Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ασφαλτόστρωση Γ&Φ Τσίγκα απο τον Δήμο Άμφισσας

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 19-11-2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες 18-11-2009 και μετά από άπειρες δύσκολες αποφάσεις και νομικές απόψεις εξασφαλίσθηκε πλέον και υλοποιήθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Γ & Φ Τσίγκα.
Επί 20 χρόνια περίπου και πλέον λόγω εσφαλμένης τοπογραφικής αποτύπωσης και λόγω του ότι οι οικοδομικές άδειες δεν ελέγχονταν, όπως θα έπρεπε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν πολλές απόψεις- πολλές αλήθειες και σίγουρα πολλές διχογνωμίες μεταξύ συμπολιτών μας αλλά και πολιτικών μηχανικών της πόλης. Όμως ο δρόμος αυτός παρέμεινε ... πάντα με χωματένια υπόβαση, με χιλιάδες λακκούβες και σχεδόν αδιάβατος για τον καθένα αν και ήταν σχεδόν στο κέντρο της πόλης (Νέα πόλη).
(Μια πρωτόδικη απόφαση που όμως είχε καταστεί τελεσίδικος επειδή δεν είχε υποβληθεί σε εφετειακή βάσανο, ανάγκαζε σε συμμόρφωση όλους τους Δημάρχους και τις υπηρεσίες τους που δεν τολμούσαν να αγγίξουν το θέμα).
Ένα είναι σίγουρο σήμερα δικαιώνονται όλοι. Συνεπώς με την απόφαση να μην εισέλθουμε σε αντιπαραθέσεις γειτόνων, να μην πάρουμε θέση για οριοθέτηση πεζοδρομίων και περιουσιών (αυτά πιστεύουμε ότι θα τα επιλύσει η τροποποίηση σχεδίου πόλεως που βρίσκεται σε εξέλιξη), παρά μόνο να κατασκευάσουμε ασφαλτοτάπητα που γλιτώνει την γειτονιά αλλά και όλους τους διερχομένους από σκόνη, λάσπη κλπ παραδίδουμε στην πόλη έναν ακόμη δρόμο καλής κατάστασης όπως οφείλαμε ξεπερνώντας δυσκολίες που μέχρι τώρα όλοι οι προηγούμενοι τις έβρισκαν ανυπέρβλητες.
Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί της Εισαγγελία, τις Αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως όλους τους πολίτες που συνέβαλαν να υλοποιηθεί το έργο. Ένα έργο που επί 20 και πλέον χρόνια καμία Δημοτική αρχή δεν άγγιξε θεωρώντας το «καυτή πατάτα».

Το όχι η Δίκη στην Άμφισσα, του Ιωσηφίδη

Για μια ακόμα φορά ο Ιωσηφίδης μας εξέπληξε, αυτήν την φορά με την τοποθέτησή του στο Νομαρχιακό συμβούλιο. Αυτός που θέλει να εμφανίζεται σαν εκφραστής των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας δεν βρήκε να πει μια λέξη για την δίκαιη αγανάκτηση της κοινωνίας με το περυσινό συμβάν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και για την θέληση της κοινωνίας για μια δίκαιη δίκη. Το χειρότερο απο όλα ήταν ότι συντάχτηκε με μια σειρά από απόψεις που δεν έχουν σχέση με την αριστερά. Ταυτίστηκε με τις δεξιές απόψεις ότι όποια κινητοποίηση γίνει θα είναι προβοκατόρικη και έβαλε έτσι υποθήκη για το μέλλον οποιοσδήποτε να μπορεί να επικαλεστεί για την κάθε κινητοποίηση (ακόμα και του ΚΚΕ) ότι αυτή προκαλεί αστυνομοκρατία και αναστάτωση και κινδύνους.
Δεν θέλει λέει να γίνει η Δίκη στην Άμφισσα για να μην βρεθούν οι πολίτες όμηροι των ... κατασταλτικών μηχανισμών, αν είναι έτσι ας μην γίνει καθόλου δίκη, για να μην βρεθούν πουθενά οι πολίτες σε αυτήν την θέση.
Δεν είναι έτσι όμως , η αριστερά καταδικάζει την πολιτική της καταστολής και όχι τις κινητοποιήσεις των πολιτών.
Ο Ιωσηφίδης συνεχίζει την κακή παράδοση του ΚΚΕ για το θέμα όπως εκφράστηκε πέρυσι μετά την επίσκεψη της Παπαρήγα στο γραφείο του Καραμανλή,
ας δούμε την δήλωση του.

Κατ΄αρχήν, πρέπει νομίζω να λύσουμε την απορία γιατί επιλέχθηκε η Άμ­φισσα. Έχει δικαστικό μέγαρο κατάλληλο; Έχει υποδομές για ασφάλεια των πολιτών, των κατηγορουμένων, της πόλης συ­νολικά; Μήπως αυτή η πολιτεία θέλει πόλεις και κατοίκους σε μια συνεχή διαμάχη, τρομοκρα­τώντας τους για το τι πρόκειται να τους συμβεί απ΄ τους προβο­κάτορες, φτιάχνοντας πολίτες που να επιθυμούν μεγαλύτερη αστυνόμευση;(!!!)

Την πολιτική τρομοκράτησης του λαού την έχουμε γευτεί δε­καετίες τώρα. Αυτή γευόμαστε και σήμερα.

