Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

3η επιστολή του Μάριου Ζ. από τον κορυδαλλό


Αύριο στις 7 μ.μ., συμμετέχοντας στην ημέρα πανελλαδικής δράσης, συγκέντρωση και πορεία απο την κ.πλατεία Λιβαδειάς.

Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 13.04.2010

«Μας αιχμαλώτισαν

μας έριξαν στη φυλακή

εμένα μέσα στα τείχη

εσένα έξω απ΄τα τείχη

Ασήμαντη υπόθεση η δική μας

Το χειρότερο είναι

να κουβαλάει ο άνθρωπος τη φυλακή μέσα του:

συνειδητά, ασύνειδα…

Έτσι κατάντησαν τους περισσότερους ανθρώπους,

τίμιους, καλούς, προκομένους ανθρώπους…»

Ναζίμ Χικμέτ

Κοντά στον ένα μήνα φυλακή και καλά κρατώ, διότι μέσα σε όλα τα αίσχη που έχουν κάνει εκείνοι, όλοι εκείνοι οι κοινωνικοί αποκοιμιστές του κράτους, εμάς μας έχει κάνει καλό με το να είμαστε εδώ πιο δυνατοί με μόνη δύναμη, όπως μου λέει καθημερινά ένας φίλος, την καρδιά, το μυαλό και την αλληλεγγύη (ώστε... να φωνάζουμε για τα δικαιώματα μας και να αντιστεκόμαστε).

Όσο κι αν δεν είμαι εγώ ο πιο κατάλληλος να μιλήσω για την φυλακή, μιας και η διαδρομή μου εδώ μέχρι τώρα είναι μικρή, ωστόσο έντονη, διαπιστώνω ότι ο όρος σωφρονιστικό ίδρυμα, αν όχι αστείος είναι το λιγότερο ατυχής. Χρησιμοποιώντας τον τίτλο αυτό υποτιμάμε τους εαυτούς μας και τους ίδιους τους φυλακισμένους, ενώ εξωραίζουμε αυτό το μνημείο δειλίας και υποκρισίας της καταστολής. Πώς μπορεί αυτό το τεχνητό περιβάλλον, το οποίο απομονώνει τον άνθρωπο, του τσακίζει κάθε ανάγκη για δημιουργία, τον απομακρύνει ακόμα και από τους δικούς του ανθρώπους και τον κάνει όλο και λιγότερο ταιριαστό στην κοινωνία, να τον βελτιώσει και να τον εντάξει; Ντροπή. Η φυλακή αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της κρατικής καταστολής. Αυτό το λείψανο ανθρωπιάς στα μάτια των εξουσιαστών και των υπηκόων τους μοιάζει με κάποιου είδους θάλαμο κάθαρσης, που στόχος του είναι το άτομο να σωφρονιστεί, ενώ ο βασικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος πέρα από το να τρομοκρατήσει την κοινωνία (ώστε να μην προβεί σε ενέργειες που είναι εναντίον του κράτους, χωρίς αποραίτητα να είναι αξιόποινες). Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις καταγεγραμμένες, μη αξιόποινες, που έχουν καταλήξει στη φυλακή. Μια από αυτές είναι και η δική μου, στην οποία το πιο άμεσο όργανο καταστολής του κράτους, με συνέλαβε στο όνομα του νόμου τους, ενώ εγώ διαμαρτυρόμαι στο όνομα των δικαιωμάτων και την ελευθερίας.

Όπως ο χρόνος περνάει και βάφει τους τοίχους της φυλακής, έτσι ξεφτίζουν τα συναισθήματα, και τα δικαιώματα του ανθρώπου που ζει στην ελεύθερη κοινωνία. Μια κοινωνία που δέχεται συνεχώς τις ληστρικές επιθέσεις των τραπεζών, βομβαρδίζεται με αβεβαιότητα από την εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς να παίρνει εγγυήσεις για το παρον και το μέλλον που παρακολουθείται και ελέγχεται, με κατασκευασμένες ανάγκες που κρατάνε δέσμιο τον πληθυσμό. Πόσο υπερήφανα ελεύθεροι μπορούμε να νιώθουμε; Η αντίδραση, η διαφωνία αι η σκέψη γίνονται πλέον αδικήματα, αφού κάθε μορφή αντίστασης βίαια και μη φαίνεται να τιμωρείται ως κάποιου είδους ασέβεια στο κράτος. Ελπίζω οι μαθητές μου να σέβονται τον εαυτό τους. Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι τέλειοι πολίτες που θέλει τελικά αυτό το κράτος; Ποιά είναι η αξία του λόγου και της άποψης του πολίτη μπροστά στα όργανα του κράτους και πώς εκείνο (το κράτος) άραγε θεωρεί αυτούς που αντιδρούν; Θέλει ένα νου «αληταριό» ή ένα νου νεκρό;

