Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

John Lennon, ένας μεγάλος ποιητής της εποχής μας και το Working Class Hero

Μας έστειλαν μια μουσική ...παραγγελία :
John Lennon, ένας μεγάλος ποιητής της εποχής μας και το Working Class Hero από τα 1970 και το άλμπουμ John Lennon/Plastic Ono Band.

(Και μη μου πεις πως οι αναγνώστες του iteanet δε γνωρίζουν αγγλικά. Για να σερφάρουν και να τσατάρουν είναι πρώτοι.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να το απολαύσετε:...
“As soon as you’re born they make you feel small
By giving you no time instead of it all
Till the pain is so big you feel nothing at all


A working class hero is something to be
A working class hero is something to be


They hurt you at home and they hit you at school
They hate you if you’re clever and they despise a fool
Till you’re so fucking crazy you can’t follow their rules


A working class hero is something to be
A working class hero is something to be


When they’ve tortured and scared you for twenty odd years
Then they expect you to pick a career
When you can’t really function you’re so full of fear


A working class hero is something to be
A working class hero is something to be


Keep you doped with religion and sex and TV
And you think you’re so clever and class less and free
But you’re still fucking peasants as far as I can see


A working class hero is something to be
A working class hero is something to be


There’s room at the top they are telling you still
But first you must learn how to smile as you kill
If you want to be like the folks on the hill


A working class hero is something to be
A working class hero is something to be


If you want to be a hero well just follow me
If you want to be a hero well just follow me”

Βρείτε τον Υπουργό…άπό μία νέα σελίδα

Μέσα σε θύελα μαζικών διαδηλώσεων Ο Υπουργός προσπαθεί με το επιτελείο του να καταλήξει στον τρόπο αντιμετώπισης των εξεγερμένων…

Ποιός Υπουργός;;;

Θα σας έλεγα… αλλά νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε να το καταλάβετε…


Εμείς θα βάζαμε στην Φωκίδα και το εξής ερώτημα ποιά απο αυτές που πρωταγωνιστούν θα μπορούσαν να ήταν η Παπαθανάση;
Από την σελίδα sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

Κροκύλειο 1934 σε βίντεο

Στην ιστοσελίδα του Κροκυλείου βρήκαμε μια σειρά απο βίντεο.
Μας έκανε εντύπωση ένα βίντεο του 1934
Είναι αποκλειστικό ντοκουμέντο από τον Κουπακιώτη Αποστόλου Evans στο χωριό μας το καλοκαίρι του 1934 στην πλατεία του χωριού μας να γίνονται γυμναστικές επιδείξεις από τα παιδιά του τότε σχολείου φυσικά από όλα αυτά σήμερα αν κάποιο ζει θα είναι περίπου ... από 80 εώς 90 ετών.
Περισσότερα βίντεο μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ

Στην Ισλανδία οι εργαζόμενοι απέρριψαν το χρέος

Με 93% οι κάτοικοι της Ισλανδίας είπαν όχι στο χρέος προς την Βρετανία και την Ολλανδία.

Είναι γνωστό ότι η Ισλανδία ήταν το πρώτο θύμα της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο κράτος που κήρυξε στάση πληρωμών. Μετά από πολύμηνες και πολύπλοκες διαπραγματεύσεις οι πιστωτές της χώρας, βρετανικές κυρίως και ολλανδικές τράπεζες , επέβαλλαν στο νησί ένα ιδιαίτερα αυστηρό πρόγραμμα εξόφλησης που το ισλανδικό Κοινοβούλιο το ενέκρινε αλλά ο Ισλανδός πρόεδρος Ολαφούρ Ραγκάρ Γκρίμσον, μετά τις σφοδρές λαϊκές αντιδράσεις αρνήθηκε να το υπογράψει ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το σημερινό ... δημοψήφισμα. Σήμερα λοιπόν οι Ισλανδοί καλούνται να αποφασίσουν αν θα δεχτούν να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα του ισλανδικού τραπεζικού συστήματος προς τις ξένες τράπεζες.

