Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Θα ζητήσουν συγγνώμη Mega, ΕΡΤ και λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις;

Όσοι βασιστήκατε για την πληροφόρησή σας σε ότι αφορά στα χθεσινά γεγονότα σε Mega ΕΡΤ κλπ, την πατήσατε! Για άλλη μια φορά έγινε ένα όργιο παραπληροφόρησης, όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου. Οι "δημοσιογράφοι" λειτουργούν ως υπάλληλοι του Υπουργείου Προστασίας του Χρυσοχοϊδη...
Τα όσα ακούσαμε χθες ήταν απίστευτα. Παρουσιαστές και δημοσιογράφοι, συνεπικουρούμενοι από μερικούς ανεγκέφαλους που θεωρούν επαναστατικό το να σπας βιτρίνες, αλλά και από άλλους που γνωρίζουμε καλά ότι ασκούν διατεταγμένη υπηρεσία, προσπάθησαν να κατασυκοφαντήσουν και αν δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας πριν από το σημερινό συλλαλητήριο (θα μιλήσει επιτέλους η ΕΣΗΕΑ για αυτούς τους άθλιους; Όμως θα πρέπει να ξεκινήσει από τον πρώην πρόεδρο της που μετέχει συχνά- πυκνά στις "δίκες" που κάνει το κανάλι του, καταδικάζοντας εκ των προτέρων...)
Στην ΕΡΤ δεν είδαν ούτε το "Ζητά" που πα΄τησε διαδηλωτή, ενώ θεώρησαν σίγουρο 100% ότι ... όποιος έχει άδεια μπουκάλια σε ράφι, τα ετοιμάζει για ...μολότοφ! Θα δουν πολλά τέτοια αντικείμενα στον κάδο ανακύκλωσης του σπιτιού μου... Μάλιστα για να γίνει η βόμβα ισχυρή προτιμώ τις συσκευασίες του 1,5 λίτρου (!!!) Μα είναι δημοσιογραφία αυτό;
Να δούμε τι θα πουν σήμερα. Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα βγει από τον ύπνο του για να επιβάλλει πρόστιμα;

Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
*Ψήφισμα αρ. 284
-Μετά από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου κατά πλειοψηφία (των κ. Δημητρίου Μουρίκη και κας Σοφίας Θωμάρεη εχόντων την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το υποβληθέν δικό τους ψήφισμα) αποφάσισε:
1ον/ Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε στην πόλη μας την κρατική καταστολή για πολιτικές πράξεις και ενέργειες.
2ον/ Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας στον πολιτικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ του Κερατσινίου και το Δημαρχιακό Μέγαρο.
3ον/ Η πολιτική κίνηση ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας με πολιτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
4ον/ Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι 64 συλληφθέντες πολίτες που συνελήφθησαν στην πόλη μας.
5ον/ Δηλώνουμε ότι κανένα αδίκημα ή καταστροφή δεν συντελέστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
6ον/ Η πράξη εισόδου στο Δημαρχείο των 42 συλληφθέντων για μας είναι μια καθαρά πολιτική πράξη και την αποδεχόμαστε.
7ον/ Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν και παραποίησαν τα γεγονότα συνειδητά ή από λάθος πληροφόρηση.
8ον/ Η Διοίκηση του Δήμου να οργανώσει συνέντευξη τύπου για να αποκαταστήσει την αλήθεια, διότι στην πόλη μας θεωρούμε θεμιτή την πολιτική πράξη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1/ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2/ Υπουργό Εσωτερικών και Αποκέντρωσης
3/ Εισαγγελία Πειραιά
4/ ΜΜΕ