Κινήσεις τακτικής και παραδειγματισμού προσπαθούν να φορτώσουν τον κόσμο με φόβο, φτιάχνοντας ιστορίες και μπαμπούλες εμπνευσμένα και ιαματικά ψέματα και εκδικητικά παραμύθια από τα όργανα του με το νομικό οπλοστάσιο, έτοιμο για δράση κι εκδίκηση. Ψέματα μεταξύ τους, ψέματα και στο λαό. Το καλύτερο μάλλον θα ήταν για εκείνους να μην γεννηθούμε καθόλου ή αφού γεννηθήκαμε, να είμαστε αφανείς. Αυτή η προσπάθεια κοινωνικού αποκοιμισμού και σκοταδισμού αποδεικνύεται μάταιη, και την καλύτερη απάντηση αποτελούν όλοι εκείνοι οι κοινωνικοί αγώνες και εκφράσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν παρόλες τις προσπάθειες κυβερνητικών εκπροσώπων για την απαξίωση τους, καθώς και από τα μεγάλα κύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης του κόσμου. Η κοινωνική αντίδραση είναι υπαρκτή. Δεν θα σταματήσει όσο θα υπάρχει δύναμη να σκεφτόμαστε, να νιώθουμε και να φωνάζουμε (και να προτάσσουμε τα σώματά μας), όσο θα θίγονται οι ιδέες μας, οι ζωές μας και τα δικαιώματα μας. Το κράτος οφείλει να σωφρονιστεί και όχι να σωφρονίζει.

Ανένταχτος σε όποια κομματική ομάδα και ταυτότητα αλλά και πιστός στις μέχρι τώρα ιδέες μου, παρατηρητής σε όποια κομματική συνεργία, δεν φωνάζω για την αθωότητα μου -είναι δεδομένη- αλλά για την αδικία που ακόμα και με τα δικά τους μέτρα και σταθμά είναι υπαρκτή.

24ωρη απεργία των Ταχυδρομικών στις 26-4-2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ (Π.Ο.Σ.Τ.)
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΟΣΤ

Κύριοι,
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ ανησυχούν και εκφράζουν την αγωνία τους, για τον κατήφορο του Ταχυδρομείου. Κυβέρνηση και Διοίκηση έχουν τεράστια ευθύνη γιατί με την ανυπαρξία τους έχουν οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδιέξοδα.

Αναπτυξιακές και στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές έχουν ανακοπεί ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν καθυστερήσει απαράδεκτα. Νέες υπηρεσίες δεν σχεδιάζονται, νέα προϊόντα δεν εισάγονται. Ο ανταγωνισμός εκμεταλλεύεται την διαπιστωμένη απραξία και εδραιώνει τη θέση του κερδίζοντας συνεχώς έδαφος.
Ο ΕΛΤΑ έχει αφεθεί στην τύχη του.
Οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται.
Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό μας έχουν οδηγήσει, σε ανεκτέλεστα δρομολόγια (τον ... ταχυδρόμο πλέον τον κάνουν οι εξαγριωμένοι πολίτες – πελάτες), σε κλείσιμο θυρίδων συναλλαγής, σε δραματική υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, την επιχείρηση σε οικονομική αιμορραγία και κάθετη πτώση της αξιοπιστίας της. Η κατάσταση σε όλα τα Γραφεία της Χώρας είναι τραγική και οι συνθήκες εργασίας ανυπόφορες.
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο πια.
Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση τόσο της Καθολικής Υπηρεσίας όσο και της βιωσιμότητας του ΕΛΤΑ.
Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί όταν προβλέπεται στο τέλος του χρόνου οι κενές θέσεις εργασίας να ξεπεράσουν τις 3.000.
Στις Ταχυμεταφορές παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχουν απαξιωθεί και λειτουργούν στο περιθώριο της αγοράς.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει εταιρία. Παρατηρείται πλήρης διάλυση. Οι ευθύνες είναι σοβαρές και θα καταλογισθούν. Είχαμε τονίσει την κρισιμότητα της ανάπτυξης ενός αξιόπιστου και ανταγωνιστικού συστήματος ταχυμεταφορών, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως αιχμή του δόρατος κυρίως εν όψει της Απελευθέρωσης της Αγοράς΄
Η εταιρία «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε.» πνέει τα λοίσθια. Το Δ. Σ. της εταιρίας δεν έχει αλλάξει. Ο παραδιοικητισμός συνεχίζει να υπάρχει, τίποτα δεν αλλάζει. ΤΕΛΜΑ και ΠΑΡΑΚΜΗ.