Οι δήμιοι της μικρής Ισλανδίας δοκίμασαν όλα τα μέσα προκειμένου να αποφύγουν το δημοψήφισμα, αλλά όλες τους οι προσπάθειες απέτυχαν παταγωδώς. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα τρία τέταρτα των Ισλανδών απορρίπτει τη συμφωνία που ενέκρινε το Κοινοβούλιο τους και με βάση την οποία η χώρα αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες, το ποσό των 3,9 δισ. ευρώ (5, 3 δισεκατομμύρια δολάρια), ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των χρημάτων που έχασαν οι μεγάλες βρετανικές και ολλανδικές τράπεζες μετά την κατάρρευση του ισλανδικού τραπεζικού συστήματος το 2008.

Το ΑΕΠ της Ισλανδίας είναι περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό που ζητούν να καταβληθεί είναι ίσο με το 30% του ετήσιου ΑΕΠ του νησιού! Καθώς ο πληθυσμός της Ισλανδίας είναι 320 χιλιάδες ψυχές, το ποσό του χρέους ανά άτομο φτάνει τα 16.500 δολάρια. Με βάση τη συμφωνία τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν μέσα σε 14 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε πολίτης θα πρέπει να καταβάλλει 100 δολάρια το μήνα μέχρι το 2025.

Τι θα συμβεί αν ο λαός καταψηφίσει τη συμφωνία;

Οι μεγάλες βρετανικές και ολλανδικές τράπεζες, με την κάλυψη των κυβερνήσεων τους, απειλούν με βαριά αντίποινα και απομόνωση την Ισλανδία, σαν και αυτά που επιβάλλουν στα λεγόμενα «κράτη παρίες». Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των Ισλανδών που σήμερα προσέρχονται στις κάλπες, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Κάτω Χώρες ανακοίνωσαν ότι, σε περίπτωση νίκης του Οχι, θα εμποδίσουν την Ισλανδία να πάρει τα υπόλοιπα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια από το πακέτο σωτηρίας του ΔΝΤ. Και κάτι χειρότερο: Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αν καταψηφιστεί η συμφωνία αποπληρωμής του χρέους, τότε σε βάρος της Ισλανδίας θα εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα που ισχύουν και κατά της τρομοκρατίας, δηλαδή το πάγωμα των καταθέσεων και των τραπεζικών λογαριασμών των Ισλανδών.

Σε μια προσπάθεια να τονίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Ισλανδός υπουργός Οικονομικών, εκβιάζοντας και αυτός με τη σειρά του τους ψηφοφόρους, προειδοποίησε ότι η τυχόν αποτυχία διάσωσης της χώρας από το ΔΝΤ θα σημάνει τη συρρίκνωση της οικονομίας κατά 5% αντί του προβλεπόμενου 2%. Ο υπουργός είπε ακόμη, και εδώ φαίνεται ότι η ΕΚΤ έβαλε το χεράκι της, ότι η νίκη του Οχι στο δημοψήφισμα, θα ακυρώσει την ένταξη της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορεί η Ισλανδία να είναι μια μικρή χώρα, η νίκη του Οχι θα έχει σοβαρές όμως συνέπειες, αν όχι οικονομικές, τουλάχιστον συμβολικές.
Ενας λαός της Ευρώπης έχει πει όχι στις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας, και μάλιστα έχει επιλέξει σαν στοιχειώδες μέτρο αυτοάμυνας του την μη αποπληρωμή του εξωτερικού του χρέους.

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων μπορούν να ακυρώσουν την συναίνεση των Τραπεζιτών
Πληροφορίες από indy.gr

Οι Ισλανδοί απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία τη συμφωνία για την καταβολή 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αποζημιώσεις προς τους Βρετανούς και τους Ολλανδούς που διατηρούσαν λογαριασμούς στο Icesave της Landsbanki, σύμφωνα με μερικά επίσημα αποτελέσματα.

