Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Απαράδεκτη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την αυριανή απεργία.


Η ΓΣΕΕ έβγαλε ανακοίνωση οτι αύριο δεν θα κάνει απεργία, καλά ρε παιδιά μην κάνετε απεργία, αλλά μην κατηγορείτε κιόλας τα σωματεία και τα Συνδικάτα που πήραν απόφαση για απεργία ότι ανήκουν σε ένα κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο γίνεστε πολύ ευάλωτοι στην κριτική ότι και εσείς δεν εκπροσωπείτε τους εργαζόμενους αλλά κάποιο άλλο κόμμα, το κόμμα της κυβέρνησης.
Ιδιαίτερα φέτος που η ΓΣΕΕ ούτε καν την ετήσια 24ωρη απεργία για τα μάτια του κόσμου κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού δεν προκυρίσει, αλλά αντίθετα βγάζει ανακοίνωση κατά αυτών που απεργούν.
Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ άραγε αισθάνονται καλά, με τον ρόλο του απεργοσπάστη που τους επιφυλάσσουν;
Δείτε την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ...

16/12/2009
Δελτίο Τύπου - Ενημέρωση ΜΜΕ

Ενημερώνουμε ότι για αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ ΔΕΝ έχει προκηρύξει απεργία.

Ο ψευδεπίγραφος τίτλος γενική απεργία που χρησιμοποιεί μια παράταξη αφορά μόνο στην πρωτοβουλία της να καλέσει σωματεία που ελέγχει να απεργήσουν αυτή τη μέρα με πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑ.ΜΕ (Συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ).

Η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη και για λόγους πολιτικο- συνδικαλιστικούς και για την προστασία των εργαζομένων καθώς δεν καλύπτονται όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία που έχουν προκηρύξει την απεργία.

Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις και τα κόμματα δεν μπορούν να προκηρύσσουν Γενικές Απεργίες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κατά λάθος τοποθετήθηκαν οι ταμπέλες στην Μεταμορφώσεως στην Ιτέα

Κολοτούμπες από την Δημοτική Αρχή για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Μεταμορφώσεως.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιτέας που έγινε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος είπε για την οδό, ότι θα είναι οδός ήπιας κυκλοφορίας που θα απαγορεύεται η στάθμευση, αλλά θα επιτρέπεται η στάση για επιβίβαση και εκφόρτωση.
Η Κ. Πιλάλα τον ρώτησε γιατί οι ταμπέλες που τοποθετήθηκαν απαγόρευαν και την στάση και την στάθμευση και ο δήμαρχος το αρνήθηκε ότι συνέβη αυτό.
Παρενέβη ο κ. Μπεχλιβανίδης που έδειξε ... φωτογραφίες από τις ταμπέλες που τοποθετήθηκαν και απαγόρευαν και την στάση και την στάθμευση και τότε ο Δήμαρχος είπε ότι τυχαία τοποθετήθηκαν αυτές που τοποθετήθηκαν και θα άλλαζαν τις κεφαλές των πινακίδων τις επόμενες ημέρες.
Κολοτούμπα στην κολοτούμπα δηλαδή.
Στην αρχή είχαν πει οτι θα φτιάξουν πιο φαρδιά πεζοδρόμια αλλά κατέληξαν να τα αφήσουν ίδια.
Ποια είναι η ουσία, ότι αν υπάρχει ένας μπογιατισμένος δρόμος και δεν υπάρχει πεζόδρομος, καμία πινακίδα δεν θα ισχύσει. Το μόνο που έγινε ήταν μια πρωτοφανής αναστάτωση του κέντρου της πόλης μια ταμπελομαχία που γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν και όλοι θα παρκάρουν πάλι όπου θέλουν.
Αφού δεν σας πηγαίνουν τα έργα τι τα κάνετε , μόνο για την φασαρία και για τα έξοδα;
Σε λιγότερο από ένα χρόνο στις 14 Νοέμβρη 2010 ο Δήμος Ιτέας θα είναι παρελθόν και αναρωτιόμαστε αν θα υπάρχει τίποτα τα θετικό για να θυμόμαστε από αυτόν.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου της Άμφισσας εν δράση


Παρακολουθούν μαθήματα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Έκπαιδευσης της περιοχής και στην συνέχεια κάνουν πράξη όσα διδάχτηκαν.
Από την εκπομπή γυρίσματα του ΣΚΑΙ

Δημιουργήθηκε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Συντονιστική "Επιτροπών Αγώνα" Ενάντια στα Διόδια

Το δρόμο της ελεύθερης κίνησης στο εθνικό οδικό δίκτυο, χωρίς την καταβολή τελών διοδίων, έδειξε στο Βόλο, η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Συντονιστική "Επιτροπών Αγώνα" Ενάντια στα Διόδια.
Στο πλαίσιο της ΠΡΩΤΗΣ πανελλήνιας συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, σε αίθουσα του κτιρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,στη σύσκεψη συμμετείχαν τα συντονιστικά όργανα της Πάτρας, της Βορείου Αττικής, της Θεσσαλονίκης,της Τραγάνας, της Πιερίας ,του Βόλου,Αγρινίου, Άρτας, Μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ " ΑΚΡΙΒΕΙΑ STOP" από ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ καθώς και εργαζόμενoι stage.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι ......αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Συμβάσεις που επιτρέπουν στην «παραχωρησιούχο» εταιρεία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων. Αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός για κοινή αγωνιστική δράση ...για ελευθερους δρόμους χωρίς διοδια. Τέλος η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΑΝΟΙΓΟΥΜΕ την Κυριακή 20-12 και ώρα 12 το μεσημέρι, ολους τους σταθμούς Διοδίων της Χώρας.
diodiastop

Απεργιακή συγκέντρωση στην Άμφισσα στις 17 Δεκέμβρη

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με προηγούμενο άρθρο μας
Απεργία έχει κηρύξει το εργατικό κέντρο Φωκίδας για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.
Τα κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσης είναι :

Ξεσηκωθείτε

Διαλύουν
την κοινωνική ασφάλιση
τις θέσεις εργασίας
το ΙΚΑ

για την ημέρα της απεργίας έχει προγραμματιστεί
απεργιακή συγκέντρωση
στην Πλατεία Λαού
στην Άμφισσα στις 11π.μ.