Έτσι είναι αναπόφευκτο να υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τον τομέα των σύγχρονων ταχυδρομικών υπηρεσιών που αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και στηρίζει την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ.
Ο τομέας των ταχυμεταφορών είναι η βάση που πρέπει να στηριχτεί η νέα δομή και ανάπτυξη του ταχυδρομείου.
Το logistics, οι ταχυμεταφορές, τα δέματα, όπως και μια σειρά υπηρεσιών και προϊόντων πρέπει άμεσα να αναπτυχθούν. Να σταματήσει πια η καθήλωση των Ταχυμεταφορών.
Η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς είναι προ των πυλών. Οι Ταχυμεταφορές έχουν συγκεκριμένο ρόλο να επιτελέσουν για την διασφάλιση τόσο της παροχής των Καθολικών υπηρεσιών όσο και για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ΕΛΤΑ.
Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά τα τελευταία μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας (περικοπές μισθών κατά 7% και Δώρα κατά 30%, πλαφόν στις αμοιβές των Υψηλών στελεχών του Οργανισμού τη στιγμή που είναι από τις χαμηλότερες στις ΔΕΚΟ) πλήττουν ευθέως την ίδια την υπόσταση του ΕΛΤΑ ως Επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον ανταγωνισμό.

Με την ομόφωνη μας απόφαση για 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Απριλίου 2010,
απαιτούμε προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών σε όλη τη χώρα, άμεσα.
Σήμερα με 2.500 κενές οργανικές θέσεις σε όλους τους κλάδους, σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το ταχυδρομικό έργο και ο πολίτης αλλά και οι εργαζόμενοι μέσα από την εντατικοποίηση και το φόρτο εργασίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και ανοχής.