Τα μερικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Σαββάτου σε δείγμα περίπου 83.500 ψήφων, με τα δύο πέμπτα των ψήφων καταμετρημένες, δείχνουν πως το 93% τάσσεται κατά της συμφωνίας. Το «ναι» είπαν μόλις το 1,5% των ψηφοφόρων, και οι υπόλοιπες ψήφοι ήταν άκυρες.

Οι 230.000 Ισλανδοί ψηφοφόροι είχαν κληθεί να εγκρίνουν τη συμφωνία για την αποζημίωση της καταθετών που έχασαν χρήματα σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς Icesave της ισλανδικής τράπεζας Landsbanki, όταν η τράπεζα πτώχευσε συμπαρασύροντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και βυθίζοντας την Ισλανδία στη δίνη της κρίσης εν μία νυκτί.

Ως εγγυητές αναγκάστηκαν να εμφανιστούν το Λονδίνο και η Χάγη, τις οποίες τώρα πρέπει να αποπληρώσει η Ισλανδία. Η χώρα χρειάζεται να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Βρετανία και την Ολλανδία για να αποδεσμευτεί η ξένη βοήθεια, την οποία έχει ανάγκη για την ανάκαμψη της οικονομίας της που έχει καταρρεύσει. Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών εμφανίστηκε πρόθυμο την Κυριακή να αποδεχθεί «με ευελιξία» το αποτέλεσμα του δημοσψηφίσματος.

Οι Ισλανδοί με το δημοψήφισμα ειχαν τεθεί μπροστά στο «δίλημμα» της ακριβής αποπληρωμής χρεών ή της απομόνωσης. Tην Κυριακή, η Ευρωαπϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι «έλαβε υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», και αποσύνδεσε την έκβασή του με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας: «Η ένταξη της Ισλανδίας και η ρύθμιση της υπόθεσης Icesave αποτελούν δύο διαφορετικές διαδικασίες» ξεκαθάρισαν οι Βρυξέλλες.

Η πρωθυπουργός της χώρας Γιοχάνα Σιγκουρδαρντότιρ δήλωσε πως η κεντροαριστερή κυβέρνησή της θα παραμείνει στην εξουσία μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «αναμενόμενο».

«Αυτό δεν έχει καμιά επίπτωση στη ζωή της κυβέρνησης. Πρέπει να προχωρήσουμε και να τελειώσουμε τη συζήτηση για την Icesave. Πρέπει να βρούμε μια συμφωνία» δήλωσε η Γ.Σιγκουρνταρντότιρ , ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Οσούρ Σκαρφέτινσον ανέφερε πως η Βρετανία και η Ολλανδία έδειξαν ότι είναι πρόθυμες να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τα χρέη του Icesave μετά την απόρριψη της συμφωνίας.

«Λάβαμε τέτοια ένδειξη» δήλωσε στους δημοσιογράφους. Η κυβέρνηση της χώρας, που είχε προκύψει μετά από εκλογές που ακολούθησαν το «σκάσιμο της ισλανδικής φούσκας», είχε προσπαθήσει με κάθε τρόπο (ακόμη και απειλώντας με κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού) να εγκριθεί η συμφωνία.

To κοινοβούλιο, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Ισλανδών που θεωρούσαν ότι καλούνται να πληρώσουν τα χρέη της Landsbanki, είχε κυρώσει τη συμφωνία και την είχε αποστείλει στον πρόεδρο της χώρας για την οριστική έγκριση.

Ο πρόεδρος όμως αρνήθηκε να την υπογράψει (ασκώντας, για δεύτερη φορά στην ιστορία του κράτους, το δικαίωμα του προεδρικού βέτο), θέτοντάς την αυτόματα σε δημοψήφισμα.

Η ισλανδική οικονομία εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε περίπου 8% το 2009, και η ανάκαμψη δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2011. Τα 3,8 δισ. ευρώ που καλείται να αποπληρώσει το Ρέικιαβικ αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα ενός συνηθισμένου ισλανδικού προϋπολογισμού.

