Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ;

Εχθρική πράξη προς την Εκκλησία η νέα φορολόγησή της κατά 20%, απεφάνθη ο ρασοφόρος tv star Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χθες το πρωί στο μαγκαζίνο της ΝΕΤ «Πρωινή ενημέρωση».
Το βράδυ μάλιστα σε άλλο κανάλι δήλωνε κατά λέξη και ξεδιάντροπα:

"Βάλε ρε αδερφέ 5%, βάλε 10%, όχι 20%, τί είμεθα μισθωτοί;".


Τα ζωντανά δηλαδή που μαζί με τους συνταξιούχους , σέρνουν πάντα το κάρο, πάγωμα μισθών, συντάξεων, πετσόκομμα δώρων, επιδομάτων, αύξηση ΦΠΑ, έμμεσους φόρους κ.ά..
Την ώρα που ο ρασοφόρος tv star χτυπιόταν για την ... άδικη φορολόγηση των ιερών εσόδων, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ζήτησε να διακοπεί η μισθοδοσία του θέλοντας με τον τρόπο αυτό να συνεισφέρει στην οικονομική κρίση.
Ποιος άραγε εκφράζει πιο αυθεντικά το προφίλ και τις πρακτικές της εκκλησίας ανά τους αιώνες;
Από Βοιωτικά

H ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗ ΣΤΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΙΩΝΑ .

Στη όμορφη Στρώμα , πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – συζήτηση , για το “καυτό“ πρόβλημα της Γκιώνας .στρώμη Αρκετοί “ φίλοι της Γκιώνας “ , έδωσαν και πάλι το παρών , με απόντες , και πάλι , πολιτικούς , της Φωκίδας , εκπροσώπους Δωρικών Συλλόγων , κομμάτων και πολιτευτών της περιοχής μας .
Δεν γνωρίζουμε βέβαια , αν είχαν προσκληθεί , αλλά για τους Συλλόγους μας , αυτό δεν είναι πια ..δικαιολογία , έχουν σταθερή θέση..απουσίας , απ’ αυτό , τουλάχιστον το θέμα , τώρα το πως ... και το…γιατί , ας το απαντήσουν οι ίδιοι .
Αλλά γενικά , η Λιδορικιώτικη παρουσία , και γενικά η Δωρική , ήταν πολύ..περιορισμένη , τρεις οι παρόντες , Ευθύμιος Γ. Κλώσσας , Κων. Κλώσσας και η ταπεινότης μας , που γι’ αυτό το σκοπό ανεβήκαμε απ’ την Αθήνα , ενώ αντιθέτως , η συμμετοχή των φίλων μας Παρνασσιδέων , Καλοσκοπή , Μαυρολιθάρι ΄, Στρώμη , Ιτιά , ήταν ΄πολύ μεγαλύτερη , ενώ , υπήρχαν πάλι , όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις , οι πιστοί φίλοι μας απ’ τη Χαλκιδική , με πρώτο-πρώτο , τον Τόλη Παπαγεωργίου .
Καλή και χρήσιμη , και αυτή η συγκέντρωση , αλλά , χωρίς..να προσθέτει , πιστεύουμε , κάτι καινούριο , στα όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει , το μόνο δε ευχάριστο , είναι , πως το Σ τ Ε , μετά την προσφυγή του Ορειβατικού Αμφίσσης και των λοιπών πολιτών , από Φωκίδα , αποφάσισε την προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας , μέχρις έκδοσης της οριστικής απόφασης , κάτι είναι κι’ αυτό .Στρώμη 13-3-2010 010
Στη συγκέντρωση , που έγινε στο κτίριο του , πάλαι ποτέ , Δημοτικού Σχολείου Στρώμης , παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ή μέλη διαφόρων Οργανώσεων , αναπτύσσοντας τους προβληματισμούς τους , γύρω απ’ το περιβαλλοντικό μας θέμα , ειδικά της Γκιώνας , αλλά και γενικότερα και έγιναν κάποιες προτάσεις , για την αντιμετώπιση της ..τελειωτικής , πια , καταστροφής της Γκιώνας , γιατί περί τέτοιας πρόκειται ..
Είναι ολοφάνερο , πως υπάρχει ..μπόλικη διάθεση , από όλους μας , να αντιδράσουμε , αλλά δεν βλέπουμε τους τρόπους , αν μάλιστα τα όσα ακούσαμε να..πλανώνται , πως πολλοί και..διάφοροι , διαπραγματεύονται κλπ..κλπ..κλπ..με την εταιρεία , για αντισταθμιστικά οφέλη και..Παραδεισο..ποίηση , του..εναπομείναντος , αμόλευτου , κομματιού της Γκιώνας , τότε …
Πολλοί οι ομιλητές , ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις , οι περισσότερες τουλάχιστον , αλλά , πιστεύουμε , χωρίς πρακτική αξία , γιατί ; απλούστατα , γιατί ενώ το..” πράγμα “ και φαίνεται , αλλά και είναι πολύ..” προχωρημένο “ , αφού η εταιρεία έχει αρχίσει ..προκαταρκτικές εργασίες , εμείς αρκούμαστε στις..θεωρητικές αναλύσεις και προτάσεις .
Πιστεύουμε , πως η πολυσυμμετοχική , αυτή , διαδικασία , μάλλον ..πλαδαρεύει την κατάσταση , ενώ ο καιρός..έχει..μαζέψει , ταπεινή μας γνώμη , είναι πως πρέπει , από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ στις εκδηλώσεις αυτές , πολίτες , οργανώσεις και Συλλόγους , θα πρέπει να οριστεί μια αμτοπροσωπευτική επιτροπή αγώνα , που θα υλοποιεί , τα όσα λέγονται και αποφασίζονται , στις συγκεντρώσεις μας και κυρίως , θα πρέπει να γίνει μια Παμφωκική Συγκέντρωση , το που μπορεί να αποφασιστεί , αλλά να προσκληθούν σ’ αυτή , ΌΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ , Νομαρχία , Δήμοι , Σύλλογοι , Οργανώσεις Περιβαλλοντικές , και γενικά όλοι οι ενεργοί πολίτες , γιατί , κακά τα ψέματα , δεν είναι και ιδιαίτερα ..αισιόδοξο , το γεγονός , ότι απ’ όλη τη Φωκίδα , και μάλιστα γιά ένα τέτοιας σοβαρότητος θέμα , να δίνουν το παρών , 10 , 20 η..30 άτομα , κάτι δεν πάει καλά..
Όπως επίσης , η..κατ’ ιδίαν επιδίωξη συναντήσεων με τον κ. Νομάρχη , αλλά και με άλλα πρόσωπα , δεν νομίζουμε πως θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα , ΝΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ , ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ..ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ …
Οι προθέσεις είναι , όλων , καλές , αλλά δεν φτάνουν για να φέρουν αποτέλεσμα .. videoΑπό http://www.lidoriki.com/