Επειδή Κυβέρνηση και Διοίκηση είναι γνώστες της κατάστασης που περιγράφουμε.
Επειδή έχουν αποκλειστικά αρμοδιότητα για την επίλυση των προβλημάτων.
Επειδή μέχρι σήμερα παρά τις διαμαρτυρίες, τις παραστάσεις, τις καταγγελίες και τις πρωτοβουλίες μας δεν έχετε αναλάβει τις ευθύνες σας για να εφαρμοστούν πολιτικές που θα προωθούν τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των εργαζόμενων.
Επειδή τα τελευταία μέτρα πλήττουν ευθέως ακόμη και την ύπαρξη του ΕΛΤΑ στον ανταγωνισμό.
Έχοντας ως στόχο :
1- Τη διασφάλιση της παροχής Καθολικών υπηρεσιών με ποιότητα και προσιτές τιμές σε όλους τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.
2- Τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ.
3- Την επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων.
4- Την υπεράσπιση των εργασιακών μας κατακτήσεων.
5- Την προώθηση της ανάπτυξης των Ταχυμεταφορών.
6- Τη σύναψη νέου Συμβολαίου Διοίκησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΕΛΤΑ και προβλέψεις για την κάλυψη ελλείμματος της Καθολικής Υπηρεσίας και τη χρηματοδότηση του Ταχυδρομικού Δικτύου.
7- Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης περί ποιοτικών προδιαγραφών και όρων παροχής της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.
8- Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης περί των αρχών τιμολόγησης του ΦΠΚΥ
9- Την κάλυψη των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τον ΕΛΤΑ
10- Την ένταξη του ΕΛΤΑ στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013.
11- Την εξασφάλιση της διακίνησης της Αλληλογραφίας του Δημοσίου μέσω του ΕΛΤΑ.
12- Την έγκριση του νέου Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου ΕΛΤΑ 2009 – 2013 και σύνταξη Προϋπολογισμού για το έτος 2010.
13- Την υλοποίηση Προγράμματος Λειτουργικής Αναδιοργάνωσης.
14- Τη Στρατηγική και Εμπορική συνεργασία με Τ. Τ.
15- Τη δράση για τη διαφοροποίηση των εσόδων του ΕΛΤΑ
16- Την Πλήρη αυτοματοποίηση του δικτύου ΕΛΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ ομόφωνα αποφάσισε :
α) Να δώσει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 15-04-2010
β) την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ :
1- Έγκριση και προκήρυξη πρόσληψης του αναγκαίου έκτακτου προσωπικού για το 2010. Γιατί οι συμβάσεις των εκτάκτων που είχαν προσληφθεί μέσα στο 2009 οι περισσότερες έχουν λήξει το πρώτο 3μηνο του 2010 και μέσα στον Απρίλιο θα λήξουν και οι υπόλοιπες, και μιλάμε πλέον για μη ταχυδρομική εξυπηρέτηση στη χώρα μας (ανεκτέλεστα δρομολόγια, κλείσιμο Θυρίδων, κλπ) με δραματικές επιπτώσεις τόσο, στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και στα έσοδα του ΕΛΤΑ.

2- Υλοποίηση της απόφασης του Δ. Σ. ΕΛΤΑ που ήδη έχει εγκριθεί για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον ΕΛΤΑ. Ουσιαστικά τα έξι τελευταία χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού, όταν κατ’ έτος συνταξιοδοτούνταν περίπου 500 υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σήμερα ο Οργανισμός με 3.000 κενές οργανικές θέσεις που καλύπτονται από εποχικούς υπαλλήλους, μοντέλο που είναι κόλαφος για το Ταχυδρομείο.

3- Προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης ώστε να αποφασίζει το Δ. Σ. του ΕΛΤΑ, στα πλαίσια του προϋπολογισμού του, για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/94, με δεδομένο ότι η ροή των εργασιών των Υπηρεσιακών μας Λειτουργιών παρουσιάζει μεγάλες εποχικές μεταβολές στη διάρκεια του έτους. Τα ΕΛΤΑ είχαν εξαιρεθεί με το ν. 3185/2003 από την έγκριση των τριών συναρμόδιων υπουργών για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού..

4- Διαμόρφωση ρεαλιστικού, αποτελεσματικού και ικανοποιητικού σχεδίου Ανάπτυξης των Ταχυμεταφορών στην κατεύθυνση που να διασφαλίζεται και η αναπτυξιακή πορεία του ΕΛΤΑ.

Με την αγωνιστική μας κινητοποίηση θα προωθήσουμε την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ, θα βάλουμε τέλος στο τέλμα που έχουν βουλιάξει οι Ταχυμεταφορές και θα ανοίξουμε το δρόμο για πολιτικές που θα οδηγήσουν την εταιρία στην ανάπτυξη.
Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε άλλου νόμιμου δικαιώματος μας και των φυσικών μελών μας ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων και Αρχών, καθώς και για την με κάθε νόμιμο μέσο διαφύλαξη και προώθηση της εύρυθμης, αποτελεσματικής και ποιοτικής λειτουργίας του ΕΛΤΑ και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΕΛΤΑ Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού 1 Υπουργεία και σε όσους κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.

