Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Σωπάστε! Μιλάει ο δρόμος

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Πλημμύρα απο λαό σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.Μία από τις μεγαλύτερες εργατουπαλληλικές συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης έστειλε παντού το μήνυμα που έπρεπε.Πως τα άδικα μέτρα και η άγρια επίθεση της ελιτ του χρηματος δεν πρόκειται να περάσουν.Ηταν η απάντηση που περίμενε κι όλη η Ευρώπη που ήταν εκει με δεκάδες κάμερες πολλών ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών. Δεν είμαι καταμετρητής για να μπορώ να πω πόσος κόσμος ήταν εκεί.Αλλά όταν άρχισαν οι πορείες πλημμύρισε η Σταδίου από την Ομόνοια μέχρι.........
το Σύνταγμα μόνο απο τό ΠΑΜΕ που ξεκίνησε κάπου στη 1 παρα τέταρτο πρώτο.Κι όταν έφυγαν οι τελευταίοι απο΄την Ομόνοια μια δεύτερη πλημμύρα ξεκινούσε απο την Πατησίων λιγο μετά (οι 2 συγκεντρώσεις απείχαν το πολύ 200 μέτρα).Και ξαναγεμισε όλη την Σταδίου απο Ομόνοια μέχρι πάνω, όταν η άλλη του ΠΑΜΕ κατέβαινε την Παν/μίου βαδίζοντας προς τα Χαυτεία. Ολα πήγαν τοσο καλά που και οι οργανωτές αλλά και ο κόσμος που συμμετείχε δεν έκρυβε τη χαρά του. Ήταν η πρώτη στιγμή μετά από καιρο που έβλεπες τους ανθρώπους της δουλειάς να ξαναβρίσκουν το κουράγιο , την αυτοπεποίθηση, και την πίστη τους πως τίποτα δεν μπορεί να περάσει αν δεν το αφήσουν εκείνοι να περάσει!Ξεχωριστό κομμάτι η παρουσία των αφρικανών μεταναστών που με κρουστά, χορούς και τραγούδια έδιναν ένα τρομερό χρώμα στην πορεία(φωτο 4).
Το μύνημα ήταν απλό και καθαρό.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.Κι ακόμα πως ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.
Εντυπωσιασμένος δίπλα μου ένας κορυφαίος δημοσιογράφος(οχι της ΤV) που μου έλεγε πως αν σκεφτεί κανείς πως ουσιαστικά το μόνο μέτρο που ήδη πληρώνουμε είναι η άνοδος της τιμής της Βενζίνης, είναι βέβαιο οτι η αντίδραση των εργαζόμενων δεν θα έχει προηγούμενο.Οπως είναι βέβαιο πως και η σημερινή κοσμοπλημμύρα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν είχε βρεθεί τρόπος να έχουμε μία και όχι 2 πορείες.Η ενότητα δημιουργεί ηλεκτρισμό και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτουν όλοι καλά.
Σήμερα τα δελτία ειδήσεων θα είναι λόγω απεργίας βουβά.Δεν έχουν άλλωστε κάτι να μας πούν.Αρκετά με το βομβαρδισμο ηττοπάθειας και τις καταιγίδες απογοήτευσης.Σήμερα την είδηση την έστειλαν οι δρόμοι.Και ήταν μια απλή κάθετη και χωρίς ανάγκη μεταφράσεων δήλωση.
"ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ"

Τεράστια συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα για την απεργία της 24-2-2010