Μας λένε, σε όλους τους τόνους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για άδεια ταμεία - ναυ­αγισμένη ασφάλιση - καμένη γη, τρομοκρατώντας μας να αποδεχθούμε αυξήσεις κοροϊδία, επιδόματα φτωχοκομείου, αυξήσεις των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μειώσεις των συντάξεων, χιλιάδες απολύσεις, αύξηση των φόρων κ.λπ. και όλα αυτά για να μπορούν οι βιο­μήχανοι, το κεφάλαιο, να συνε­χίζουν τη ληστρική εκμετάλλευση του λαού και της περιοχής ειδικότερα τώρα εν ονόματι της κρίσης.

Η απόφασή μας δεν πρέπει να είναι «μακριά από εμάς και ας πάει οπουδήποτε αλλού». Η «έννομη» πολιτεία (!) αυτή που ανέχεται ή και κατασκευάζει τους προβοκάτορες και τους κουκουλοφόρους, που παίρνει αντιλαϊκούς νόμους σωρηδόν, που κατασκευάζει ενόχους, που τρομοκρατεί τους πάντες με τους κατασταλτικούς μηχανι­σμούς, που επιβάλλει το νόμο
της σιωπής σε ότι αντιτίθεται σ΄ αυτήν δεν μπορεί να βρει τρόπο και τόπο να κάνει μια δίκη;

Ας μην τρελαθούμε!!!

Εμείς λέμε ΟΧΙ. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕI Η ΔΙΚΗ ΕΔΩ.

Δεν θέλουμε σε καμία περί­πτωση ο λαός της Άμφισσας και της ευρύτερης περιοχής να είναι για μεγάλο (ούτε για μικρό) χρονικό διάστημα υπό καθε­στώς ομηρίας των κατασταλτι­κών μηχανισμών. Να μη μπουν σε κίνδυνο οι έτσι κι αλλιώς μι­κρές περιουσίες των αυτοαπασχολούμενων συμπολιτών μας που βιώνουν την ανέχεια. Νομίζω ότι εν ονόματι της τρο­μοκράτησης συνολικά του ελλη­νικού λαού που επιβάλουν τα Μ.Μ. Ενημέρωσης, της «πλη­ροφόρησης» των μεγαλοεργο­λάβων - μεγαλοκαναλαρχών και επεισόδια θα γίνουν και έκτροπα θα έχουμε.

Η συσπείρωση των επαγγελμα­τιών για το θέμα αυτό είναι θε­τική, όμως νομίζω ότι έτσι συσπειρωτικά πρέπει να κινη­θούν για την κρίση στην αγορά, να αποδώσουν ευθύνες για την πτώση του τζίρου τους, να πα­λέψουν σε μέτωπο με τους ερ­γάτες και αγρότες για ικανοποιητικές αυξήσεις σε μι­σθούς και συντάξεις, όχι στις απολύσεις, ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα. Στους διάφορους που θέλουν τη δίκη εδώ εμείς λέμε ότι με 10-20 μέρες η αγορά δεν θα λύσει τα προβλή­ματά της που πολλά είναι και που λύσεις δεν πρόκειται να δει με τέτοιες πολιτικές άγριας λιτό­τητας για το σύνολο σχεδόν του λαού.
Γ. Ιωσηφίδης

Τα stage της Φωκίδας συμμετέχουν στην Πανελλαδική αποχή της Παρασκευής

Στην πανελλαδική αποχή των εργαζομένων με συμβάσεις stage που θα γίνει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι του Ν. Φωκίδας από όλους τους φορείς.
Επιπλέον οι παραπάνω εργαζόμενοι καλούνται να προσέλθουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 24/11/2009 και ώρα 06:30 στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.

Η συντονιστική επιτροπή.

Ελαία Φωκίδας, στον ρυθμό της ελιάς


Το μάζεμα την ελιάς άρχισε και ο καιρός είναι τόσο καλός που προσφέρεται ακόμα και για μια βόλτα.
Από την Ελαία Φωκίδας είναι η σημερινή μας εικόνα και δείχνει κάποιους ξενιτεμένους που γυρνάνε και πηγαίνουν να θυμηθούν το μάζεμα του καρπού.
Αυτές και περισσότερες ακόμα φωτογραφίες από την Ελαία το μικρό Παρίσι μπορεί να δείτε αν πατήσετε ΕΔΩ
Ετοιμάστε τα σύνεργα και σιγά σιγά να ξεκινάμε, αφήστε τους ρομαντισμούς γι αργότερα, πρωινό ξύπνημα και βέργα ανά χείρας άπαντες, μία ακόμα σεζόν ελαιοσυλλογής άρχισε.

Θρίλερ με αγνοούμενο στην Άμφισσα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός Γερμανού άνδρα, ο οποίος αγνοείται από τις 19:00 χθες το απόγευμα στη περιοχή Ψηλό Κουτσούρι Δεσφήνας, στην Άμφισσα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα, όταν ο άτυχος άνδρας, μαζί με άλλους τρείς φίλους του εργάζονταν στην περιοχή για τη συντήρηση κάποιων ανεμογεννητριών. Οι φίλοι του τον έχασαν από τα μάτια τους, χωρίς να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, και στήθηκε η επιχείρηση, στην οποία ... συμμετέχουν 4 οχήματα, και τρείς άνδρες των ΕΜΑΚ.
Από Ζούγκλα