Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Η Ιτέα στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης.

Σε δρόμο της πόλης μας εγκαταστάθηκαν πρόσφατα 4 λάμπες δημοτικού φωτισμού με παροχή από ηλιακά πάνελ και συσσωρευτές.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δε φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Ας ελπίσουμε το αποτέλεσμα να είναι θετικό και να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Υπάρχουν εκτάσεις για ΑΠΕ ... Οι στέγες!

Εξάλλου οι στύλοι από μόνοι τους αποτελούν και ένα παράδειγμα για τις Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας και τις εκτάσεις που χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν. Αυτές υπάρχουν και δεν είναι άλλες από τις στέγες των σπιτιών και των πολυκατοικιών μας.
Δεν χρειάζεται να καταστρέφουμε άλλο την φύση, για να χορταίνουν οι διαπλεκόμενοι με επιδοτήσεις.

Συγκρατημένη αισιοδοξία . Τάσεις ελαφράς ύφεσης παρουσιάζει η πανδημία της γρίπης

Συνεχίζουν να κλείνουν χωρίς λόγο τα σχολεία στην Φωκίδα, μιας και τα παιδιά συνεχίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες σε διασκεδάσεις, σε φροντιστήρια , τον αθλητισμό και την συμμετοχή τους στις διάφορες εκδηλώσεις των δήμων, ενώ αρχίζει να εμφανίζεται πλέον το τέλος της γρίπης των χοίρων.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, έχουν περιοριστεί οι ιατρικές επισκέψεις ασθενών με συμπτώματα γρίπης.
Τάσεις ελαφράς μείωσης στη δραστηριότητα της νέας γρίπης διαπιστώνονται στην νεότερη εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη νέα γρίπη.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η χώρα βρισκεται ακόμη στη φάση κορύφωσης του ... πανδημικού κύματος και, άρα, η ύφεση θα επιβεβαιωθεί ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Την τελευταία εβδομάδα, επιβεβαιώθηκαν 2.104 επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης. Ένα στα δύο δείγματα που αναλύονται (δειγματοληπτικά και κυρίως από ασθενείς που εισάγονται σε νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα ή επιπλοκές) είναι θετικό στον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, έχουν περιοριστεί σχετικά οι ιατρικές επισκέψεις ασθενών με συμπτώματα γρίπης: Για κάθε 1000 επισκέψεις, οι 60 περίπου αφορούσαν σε ασθενείς με τέτοια συμπτωματολογία -την προηγούμενη εβδομάδα η αναλογία είχε φτάσει στο 90 προς 1000.

Πάντως, όπως επισημαίνουν «φέτος είναι η μοναδική χρονιά που το επιδημικό κύμα εμφανίζεται πριν το Δεκέμβριο και η μοναδική χρονιά που οι ιατρικές επισκέψεις υπερέβησαν τις 60 ανά 1.000».

Αμείωτες, όμως, συνεχίζονται οι απουσίες μαθητών από τα σχολεία λόγω γρίπης. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα που συλλέγει καθημερινά το Πανελληνιο Σχολικό Δίκτυο, έως και πάνω από 15% των μαθητών απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω ύποπτων συμπτωμάτων. Οι περισσότερες απουσίες την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στα σχολεία της Αττικής.

Εν τω μεταξύ, ψυχραιμία, αλλά σε καμία περίπτωση εφησυχασμό συνέστησε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραγκούνη για τη διαχείριση του θέματος της νέας γρίπης στο στράτευμα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας 150.000 εμβόλια και στην πρώτη φάση έχουν παραληφθεί 25.000 για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ.Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ότι τα μέχρι σήμερα 282 κρούσματα νέας γρίπης που παρουσιάστηκαν και στους τρεις κλάδους ήταν περιστατικά ελαφράς μορφής και δεν χρειάστηκε, εκτός από μία περίπτωση ενός ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού, να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Από in.gr