Τεράστια συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα . Ο κόσμος είναι πάνω από 100.000 και η πορεία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η πληροφορία είναι από τηλεφωνική επικοινωνία και η φωτογραφία από το ΠΡΕΖΑ ΤV.
Η πρώτη φωτογραφία είναι απο το ΠΑΜΕ και η δεύτερη απο την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για να μην έχει κανένας παράπονο . Αν βρούμε φωτογραφία και απο Μουσείο , στην τρίτη συγκέντρωση , θα την αναρτήσουμε και αυτή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Συνάδελφοι,
Σε ότι μας αφορά σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε όσα περιθώρια υπάρχουν για διάλογο και πίεση προς την Κυβέρνηση και προφανώς θα προσφύγουμε σε νομική συνδρομή για την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση των θέσεών μας.
Πέρα όμως από τα παραπάνω, ουσιαστική λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν, στα οποία κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και νέα, θα δώσει ο αγώνας μας. Μόνο μέσα από μαζικές και ενωτικές με τους άλλους εργαζόμενους αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα αποτρέψουμε τα δυσμενή μέτρα.
Για το σκοπό αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στην πανεργατική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου. Ειδικά δε οι συνάδελφοί μας της Αττικής, καλούνται σε προσυγκέντρωση του Κλάδου στις 10.30 μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων, προκειμένου να συμμετάσχουμε στην πορεία προς τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από χθεσινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΠΟ-ΕΜΔΥΔΑΣ, του κλαδικού οργάνου των μηχανικών του δημοσίου τομέα. Ας το προσέξουν ιδιαίτερα οι συνάδελφοι μηχανικοί που έχουν ακόμα την εσφαλμένη εντύπωση πως δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους. Οι προλεταριοποίηση όλων μας... είναι γεγονός, το μέλλον γράφεται τώρα και όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι, τόσο πιο μεγάλος είναι ο αντίκτυπος στην πρόσκρουση.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:

http://www.emdydas.gr/images/stories/news/2010/5716-anakoinosi.pdf

Τέλος, κάτι που αφορά ΟΛΟΥΣ μας. Βγήκε χθες στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η υπουργική απόφαση για τις υπερωρίες των υπαλλήλων γραφείων βουλευτών κλπ του 2010. Η απόφαση έχει ημερομηνία 29 Γενάρη και το διαβιβαστικό της κοινοποίησης στους αποδέκτες 22 Φλεβάρη, αν αυτό λέει κάτι. Σίγουρα όμως λέει το εξής: οι μηνιαίες ώρες που δικαιολογεί για κάθε περίπτωση είναι οι μισές από αυτές τις αντίστοιχης απόφασης του 2009. Αν λοιπόν μειώνουν για τους δικούς τους ανθρώπους την υπερωριακή αποζημίωση στο μισό, λογιστείτε τι προετοιμάζουν για τις υπερωρίες και τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπολοίπων.

Δείτε τη φετινή εγκύκλιο εδώ:

http://www.mof-glk.gr/mis/2010/1.pdf

και συγκρίνετε τη με την περσινή:

http://www.mof-glk.gr/mis/2009/2.pdf


Δε θα λυπηθούν κανέναν μας…

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Άμφισσα στις 24-2-2010


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα πλαίσια της απεργίας που πραγματοποιήθηκε με απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ απεργιακή συγκέντρωση.
Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα στις 10:30 μετά απο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.
Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από την προηγούμενη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο για την απεργία της 10 Φεβρουαρίου. Οι συγκεντρωμένοι ήταν γύρω στα 200 άτομα, που... κατά το πλείστον βρισκόταν στα γύρω πεζοδρόμια.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του εργατικού Κέντρου Γιώργο Ιωσηφίδη. Ενώ χαιρέτισε και εκπρόσωπος του Συλλόγου των εργαζομένων στην Νομαρχία Φωκίδας
Στην πρώτη φωτογραφία η στιγμή της ανάγνωσης του ψηφίσματος της συγκέντρωσης, και στην δεύτερη κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ιωσηφίδη.
Το θετικό της υπόθεσης είναι οτι στον Νομό μας οι συγκεντρώσεις δεν είναι διασπασμένες ανάλογα με τις παρατάξεις, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις. Η ανάγκη κοινών αγώνων το επόμενο διάστημα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Οι αποφάσεις για κοινές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην εκπαίδευση, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ που ανακοινώθηκαν ότι λήφθηκαν θα αλλάξουν τα πράγματα στην διεκδίκηση τις επόμενες ημέρες.
Ελπίζουμε να οι εργαζόμενοι να καταφέρουμε και να έχουμε αποτελέσματα στους αγώνες που έρχονται.