Τη στιγμή που ετοίμαζα για δημοσίευση το συγκεκριμένο post, μου ήρθε αυτή η είδηση που επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα όσα γράφω στον πρόλογο:
(Από το http://www.activemedia.gr/)
Χθές (6/12/2009), κατά τη διάρκεια της μαζικής διαδήλωσης στη μνήμη του δολοφονημένου 15χρονου Αλέξη, ένας “Γκοτζαμάνης” της Ελληνικής Αστυνομίας (Ομάδα Ζ, Δ κ.λπ) παρέσυρε με την υπηρεσιακή του μοτοσυκλέτα στην πλ. Συντάγματος και τραυμάτισε στο κεφάλι τη συνάδελφό μας ΕΛΛΗ ΖΙΩΤΗ -την ώρα που έκανε τη δουλειά της, καλύπτοντας δημοσιογραφικά τα γεγονότα.
Σήμερα, (7/12/2009), ένας άλλος συνάδελφος, ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΤΟΣ πηγαίνοντας προς τα Προπύλαια όπου και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, συνελήφθη, προπηλακίστηκε, απειλήθηκε και οδηγήθηκε για “εξακρίβωση” στο Τμήμα Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη (έτσι αυθαίρετα, γιατί το αποφάσισε ένας μπάτσος).
Οσες και όσοι αναρωτιέστε τί κάνει η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους που αντιμετωπίζουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, η απάντηση είναι απλή: Ο “πρόεδρός” της εργάζεται πυρετωδώς για τις δημόσιες σχέσεις των μπάτσων και του εκάστοτε υπουργού Ασφάλειας και Ξυλοδαρμών των Πολιτών, μέσω του μεγάλου καναλιού και της εθνικής εφημερίδας από τα οποία και πληρώνεται για τις …ανεξάρτητες υπηρεσίες του.

Από Ημερολόγιο ενός πατέρα.

Πορείες στην επέτειο του Αλέξη σε Θήβα, Λιβαδειά, Λαμία

Στην Θήβα, αποχή από τις τάξεις έκαναν οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν με πανώ και συνθήματα στην κεντρική πλατεία της πόλης (η φωτογραφία απο το thivapress)
Στην Λιβαδειά η πορεία που οργάνωσε ο σύλλογος των φοιτητών του Πανεπιστημίου, πορεύτηκε μαζί με μαθητές στην Αστυνομική Δ/νση.
Πρωτοφανής για την πόλη η παρουσία ΜΑΤ με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, όξυνε τα ... πνεύματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές αποχώρησαν μετά απο μισή περίπου ώρα.

Με ζωντάνια, συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης τίμησαν, σήμερα και οι μαθητές των σχολείων της πόλης της Λαμίας, τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου (φωτογραφία απο το Lamianews).
Τέλος υπό κατάληψη είναι το Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας, σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Εθνική Βιβλιοθήκη, κατάληψη και στην πρυτανεία της Θεσσαλονίκης.

Από Βοιωτικά

Εκδήλωση μνήμης για τους 17 εκτελεσθέντες απο τους Ιταλούς στα Καστέλια

Ο Δήμος Γραβιάς και το Τοπικό Συμβούλιο Τ.Δ. Καστελλίων σας προσκαλεί την 20η Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Κυριακή, να παραστείτε στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνεται στο Τ.Δ. Καστελλίων με την τέλεση μνημόσυνου στον Ενοριακό Ι.Ν. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» εις μνήμην των 17 εκτελεσθέντων στα Καστέλλια Ελλήνων πατριωτών από τα Ιταλικά κατοχικά στρατεύματα το έτος 1942 και στην εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων όπου και ο χώρος εκτέλεσης αυτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα.-...


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

- 10:00 – 10:30 π.μ. :Τέλεση Μνημόσυνου στην Εκκλησία
της Ευαγγελίστριας στο Τ.Δ. Καστελλίων

- 11:00 π.μ. : Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων.
Κατάθεση Στεφάνων.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΜΑΝΑΝΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Σ. : NIΚΟΛΑΟΣ Ι. ΛΙΤΣΟΣ
Η φωτογραφία από το Οινοχώρι

Η τρομοκράτηση του κόσμου είναι σοσιαλιστική πολιτική; (Ο κ. Χρυσοχοϊδης και το «δόγμα Μπους»)

Το παρακάτω άρθρο έχει κάποιες απόψεις στις οποίες συμφωνούμε και το τοποθετούμε σαν απάντηση σε κάποια σχόλια που έχουν αναρτηθεί στις προηγούμενες δημοσιεύσεις μας.

Πέρα από τις αγιογραφίες και τα… σαλιαρίσματα για τον «επιτυχημένο» κ. Χρυσοχοϊδη υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να θέσει και να αναλύσει. Σίγουρα κανείς δεν θέλει να ξαναδεί την Αθήνα να παραδίδεται στις φλόγες και τους πολιτικούς να μην ξέρουν τι να κάνουν και να δηλώνουν αδυναμία αντιμετώπισης της αναρχίας. Από την άλλη, όμως, το μέτρο της προληπτικής αστυνόμευσης, της καταπάτησης κάθε έννοιας προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, έστω κι αν τα media συνεχίζουν να ξεσκονίζουν το κοστούμι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης.

