Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009 οι αιτήσεις για το ανοικτό Πανεπιστήμιο

Από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την εισαγωγή τους στα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Οι προσφερόμενες θέσεις για τα συνολικά 32 προγράμματα σπουδών ανέρχονται φέτος στις 7.400.

Ειδικότερα, 4.200 θέσεις φοιτητών θα διατεθούν για τα 6 προπτυχιακά προγράμματα και 3.200 για 26 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 70.000. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική ... διαδικασία (κλήρωση), ενώ κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής για ένα μόνο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως φέτος αποφασίστηκε η δημιουργία 320 επιπλέον (10%) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίες θα προορίζονται αποκλειστικά για μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, τα οποία δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης).

Επίσης, 126 θέσεις σε προπτυχιακά προγράμματα προορίζονται για φοιτητές που εμπίπτουν στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Απο lesvos.wordpress

Βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου απο τον Δήμο Άμφισσας

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 20-10-2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την συνέπειά της μεταξύ λόγων και έργων, προχώρησε στην εκτέλεση των παρακάτω εργασιών για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Άμφισσας:
-Αγορά και τοποθέτηση 900 καινούργιων πλαστικών καθισμάτων.
-Ανακαίνιση παλαιού δημοσιογραφικού θεωρείου (τα υπόλοιπα 2 έχουν αγοραστεί την περσινή περίοδο).
-Βαφή τσιμεντένιου δαπέδου κερκίδων και κιγκλιδωμάτων....
-Βαφή και συντήρηση όλων των κιγκλιδωμάτων του σταδίου
-Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια μεταλλικού στεγάστρου.
-Ανάπλαση και αναμόρφωση λοιπών εξωτερικών χώρων, με πιθανότητα δημιουργίας χώρων πάρκινγκ α) έμπροσθεν ΚΕΚΥΚ ΑΜΕΑ β) στην γωνία Λ. Σαλώνων και 10ης Απριλίου 1821 (αξιοποίηση Δημοτικών κοινοχρήστων χώρων).
Το αμέσως επόμενο βήμα, αφού ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία της αγοράς τμήματος της οδού που παράτυπα κατείχε η Δημοτική Αρχή επί της οδού Ψαρρού, θα είναι η ασφαλτόστρωση της οδού Ψαρρού στο κομμάτι της πίσω από το γήπεδο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη πλήρης αναμόρφωση τόσο των χώρων και των εγκαταστάσεων του γηπέδου όσο και των γύρω χώρων.
Η φωτογραφία είναι απο την Φωκικάρα

ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS: Έργα και όχι μελέτες! Να λάμψει η αλήθεια ΤΩΡΑ!

Επτά ολόκληρους μήνες μετά το τραγικό γεγονός της εμφάνισης νεκρών ψαριών στη θάλασσα του Μαλιακού, και παρά τις τόσες υποσχέσεις και δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Ουσιαστικά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Οι υποσχέσεις του κ. Νομάρχη και των Δημάρχων των παράκτιων δήμων, αλλά και της Πολιτείας γενικότερα, έμειναν υποσχέσεις, δεν προχώρησαν ούτε κατά το ελάχιστο.


Ο Μαλιακός συνεχίζει να ασφυκτιά παραδομένος στα ... διάφορα κερδοσκοπικά συμφέροντα, στο όνομα των οποίων συνεχίζεται η καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος του κόλπου. Και αντί για έργα και πράξεις, βλέπουμε να ανακοινώνονται καινούργιες μελέτες, με τους «αρμόδιους» να «σπρώχνονται» για το ποιος θα πάρει τα χρήματα για τις μελέτες αυτές. Ακόμα και οι ξένοι μας πήραν χαμπάρι. Λες και τόσα χρόνια δεν έχουν γίνει αρκετές μελέτες. Λες και υπάρχει κάτι περισσότερο να προστεθεί στα ήδη γνωστά. Γνωστά ακόμη κι για τον πιο απλό, κοινό νου.