Ούτε να μπείς ούτε να βγείς στην Τράπεζα Πειραιώς στην Άμφισσα

Νέα συστήματα τοποθέτησαν στην τράπεζα Πειραιώς στην Άμφισσα. Ψάχνεις κάπου για να μπεις αλλά δεν τα καταφέρνεις, η περιστρεφόμενη πόρτα αντικαταστάθηκε. Γρατζουνάς το τζάμι αλλά τίποτα , πρέπει ψάχνοντας να βρεις τις νέες οδηγίες χρήσεως πως θα καταφέρεις να μπεις. Τελικά αν είσαι νέος μορφωμένος και έξυπνος το βρίσκεις, πρέπει να πατήσεις ένα κουμπί αλλά και πάλι τα βάσανα σου δεν έχουν τελειώσει, γιατί βρίσκεσαι σε ένα προθάλαμο που δεν μπορείς να βγεις εκτός και ανακαλύψεις το δεύτερο κουμπί και τα καταφέρεις τελικά και μπεις.
Οι Τράπεζες που είναι κατ επάγγελμα κλέφτες έχουν σκεφθεί και την παραμικρή λεπτομέρεια για... να μην τους κλέβουν οι ερασιτέχνες της υπόθεσης που τις περισσότερες φορές βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής μετά από μία σύντομη καριέρα ληστειών τραπεζών.
Στην Τράπεζα είναι επαγγελματίες και ξέρουν πως να βγάζουν από την μύγα ξύγκι, αντί να προσλάβουν κάποιον υπάλληλο για να εξυπηρετεί τον κόσμο και να μην δουλεύουν οι υπάλληλοί της Πειραιώς μέχρι αργά θέλουν να φυλακίσουν και τους πελάτες τους, μην τυχόν και χάσουν καμία δεκάρα από τα ασφάλιστρα που πληρώνουν.
Δεν είναι βόδια οι πελάτες σας, ούτε κλέφτες ούτε φυλακισμένοι για να τους φέρεστε με αυτόν τον τρόπο.
Ανοίξτε καμιά πόρτα ο εγκλωβισμένος ληστής είναι πιο επικίνδυνος για τους πελάτες και τους υπαλλήλους από αυτόν που παίρνει τα χρήματα και φεύγει.

Απαγορεύεται προσωρινά το κυνήγι

Απαγορεύεται προσωρινά το κυνήγι, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Συγκεκριμένα, το Ε' Τμήμα του ανέστειλε την υπουργική απόφαση που προβλέπει τα σχετικά με την κυνηγετική περιόδο, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από το ίδιο Τμήμα του ΣτΕ, επί της κυρίας προσφυγής (αίτησης) της Ένωσης με την οποία ζητάει την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.
Η κυρία προσφυγή είχε συζητηθεί στο Ε' Τμήμα την περασμένη Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009 και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.
Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
«Λαμβάνοντας προεχόντως υπόψη ότι στην κατά το άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος υποχρέωση του Κράτους προς προστασία του φυσικού περιβάλλοντος περιλαμβάνεται και η υποχρέωση προστασίας της άγριας πανίδας κατά την πλήρη ποικιλία της κρίνει ότι, εφόσον η προσβαλλόμενη απόφαση δεν ερείδεται επί εγκύρου και επικαίρου συνολικής επιστημονικής μελέτης ως προς τον κίνδυνο αφανισμού ή μειώσεως του πληθυσμού ενός εκάστου των θηρευσίμων ειδών, ενόψει ιδίως και των προαναφερθεισών πυρκαγιών, από την εκτέλεση της απόφασης αυτής πιθανολογείται ότι θα ... επέλθει βλάβη στην άγρια πανίδα λόγω σημαντικής μείωσης των πληθυσμών της, μη δυνάμενη να επανορθωθεί σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως». Επομένως, συνεχίζει η απόφαση, «συντρέχει λόγος χορηγήσεως της αιτούμενης αναστολής εκτελέσεως της προσβαλλόμενης πράξεως».
Ακόμη, η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει, ότι με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση δεν επιβάλλεται απαγόρευση θήρας στο σύνολο των εκτάσεων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, ούτε όμως λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των ειδών που διαβιούσαν σε καμένες εκτάσεις και αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε άλλες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο σημερινός αγώνας στου Γ.Σ. Ιτέας στο κλειστό

Προσοχή ο αγώνας ξεκινάει τελικά στις 16:00


Σήμερα Σάββατο 12-12-2009


ο Γ.Σ. Ιτέας

αγωνίζεται στις 16:00

εναντίον του

Ερμή Σχηματαρίου

Μάθε τα δικαιώματά σου... τώρα!

10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τι ακριβώς σημαίνει «θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα»; Πόσα είναι, ποια είναι; Εσύ γνωρίζεις τα δικαιώματά σου; Αν όχι, πώς θα αγωνιστείς για αυτά;

Σαν σήμερα, στις 10 Δεκεμβρίου 1948, υιοθετήθηκε η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ανθρώπινα δικαιώματα: οικουμενικά, πανανθρώπινα, διαχρονικά, θεμελιώδη. Τριάντα άρθρα της διακήρυξης, τριάντα απλές προτάσεις, τριάντα βίντεο. Μάθε τα δικαιώματά σου... τώρα.