Προφυλάκιση αθώου για τρομοκράτηση των υπολοίπων

Θυμάστε την περίπτωση που αστυνομικός πήγε να φορτώσει βόμβα μολότοφ σε ένα νεαρό με πυτζάμες και που σώθηκε χάρις στο βίντεο που τραβούσαν την σκηνή;
Έ λοιπόν και τώρα έχουμε παρόμοια περίπτωση με νεαρό που στην τσάντα του είχε πετσέτες και σαμπουάν και τον έχουν προφυλακίσει παρόλες τις μαρτυρίες και τις φωτογραφίες που υπάρχουν για το γεγονός.
Έτσι δουλεύει το σύστημα της κυβέρνησης και της αστυνομίας στην νέα χούντα που θέλουν να ... μας επιβάλουν.
Ξύλο και δακρυγόνα σε άσχετους και συλλήψεις κόσμου στον σορό, για να φοβίζουν τον κόσμο και να μην κατεβαίνει στις διαδηλώσεις ώστε να του επιβάλουν όποια ληστεία θέλουν στην τσέπη του με την δύναμη της βίας και του βαθέως κράτους.
Σας μεταφέρουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για το θέμα μιας και το παιδί που συνελήφθη είναι από την Λιβαδειά
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την ποινική δίωξη του Μάριου Ζ. συλληφθέντος στο απεργιακό συλλαλητήριο της 11/3/2010, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος στις 15/3/2010.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας καταδικάζει την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών στη διαδήλωση της 11/3/2010 και την αναίτια σύλληψη διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και του Μάριου Ζ. Ο προαναφερθείς συνελήφθη στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί διαδηλωτές που υφίσταντο βία εκ μέρους των δυνάμεων καταστολής και οι κατηγορίες που του προσάπτονται είναι ψευδείς και εντελώς αβάσιμες. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη.
Ο Μάριος 27 χρονών γεννήθηκε στη Λιβαδειά όπου και έζησε μέχρι 18 χρονών, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και δουλεύει στο ΟΑΚΑ ως δάσκαλος κολύμβησης. Στην διαδήλωση φορούσε κοντομάνικο και βερμούδα, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά τη σύλληψη του. Στην τσάντα του υπήρχαν τα αντικείμενα της δουλειάς όπως μπουρνούζι, γυαλιά κολύμβησης κτλ. γενικότερα τίποτα που θα τον βοηθούσε στη ρίψη μολότοφ.
Η σκόπιμη και βίαια επίθεση και διάλυση της νόμιμης και ειρηνικής διαδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις, οι τραυματισμοί και οι ποινικές διώξεις διαδηλωτών έχουν σκοπό την κατατρομοκράτηση όλων μας.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στον συλληφθέντα και στην οικογένεια του και ζητά απονομή δικαιοσύνης.

Υπογράφουμε για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ. εδώ: http://petitiononline.com/mariosz/petition.html

και υπάρχει σελίδα http://www.facebook.com/group.php?gid=365222243007#!

Σας δείχνουμε τώρα την παρέμβαση των φίλων του Μάριου στο Αλ τσαντίρι



Διαβάστε την καταγγελία της Εθνικής Ομοσπονδίας τυφλών για την επίθεση που δέχθηκαν στην ίδια διαδήλωση.
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) καταγγέλλει τους υφιστάμενους του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» κύριου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αλόγιστη χρήση χημικών που έκαναν προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της απεργίας της 11ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πορεία με πανό, προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεσή της στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των τυφλών της χώρας, μετά την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων από την Κυβέρνηση για την περικοπή μισθών, δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας, καθώς και το πάγωμα των συντάξεων.
Τα όργανα της τάξης δε δίστασαν να ψεκάσουν κατά πρόσωπο και εξ επαφής τους τυφλούς που διαδήλωναν, παρότι κρατούσαν το γνωστό λευκό μπαστούνι, συμμετείχαν ειρηνικά στη διαδήλωση, δεν διέπρατταν κανενός είδους βιαιοπραγίες και ήταν παντελώς ανυπεράσπιστοι.
Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος και κατάντια για την Ελληνική Αστυνομία και για την Κυβέρνηση, την οποία καλούμε να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περικοπής των μισθών, κατάργησης των φοροαπαλλαγών των τυφλών και παγώματος των συντάξεων, που πλήττουν βάναυσα το βιοτικό τους επίπεδο, καταργώντας κεκτημένα που κέρδισαν με δεκαετίες αγώνων, με διαφαινόμενο τον κίνδυνο να τους ρίξει πάλι στο πεζοδρόμιο και την επαιτεία.
Απαιτούμε την τιμωρία του επικεφαλής και των αυτουργών οργάνων της τάξης, οι οποίοι στις 12.30 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πατησίων και Βερανζέρου προέβησαν στις προαναφερθείσες αχαρακτήριστες ενέργειες.
Δηλώνουμε ότι το αναπηρικό κίνημα θα αντιδράσει ενωμένο και μαζικό, προκειμένου να προασπίσει τα κεκτημένα του, την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του κάθε τυφλού.
Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
Κώστας Νταντινάκης 6979058458
--

Το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς στη Φωκίδα

Η Φωκίδα, με τη συγκεκριμένη μορφολογία της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Η ύπαρξη τόσων ορεινών όγκων, σε συνδυασμό με τη θάλασσα και τη μορφολογία του εδάφους, δημιουργούν εξαιρετικές συνθήκες για ανεμοπορία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο κατά τους θερμούς μήνες.
Ο πιο πάνω συνδυασμός παρέχει στους πιλότους τοπία και εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς καθώς η πτήση πάνω από τα βουνά της Φωκίδας παρέχει μόνιμα θέα στη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου και τη λίμνη του Μόρνου.