Τα νερά του Μαλιακού ήρθε να «ταράξει» τις τελευταίες μέρες η μελέτη του εργαστηρίου του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και η επιστολή που στάλθηκε από το ΠΑΚΟΕ στον δήμαρχο Λαμιέων και πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Κοτρωνιά στις 14 Αυγούστου. Στην επιστολή με έμφαση αναφέρεται ότι τα νερά του Μαλιακού είναι:

· επικίνδυνα ρυπασμένα με βαρέα μέταλλα,

· μολυσμένα με κολοβακτηρίδια και

· δεν έχουν οξυγόνο

Και ενώ τα παραπάνω αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τις αναλύσεις που έγιναν από τα άλλα εργαστήρια -και που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Νομάρχης Φθιώτιδας-, ο κ. Δήμαρχος θεώρησε σκόπιμο να την αποκρύψει σαν να μη συμβαίνει τίποτα,, κρίνοντάς την -όπως ανέφερε- ως μια «φιλική επιστολή»!

Ο κ. Νομάρχης και ο κ. Πρόεδρος της ΤΕΔΚ όφειλαν και οφείλουν να διαχειρίζονται όλες τις μελέτες και όλα τα στοιχεία με τρόπο διάφανο. Και, όπως υποσχέθηκαν από την αρχή, να δώσουν (επιτέλους) στη δημοσιότητα και όλες τις αναλύσεις που έγιναν από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και τους άλλους φορείς με τους οποίους συνεργάστηκαν.

Μέλη της κίνησής μας δημόσια εξέφρασαν το καλοκαίρι την άποψή τους ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα του τοξικού μικροοργανισμού που προκάλεσε το θάνατο των ψαριών, και προέτρεψαν τον κόσμο να κάνει άφοβα μπάνια, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των επιστημόνων. Ταυτόχρονα όμως ζητούσαμε από τη Νομαρχία τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων και την προώθηση των έργων που έχουν ήδη κριθεί ως αναγκαία.

Και ύστερα ήλθαν οι …μέλισσες του ΠΑΚΟΕ να μιλήσουν για βαρέα μέταλλα κολοβακτηρίδια, pΗ κλπ, κατηγορώντας μάλιστα τα μέλη της κίνησής μας ως «διαμαρτυρόμενους»…

Επτά μήνες λοιπόν μετά… Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, όσον αφορά στα έργα που υποσχέθηκαν ότι θα προωθήσουν και που είχαν κριθεί τόσο απαραίτητα; Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξαγγελίας μελετών. Και μάλιστα οι μελέτες δεν θα γίνουν για την προώθηση των έργων, γίνονται μελέτες απλά για να γίνουν μελέτες!! Ουσιαστικά αντιγράφουν η μία την άλλη και όλες έχουν σαν βάση τη μία και μόνη σοβαρή μελέτη που έγινε πριν δέκα χρόνια, και η οποία είχε καταλήξει στην υλοποίηση μιας σειράς έργων τα οποία, αν είχαν από τότε γίνει, δεν θα είχε δημιουργηθεί καν το πρόβλημα που ζήσαμε φέτος στον Μαλιακό.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα να ζητάμε τα ίδια, ακριβώς ότι και πριν επτά μήνες (για να σταματήσει και το πήγαινε – έλα μελετητών επιστημόνων και «επιστημόνων», και τα κονταροκτυπήματα για το ποιος θα πάρει τις μελέτες): Έργα τώρα!!!

· Βιολογικοί καθαρισμοί

· Ανακύκλωση – διαχείριση των στερεών αποβλήτων

· Να χαρακτηριστεί ο Σπερχειός «Ευαίσθητος αποδέκτης». Να σταματήσει η ασυδοσία της ανεξέλεγκτης ουσιαστικά απόρριψης κάθε είδους αποβλήτων.