Από Τα ΝΕΑ

Κρηπίδωμα στην Ιτέα

Από φίλο δεχθήκαμε φωτογραφίες και κείμενο σε σχέση με το κρηπίδωμα της Ιτέας.
Ο ίδιος φίλος είχε επισημάνει πριν ένα χρόνο το ίδιο πρόβλημα και το είχε αποτυπώσει από τότε φωτογραφικά.
Από ότι μπορείτε να παρατηρήσετε τα κρηπιδώματα μετά το πέρασμα και του φετινού χειμώνα έχουν αποκτήσει περισσότερα προβλήματα και κανένας δεν έχει ασχοληθεί μαζί τους.
Η εγκατάλειψη της Ιτέας δυστυχώς δεν προκαλεί έκπληξη πλέον σε κανέναν .
Το καμάρι για τα αξιώματα πηγαίνει μαζί με την πλήρη εγκατάλειψη.



Στέλνω φωτογραφίες για σύγκριση με την κατάσταση πριν ένα χρόνο

http://iteanet.blogspot.com/2009/03/blog-post_1053.html

Δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την προστασία του κρηπιδώματος και οι ζημιές έφτασαν και στο ... χώρο του "Μαϊάμι" ενώ αρχίζουν να επεκτείνονται και στην "Αγκάλη"



Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στην Άμφισσα


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ν.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010, διεξήχθη, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Άμφισσας, το 2ο Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ν. Φωκίδας.
Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη μετά από σύμφωνη γνώμη όλων των αθλητών και το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής.
Στην όμορφη αυτή γιορτή του σκακιού συμμετείχαν περίπου 65 μαθητές από σχολεία του Ν. Φωκίδας, 58 από αυτούς από την Άμφισσα και αθλητές των συλλόγων ΕΣΚΑ και ... ΣΟΑ, επιπλέον συμμετείχαν 4 ομάδες Δημοτικών (3 από την Άμφισσα και 1 από την Κίρρα), 2 ομάδες Γυμνασίων από την Άμφισσα και 1 ομάδα Λυκείου.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας (Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος-Μάριος, Ταγκαλής Αγαπητός, Μοσκαχλαϊδής Άγγελος, Ντόκος Ευθύμιος και Καρβούνη Μαρία-Ήλια), και το Δημοτικό Σχολείο της Κίρρας (Λύτρας Ιωάννης, Αναγνωστάκος Φώτιος, Παύλου Παύλος, Λύτρα Πένυ, Σκούρας Νικόλαος και Σκαρίμπα Μαρία) (οι αθλητές των Δημοτικών Σχολείων είναι αθλητές ΕΣΚΑ και ΣΟΑ) για την πρώτη τους παρουσία σε ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα και την πολύ καλή τους εμφάνιση που υπόσχεται πολλά για το μέλλον.
Καταλυτική ήταν η παρουσία των αθλητών της ΕΣΚΑ και του ΣΟΑ, σε όλες τις κατηγορίες τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και διακρίσεων, στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει τις γύρω περιοχές για το επίπεδο του σκακιού και την προσπάθεια που καταβάλλεται. Επίσης διοργανώθηκε και το 2ο Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα του Νομού Φθιώτιδας το οποίο ανέθεσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στην Άμφισσα να το διοργανώσει μετά την άρνηση του Σ.Ο. Λαμίας (κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί…) να αναλάβει τη διοργάνωση. Να σημειώσουμε ότι από το Νομό Φθιώτιδας συμμετείχαν οι γνωστοί άγνωστοι που συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις Κυριακάκης Κωνσταντίνος, Κυριακάκη Γαλήνη, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Αναγνωστοπούλου Ελένη, Μεγαλιός Κωνσταντίνος, Μεγαλιός Ιωάννης και η ομάδα 1ου Γυμνασίου Λαμίας αποτελούμενη από τους Κυριακάκη Κωνσταντίνο, Κυριακάκη Γαλήνη, Αναγνωστόπουλο Κωνσταντίνο και Αλοιμήση Φοίβο. Όλοι οι παραπάνω αθλητές της Φθιώτιδας πήραν την πρόκριση για το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Έτσι οι χώροι των Γυμνασίων γέμισαν για άλλη μια φορά από παιδιά που αγαπούν το σκάκι. Εξάλλου αυτή ήταν και η μόνη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους.
Στη λιτή τελετή έναρξης που προηγήθηκε ο Πρόεδρος της διοργανώτριας Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, μετέφερε το χαιρετισμό της Βουλευτή του Νομού κας Αφροδίτης Παθανάση, του Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικολάου Φουσέκη και του Δημάρχου Άμφισσας κ. Ασημάκη Ασημακόπουλου που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να είναι παρόντες.
Οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση που θα διεξαχθεί 20 και 21 Μαρτίου και θα κρίνει τους τελικούς συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 10:30 π.μ. και το πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις έως και 5 γύρων ανάλογα με τις συμμετοχές.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα κάθε τάξης έχουν ως εξής:
Α΄ Δημοτικού
1. ΤΣΙΚΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
2. ΤΖΙΝΤΖΗΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι δύο παραπάνω αθλητές.

