Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Το ουράνιο τόξο στα κάστρο της Ωριάς στην Άμφισσα

Γέμισαν γκολ τα δίχτυα των ομάδων της Φωκίδας αυτήν την Κυριακή

Με ήττες με μεγάλα σκορ τελείωσαν τα ματς των ομάδων της Φωκίδας.
Ο Φωκικός έχασε με 6-0 από την Αναγέννηση Γιαννιτσών σηματοδοτώντας το τέλος της θετικής πορείας που είχε στο πρωτάθλημα στην αρχή και την κάπως πιο μέτρια στην συνέχεια.
Τα πράγματα και οι προτεραιότητες πρέπει να επανεξεταστούν στην ομάδα της Φωκίδας που παίζει στην μεγαλύτερη κατηγορία, και πλέον πρέπει να προσαρμοστεί στις δυνατότητές της για να μην ... υποστεί χειρότερα.
Το κυριότερο που χρειάζεται είναι να βελτιώσει την απόδοσή της που δεν το έχει κάνει σε αρκετά τελευταία ματς.

Στην Ιτέα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα μετά την τελευταία ήττα με 3-0 γιατί δεν ξέρουμε αν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής. Με δύο μόνο βαθμούς και στην τελευταία θέση η ομάδα της πόλης μας φαίνεται να μην μπορεί να βρει ένα φρένο σε αυτόν το κατήφορο.
Από τις μικρότερες κατηγορίες η Βουνιχώρα συνεχίζει αήττητη και μπορείτε να διαβάσετε για την τελευταία νίκη της επι της Μυωνίας στο vounihora.blogspot.com/

Το χορευτικό του Δήμου Ιτέας

Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες το χορευτικό του Δήμου Ιτέας. Αν συγκρίνουμε με την περυσινή χρονιά που ξεκίνησε τον Απρίλιο, φέτος το ξεκίνησαν σχετικά νωρίς. Ελπίζουμε να πληρωθούν χωρίς πρόβλημα και οι γυμναστές.

Υπάρχουν τμήματα ενηλίκων που γίνονται κάθε Τετάρτη και στα ωράρια 6-7:30 το πρώτο τμήμα, 7:30 -9 το Β τμήμα και 9-10:30 το τμήμα παραστάσεων.

Για τα παιδιά λειτουργούν τμήματα κάθε Παρασκευή ανά τάξεις σε διαφορετικά ωράρια ως εξής:
4-5 Α-Β Δημοτικού
5-6 Γ-Δ Δημοτικού
6-7 Ε-ΣΤ Δημοτικού
7-8 Γυμνάσιο
8-9 Λύκειο

Μια εξέγερση χωρίς καλούς τρόπους

Tου Σταυρου Λυγερου

Η αστυνομία του Μ. Χρυσοχοΐδη κατάφερε σε γενικές γραμμές να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά η επετειακή μίμηση δεν συγκρίνεται με το πρωτότυπο. Βάνδαλοι δρουν στο περιθώριο των διαδηλώσεων εδώ και πολλά χρόνια. Την ειδοποιό διαφορά το 2008 την έκανε η μαζική και επίμονη κάθοδος στους δρόμους των μαθητών/φοιτητών. Αυτοί προσέδωσαν βάθος και διάρκεια στην πρώτη αντίδραση, μετεξελίσσοντάς την σε ιδιότυπη εξέγερση. Δεν πρέπει να σοκάρει ο όρος. Η εξέγερση με ιδεολογική αναφορά και καλούς τρόπους, που πολλοί φαντασιώνονται, δεν υφίσταται ως ενδεχόμενο. Από το 1968 και το 1973 έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της Ιστορίας.


Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου σόκαρε και εξόργισε την κοινή γνώμη. Αφόπλισε ηθικά όχι μόνο την αστυνομία, αλλά και την κυβέρνηση. Προσέφερε, επίσης, τον ιδανικό μάρτυρα και λειτούργησε σαν τον αποτελεσματικότερο καταλύτη για να ... εκδηλωθεί μαχητικά το συσσωρευμένο δυναμικό της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Ο κάμπος πήρε φωτιά, επειδή ήταν ξερός.

Η νεολαία εισπράττει την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των θεσμών. Εισπράττει την οικονομική κρίση από τις επιπτώσεις της στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Βιώνει, επίσης, με ανασφάλεια το...

...αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον της. Η διάχυτη αίσθηση της εκ των προτέρων ματαίωσης πυροδοτείται από τη συλλογική υπαρξιακή ανάγκη κάθε νέας γενιάς να βιώσει την μοναδική εμπειρία της συλλογικής «μέθης» και να δημιουργήσει τα δικά της γεγονότα.