Εξελίξεις στην δίκη Γρηγορόπουλου στην Άμφισσα

Άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο 17χρονος φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου οποίος επρόκειτο να καταθέσει πριν μία εβδομάδα περίπου στην αίθουσα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου της Άμφισσας.
Από την πρώτη στιγμή έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.
Ο πατέρας του είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία επαφή με το παιδί του, καθώς ο ανήλικος έχει αλλάξει νούμερο στο κινητό του.
Η πολύκροτη δίκη πάντως της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη , για την οποία κατηγορούνται 2 ειδικοί φρουροί, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Την Τετάρτη μέλη αριστερής οργάνωσης υπέβαλλαν αίτημα να καταθέσουν αλλά δεν έγινε δεκτό από την πρόεδρο της έδρας.
Την ίδια ώρα διερευνάται το ενδεχόμενο ψευδορκίας 3 μαρτύρων. Παρά την απεργιακή κινητοποίηση των δικηγόρων η δίκη θα ... διεξαχθεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ ελήφθει απόφαση το δικαστήριο να συνεδριάζει ακόμη και Σάββατο προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η διαδικασία να διεξάγεται ακόμη και Κυριακή αν παραστεί ανάγκη.
Από lamiastar.gr

Μία θέση εργασίας στους Δελφούς

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΛΦΩΝ «ΟΙ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ» Ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ» του Δήμου Δελφών, που εδρεύει στους Δελφούς, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και ... διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα :

Η θέση είναι για
ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ/ΤΡΙΑΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΤΕ

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΔΕ

ΚΑΙ ΕΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΥΓΕΙΑΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ
περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ

Κάποιοι δεν αγαπούν την πόλη μας την Ιτέα

ιτεαιτεα
Βλέποντας οι τουρίστες αυτές τις εικόνες .
Νομίζετε οτι χρειάζονται κάποιοι κακοί ξένοι
Νομίζετε οτι χρειάζονται κάποια ύποπτα κέντρα που μας υπονομεύουν ...

Δυστυχώς αυτοί που δεν αγαπούν την πόλη μας, έχουν την τύχη της πόλης στα χέρια τους.


ιτεαιτεα


Τις φωτογραφίες τις έστειλε αναγνώστης της σελίδας μας

Αρχίζει το 2ο Forum Δελφών Διήμερη συνάντηση για τις πολιτιστικές διαδρομές στην Ευρώπη

(Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: 2ο Forum Δελφών στις 17 και 18 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Στις 17 και 18 Απριλίου θα διεξαχθεί το 2ο Forum Δελφών, ως Διαρκής Πλατφόρμα Συνεργασίας για τις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές.
Η συνάντηση, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, οργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου και υλοποιείται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Πολιτιστικής Συνεργασίας της Ελλάδος και του Λουξεμβούργου με την ενεργό υποστήριξη του ... Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών.

Στόχος του Forum είναι να παρουσιάσει την εξέλιξη του Προγράμματος, μετά την Διακήρυξη του 1ου Forum των Δελφών τον Μάιο του 2006, έχοντας υπόψη ότι οι πολιτιστικές διαδρομές είναι πολύ σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου, την προσέγγιση των πολιτισμών, την αειφόρο ανάπτυξη και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού αλλά και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η Πλατφόρμα των Δελφών για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στο 2ο Forum, κάλεσε εκπρόσωπους των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, η UNESCO, το ICOMOS, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ευρωβουλευτές και εκπρόσωπους υπουργείων Πολιτισμού της Ευρώπης, να παρουσιάσουν τις σημερινές θέσεις τους για τις πολιτιστικές διαδρομές και τον πολιτιστικό τουρισμό στην Ευρώπη.

Θα εξετάσουν τα προβλήματα και νέους τρόπους διαχείρισης και χρηματοδότησής των πολιτιστικών διαδρομών καθώς και οικονομικά πρότυπα για την προώθηση του προορισμού «ΕΥΡΩΠΗ» μαζί με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα.

Θα συζητήσουν, επίσης, για τα σύγχρονα εργαλεία και τα τουριστικά προϊόντα των πολιτιστικών διαδρομών αλλά και για τον ηθικό και υπεύθυνο τουρισμό που σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και την πολιτιστική τους ταυτότητα, λαμβάνει υπόψη τον πολιτισμό και τις αξίες της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής της Ευρώπης με την πολυμορφία που την χαρακτηρίζει.

Την 1η ημέρα των εργασιών του Forum, θα απονεμηθεί το Βραβείο του Αγίου Μαρτίνου της Τουρ στον Νέο της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του καθιερωμένου βραβείου του Ιδρύματος της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής «Αγιος Μαρτίνος της Τουρ».