Β΄ Δημοτικού
1 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΚΑΣΤΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
3 ΞΗΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές.

Γ΄ Δημοτικού
1 ΝΤΟΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
2 ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΑΥΡΙΝΑ
3 ΤΣΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΛΙΑ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και οι Τσικνής Οδυσσέας και Δεδούσης Αθανάσιος.

Δ΄ Δημοτικού
1 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
3 ΛΥΤΡΑ ΠΕΝΥ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και οι Τσικνής Θεόδωρος, Παλάντζας Σταμάτης και Σκαρίμπα Μαρία.

Ε΄ Δημοτικού
1 ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΚΥΡΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΚΥΤΕΑ ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και οι Μοσκαχλαϊδής Άγγελος και Καρβούνη Μαρία-Ήλια.

ΣΤ΄ Δημοτικού
1 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2 ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
3 ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΝΑ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές
καθώς και οι Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος-Μάριος, Αναστασίου Φαίδρα, Κυριανάκη Ελένη και Παπαϊωάννου Άννα

Α΄ Γυμνασίου

1 ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και η Καλλία Βασιλική
Β΄ Γυμνασίου

ΚΑΤΣΕΝΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήρε ο παραπάνω αθλητής

Γ΄ Γυμνασίου

1 ΠΕΤΩΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
2 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3 ΣΑΕΣ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ-ΦΕΛΙΠΠΕ

Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και η Σοφιού Σοφία –Άννα

Λύκεια

1 ΚΑΖΑΓΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ
2 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ

Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 2 αθλητές καθώς και οι Μαγκλάρας Αριστείδης, Κωνσταντίνου Χρυσαφένια , Γόνης Παναγιώτης-Δημήτρης και Κούτσιας Δημήτρης

Επίσης προκρίθηκαν για την επόμενη φάση του Ομαδικού Πρωταθλήματος οι ομάδες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας , οι ομάδες του 1ου και 2ου Γυμνασίου Άμφισσας και η ομάδα του Ενιαίου Λυκείου Άμφισσας. Επίσης προκρίθηκε και η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Λαμίας. Οι μαθητές που απαρτίζουν τις παραπάνω ομάδες είναι οι εξής:
1ο Δημοτικό Σχολείο: Παπακωνσταντίνου Δημήτρης, Τσαμαντάνη Έλλη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιος και Δεδούσης Αθανάσιος
2ο Δημοτικό Σχολείο: Ανδρέου Θησέας, Κυριανάκης Παναγιώτης, Οικονόμου Παναγιώτης, Παλάντζας Σταμάτης, Καστανά Εβελίνα και Πουρνάρα Κατερίνα.
1ο Γυμνάσιο Άμφισσας: Μαγκλάρας Θεμιστοκλής, Στεργίου Μιχάλης, Κυριακίδης Σέργιος, Κατσένιος Δημήτρης και Καλλία Βασιλική
2ο Γυμνάσιο Άμφισσας: Οικονόμου Νικόλαος, Πετώνης Παντελής, Σάες Παπαχρήστου Φιλίππε-Ντιέγκο και Σοφίου Σοφία-Άννα
Ενιαίο Λύκειο Άμφισσας: Κάζαγλης Δημήτριος-Στέφανος, Κυριακίδης Βλαδίμηρος, Μαγκλάρας Αριστείδης, Κωνσταντίνου Χρυσαφένια , Γόνης Παναγιώτης-Δημήτρης και Κούτσιας Δημήτρης.