Μέσα απ’ αυτά μία γενιά βαπτίζεται στην πολιτική του πεζοδρομίου και ενηλικιώνεται πολιτικά κατά τρόπο αμφιλεγόμενο. Μια γενιά υπερπροστατευμένη και ταυτοχρόνως πιεσμένη, με υψηλό δείκτη καταναλωτισμού και ταυτοχρόνως με θολές προοπτικές, χωρίς να ανήκει σε απτή κοινότητα και ταυτοχρόνως με πολύ μεγάλες δυνατότητες επικοινωνίας.

Η πολιτική με συμβατικούς όρους είναι για τους νέους μακρινή και απεχθής. Αντιθέτως, οι διαδηλώσεις τους συγκινούν. Οχι μόνο γιατί είναι το μεγάλο πάρτι του χαβαλέ και της ασυδοσίας, αλλά και γιατί η σύγκρουση με τα ΜΑΤ βιώνεται ως έμπρακτη ενηλικίωση. Οι νέοι έχουν την τάση να καταπατούν τα όρια. Τον Δεκέμβριο 2008, όμως, η αντίδρασή τους προσέλαβε διαστάσεις τυφλής εξέγερσης.

Στην «τηλεοπτική δημοκρατία», βεβαίως, καριέρα δεν κάνουν οι ειρηνικοί διαδηλωτές, αλλά οι βάνδαλοι. Κυνηγώντας το θέαμα, τα κανάλια τούς έχουν μετατρέψει σε αναμφισβήτητους πρωταγωνιστές. Εχουν, άλλωστε, όλες τις προδιαγραφές: Χωρίς πολιτική πλατφόρμα, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, είναι απρόσωποι, dark, ριψοκίνδυνοι, καταστροφείς, σκληροί στις μάχες του δρόμου και με διάθεση να βεβηλώσουν τα «ιερά και τα όσια».

Ολα αυτά συνθέτουν ένα ελκυστικό πρότυπο για ατίθασους νέους, που νιώθουν ασφυκτικά εγκλωβισμένοι σε ένα μίζερο παρόν και σε ένα αβέβαιο μέλλον. Είναι ελκυστικό πρότυπο για όσους η σύγκρουση με τα ΜΑΤ έχει καταντήσει ο μόνος τρόπος για να μπουν, έστω και με κουκούλα, στο προσκήνιο. Η απόσταση που χωρίζει τον ρομαντισμό από τον μηδενισμό είναι πολύ πιο μικρή από όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται.

Από την Καθημερινή.

Ψηφίστε στον διαγωνισμό "BEST POST AWARDS '09"

Ξεκίνησε ο Διαγωνισμός "BEST POST AWARDS '09" για αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του 2009 ανάμεσα σε αυτούς που διαγωνίζονται είναι και δύο φιλικές ιστοσελίδες του Ιτεανετ, έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε μέχρι 3 ποστ οπότε δείτε και αυτές και ενισχύστε τις γιατί αξίζουν.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ AUTOCARNET!


ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.

Ξεκίνησε η μεγάλη ψηφοφορία για τον διαγωνισμό "BEST POST AWARDS '09" όπου μεταξύ των άλλων συμμμετέχει και το autocarnet στην κατηγορία "Μηχανοκίνηση". Έχετε τη δυνατότητα να ψηφίσετε μέχρι και 3 posts!

Μεταξύ των άρθρων του autocarnet που συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου Post της χρονιάς στον χώρο του αυτοκινήτου συμμετέχουν το άρθρο(τελευταία συμμετοχή στην 1η σελίδα) για το νέο Golf TSI 1.200CC με τα 105 τουρμπάτα άλογα το άρθρο για με θέμα "ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ;"(1η σελίδα) αλλά και το άρθρο της 8ης Ιανουαρίου 2009 με θέμα: "ΝΕΟ VW GOLF VI TSI 122PS: Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ "LIGHT" ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ"(5η συμμετοχή στην 2η σελίδα) το οποίο όπως θα ανακαλύψετε είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ίσως από τα ελάχιστα αντίστοιχα Posts που ενσωματώνουν 60 περίπου σχόλια αναγνωστών. Εμείς τα υποστηρίζουμε και τα προκρίνουμε μεταξύ των άλλων δικών μας posts - που εσείς προτείνατε - δεδομένου ότι βρίσκονται διαρκώς στην κορυφή της επισκεψιμότητας!

Όσοι από εσάς ψηφίσετε αυτομάτως μπαίνετε στην κλήρωση για πλούσια δώρα που προσφέρει η LG! Περισσότερα στο site του διαγωνισμού.