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο οποίο προεδρεύει η Ελλάδα από το 2009.
Από ΑΠΕ

Ενα αποτύπωμα φθάνει το κουβάρι ως τη Φωκίδα

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής εκρηκτικών από μεταλλείο στο Προσήλιο Φωκίδας, το καλοκαίρι του 2003, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανακάλυψη αποτυπώματος μιας 35χρονης στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα. Η 35χρονη, για την οποία πιθανόν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, διατηρούσε προσωπικές επαφές με 25χρονο φοιτητή της Σχολής Μεταλλειολόγων του Πολυτεχνείου, ο οποίος έκανε την πρακτική του εκπαίδευση στο μεταλλείο την περίοδο που σημειώθηκε η κλοπή ζελατοδυναμίτιδας και πυροκροτητών, που χρησιμοποιήθηκαν σε μεταγενέστερες επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα». Η ίδια, η οποία βρισκόταν την τελευταία τριετία διαρκώς στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, φέρεται να... είχε επισκεφθεί στον Κορυδαλλό τον κρατούμενο Νίκο Παλαιοκώστα, λίγες εβδομάδες πριν από τη δεύτερη απόδρασή του!

Ενα δεύτερο άτομο στο οποίο έχει εστιαστεί η έρευνα είναι ένας 32χρονος υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου, ο οποίος έχει εξαφανιστεί, και φαίνεται να είχε σειρά συναντήσεων με τους ήδη συλληφθέντες. Παραμένει όμως άγνωστο αν τα στοιχεία σε βάρος του είναι επαρκή. Ενα τρίτο πρόσωπο είναι ένας νεαρός ο οποίος δέχτηκε τηλεφώνημα το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου από έναν συλληφθέντα. Μέσω αυτού του υποδεικνύεται με κωδικοποιημένο τρόπο- όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί- να εξαφανίσει οπλισμό της οργάνωσης από την άγνωστη γιάφκα της. Επιπλέον είναι πιθανόν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για στενό συγγενή ενός από τους ήδη συλληφθέντες. Το άτομο αυτό, το οποίο είχε απασχολήσει και τη δεκαετία του 1990 τις διωκτικές αρχές για τη δράση Μαζιώτη, τραυματίστηκε με άγνωστο τρόπο στο πόδι πριν από μερικές ημέρες. Ερευνα ακόμη γίνεται για δύο αντιεξουσιαστές αποτυπώματα των οποίων βρέθηκαν στο σπίτι του Φούντα. Τέλος, εξετάζεται ο ρόλος 60χρονου από τη Μαγνησία, ο οποίος είναι και αυτός συγγενής συλληφθέντος.
Ενα αποτύπωμα φθάνει το κουβάρι ως τη Φωκίδα
Από tovima.gr

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ, ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ «Δεν δικάζονται οι πολιτικές απόψεις»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις πρόσφατες εξελίξεις στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, αυτή τη φορά από τρεις μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «οι πολιτικές απόψεις και αντιλήψεις, οι αγωνίες και οι ελπίδες για μια καλύτερη ζωή δεν δικάζονται και δεν τρομοκρατούνται».

Οι αυτόπτες Ζέρβας, Παπαδημητρίου και Λίλας που έχουν ήδη καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας για την «ευθεία βολή» του Επ. Κορκονέα και έχουν δεχθεί την «κριτική» του συνηγόρου υπεράσπισής του, Αλ. Κούγια, μιλούν ... για «παραλήρημα λάσπης και συκοφαντίας» που εκτυλίχθηκε στο δικαστήριο «με όχημα υπερασπιστικούς παράγοντες της δίκης».
Αιτία για τις δηλώσεις τους είναι, όπως αναφέρουν, πως «ενημερωθήκαμε ότι είμαστε... άεργοι, ότι η πολιτική δράση και η συμμετοχή στο μαζικό κίνημα είναι εξώθηση στην... τυφλή βία, ότι συμμετείχαμε στην ίδια πολιτική οργάνωση με άλλους μάρτυρες και το θύμα και άλλα παρόμοια που θα ήταν απλά αστεία αν δεν συνδέονταν με τον θάνατο ενός παιδιού». Παράλληλα, κάνουν λόγο για την ένταξή τους «στην ανοιχτή, μαζική πολιτική πάλη», στο ΝΑΡ και τη «Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση», που βρέθηκαν με τη σειρά τους στο στόχαστρο του Αλ. Κούγια, καθώς όπως είχε πει ο συνήγορος «στρατολογούν πολλά νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων μάρτυρες της υπόθεσης, αλλά και το ίδιο το θύμα, μετατρέποντάς τους σε ακραίους αντιεξουσιαστές».

