Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ενωμένοι οι εργαζόμενοι ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει να πληρώνουν οι φτωχοί την χασούρα των οικονομικά ισχυρών.

Άνοιγμα στην κοινωνία, αλλά και στο ΚΚΕ έκανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, με αφορμή τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Εκτίμησε ότι αυτά δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικα, αλλά και αναποτελεσματικά και δεν θα μειώσουν το έλλειμμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το κομμουνιστικό κόμμα "να κάνει το βήμα και να ενισχύσει ενωτικούς αποτελεσματικούς αγώνες με στόχο να μπλοκαριστούν τα μέτρα" και τους εργαζόμενους να πουν στην κυβέρνηση ότι ... τα νέα μέτρα "δεν θα περάσουν".

Σημείωσε ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας προσφέρει παράταση λίγων μόνο μηνών στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικων ταμείων και πρόσθεσε ότι πέρα από το "προσδόκιμο ζωής", στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, υπάρχει και η ποιότητα ζωής. Δήλωσε ότι το πάγωμα των μισθών θα "στραγγαλίσει" την αγορά και αντιτάχθηκε και στο πάγωμα των προσλήψεων, λέγοντας ότι η μείωση του αριθμού και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσει στη περεταίρω απαξίωση του δημόσιου τομέα.

Κάλεσε λαό και συνδικαλιστές σε κινητοποιήσεις, ζητώντας η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου να γίνει "σταθμός στον αγώνα για το μπλοκάρισμα των μέτρων".

"Αφού η κυβέρνηση δεν τολμά ή δε μπορεί να σηκώσει ανάστημα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να το κάνει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες, να μπλοκάρει τα μέτρα ισοπέδωσης της κοινωνίας", κατέληξαν οι δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΜΕ συμμερίζεται τις ανησυχίες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και μεγαλοεισαγωγείς και άλλοι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές. Η Εκτελεστική Γραμματεία

Είμαστε σίγουροι ότι τα επώδυνα μεν, αλλά σωτήρια μέτρα για την αύξηση των κερδών τους, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, θα αναγνωριστούν ως πράξη εθνικής ευθύνης, πράγμα το οποίο ήδη γίνεται, αν κρίνουμε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τη στάση των καναλιών που ανήκουν στους εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους.

Το ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης καλεί σε γενικό ξεσηκωμό κάθε εργαζόμενο και Σωματείο και σε καθολική συμμετοχή στην Απεργία στις 10 Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις ανακοινώσεις Παπανδρέου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδας), εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, λέγοντας ότι θλίβεται βαθύτατα για την υποχώρηση της κυβέρνησης στα «θέλω» των αγορών.

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για διάγγελμα που περιλαμβάνει σκληρά και επώδυνα μέτρα για τους μη έχοντες και κατέχοντες, δηλαδή τους μισθωτούς, και το οποίο -κατά τη γνώμη του- εξέλαβαν ως μήνυμα οι εργοδότες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα εισηγηθεί στην αυριανή Ολομέλεια της Συνομοσπονδίας την κήρυξη γενικής απεργίας στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς και την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από το διάλογο για το Ασφαλιστικό.

Σκληραίνουν οι αγρότες τα μπλόκα, θα κόβουν το δρόμο Άμφισσας Λαμίας κάθε μέρα για περισσότερες ώρες.

Λαμία - Για 20η μέρα παραμένουν στα μπλόκα της εθνικής οδού οι αγρότες της Αλαμάνας

Επεκτείνουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού οι αγρότες από το μπλόκο της Αλαμάνας, διανύοντας ήδη την 20η μέρα παραμονής τους στην Εθνική οδό. Χθες το μεσημέρι μετακίνησαν τα τρακτέρ στον κόμβο των Θερμοπυλών και «έκοψαν» την Ελλάδα στα δύο για περισσότερο από μία ώρα. Ειδικότερα, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι οι αγρότες έκλεισαν στο 200ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο των Θερμοπυλών, και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του δρόμου Αθηνών - Θεσσαλονίκης, καθώς και τον δρόμο Λαμίας - Άμφισσας. Και ... χθες, εξάλλου, είχαν κλείσει τον δρόμο στο ίδιο σημείο, «κόβοντας» την Ελλάδα στα δύο. Το σημείο του αποκλεισμού είναι κομβικό, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα διέλευσης από τη Λαμία, είτε προς τον βορρά, είτε προς τον νότο. Μόνη διέξοδος για μικρό αριθμό Ι.Χ. είναι κάποιοι αγροτικοί δρόμοι και μόνον προς την κατεύθυνση από Λαμία προς Άμφισσα. Σημειώνεται ότι κατά το διάστημα αποκλεισμού της εθνικής οδού εκατοντάδες φορτηγά και Ι.Χ. ακινητοποιήθηκαν κατά μήκος του εθνικού δικτύου, σχηματίζοντας ουρές, που ξεπερνούσαν τα 10 χιλιόμετρα. Οι αγρότες έχουν αποφασίσει, κάθε μέρα να επεκτείνουν τον αποκλεισμό σε εκείνο το σημείο, επιμηκύνοντας συνεχώς τη χρονική διάρκεια της παραμονής τους. Προαναγγέλλουν, μάλιστα, μεγαλύτερο αποκλεισμό την αυριανή μέρα. Παράλληλα, στην περιοχή του Δομοκού οι αγρότες, που δεν έχουν μεταφερθεί στον κόμβο της Αλαμάνας, με άλλα τρακτέρ προετοιμάζουν ένα ακόμη μπλόκο στη θέση του «Δρούγου», λίγο μετά τον Δομοκό, στο 41ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας -Λάρισας. Αν πραγματοποιήσουν την απειλή τους, σήμερα ή αύριο θα κοπεί η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα και αντίστροφα. Στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας - Λιβαδειάς στο μπλόκο της Ελάτειας, στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία, οι αγρότες έχουν σκληρύνει τη στάση τους κόβοντας και μικρούς παραδρόμους στην περιοχή, που διευκόλυναν τη διέλευση των μικρών Ι.Χ. Τέλος, στο 110ο χλμ του δρόμου Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Κάστρου, οι αγρότες έχουν κόψει και τους παραδρόμους από το πρωί, με συνέπεια η κυκλοφορία να εκτρέπεται μέσα σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους.
ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας Γρηγορόπουλου Θα οριστεί νέα δικάσιμος


Την αναβολή της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας.

Το δικαστήριο έλαβε αυτή την απόφαση λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος στο πρόσωπο της εισαγγελέας έδρας, η οποία έχασε προσφιλές της πρόσωπο.

Στο δικαστήριο ήταν απών ο βασικός κατηγορούμενος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς λόγω ... προβλήματος που παρουσιάστηκε μετήχθη εσπευσμένα από τις φυλακές Μαλανδρίνου στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού. Παρών στο δικαστήριο ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης.

Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να οριστεί νέα δικάσιμος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας εκτός εάν υποβληθεί στον Αρειο Πάγο αίτημα για μεταφορά της δίκης στην Αθήνα και αυτό γίνει δεκτό.
Φεβρουάριος λοιπόν
και ο χορός των Οδηγών
είναι πάλι προ πυλών.

Στου Φασίτσα την ταβέρνα,
Τ.Τ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ βάλτην σκούφια σου και πέρνα.

Μουσική φανταστική,
κέφι και πολύ φαΐ,
να καεί το μαγαζί.

Λέω να παρευβρεθώ,
ίσως να μασκαρευτώ.

Μην ξεχάσω να το πώ,
είσοδος 20 ευρώ.

Την Τετάρτη 3 Φλεβάρη
βάλτε σκέρτσο και καμάρι.

Να βρεθούμε ΟΛΕΣ μαζί
για να γίνει ταραχή !!!
Σας περιμένουμε …
Τετάρτη 03-02-2010 & ώρα 9.00 μ.μ.