Οργανωτικά η διοργάνωση πήγε για άλλη μια φορά εξαιρετικά, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Ο χώρος των δύο Γυμνασίων αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ιδανικός για την τέλεση των αγώνων. Οι απονομές των μεταλλίων πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο.
Στο χώρο βρισκόταν ο γιατρός των αγώνων κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης.
Αισθανόμαστε την ανάγκη για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τη Ν.Α. Φωκίδας και το Δήμο Άμφισσας για την αμέριστη στήριξή τους. Επίσης τις Διευθύντριες των δύο Γυμνασίων για τη συνεργασία και την ανοχή τους, καθώς και όλους τους γονείς και τους αθλητές που ήταν παρόντες. Επιπλέον τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων – Δημοτικών – Γυμνασίων - Λυκείων του Νομού που βοήθησαν στην ενημέρωση των μαθητών για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο κληρώσεων κ. Παναγιώτη Μεγαλιό που βοήθησε καταλυτικά για άλλη μια φορά στην άψογη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Επίσης τους διαιτητές των αγώνων Κυριακάκη Βασίλη, Κακκανά Ευάγγελο, Αναγνωστόπουλο Ηλία και όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή της άψογης αυτής διοργάνωσης.
Ελπίζουμε ότι για άλλη μια φορά δόθηκε ένα κίνητρο για να ενταχθούν περισσότερα παιδιά στην οικογένεια του σκακιού.
Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση συγχαρητήρια και όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις στο Περιφερειακό Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση στη διεύθυνση : http://picasaweb.google.gr/eskamfissas/PhotoNomarxiako#

Τα Δ.Σ. Ε.ΣΚ.Α. και Σ.Ο.Α.


Βρέθηκε νεκρός ορειβάτης στην Φωκίδα

Βρέθηκε νεκρός ο ορειβάτης ο οποίος από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων, στην περιοχή του Αθανασίου Διάκου στη Φωκίδα και τραυματιστηκε θανάσιμα.
Από troktiko.blogspot.com

Μοιραία αποδείχτηκε η βόλτα ενός άνδρα ορειβάτη στην περιοχή του Αθανασίου Διάκου στη Φωκίδα, καθώς από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χθες το βράδυ από... δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στις 04:00 τα ξημερώματα ομάδα της ΕΜΑΚ ξεκίνησε για να εντοπίσει το σημείο και να ανασύρει το πτώμα του άνδρα.
Από Ζούγλα

Υπενθυμίζουμε οτι στα Βαρδούσια γίνεται η "Πρώτη Πανελλήνια συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης.από 6 - 12 Μαρτίου 2010, αλλά δεν γνωρίζουμε αν έχει σχέση με αυτό το δυσάρεστο γεγονός.
Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει περισσότερα να ενημερώσει


Ορειβάτης έχασε την ζωή του στη Φωκίδα

Τραγικό θάνατο είχε ένας Ιρανικής καταγωγής, μέλος ορειβατικού συλλόγου της Αθήνας ορειβάτης, όταν έπεσε από απότομη πλαγιά στη θέση “Σκόρδα” κοντά στο καταφύγιο του Αθανασίου Διάκου στη Φωκίδα.
Ο άνδρας, είχε αναρριχηθεί με ολιγομελή ομάδα ορειβατών στο σημείο. Στην προσπάθειά του να κατέβει την απόκρημνη πλαγιά, έχασε την ισορροπία του και έπεσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Για το θάνατό του διενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Λιδωρικίου.