Απαντούν, πάντως, ότι «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν. Δηλώνουμε πως από την πρώτη στιγμή τεθήκαμε στη διάθεση του ανακριτή και των δικαστικών αρχών, έτσι και τώρα είμαστε στη διάθεση του δικαστηρίου για ό,τι αφορά τα γεγονότα της συγκεκριμένης υπόθεσης».


Από enet.gr

Η Ελλάδα στο ΔΝΤ και το τέλος της Γερμανικής ισχύος

Ακούμε ότι υπερκαλύφθηκε η ανάγκη του ελληνικού δημοσίου για δανεικά ύψους 1,2 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 και 26 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου. Πρόκειται, να σημειωθεί για την πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα από Ευρωζώνη και ΔΝΤ, η οποία πανηγυρίστηκε από τα ελληνικά media λες αποτελούσε την επιτυχή διέξοδο από την κρίση.Μια ματιά ωστόσο στους αριθμούς που περιγράφουν τα επιτόκια του τελευταίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού οδηγεί σε οδυνηρά συμπεράσματα:

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ ), το επιτόκιο των ετήσιων εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 4,85% από 2,20% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου. Το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας διαμορφώθηκε στο 4,55% από 1,38% τον Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για ανάλογους ... δανεισμούς δανείζεται με επιτόκια 1% και 0,4 % αντίστοιχα.

Οι αριθμοί αυτοί πολλοί απλά επιβεβαιώνουν όλα αυτά που έχουν γραφτεί και στον skakisti το τελευταίο διάστημα: Η χώρα πάει τρέχοντας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κοιτώντας λίγο πιο προσεκτικά την κατάσταση, βλέπει κανείς ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα η οποία οδεύει προς το ΔΝΤ και κατά συνέπεια… μέσα στο στενό κορσέ του αμερικανικού ελέγχου και επιρροής. Την Ελλάδα ακολουθούν και οι υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Μαζί με αυτές ήδη στοιχίζονται στον προθάλαμο του αμερικανικού ελέγχου και πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Το πολιτικό συμπέρασμα είναι προφανές: Η Γερμανία δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να δώσει τη μάχη για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της επιρροής που διεκδίκησε ως η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης. Το Βερολίνο φαίνεται ότι αναδιπλώνεται εγκαταλείποντας θέσεις επιρροής που κέρδισε μετά το τέλος του διπολισμού και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.

Οι τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή ο πανάκριβος βραχυπρόθεσμος δανεισμός του ελληνικού δημοσίου, επιταχύνει τη διαδικασία ανάμειξης του ΔΝΤ (δηλαδή της Ουάσιγκτον) όχι μόνο στην ελληνική αλλά συνολικά στην ευρωπαική οικονομία. Το μοντέλο αποδιάρθρωσης είναι πλέον προφανές: Η Ελλάδα θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης. Οι Ευρωπαίοι Εταίροι θα δανείσουν με το αζημίωτο την Ελλάδα (ακριβότερα απ ότι δανείζεται η Βιρμανία) για να καλύψει την προσεχή τριετία τις υποχρεώσεις της από προηγούμενα δανεικά. Την διαχείριση της διαδικασίας θα αναλάβει η Ουάσιγκτον μέσω του ΔΝΤ.

Ο έλεγχος της διαδικασίας, ωστόσο, καθορίζει τους κανόνες και τους όρους του παιχνιδιού. Για να τρέχουν τα νέα δανεικά, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπουλήσει (εχέγγυα) ό,τι έχει απομείνει απούλητο. Από τον ΟΠΑΠ, μέχρι τις παραλίες, από τον ΟΣΕ μέχρι την… Ακρόπολη, από τη ΔΕΗ, μέχρι την ΕΥΔΑΠ.