· Συνεργασία των υπηρεσιών της Νομαρχίας για τον έλεγχο της διάθεσης των αστικών και των εργοστασιακών λυμάτων για να μη ξαναζήσουμε τις σκηνές απείρου κάλλους του Αυγούστου (για τα λύματα του αγωγού της ΒΙΠΕ)

· Διαχείριση των λυμάτων των Ελαιοτριβείων

· Λιπάσματα – απονιτροποίηση της κοιλάδας του Σπερχειού

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ΟΛΗ την αλήθεια για τον Μαλιακό. Οι επιστήμονες έχουν υποχρέωση να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να μην αφήνουν εκτεθειμένους τους πολίτες. Η αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία έχουν υποχρέωση να πάρουν θέση. Δεν μπορούν να παίζουν με την υγεία των κατοίκων και να επιβαρύνουν εκτός αυτής την οικονομική αλλά και την κοινωνική ζωή τους.

Να εκπονηθεί επιτέλους ένα ενιαίο πρόγραμμα βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης για την ζώνη του Μαλιακού. Το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο είναι το τελευταίο! ας μην ακολουθήσει την πορεία των τριών προηγουμένων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στο ΜΕΤΩΠΟ ΖΩΗΣ για τη ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ. Τα διάφορα συμφέροντα φαντάζουν ανίκητα, μόνον όταν οι πολίτες παραμένουν απαθείς!
Η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS καλεί τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ, στη Λέσχη Σιδηροδρομικών, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο σταθμό του ΟΣΕ

Η γραμματεία της Συντονιστκής Επιτροπής

Ο Δήμος Αμφισσας για την Αγία Ευθυμία

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 16-10-2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ Δ.Δ. ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ


Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες, Αϊθυμιώτες,
Πιστή στις υποσχέσεις της, η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει τα έργα που είχε εξαγγείλει προεκλογικά και μετεκλογικά με μεθοδικότητα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της:...
1.Την υπερχρέωση του Δήμου Άμφισσας που παρέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή.
2.Τα επί πλέον 33 άτομα τα οποία τοποθετήθηκαν στο Δήμο με το ΠΔ 164/2004 (Σχολικοί Φύλακες- ΑΜΕΑ) από το Υπουργείο Εσωτερικών με υποχρέωση την ανάληψη της μισθοδοσίας τους από το Υπουργείο Εσωτερικών που όμως αθετήθει και τελικά πληρώνονται από τον Δήμο.
Τα έργα που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στο ΔΔ είναι:
1.Το πάρκινγκ και η διαγράμμιση του
2.Ο αγωγός ομβρίων
3.Η αλλαγή αμιαντοσωλήνων από την δεξαμενή έως το Δημοτικό Διαμέρισμα
4.Η αγροτική οδοποιία του Δημοτικού Διαμερίσματος
5.Πολλά μικρά έργα και επισκευές στο Δημοτικό Διαμέρισμα, όπως η επισκευή του ρολογιού της κεντρικής Εκκλησίας- κατασκευή νέων φρεατίων και επισκευή παλαιών κλπ.
Συνεχίζοντας διεκδικήσαμε και επιτύχαμε εξασφάλιση πόρων 120.000,00€ για την Πινακοθήκη της Αγίας Ευθυμίας με την αμέριστη συμπαράσταση του συμπατριώτη σας κ. Ευθυμίου Αλεξανδρή (το έργο θα ξεκινήσει άμεσα).
Τέλος προχωρούμε για την υλοποίηση του οράματος που είναι η δημιουργία πίστας motocross στην περιοχή σας. Ήδη τα χρήματα της αποζημίωσης των αγροτεμαχίων ευρίσκονται στην Δημοτική Αρχή η οποία συντάσει τα εντάλματα με την λογική έως 31/10/2009 αν είναι δυνατόν, να τακτοποιηθούν και να αποπληρωθούν οι οφειλές του Δήμου.
Τελειώνοντας οφείλω να σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας και την συγκαταβατικότητά σας.
Να είστε σίγουροι ότι με μεθοδικότητα και υπομονή όπως σε όλα τα έργα έτσι και το έργο του motocross θα προχωρήσει επ’ ωφελεία όλων μας.

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΑΠ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τις τελευταίες μέρες το ΤΕΙ Λαμίας, εξ αιτίας αντιπαραθέσεων που κατέληξαν σε βιαιοπραγίες μεταξύ δύο ομάδων της ΔΑΠ νδφκ που διαφωνούσαν για τον επόμενο Πρόεδρο της ΝΔ!