Αφιέρωμα στο Δήμο Παρνασσού από το περιοδικό «Ελληνικό Πανόραμα

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το περιοδικό «Ελληνικό Πανόραμα», και συνεπής στη δέσμευσή της, για συνεχή προσπάθεια τουριστικής προβολής του Νομού μας, με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής, παρουσιάζει στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010, εκτενές αφιέρωμα είκοσι έξι σελίδων, στο Δήμο Παρνασσού με τίτλο: «Περιπλανήσεις στον Δήμο Παρνασσού».
Η διαδρομή ξεκινά από τα 2.257 μέτρα, την πετρώδη κορυφή «Αρνόβρυση» και αρχίζει ο κατήφορος από τα χιονοδρομικά του Παρνασσού.
«Την ώρα του δειλινού σ’ αυτά τα υψόμετρα ο αέρας είναι παγερός, η θερμοκρασία πλησιάζει το μηδέν. Τυλιγμένοι με τα μπουφάν αγναντεύουμε το βύθισμα του ήλιου στα βουνά της Στερεάς.», αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στις 26 σελίδες του περιοδικού.
Σταθμό αποτελεί φυσικά, η γραφική Αγόριανη, απλωμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Παρνασσού. Ακολουθεί πεζοπορία προς το Καλάνια, το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 με αφετηρία την Αγόριανη και σημείο τερματισμού τους Δελφούς. Μια συναρπαστική διαδρομή με ξέφωτα και ελατοδάση.
Επόμενος προορισμός το Πολύδροσο. Μια οκτάωρη πεζοπορία μέσα από έλατα, πηγές, ...δρόμος υπέροχος, δασικός και συνάμα συναρπαστικός.
Πέρασμα και από τη Λιλαία. Τόσο η σύγχρονη όσο και η αρχαία μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Ειδικά η αρχαία Λιλαία και τα τείχη της.
Αργότερα, στο δρόμο και πάλι προς το Πολύδροσο, όπου και η περιπλάνηση τελειώνει, εικόνες απαράμιλλου φυσικού κάλλους υποδέχονται τον επισκέπτη δίπλα από το Βυζαντινό Ναό της Θεοτόκου Ελεούσας. Εκεί που λίγα μέτρα πιο κάτω αναβλύζουν οι πηγές του πανάρχαιου ποταμού Κηφισού, δίνοντας ζωή στον τόπο από τα χρόνια της αρχαιότητας.
Το «Ελληνικό Πανόραμα», στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Νομαρχία, θα παρουσιάσει σε δώδεκα τεύχη του περιοδικού, δώδεκα αυτοτελή ένθετα, τα οποία θα αφορούν σε όλους τους Δήμους της Φωκίδας.
Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενα τεύχη του περιοδικού, έχουν ήδη παρουσιαστεί οι Δήμοι Τολοφώνος, Δελφών, Καλλιέων, Ιτέας, Ευπαλίου κ.α.
Το περιοδικό «Ελληνικό Πανόραμα» απευθύνεται σε Έλληνες αναγνώστες με ενδιαφέρον στον εναλλακτικό τουρισμό και γι’ αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, επέλεξε τη συγκεκριμένη συνεργασία, πιστεύοντας ότι αποτελεί ιδανικό μέσο για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την διαρκή προβολή και ανάπτυξη του Νομού μας.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

AΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΚΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΕΚΤΟΣ

Στο ματς της Κυριακής, ο Φωκικός αν και ξεκούραστος μετά το Ρεπό που είχε την προηγούμενη βδομάδα, έχασε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εορδαϊκό, με 2-1. Με σκορ 2-0 προηγήθηκε στο α' ημίχρονο ο Εορδαικός, στο 21’ και στο 45΄. Στο β' ημίχρονο με γκολ του Μακρή ο Φωκικός μειώνει τη διαφορά στο 58'. Η ομάδα του Φωκικού μπήκε στο β' ημίχρονο πιο δυνατά και πίεσε σε αρκετές φάσεις την άμυνα του Εορδαικού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ισοφαρίσει τα τέρματα.
Άσχημος ο αγωνιστικός χώρος, στην Πτολεμαιδά, όπου παρά την καλή διαιτησία, ο βαρύς αγωνιστικός χώρος στάθηκε αφορμή να μην παιχτεί "καλό" ποδόσφαιρο... και από τις 2 ομάδες.
Μετά το τέλος του Ματσέι Νουτσκόφσκι από τον Φωκικό (πήρε απρόσμενη μεταγραφή στον Εορδαϊκό), ήρθε μια ακόμα μεγάλη μεταγραφή, ο Σέρβος επιθετικός Σασα Γελοβατς, γεννημένος στις 14/1/1981. Ο Γελοβατς έχει αγωνιστεί στην Austria Wien, Zemun, Belasica, Sileks, ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, Πυρσό Γρεβενών, Παναιτωλικό, ενώ φέτος αγωνιζόταν στον Μακεδονικό.
Τέλος, μην ΞΕΧΑΣΕΤΕ ότι αύριο Τετάρτη ξεκινάει η εμβόλιμη 21η αγωνιστική.

Η σύνθεση του Φωκικού: (Μιχάλης Κασάπης), Καντιμοίρης, Θωμόπουλος, Ζυγογιάννης, Δημητρίου, Σπυριδάκης, Σκαρίμπας, Δήμος (84’ Κουρελής), Σερπάνος, Τζέκος, Ζαμπλόν (59’ Νικολάου), Βαβάτσικος (46’ Μακρής).

Επόμενη αγωνιστική: ΦΩΚΙΚΟΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ)

H βαθμολογία του Β΄Ομίλου μετά την 19η αγωνιστική:
1. Αναγέννηση Επανωμής 38
2. Εορδαϊκός 37
3. Βέροια 34
4. Τρίκαλα 33
5. Αναγέννηση Γιαννιτσών 32
6. Πυρσός Γρεβενών 32
7. Μακεδονικός 30
8. Φωκικός 26 βαθμοί, 7-5-6 αγώνες, 14-16 γκολ. <------------
9. Εθνικός Φιλιππιάδας 25
10. Βισαλτιακός 23
11. Κοζάνη 22
12. Νίκη Βόλου 22
13. Δόξα Κρανούλας 21
14. Οδυσσέας Αναγέννησης 19
15. ΠΑΟΝΕ 18
16. Θερμαϊκός 12
17. Καστοριά 4
Από το fecebook του Φωκικου

ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ!!!