Στη Φωκίδα μπορεί κάποιος να βρει πολλούς ... διαφορετικούς χώρους απογείωσης όπως φαίνεται παρακάτω:








Πτήσεις αποστάσεων στην περιοχή Γκιώνας – Παρνασσού έχουν πραγματοποιηθεί καιμπορείτε να τις βρείτε μαζί με περισσότερες πληροφορίες για την αερολέσχη Φωκίδας στην σελίδα http://www.fokidasky.gr/

Τα κουταλάκια και η γιαουρτόσουπα από το Κροκύλειο της Φωκίδας

Με τον ουρανό του Μεταξουργείου να έχει την μπόρα στα σκαριά, χωθήκαμε στο καινούργιο οινομαγειρείο της οδού Θερμοπυλών μεσημέρι Σαββάτου.
Το τσίπουρο-κέρασμα ήρθε αγκαζέ με παξιμάδι και διαφόρων ειδών ελιές και μας βρήκε να χαζεύουμε ασπρόμαυρες πολυκαιρισμένες φωτογραφίες. Αυτός ο μικρός και απλός χώρος που έφτιαξε ο Νίκος Φάρκωνας (ο οποίος είχε παλιότερα και το «Lucullus» στη Νάξο) έχει κάτι το καθησυχαστικό: αυτόματο ταίριασμα με κώδικες του άλλοτε. Λευκά κουρτινάκια στο τζάμι, παλιά κλειδιά, κουταλάκια παραταγμένα στις προθήκες –ένεκα του ονόματος–, ένας κατάλογος γεμάτος μαγειρέματα και να σου η εσωτερική λιακάδα.

Παρότι τα μεζεδοπωλεία και οι ταβέρνες κερδίζουν πιο εύκολα τις παρέες –τα πιάτα μοιράζονται πιο εύκολα–, τώρα τελευταία επιστρέφουν τα μαγειρευτά. Κι αν και γενικά οι σούπες δεν ... ευδοκιμούν στο αθηναϊκό έδαφος, εδώ μπορείτε άνετα να κάνετε… προθέρμανση για το Πάσχα, εφόσον φτιάχνουν ήδη μαγειρίτσα. Εμείς αυτήν τη φορά προτιμήσαμε τη γιαουρτόσουπα, με άγριο μάραθο και λίγο ρύζι (€ 5)· κι έτσι μάθαμε ότι η γιαγιά και η προγιαγιά του Νίκου ήταν από το Κροκύλειο, ένα χωριό στη Φωκίδα απ’ όπου προέρχεται και η συνταγή. Αρκετά καλή ήταν η πίτα με σπανάκι, πράσο και μάραθο (€ 5,50) και νόστιμη η σιφνέικη ρεβιθάδα (€ 5) με μπόλικο λάδι και κρασί, η οποία ήρθε στο πήλινο πασπαλισμένη με λίγο άνηθο. Η καπονάτα (€ 5,50), παρότι σιτσιλιάνικη «παρεμβολή», δένει μια χαρά με τα υπόλοιπα: η ιταλική εκδοχή του γλυκό­ξινου λαδερού μιξάρει λεπτο­κομμένη μελιτζάνα, πιπεριά, τραγανό σέλερι, κάππαρη, κουκουνάρι και σταφίδες. Το τσιγαριαστό κατσικάκι (€ 9), με τις τηγανητές πατάτες να κολυμπάνε σε νόστιμο αν και λίγο υδαρές ζουμάκι, λιτό και τρυφερό, παραπέμπει σε οικογενειακά κυριακάτικα μεσημέρια. Εννοείται ότι έπειτα από αυτό τιμήσαμε το παγωτό καϊμάκι με βύσσινο (€ 4,50) –επιδόρπιο με ελληνικό σημαιάκι–, που μοσχομύριζε μαστίχα και μαχλέπι. Όσο για το λογαριασμό, που έρχεται «στολισμένος» με κουταλάκια από σοκολάτα και καραμέλες, σε σπάτουλα, σε κάνει να χαμογελάσεις. Κι όχι μόνο για το περιτύλιγμα.

