Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ

Tο χιούμορ είναι αυταξία. Ακόμα και όταν είναι υπερβολικό, ακόμα και όταν είναι κακοπροαίρετο. “Λέγε ό,τι θες για μένα, αρκεί να γράφεις σωστά το όνομά μου” είναι άλλωστε ένα από τα αξιώματα του πολιτικού μάρκετινγκ. Από αυτή τη σκοπιά, η ειρωνική έστω συζήτηση γύρω από τους “11 αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ” έχει κάτι το θετικό. Δείχνει ότι το ενδιαφέρον για μια πολιτική δύναμη που πολλοί βιάστηκαν να διαγράψουν ήδη από την περασμένη άνοιξη είναι έντονο.

Πέρα από την πλάκα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει 11 αρχηγούς. Για την ακρίβεια, δεν έχει κανέναν αρχηγό. Και μόνον η πρωτοβουλία του Τσίπρα να παραιτηθεί της δυνατότητάς του να εκλεγεί χωρίς σταυρό ... αποδεικνύει την υποχώρηση του προσωπικού προς όφελος του συλλογικού καλού. Αυτό δηλαδή που πρεσβεύει η αριστερά. Να θυμηθούμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Αλαβάνος δεν κατέβηκε σε περιφέρεια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλισμένη έδρα, αλλά προτίμησε να διεκδικήσει έδρα στο Ηράκλειο ή τις Σέρρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν έχει “αρχηγό”, δεν έχει δηλαδή κάποιον που να έχει κληρονομήσει το κόμμα από τον μπαμπά του ή από τον θείο του και μπορεί να διορίζει βουλευτή τον κηπουρό του ή να βάζει στα όργανα τους κολλητούς του. Τέτοια θέση, παρά το γεγονός ότι στην τηλεδημοκρατία είναι εκ των ων ουκ άνευ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει. Ούτε ο Συνασπισμός, ούτε το ΚΚΕ.

Εκ των πραγμάτων, στη διάδρασή του με το πολιτικό σύστημα αναγκαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξει κάποιο στέλεχός του ως επικεφαλής, με κάποια συγκεκριμένα τυπικά χαρακτηριστικά της θέσης και τα συνακόλουθα καθήκοντα και αρμοδιότητες. Είναι επίσης φυσιολογικό το πιο προβεβλημένο στέλεχος της μεγαλύτερης συνιστώσας να έχει κάποιο προβάδισμα, ως πρώτος μεταξύ ίσων.

Αυτό πάλι δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σχήμα χωρίς ηγεσία. Έχει άλλωστε συζητήσει και σε μεγάλο βαθμό ήδη δρομολογήσει την ανάδειξη ηγεσίας, μέσα μάλιστα από διαδικασίες δημόσιες, τις οποίες δεν είναι βέβαιο ότι θα τις άντεχαν άλλα κόμματα και άλλοι αρχηγοί.

Έτσι απο τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσθηκε:
- ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, να λάβει μέρος στο “ντιμπέιτ” των πολιτικών αρχηγών
- ο Γ. Δραγασάκης (ΣΥΝ) και ο Αντ. Νταβανέλος (ΔΕΑ) εκπρόσωποι Τύπου
- Στην διακαναλική συνέντευξη θα είναι, εκτός από τον Αλ. Τσίπρα, άλλα 3 άτομα. Στη συνέντευξη της ΝΕΤ θα συμμετέχουν οι Γ. Θεωνάς, Αντ. Νταβανέλος και Μ. Φριαγκιαδάκη. Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ομιλητές θα είναι οι Φ. Κουβέλης, Γ. Μπανιάς και Χρ. Κατσούλας.
- Επιτροπή Επικοινωνίας απο τους Αλ. Φλαμπουράρη, Μ. Μπαλαούρα, Τ. Γιαννόπουλο, Αλ. Μπίστη κ.α. Στην Επιτροπή Πολιτικού Προγράμματος και Τεκμηρίωσης θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Γ. Δραγασάκης, Δ. Τσακνιάς, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Ν. Βούτσης κλπ

Εξετάσεις στο κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ...
ΑΓΓΛΙΚΗ, ΓΑΛΛΙΚΗ , ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ, ΙΤΑΛΙΚΗ, στα ΕΠΙΠΕΔΑ:
Β1 «ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ»

  • Β2 «ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»
  • Γ1 « ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ».

  • ΙΣΠΑΝΙΚΗ στα ΕΠΙΠΕΔΑ:
    • Β2 «ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ» και Γ1 « ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ».

    ΤΟΥΡΚΙΚΗ στο ΕΠΙΠΕΔΟ
    • Β1 «ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ»

    ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΟΥ 31, ΑΜΦΙΣΣΑ).

    ΩΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 – 13:30 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ: 14:00-18:00

    ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ:

    1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή άλλο νόμιμο αποδεικτικό
    2. ΠΑΡΑΒΟΛΟ:
    • 50 € ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Β1
    • 60 € ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Β2
    • 70 € ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1
    Υπέρ Δημοσίου, ΚΑΕ 3741

    3. Αίτηση που χορηγείται από την Δ/νση Δ.Ε
    4. Μια (1) πρόσφατη φωτογραφία

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2265028524

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

    Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν για όλες τις γλώσσες και τα επίπεδα το Σάββατο και Κυριακή 07 και 08 Νοεμβρίου 2009.

    1ο RALLY ΦΩΚΙΔΑΣ. Ειδική διαδρομή ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ


    Δείτε φωτογραφίες από την Ειδική διαδρομή Αμφικλείας του 1ου ράλλυ Φωκίδας.

    Δείτε τα αποτελέσματα της ειδικής διαδρομής Αμφικλείας ΕΔΩ

    Από amfiklia.yooblog.gr