Ημερολόγια ενός πατέρα
Καλημέρα,
Δυο από τα post του "Ημερολόγιου ενός πατέρα", είναι υποψήφια για τα Best Post Awards 2009.
Πρόκειται για το "Φθινοπωρινό ταξίδι στα Καστέλλια" στην κατηγορία "Ταξίδια"
και για το "Ο Ιόλας και ο Εγωιστής Γίγαντας" στην κατηγορία "Περιβάλλον"
Μπορείτε να τα ψηφίζετε στη διεύθυνση:

Γερμανία: Προς πώληση εμβόλια Η1Ν1 καθώς οι πολίτες δεν έδειξαν ενδιαφέρον

Τελειώνει η "πανδημία" και αρχίζουν να ξεστοκάρουν.

Η Γερμανία σκοπεύει να πουλήσει σε άλλες χώρες τις δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης Η1Ν1 που παραμένουν αχρησιμοποίητες λόγω του μικρού αριθμού των ανθρώπων που έχουν προσέλθει για να εμβολιαστούν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φίλιπ Ρέσλερ, από την ημέρα που ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός στη Γερμανία, μόνο το 15% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 5% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί.

Για το λόγο αυτό οι αρχές των κρατιδίων ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να... ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες για να τους πουλήσει τα πλεονάζοντα εμβόλια.

Προς πώληση θα προωθηθούν περίπου 2,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, πρόσθεσε ο Ρέσλερ, υπενθυμίζοντας ότι κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ουκρανία, προσπαθούν να αυξήσουν τις προμήθειές τους.

Στα τέλη Νοεμβρίου τα κρατίδια έλαβαν περίπου 9,6 εκατομμύρια εμβόλια, από τα συνολικά 50 εκατομμύρια που θα παραδοθούν στις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2010. Όμως, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας Westfalen-Blatt, μέχρι σήμερα σε όλη τη Γερμανία υπολογίζεται ότι έχουν εμβολιαστεί μόνο 4-5,8 εκατομμύρια άνθρωποι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της κυβέρνησης.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί περίπου 190.000 κρούσματα της γρίπης Η1Ν1 και από την ασθένεια αυτή έχουν πεθάνει 86 άνθρωποι που, στη μεγάλη πλειοψηφία τους (85%) έπασχαν ήδη από άλλα βαριά νοσήματα.

O Δημήτρης Νανόπουλος επίτιμος δημότης Δελφών

Σε μία ζεστή τελετή που έγινε στο Δημαρχείο Δελφών την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009, ο Ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης Δελφών και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο των Αμφικτυόνων σε αναγνώριση της προσφοράς του, τόσο στους Δελφούς όσο και στην Ελλάδα γενικότερα.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Καλτσής, αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες του Δημήτρη Νανόπουλου να μεταφέρει την γνώση και την πνευματική εγρήγορση σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα βασιζόμενος στις αξίες που το Δελφικό Ιδεώδες φωταγωγεί αιώνες τώρα. Τόνισε δε με ιδιαίτερη χαρά ότι η αίθουσα του Δημαρχείου όπου τιμάται πια ο Ακαδημαϊκός, υπήρξε και χώρος στον οποίο ο ίδιος δίδαξε και μάλιστα με τρόπο που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
O καθηγητής του Παν/μίου Αιγαίου Ιωάννης Λυριτζής, παρουσίασε το έργο του Δημήτρη Νανόπουλου και προσπάθησε να αναδείξει τα χρόνια επιστημονικών δράσεων, ερευνών και θεωριών που έχουν αναδείξει τον τελευταίο σε πρωτοποριακή μορφή της παγκόσμια κοινότητας της Φυσικής. Η πρόεδρος του Δ.Σ. Δελφών Χρύσα Σεγκούνη ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ που κήρυττε τον Δημήτρη Νανόπουλο σε Επίτιμο Δημότη.
Τον λόγο, αμέσως μετά την βράβευσή του, έλαβε ο Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την κοινωνία των Δελφών για την μεγάλη τιμή που του κάνουν, δήλωσε ότι αυτή η τιμή πολλαπλασιάζεται και αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος από την ιστορία του τόπου, που επιβάλλει σε κάθε κομμάτι του να εργάζεται για το καλό και την ανάπτυξή του με κάθε θετική ενέργεια. «Θα δώσω όσα καλύτερα μπορώ για να προσφέρω στους Δελφούς και σε αυτό που εκπροσωπούν ανά τον κόσμο» δήλωσε ο Δημήτρης Νανόπουλος πριν μιλήσει με τα μέλη του Δ.Σ., πολίτες και φίλους που είχαν γεμίσει την αίθουσα, μεταξύ των οποίων ο τ. Βουλυτής Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Ιτέας Αριστείδης Παπαλάιος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης και η καθηγήτρια Μαρία Τζάνη.