(+) Τα σπιτικής λογικής μαγειρέματα, τα ελληνικά έντεχνα και η Loreena McKennitt είναι καλός συνδυασμός!
(-) Το λάδι ενίοτε τους παραπέφτει. Κάποιες σάλτσες θέλουν λίγη παραπάνω προσοχή στις ισσοροπίες τους.



Άντζελα Σταματιάδου
Απο athinorama.gr

Κατέρρευσε η κυβέρνηση της Λετονίας, άντε να ετοιμαζόμαστε κι εδώ σιγα-σιγά

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Λετονίας κατέρρευσε, καθώς απέτυχε να καταπολεμήσει την οικονομική κρίση.
Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρόεδρο της Λετονίας, Βάλντις Ζάτλερς, ο πρωθυπουργός της χώρας Ιβάρς Γκοντμάνις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείτο. Πρόκειται για την δεύτερη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που υποκύπτει στην οικονομική κρίση, ύστερα από αυτή της Ισλανδίας.

"Ο πρωθυπουργός μου επέδωσε επιστολή παραίτησης και την αποδέχθηκα", δήλωσε ο Ζάτλερς, έπειτα από συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε με τον Γκοντμάνις.
Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Λετονίας κινδύνευε να καταρρεύσει εδώ και ... εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, Μάρεκς Σίγκλινς, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο ίδιος και το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα του συνασπισμού, η Ένωση Πρασίνων και Αγροτών, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εμπιστευτεί και πάλι ο λαός την ηγεσία της χώρας.

Ο Γκοντμάνις ανήκει στις τάξεις του Λετονικού Δρόμου, το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού. Η πολιτική αστάθεια συνέβαλε στα οικονομικά προβλήματα της μικρής αυτής χώρας της Βαλτικής, πυροδοτώντας ταραχές στις 13 Ιανουαρίου. Η Λετονία χρειάστηκε πέρυσι να πάρει δάνειο 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η Λετονία θα βιώσει φέτος βαθύτερη ύφεση, με την οικονομία να συρρικνώνεται κατά 12% και όχι 5% όπως προβλεπόταν παλαιότερα, εξαιτίας της κατάρρευσης της ζήτησης για εξαγωγές, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Το υπουργείο εκτιμά επίσης ότι κατά το 2009 ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί στο 3,3% έναντι 15,4% πέρσι και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα περιοριστεί στο 7,3% του ΑΕΠ έναντι αρχικής εκτίμησης για 13,2.

Η Λετονία, που, όπως και η υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Ευρώπη, υφίσταται έντονες «μετασεισμικές» δονήσεις εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης, ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006.

«Το τραπεζικό πρόβλημα στην Ευρώπη γίνεται σοβαρότερο» δήλωσε ο «γκουρού» Nouriel Roubini, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Υπάρχουν μια σειρά χώρες που έχουν πραγματικά μεγάλο πρόβλημα.» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην Λετονία, την Εσθονία, την Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία.

Πηγές: ΤΑ ΝΕΑ, Ισοτιμία, euro2day
Από gortynios

Διευρυμένο ωράριο στο Μουσείο των Δελφών


Ξεκίνησε η λειτουργία σε καθημερινή βάση του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών στη Φωκίδα, με διευρυμένο ωράριο, από τις 07:30 έως τις 19:00. Το ωράριο αυτό θα ισχύσει έως και τις 30 Απριλίου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 έως και τις 15:00.

Η Ιτέα του Μάρτη


Ιτέα, Χρισσό, Δελφοί , και απο πάνω ο χιονισμένος Παρνασσός