Από ΠρέζαTV

Ενημέρωση για το έθιμο του "Αλευρομουτζουρώματος" στο Γαλαξίδι

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί επισκέπτες του Γαλαξιδίου

Αφού σας καλωσορίσουμε στον όμορφο τόπο μας, σας ευχόμαστε να περάσετε ένα αξέχαστο τριήμερο αποκριάς με κέφι, διασκέδαση και χορό.

Θέλοντας λοιπόν να σε ενημερώσουμε για το έθιμο του «Αλευρομουτζουρώματος», προκειμένου να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, από αυτό που θα αντιμετωπίσετε κατά την παραμονή σας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την όλη διαδικασία καθώς και την πορεία που θα ακολουθήσει η παρέλαση των «μουτζουρωμένων».

Το έθιμο έχει αφετηρία την περιοχή «Λάκκος Γαλαξιδίου» (περί ώρα:14:30) στην γέφυρα πλησίον του Δημοτικού Σχολείου. Όλες οι παρέες συγκεντρώνονται στην περιοχή και προμηθεύονται αλεύρι, το οποίο προσφέρεται δωρεάν από το Δήμο Γαλαξιδίου. Οι άλλες προμήθειες, όπως το ... φούμο (μαύρο-κόκκινο), μπορούν να γίνουν από τα καταστήματα του Γαλαξιδίου. Η ενδυμασία καλό θα ήταν να είναι ότι πιο παλιό ένδυμα μπορεί να διαθέτει ο καθένας ή στολή μασκαρά ή και συνδυασμός αυτών. Η παρέλαση ξεκινάει από την στιγμή που συγκεντρωθούν όλοι όσοι θέλουν να μουτζουρωθούν στην αφετηρία και με μπροστάρηδες τις ομάδες των κουδουνοφόρων και την κουστωδία του γαμπρού με τον καρνάβαλο κατευθύνονται προς την παραλία.

Επιθυμητό θα ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να έλθουν «αμουτζούρωτοι» στην περιοχή της αφετηρίας και να μουτζουρωθούν εκεί. Με αυτό τον τρόπο παρατείνουμε την αγωνία των επισκεπτών και θα ευχαριστηθούν περισσότερο με το θέαμα που θα αντικρίσουν, ανεβάζοντας έτσι την αδρεναλίνη στα ύψη. Παρακαλούμε επίσης (όσο γίνεται) να αποφεύγετε τις φόρμες (λευκές) μιας χρήσης γιατί χαλάει την αισθητική του εθίμου. Χρησιμοποιείστε όμως γυαλιά εργασίας για αποφυγή τυχόν ατυχήματος στα μάτια καθώς και μάσκα χειρουργική για κάλυψη στόματος και μύτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την διάρκεια της παρέλασης ως την παραλία προσέχουμε να μην λερώνουμε ή να ρίχνουμε άσκοπα τις «προμήθειες» σε σπίτια ή καταστήματα.

Κατόπιν όταν φτάσουμε στην παραλία μπορούμε να μουτζουρώσουμε όσους βρίσκονται εντός της ζώνης αλλά όχι όσους κάθονται στα μαγαζιά. Αφού τελεστεί ο γάμος του ζευγαριού καίμε τον καρνάβαλο και χορεύουμε παραδοσιακούς χορούς συνοδεία μουσικών οργάνων και διασκεδάζουμε στα καταστήματα του χωριού μας, εφόσον δέχονται μουτζουρωμένους χωρίς φυσικά να έχουμε ίχνος από τα εφόδια.


Επειδή με το έθιμο αυτό έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, το στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή για να μην αλλοιωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Θερμή παράκληση σε όλους, να σέβεστε τους επισκέπτες και να ακούτε τις προτροπές των διοργανωτών και μελών της επιτροπής περιφρούρησης που θα φέρουν διακριτικά καπέλα με πορτοκαλί κορδέλα με την ένδειξη "ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ 2010"

Στην πίσω σελίδα αποτυπώνεται το σχεδιάγραμμα της πορείας και της αφετηρίας της εκκίνησης του «αλευρομουτζουρωματος».



Παρακαλείστε να μην χρησιμοποιήσετε αλεύρι ή φούμο το Σαββατοκύριακο.



Σας ευχόμαστε να περάσετε ένα αξέχαστο τριήμερο και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνετε μόνιμοι επισκέπτες του ιδιαίτερου εθίμου μας.



Σας Ευχαριστούμε



"Φίλοι Στήριξης & Προστασίας Παραδοσιακού Εθίμου Αλευρομουτζουρώματος"