Από τα λόγια του κ. Χρυσοχοΐδη και τις υποσχέσεις για σεβασμό του πολίτη, τα έργα της ... Αστυνομίας απέχουν πάρα πολύ και φάνηκε αυτό χθες. Δηλαδή, το να προσαγάγεις πάνω από 600 άτομα, όποιον περνούσε δίπλα από τους αστυνομικούς με λίγα λόγια, είναι «πολιτική»;

Ακολουθούμε το δόγμα Μπους περί προληπτικής αντιμετώπισης της τρομοκρατίας η οποία οδήγησε στον περίφημο Πατριωτικό Νόμο; Ας μας το πει ο κ. Χρυσοχοΐδης να το ξέρουμε.

Επίσης, η τρομοκράτηση του κόσμου ώστε να μην κατέβει στις διαδηλώσεις για τη μνήμη ενός παιδιού είναι σοσιαλιστική πολιτική;

Το γεγονός ότι μια γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη επειδή κάποιος αστυνομικός της ομάδας “Δ” έπεσε πάνω της με μηχανή, είναι νέο μοντέλο αντιμετώπισης των διαδηλωτών; Το περίφημο γραφείο παραπόνων που θα έτρεχαν οι πολίτες να κάνουν καταγγελίες ξεκίνησε να λειτουργεί; Γιατί αν ξεκίνησε θα πρέπει να έχουν σχηματιστεί ουρές.

Επαναλαμβάνουμε, στο όνομα της έννομης τάξης (όπως κι αν αυτή εννοείται) δεν μπορεί να γίνουμε Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών ούτε να στοχοποιούνται ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και περιοχές όπως τα Εξάρχεια.

Αν ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει στόχο να μη χάσει τις ψήφους από τους νοικοκυραίους τότε το πέτυχε. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι κάθε νοικοκύρης έχει στο σπίτι του έναν εν δυνάμει Αλέξη, ένα παιδί που διαμαρτύρεται, αντιδρά, πετά πέτρες, επαναστατεί.
Αλίμονο αν δεν το κάνει στα 15 και τα 17 του. Αν λοιπόν στο όνομα του δόγματος “Τάξις και Ηθική” κάνουμε μια χώρα να φοβάται να κυκλοφορήσει, να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει τρομοκράτης, να οδηγείται σιδηροδέσμιος στη ΓΑΔΑ για… εξακρίβωση στοιχείων, να τρώει ξύλο χωρίς να φταίει, τότε η κυβέρνηση είναι πετυχημένη.

Ας έλθει ο κ. Μπους ή ο Σαρκοζί να απονείμουν παράσημο. Εύγε στη σοσιαλιστική κυβέρνηση…
Αριστερός Ψάλτης

Από lamianews.blogspot.com

Προβάλονται τα "Γυρίσματα" απο την Ποτιδάνεια

H Εκπομπή «Γυρίσματα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αυτήν την εβδομάδα θα περιοδεύσει στους νομούς Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία. Στα πλαίσια της περιοδείας αυτής θα προβληθεί και το χωρίο μας την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. Αναμονή στις οθόνες μας λοιπόν κάθε απόγευμα στις 7.00 μμ.

Η εκπομπή «Γυρίσματα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ επισκέφθηκε το χωριό μας και έκανε γυρίσματα την περασμένη Τρίτη. Η δημοσιογράφος Σοφία Τσίπα με δύο τεχνικούς πέρασαν μια ολόκληρη μέρα στο χωριό μας καταγράφοντας στιγμές από το χωριό μας, το βουνό, το μονοπάτι, την ... καθημερινή δραστηριότητα του χωριού, από το ρακαριό του Χρήστου, από το Σχολείο μας, τους ανθρώπους του χωριού και μαγείρεψαν μαζί μας.

Ανακάλυψαν τις ομορφιές του χωριού μας στην περιήγηση που τους κάναμε και έζησαν την ζεστή φιλοξενία των χωριανών μας και του Δήμου Ευπαλίου.
Από www.potidaneia.net/