Τα εναπομείναντα φιλέτα που θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα στους «επενδυτές» που υπό την αιγίδα αν όχι την καθοδήγηση του ΔΝΤ περιμένουν ως κοράκια την κατάλληλη στιγμή για να εφορμήσουν.

Με τον τρόπο αυτό οι «αγορές» ξεκινώντας από την παραπαίουσα Ελλάδα θα αρχίσουν το ροκάνισμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, δηλαδή της γερμανικής ισχύος..
Από skakistis.wordpress.com

Δώσε δράμα με τρομοκράτες στο λαό για να ξεχάσει το… παλούκι το χοντρό

Συγχαρητήρια Μιχάλη… Μ’ αυτή τη φράση ο Γ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη θέλοντας να τους απονείμει τα εύσημα για τις συλλήψεις των υπόπτων για τρομοκρατία. Αλλά ένας νομοταγής πολίτης, που πιστεύει στο Σύνταγμα και τους νόμους και που γνωρίζει πως δρουν οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να αναρωτηθεί: Γιατί συγχαρητήρια;

Το ερώτημα προκύπτει έπειτα από μια σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει και που το www.antinews.gr έχει προτάξει. Ωστόσο, θα πρέπει να ειπωθούν κι ορισμένες αλήθειες που αποδομούν πλήρως την “επιτυχία” του Μ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος διεκδικεί πάντοτε τον τίτλο του “δελφίνου” στη μετά ... Παπανδρέου εποχή:

1. Κατ’ αρχάς για ποια επιτυχία μιλάμε αφού στην ουσία η υπόθεση είναι στον αέρα καθώς τα στοιχεία δεν επαρκούν για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες οι οποίες θα οδηγήσουν σε καταδίκες. Αν καταδικαστικά στοιχεία είναι οι χειρόγραφες σημειώσεις ή αυτή η αθλιότητα με τους διαλόγους – παρωδία που έχει διαρρεύσει η Αστυνομία, τότε εμείς τι να πούμε. Άλλωστε, το να κρατάς στοιχεία που θα σε κάψουν για 40 ημέρες από το θάνατο του Λάμπρου Φούντα, αυτό είναι εξωπραγματικό.

2. Να πεις συγχαρητήρια για κάποιον που δούλεψε μεθοδικά να το καταλάβω. Εδώ έτυχε να γίνει η συμπλοκή στη Δάφνη και να ξετυλιχθεί το κουβάρι, αν βέβαια ισχύει κάτι τέτοιο.

3. Οι συνήθεις ύποπτοι, οι στοχοποιημένοι και παρακολουθούμενοι επί χρόνια έγιναν οι νέοι στόχοι του Χρυσοχοϊδη και της κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να επιδείξουν έργο στον τομέα αυτό;

4. Αν δεν βρεθούν όπλα και δεν υπάρξουν άλλα πιο σημαντικά στοιχεία, θα πάνε στα δικαστήρια με τα βιβλία για τον αναρχισμό; Ειδικά για τους 5 από τους 6 (αν βγάλουμε τον Μαζιώτη) τα στοιχεία είναι ελάχιστα και περιορίζονται στις φιλικές σχέσεις με άλλους υποτιθέμενους τρομοκράτες.

5. Αν ευσταθούν τα σενάρια για ύπαρξη δεκάδων άλλων τρομοκρατών που τα τελευταία χρόνια βάζουν βόμβες ή τραβάνε πιστόλι, τότε οι “6” είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Προς τι λοιπόν τα μπράβο;

Η απάντηση είναι απλή. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι οι νοικοκυραίοι και το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να εμπεδωθεί. Σ’ αυτούς απευθύνονται, εκεί ο Χρυσοχοϊδης βαφτίζεται σερίφης και προασπιστής του νόμου και της τάξης.

Άλλωστε, το έχουμε ξαναγράψει, με άδεια κοιλιά μπορείς να ζήσεις, με πιστόλι στον κρόταφο όχι. Άρα, δώσε δράμα και τζιπάκια με τρομοκράτες στο λαό για να ξεχάσει το… παλούκι το χοντρό που έρχεται αλλά ακόμη δεν το έχει καταλάβει.
Από antinews.gr

Ανοιξιάτικο ξημέρωμα με ομίχλη στην Δεσφίνα . Καλημέρα