Είναι τα ίδια άτομα που επανειλημμένα στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει επεισόδια με τραμπουκισμούς στο ΤΕΙ Λαμίας εναντίον αριστερών φοιτητών γιατί τόλμησαν να μιλήσουν στη συνέλευση ή να αναρτήσουν τη δική τους ... αφίσσα.

Η ΔΑΠ κράτος εν κράτει στο ΤΕΙ Λαμίας, συνεχίζει να προκαλεί με την ανοχή της Διοίκησης του Ιδρύματος, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Ακόμα και η τοπική ΝΕ της ΝΔ εχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις η συσπείρωση των δημοκρατών φοιτητών και η αλληλεγγύη από την τοπική κοινωνία είναι απαραίτητη γιατί η κατάσταση αυτή μας προσβάλλει όλους...
Από altpressfthiotida.

Οι άνθρωποι των γραμμάτων αποτελούν απειλή για τον Χρυσοχοΐδη



Άλλο πράγμα η αστυνομία που θέλει να προστατέψει τον πολίτη και άλλο πράγμα η αστυνομία που θέλει να φοβίσει τον πολίτη.
Χωρίς διακριτικά με κουκούλες και κράνη, αυτοί δεν είναι αστυνομικοί , αλλά παρακρατικοί. Έτσι ... την θέλει την αστυνομία το ΠΑΣΟΚ, σαν την ΝΔ, παράνομη και ενάντια στον πολίτη.
Η εγκληματικότητα του Χρυσοφοράκου δεν ενοχλεί , οι δικαστές που τον βγάλανε έξω, δεν διώκονται, οι υπουργοί που τα παίρνουν δεν κινδυνεύουν να διωχθούν γιατί είχε προνοήσει το ΠΑΣΟΚ να μπορούν να κλέβουν ατιμώρητα. Ο Χρυσοχοΐδης μπορεί να συνεχίσει το πλιάτσικο με τα συστήματα ασφαλείας από εκεί που το είχε αφήσει την προηγούμενη φορά.
Δεν στοχεύουν στην εγκληματικότητα και το σταμάτημα της, δεν στοχεύουν στο κοινό έγκλημα, πορνεία, ναρκωτικά κλπ, απο εκεί όλοι, αστυνόμοι, δικαστές, πολιτικοί, έχουν τα ποσοστά τους, στόχος τους είναι ο πολίτης, σε εκείνον πρέπει να κάμψουν το ηθικό και το κεφάλι. Αυτός είναι και ο στόχος της Κυβέρνησης και της αστυνομίας να επιβάλουν χούντα, ενάντια σε όσους έχουν διαφορετική άποψη, ενάντια σε όσους διεκδικούν να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι αυτοί που πρέπει να πληρώνουν πάντα τον λογαριασμό των ισχυρών.

Διαμαρτυρία Καθηγητών στην ΕΛΜΕ Φωκίδας


Μας στάλθηκε από την ΕΛΜΕ Φωκίδας η παρακάτω καταγγελία.

Κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Εμείς οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί σε συνάντηση που είχαμε στις 7-9-2009 αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την προσβλητική προς το Γενικό Λύκειο Άμφισσας και προς τους θεσμούς της εκπαίδευσης συμπεριφορά του Γ. Καζά στις 3/9/2009 απέπεμψε την κ. Καλλή Κωνσταντούλα υποδιευθύντρια του Γενικού Λυκείου Άμφισσας από την ενημερωτική συνάντηση των διευθυντών των Λυκείων του Νομού που εκπροσωπούσε το Λύκειο, κωλυομένου του Διευθυντή με αποτέλεσμα ο σύλλογος να στερηθεί της ενημέρωσης.
Ζητάμε την παρέμβασή της ΕΛΜΕ και απαιτούμε τον σεβασμό στους θεσμούς της εκπαίδευσης και την δημοκρατική λειτουργία τους.
Οι καθηγητές: