…ΠΑΡΩΝ , ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΙ..ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗ…ΣΚΙΑ ΤΩΝ..ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ , ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ , τώρα καταλαβαίνουμε ΓΙΑΤΙ , ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ
Ε Γ Κ Α Ι Ρ Ω Σ Κ Α Ι Ε Γ Κ Υ Ρ Ω Σ


ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Σ τ Ε ,
ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΑΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ…
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ…ΦΡΙΞΤΕ !!!


Με το παρακάτω mail , στείλαμε τα ονόματα μερικών Χωριανών μας , με τα πλήρη στοιχεία τους , ενώ παράλληλα , η Αφροδίτη Λακαφώση , μέλος της Κίνησης Ενεργών πολιτών Λιδορικίου , έδωσε και άλλα ονόματα ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ .

ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ( ΦΑΙΝΕΤΑΙ ) ΟΙ…” ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ “ ΤΗΝ..ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!! ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ..ΑΓΩΝΑ .

ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΑΖΑΡΕΨΑΜΕ , ΟΥΤΕ..” ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΗΚΑΜΕ “ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ “ ΚΙΝΗΣΗ “ ΗΜΑΣΤΑΝ
Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ


ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ..ΟΜΩΣ ;


Ο αδιάψευστος μάρτυρας της…
Α Θ Λ Ι Ο Τ Η Τ Α Σ



From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Wednesday, February 03, 2010 12:44:37 PM

To:
haroclaw@otenet.gr

Κυρία Χαροκόπου
στην προσφυγή για την Γκιώνα, μαζί με τα ονόματα του ορειβατικού συλλόγου συμπληρώστε και τα παρακάτω ονόματα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Λιδορικίου Ενάντια Στην Καταστροφή Της Γκιώνας
Καψάλης Κωνσταντίνος του Ευθυμίου, συνταξιούχος τραπεζικός, κάτοικος Λιδορικίου, τηλ. 6946243033, ΑΔΤ Χ025154
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου, συνταξιούχος τραπεζικός-κτηνοτρόφος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ Λ247467
Γούρας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ ΑΖ496943
Νάκος Δημήτριος του Χρήστου, Έμπορος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ ΑΕ 496960
Για οποιαδήποτε πληροφορία τα τηλέφωνά μου είναι 2107010644, 6946243033.
Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Καψάλης


Δ Ο Ξ Α Σ Τ Ε Τ Ο Υ Σ !!!
Από lidoriki.com

Δενδροφύτευση στην Ιτέα από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και τον Δήμο

Ο Δήμος Ιτέας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Νομού Φωκίδας στο πλαίσιο των Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Δρώμενων
Ιτέας 2009 – 2010 «Ο Διάπλους, το Παλιό καράβι και το Άλας της Ζωής» οργανώνουν δενδροφύτευση στην παραλία της Ιτέας, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010.

Τόπος συνάντησης : Περιοχή «Απόλαυσης»
Ώρα συνάντησης : 10.00 π.μ.
Συμμετέχουμε όλοι γιατί οφείλουμε να παραδώσουμε

Η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1981, δημιουργώντας τις ρίζες της από το ...1964, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Η Εταιρεία εργάζεται με τον πληθυσμό για την ευαισθητοποίηση του σε θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, την κοινωνική ενσωμάτωση και την απασχόληση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, ενισχύοντας το σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση τους και την ισοτιμία ως πολίτες.

Διευθύνσεις 13 λατομείων στη χώρα, σε Φωκίδα, Βοιωτία, και Πελοπόννησο είχαν οι κατηγορούμενοι ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Το αρχείο των προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και μία ημιτελής προκήρυξη που σύμφωνα με την Αστυνομία αφορούσε σχεδιαζόμενο χτύπημα, όπλα, σφαίρες και περίπου 120.000 ευρώ ήταν τα σημαντικότερα ευρήματα στο αυτοκίνητο-«κινητή γιάφκα» που βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια προχθές.

Στο αυτοκίνητο που ανήκε στον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Γουρνά βρέθηκαν- σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας- όλο το αρχείο του Επαναστατικού Αγώνα, δύο εννιάρια πιστόλια τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν «καθαρά» (δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε παράνομη ενέργεια), δεσμίδες χαρτονομισμάτων αξίας 119.240 ευρώ. Η προέλευση των χρημάτων ερευνάται, αλλά αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι προέρχονται από συγκεκριμένη ληστεία. Το αυτοκίνητο, λευκό Lancia Dedra ήταν σταθμευμένο στην οδό Ανακούς στη Ν. Φιλαδέλφεια, πολύ κοντά στο σπίτι της οδού Σαραντόγλου που θεωρείται γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα.

Διευθύνσεις λατομείων Στα ψηφιακά αρχεία που επίσης βρέ θηκαν στο αυτοκίνητο υπάρχουν... οι διευθύνσεις 13 λατομείων στη χώρα, σε Φωκίδα, Βοιωτία, και Πελοπόννησο, από όπου, σύμφωνα με την ερμηνεία της Αστυνομίας, οι τρομοκράτες σκόπευαν να κλέψουν εκρηκτικές ύλες.

Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στο αυτοκίνητο συνδυάζοντας την παρουσία του 31χρονου κατηγορούμενου Κ. Γουρνά, πατέρα δίδυμων παιδιών ηλικίας 16 μηνών, στην περιοχή το βράδυ του Σαββάτου, όπου και συνελήφθη.

Πλήρωνε τα ενοίκια
Κατά την Αστυνομία, ο Κ. Γουρνάς στο οργανόγραμμα του Επαναστατικού Αγώνα ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε να πληρώνει τα ενοίκια για τις γιάφκες της οργάνωσης. Μαζί του φέρεται να επικοινώνησε ο Νίκος Μαζιώτης την Τετάρτη 7η Απριλίου για να μάθει αν είχε πληρώσει ενοίκια και κοινόχρηστα σε δύο από τις γιάφκες. Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν πως το Σάββατο όταν έμαθε ότι η Αντιτρομοκρατική είχε προχωρήσει σε συλλήψεις, επιχείρησε να μεταφέρει το αρχείο της οργάνωσης από το αυτοκίνητο σε ασφαλές μέρος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το Lancia ήταν ακινητοποιημένο από μηχανική βλάβη. Εκεί πιθανολογούν πως πήγαινε ο Γουρνάς όταν έμαθε για τη σύλληψη των υπολοίπων. Σύμφωνα πάντως με κάτοικο της περιοχής, η Αστυνομία είχε εντοπίσει το λευκό Ι.Χ. από τη Δευτέρα καθώς ανήκει στον Γουρνά, δεν είναι κλεμμένο και ήταν εύκολο να εντοπιστεί. Μετακινήσεις αυτοκινήτων
Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές το Ι.Χ. εντοπίστηκε την Τετάρτη, ενώ αρχικά οι αστυνομικοί αναζητούσαν ένα μαύρο Fiat, το οποίο επίσης βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν αποδείχθηκε ότι έχει σχέση με την οργάνωση. Οπως προέκυψε από τις συνομιλίες που υπεκλάπησαν δύο ημέρες πριν συλληφθούν, οι τρομοκράτες μετακίνησαν δύο άλλα Ι.Χ. στα οποία εκτιμάται πως βρίσκεται κρυμμένος ο βαρύς οπλισμός της οργάνωσης.

Ο εντοπισμός του οπλοστασίου συνεχίζει να αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο της ΕΛ.ΑΣ. «Οσο δεν βρίσκουμε τα όπλα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αισιοδοξεί πως «με τις καλύτερες προϋποθέσεις, θα χρειαστούμε 4-5 μήνες για να φτάσουμε στο ξετύλιγμα του κουβαριού».

Με ψεύτικα στοιχεία
Η Αντιτρομοκρατική, όπως έγραψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ» διενήργησε έρευνα και σε δύο διαμερίσματα, στην οδό Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη. Και τα δύο βρίσκονται στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας και τα είχε νοικιάσει ο Γουρνάς με ψεύτικα στοιχεία. Στο ένα διαμέρισμα, το οποίο ξενοίκιασαν οι τρομοκράτες πριν από δύο μήνες οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης, η οποία εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στο διπλανό διαμέρισμα όμως οι αστυνομικοί βρήκαν κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια, ένα φορητό εξωτερικό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή (USΒ), μια βιντεοκάμερα και άλλα αντικείμενα. Πάντως ανώτεροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το λευκό Lancia βρίσκεται ακόμη μία γιάφκα των τρομοκρατών.

ΣΤΟ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ

του αυτοκινήτου του Κ. Γουρνά βρέθηκε το «αρχείο» αλλά και το «ταμείο» των τρομοκρατών με 119.240 ευρώ


Σε κοντινή απόσταση οι δύο γιάφκες

ΜΕΡΙΚΕΣ εκατοντάδες μέτρα χωρίζουν την οδό Μηδείας (σε αστυνομικό κλοιό φωτογραφία πάνω), όπου στον αριθμό 7 εντοπίσθηκαν τα δύο διαμερίσματα- γιάφκες που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, από την οδό Πάτμου: στον αριθμό 84 αυτού του δρόμου βρισκόταν το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού της 17 Νοέμβρη. Ηταν το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Σάββας Ξηρός με την ιδιότητα του φοιτητή και το όνομα «Γρηγόρης Πουφτσής».


Αψογα οργανωμένο σύστημα εσόδων - εξόδων

ΑΨΟΓΑ οργανωμένο λογιστικό σύστημα καταγραφής των εσόδων και των εξόδων τους διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες. Οπως προκύπτει από την ανάγνωση ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους στο αυτοκίνητο του Κ. Γουρνά, οι κατηγορούμενοι φαίνεται να έχουν περασμένα με χρονολογική σειρά όλα τα χρήματα που κατέληγαν στο ταμείο της οργάνωσης.

Μάλιστα οι καταγραφές φαίνεται ότι αρχίζουν από το 2003 δείχνοντας, κατά την αστυνομία, πως από την πρώτη εμφάνιση του Ε.Α. υπήρξε πολύ καλή οργάνωση. Οι αστυνομικοί όμως δεν μπορούν να καταλήξουν στο ακριβές ποσό διότι ο άνθρωπος που κρατούσε τα συγκεκριμένα αρχεία έγραφε μόνο τα τρία πρώτα στοιχεία από τα ποσά. Η Αστυνομία προσπαθεί να αντιπαραβάλει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες καταγράφονται έσοδα με τη διάπραξη ληστειών τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.

Μεγάλη ήταν και η εκροή από το ταμείο. Οπως εκτιμάται, μεγάλα ποσά έχουν πάει για την προμήθεια καθαρών όπλων. «Τα καθαρά όπλα, αυτά δηλαδή που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε εγκληματική ενέργεια, κοστίζουν ακριβά στη μαύρη αγορά των όπλων», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Στην Αντιτρομοκρατική προσπαθούν πάντως να αποκωδικοποιήσουν για ποιο λόγο οι τρομοκράτες άλλαζαν τόσο συχνά όπλα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στα στεγανά της οργάνωσης. Μεγάλα ήταν και τα ποσά που φαίνεται ότι έδιναν και για την ενοικίαση διαμερισμάτων. Από σπίτια που έχει ελέγξει μέχρι σήμερα η Αντιτρομοκρατική προκύπτει πως άλλαζαν στέγη ακόμη και για την προσωπική τους εγκατάσταση μέσα σε δύο χρόνια το πολύ, ενώ ορισμένες μισθώσεις διαμερισμάτων κράτησαν ελάχιστους μήνες. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις φρόντιζαν να είναι καλοπληρωτές και να μην προκαλούν τις επισκέψεις των ιδιοκτητών για την είσπραξη των οφειλομένων. Σήμερα αναμένονται και οι απαντήσεις για την προέλευση των 119.240 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γουρνά
Από tanea.gr