Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Και τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ χτυπάει η χρεοκοπία της ASPIS


Η ΑΣΠΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
(24/09/2009)
Το λουκέτο στην ΑΣΠΙΣ οδηγεί σε απόγνωση τους εργαζομένους στη Λάρκο, καθώς με αυτήν είχαν συνάψει το ασφαλιστικό τους συνταξιοδοτικό συμβόλαιο. Στην Αθήνα αυτή την ώρα εκπρόσωποι των σωματείων για να συναντηθούν με δικηγόρους, ώστε να βρεθεί λύση.
Από star-online.gr

Τραυματισμός θηροφύλακα απο....κυνηγό στις Πλαταιές!

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο τραυματισμός – και στην περιοχή μας – θηροφύλακα από παράνομους, όπως αποδεικνύεται, κυνηγούς.
Το βράδυ της Δευτέρας οι δυο θηροφύλακες της Θήβας άρχισαν τις νυχτερινές περιπολίες τους, όταν στην περιοχή των Πλαταιών διαπίστωσαν πως λειτουργούσε ηχομιμητική συσκευή για ορτύκια.
Άφησαν το αυτοκίνητό τους μακρύτερα και πλησιάζοντας είδαν ότι η ηχομιμητική συσκευή επικοινωνούσε με κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιείται για την απενεργοποίησή της σε περίπτωση που ο κάτοχος αντιληφθεί τους θηροφύλακες.
Οι δυο θηροφύλακες κατάφεραν να σταματήσουν την λειτουργία της συσκευής και περίμεναν τον δράστη, ο οποίος πλησίασε, προφανώς για να ελέγξει το πρόβλημα.
Μόλις όμως οι θηροφύλακες συστήθηκαν, ο δράστης έριξε το φως του φακού στα μάτια του ενός και με την μπαταρία δίτροχου, ... βάρους 3 κιλών που κρατούσε, τον χτύπησε στο κεφάλι και τράπηκε σε φυγή.
Ο δεύτερος θηροφύλακας τον κυνήγησε, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω καθώς ο συνάδελφός του κάλεσε σε βοήθεια.
Ο θηροφύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τυχερά τραυματισμένος και το όλο θέμα βρίσκεται στην Αστυνομία, που διενεργεί προανάκριση.
«Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό, που ποτέ δεν πίστευα ότι θα συμβεί στην περιοχή μας. Πιστεύω πως θα βρεθεί ο δράστης και θα αποδοθεί δικαιοσύνη» δηλώνει το Μέλος της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε και Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας Ε. Δράκος, προειδοποιώντας πως «από εδω και στο εξής οι θηροφύλακες θα προσέχουν περισσότερο, αλλά και θα είναι αυστηρότεροι με τις παραβάσεις».
Από ΘΗΒΑ PRESS

Ο Δήμος Άμφισσας για το δίκτυο ύδρευσης Ελαιώνα

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 24-09-2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές συμπολίτισσες συμπολίτες
Ο Δήμος Άμφισσας αισθάνεται την ανάγκη να σας ενημερώσει για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελαιώνα.
Το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Νικολάου- Αϊλιώσας, που συμπληρώνει την ύδρευση του χωριού παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα, με κίνδυνο την υγεία των κατοίκων για τους παρακάτω λόγους:...
- Είχε καταστραφεί η ασφάλεια των φρεατίων του δικτύων.
- Παράνομοι σωλήνες κτηνοτρόφων αντλούσαν νερό μέσα από τα φρεάτια του δικτύου.
- Όλα τα φρεάτια είχαν να καθαριστούν εδώ και επτά (7) χρόνια.
Ο Δήμος προτωστατούντων των Συμβούλων του Τοπικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα της κας Κορδά Κωνσταντίνας, μπρος σε αυτή την κατάσταση, ξεκίνησε διαδικασίες έργου προϋπολογισμού άνω των 10.000,00€. Καθάρισε και επισκεύασε τα φρεάτια του δικτύου, επισκευάσθηκαν τα καπάκια των φρεατίων και ασφαλίσθηκαν με κλειδαριές ασφαλείας. Επίσης καθάρισε τις δεξαμενές ύδρευσης, έγινε χλωρίωση και ασφάλιση αυτών.
Επίσης με ευθύνη του Δήμου προσεφέρθη σωλήνα σε κτηνοτρόφους της περιοχής «ΜΟΥΚΕΧΡΙ» για μεταφορά νερού από παρακείμενη πηγή εκτός δικτύου.
Προειδοποιούμε τον οποιοδήποτε κτηνοτρόφο ή μη, αν διανοηθεί να σπάσει κάποιο λουκέτο για να αντλήσει νερό από φρεάτιο του δικτύου, θα οδηγηθεί από τον Δήμο σε νόμιμες κυρώσεις.
Τέλος καλούμε όσους κατοίκους έχουν τοποθετήσει σωλήνες σε πηγές, εντός και δίπλα του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελαιώνα και αντλούν το νερό από αυτές, να τους απομακρύνουν εντός δέκα ημερών, για να μην αναγκασθούμε να προβούμε σε νόμιμα ποινικά και διοικητικά μέτρα.
Άποψή μας είναι ότι πρέπει να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων και ως Δήμος θα την προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αδιαφορώντας για το χρηματικό κόστος ή για οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση. Την ευαισθησία του Δήμου οφείλουμε να την μεταφέρουμε και σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής επ’ ωφελεία όλων.
Επίσης ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου ο Δήμος Άμφισσας πρωτοστατούντος του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Καρανάσου Αθανάσιου, με μηχανικά μέσα JCB φορτηγά αλλά και βοήθεια ιδιωτικών εταιριών κατάφερε να επισκευάσει όλους τους αγροτικούς δρόμους του Δ.Δ. Ελαιώνα.
Τέλος πληροφορούμε τους κατοίκους του Δ.Δ. Ελαιώνα ότι ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση για την αποπεράτωση του γηπέδου 8Χ8 συνολικού προϋπολογισμού 110.000,00€ και επίσης αναμένουμε το πρόγραμμα LEADER όπου έχουμε προτάξει μελέτη για την είσοδο του Δ.Δ. Ελαιώνα προϋπολογισμού 350.000,00€, εκτός και αν λειτουργήσει το ΠΑΜΦΩΚΙΣ όπου ήδη έχει ενταχθεί.

Στους Δελφούς η λαμπαδηδρομία της 23 Αμφυκτιωνίας απο τον "Πελεκάνο"

Η φλόγα των αιμοδοτών στους Δελφούς

Ο Σύλλογος "ο Πελεκάνος", στα πλαίσια της 23ης Αμφικτυονίας και για 7η συνεχή χρονιά, συμμετέχει στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η Λαμπαδηδρομία ξεκινά από την Πάτρα και θα φτάσει μέχρι την Άρτα, εκεί όπου θα λάβει χώρα η Αμφικτυονία (9-11 / 10 / 2009).
Οι δρομείς, εθελοντές αιμοδότες με τα παιδιά τους, κρατώντας τη δάδα, θα στείλουν σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας το μήνυμα της φλόγας του εθελοντισμού, της αγάπης και της αλληλεγγύης που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι και ειδικά οι εθελοντές αιμοδότες.
Η υποδοχή της φλόγας θα γίνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009, στις 18:30 στο Δημαρχείο Δελφών.
Ας δώσουμε όλοι την στήριξή μας στο ύψιστο αγαθό της αλληλοβοήθειας, στο δώρο της ζωής.