ΑΡΘΡΟ 1: Ελεύθεροι και ίσοι ...
Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.



ΑΡΘΡΟ 2: Όχι στις διακρίσεις
Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.



ΑΡΘΡΟ 3: Δικαίωμα στη ζωή
Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.



ΑΡΘΡΟ 4: Τέλος στη δουλεία
Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται.



ΑΡΘΡΟ 5: Όχι στα βασανιστήρια
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.



ΑΡΘΡΟ 6: Πανανθρώπινα δικαιώματα

Καθένας, όπου και αν βρίσκεται, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της νομικής του προσωπικότητας.



ΑΡΘΡΟ 7: Ίσοι ενώπιον του νόμου
Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Όλοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.



ΑΡΘΡΟ 8: Προστασία του νόμου
Καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί αποτελεσματικά ένδικα μέσα στα αρμόδια εθνικά δικαστήρια κατά των πράξεων που παραβιάζουν τα θεμελιακά δικαιώματα τα οποία του αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος.



ΑΡΘΡΟ 9: Όχι στην παράνομη φυλάκιση

Κανείς δεν μπορεί να συλλαμβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα.



ΑΡΘΡΟ 10: Δίκαιη δίκη

Καθένας έχει δικαίωμα, με πλήρη ισότητα, να εκδικάζεται η υπόθεσή του δίκαια και δημόσια, από δικαστήριο ανεξάρτητο και αμερόληπτο, που θα αποφασίσει είτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του είτε, σε περίπτωση ποινικής διαδικασίας, για το βάσιμο της κατηγορίας που στρέφεται εναντίον του.



ΑΡΘΡΟ 11: Αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου
1. Κάθε κατηγορούμενος για ποινικό αδίκημα πρέπει να θεωρείται αθώος, ωσότου διαπιστωθεί η ενοχή του σύμφωνα με τον νόμο, σε ποινική δίκη, κατά την οποία θα του έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες για την υπεράσπισή του εγγυήσεις.
2. Κανείς δεν θα καταδικάζεται για πράξεις ή παραλείψεις που, κατά τον χρόνο που τελέστηκαν, δεν συνιστούσαν αξιόποινο αδίκημα κατά το εσωτερικό ή το διεθνές δίκαιο. Επίσης, δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που ίσχυε κατά τον χρόνο που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη.



ΑΡΘΡΟ 12: Δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή

Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.



ΑΡΘΡΟ 13: Ελευθερία της κίνησης
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο της διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν.



ΑΡΘΡΟ 14: Δικαίωμα στο άσυλο

1. Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
2. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ.



ΑΡΘΡΟ 15: Δικαίωμα στην ιθαγένεια
1. Καθένας έχει το δικαίωμα μιας ιθαγένειας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιθαγένειά του ούτε το δικαίωμα να αλλάξει ιθαγένεια.



ΑΡΘΡΟ 16: Δικαίωμα στο γάμο και στην οικογένεια
1. Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να ιδρύουν οικογένεια. Και οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα ως προς τον γάμο, κατά τη διάρκεια του γάμου και κατά τη διάλυσή του.
2. Γάμος δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο με ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλονύμφων.
3. Η οικογένεια είναι το φυσικό και το βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα προστασίας από την κοινωνία και το κράτος.



ΑΡΘΡΟ 17: Δικαίωμα στην ιδιοκτησία
1. Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.



ΑΡΘΡΟ 18: Ελευθερία της συνείδησης
Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών.



ΑΡΘΡΟ 19: Ελευθερία της έκφρασης

Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.



ΑΡΘΡΟ 20: Ελευθερία της συνάθροισης
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα και για ειρηνικούς σκοπούς.
2. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε ορισμένο σωματείο.



ΑΡΘΡΟ 21: Δημοκρατία
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός, υπό ίσους όρους, στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
3. Η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας. Η θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.



ΑΡΘΡΟ 22: Κοινωνική προστασία
Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας. Η κοινωνία, με την εθνική πρωτοβουλία και τη διεθνή συνεργασία, ανάλογα πάντα με την οργάνωση και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους, έχει χρέος να του εξασφαλίσει την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και
πολιτιστικών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.



ΑΡΘΡΟ 23: Εργατικά δικαιώματα
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργία.
2. Όλοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.
3. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
4. Καθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων του.



ΑΡΘΡΟ 24: Δικαίωμα στην ανάπαυση
Καθένας έχει το δικαίωμα στην ανάπαυση, σε ελεύθερο χρόνο, και ιδιαίτερα, σε λογικό περιορισμό του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές.



ΑΡΘΡΟ 25: Δικαίωμα σε τροφή και κατοικία
1. Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. 'Εχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του,
εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησης του.
2. Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. 'Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.



ΑΡΘΡΟ 26: Δικαίωμα στην παιδεία
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική βαθμίδα της. Η στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους. Η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα με τις ικανότητες τους.
2. Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της
ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών. Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες, και να ευνοεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση
της ειρήνης.
3. Οι γονείς έχουν, κατά προτεραιότητα, το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της παιδείας που θα δοθεί στα παιδιά τους.



ΑΡΘΡΟ 27: Πνευματικά δικαιώματα

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του.



ΑΡΘΡΟ 28: Διεθνής τάξη και δικαιοσύνη

Καθένας έχει το δικαίωμα να επικρατεί μια κοινωνική και διεθνής τάξη, μέσα στην οποία τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη να μπορούν να πραγματώνονται σε όλη τους την έκταση.



ΑΡΘΡΟ 29: Καθήκοντα

1. Το άτομο έχει καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα, μέσα στα πλαίσια της οποίας και μόνο είναι δυνατή η ελεύθερη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
2. Στην άσκηση των δικαιωμάτων του και στην απόλαυση των ελευθεριών του κανείς δεν υπόκειται παρά μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από τους νόμους, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, και να ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικού καλού, σε μια δημοκρατική κοινωνία.
3. Τα δικαιώματα αυτά και οι ελευθερίες δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ασκούνται αντίθετα προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.



ΑΡΘΡΟ 30: Είναι αναφαίρετα
Καμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν.



Πηγές: www.humanrights.com, youthforhumanrights.org, www.un.org, www.ohchr.org
Από tvxs.gr

Ας μιλήσουμε λοιπόν για διαπλοκή και διαφθορά: Μέρος 1 – ΑΠΕ

Σχέδιο Νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» , το οποίο προωθούν κατεπειγόντως.

Δεν είμαι νομικός για να σχολιάσω τις λεπτομέρειες ή τα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου αυτού, αλλά βλέπω ότι επικαλείται εθνική ασφάλεια και υγεία, και, με συγχωρείτε, ξεκινάει με τα δύο αυτά ψέματα για να προωθήσει νυχτερινές και βιαστικές ΑΠΕ, λες και λύσαμε τα φορολογικά, τα κοινωνικά και τα δημοσιονομικά και ας βάλουμε και ανεμογεννήτριες, «πριν καταλάβουν οι ιθαγενείς ότι πρόκειται για κομπίνα».

Ούτε είμαι συνταγματολόγος ή ψυχίατρος για να ερμηνεύσω τι αποτελεί «όχληση με την κείμενη νομοθεσία» που δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να βάλει ΑΠΕ σε δικό του χώρο, δίπλα μου.


Ούτε μπορώ να σχολιάσω το βαθύ κράτος που εξυπηρετεί συμφέροντα αγνώστων με περίεργους Νόμους και Προεδρικά Διατάγματα, μερικά φτιαγμένα εδώ και χρόνια και καταχωνιασμένα σε σκοτεινές γωνιές, που περιμένουν ενεργοποίηση με τον Νόμο ... αυτό, σε πρωτοφανή επίδειξη αποτελεσματικότητας και συντονισμού ενός Κράτους που κατά τα λοιπά μας λέει ότι απειλείται η εθνική μας ανεξαρτησία λόγω δημοσιονομικών και διαφθοράς, αλλά, ιδού, για εθνική ασφάλεια και υγεία ο Νόμος που όλοι περιμένατε.

Διαφθορά; Λέτε να υπάρχει διαφθορά πίσω από φωτογραφικό νόμο, προμελετημένο και σχεδιασμένο, γιατί ότι και να μου πείτε, αυτό το νομοσχέδιο βγήκε από συρτάρι… Δεν είναι προϊόν των πρώτων 50 ημερών αμηχανίας.

Στην Κυβέρνηση λέω τα εξής: Χαρίζετε και καταστρέφετε κομμάτια της πατρίδας μου για να τακτοποιήσετε δικές σας συναλλακτικές υποχρεώσεις και δουλίτσες ημετέρων, μερικοί από τους οποίους είναι τοις πάσι γνωστόν ότι υπάρχουν χάρη σε «υπαλλήλους τους» στα υπουργεία και τις υπηρεσίες σας εδώ και χρόνια. Έτσι το βλέπω εγώ, έτσι θα το δουν οι πάντες.

Αλλά το ΠΑΣΟΚ το έχει ξανακάνει, ίσως δεν θα έπρεπε να εκπλήσσομαι.

Α.


Από antinews.gr