Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

’Δεν χαρίζουμε τη γη μας, τη θάλασσα, την ιστορία μας στα κέρδη των βιομηχάνων, αντισταθείτε στα σχέδιά τους’’

Βαθύ 29 Αυγούστου -’Δεν χαρίζουμε τη γη μας, τη θάλασσα, την ιστορία μας στα κέρδη των βιομηχάνων, αντισταθείτε στα σχέδιά τους’’

Με σύνθημα ‘’Δεν χαρίζουμε τη γη μας, τη θάλασσα, την ιστορία μας στα κέρδη των βιομηχάνων, αντισταθείτε στα σχέδιά τους’’ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Θίσβης, για δεύτερη χρονιά, μέσα στο χώρο του λιμανιού στο Βαθύ στις 29 Αυγούστου 2009. Η επιλογή του χώρου, κόντρα στις προσπάθειες της εταιρείας του ομίλου Στασινόπουλου που προσπάθησε να την ... χαρακτηρίσει παράνομη, δηλώνει την ανυποχώρητη στάση και θέλησή μας για την διεκδίκηση του χώρου που μας ανήκει. Συμμετείχε πλήθος κατοίκων από τα χωριά μας, εκπρόσωπος και μέλη της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον και των οργανώσεων από την Πελοπόνησσο της ΑΛΚΥΩΝ, υπήρξαν δεκάδες νέες συμμετοχές για την Επιτροπή Αγώνα.

Αυτή τη γη την κληρονομήσαμε απ’ τους γονείς μας για να τη δώσουμε στα παιδιά μας. Γυρίζουμε την πλάτη στις ψευτουποσχέσεις της εταιρείας, σ’αυτούς που συνθηκολόγησαν, που σκέφτονται το πρόσκαιρο μικροσυμφέρον, που θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα μας, που κινδυνολογούν.Δεν ακούμε τους τάχα ειδικούς που σπέρνουν την απογοήτευση πως τίποτα δεν γίνεται. Δείξαμε τη δύναμή μας άλλη μιά φορά. Τα χωριά μας ποτέ δεν υποτάχθηκαν! Ούτε και τώρα!
Από Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ: Ικανοποιήθηκε το αίτημα

Αυτό που επιθυμούσε ο Απόλλων Ευπαλίου έγινε πραγματικότητα. Η διοίκηση του συλλόγου του νομού Φωκίδας είδε την επιτροπή πρωταθλήματος να ικανοποιεί το αίτημα του προκειμένου να αγωνιστεί στον 5ο όμιλο, κάτι που σημαίνει ελαχιστοποίηση των εξόδων του. Αυτό ανέβασε και την ψυχολογία στη νεοφώτιστη ομάδα του Ευπαλίου που θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Απόλλων θα πορευθεί με προπονητή τον Σταύρο Σταύρου, ενώ έχει αποκτήσει και τους Πέτα (Αστέρα Ιτέας), Ανδρεόπουλο (Ναυπακτιακός), Κατσικογιάννη και Ρούμπα (Δωρικό), Παπακωστόπουλο (Αστέρας), Θανασιό (Ακαδημία Ναυπάκτου) και Αδραζτά (Γαυρολίμνη).
Από Περιφεριακό

Σκακιστικές εκδηλώσεις

Στα πλαίσια των σκακιστικών εκδηλώσεων Φωκικά 2009, που από φέτος θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκου Καραπάνου, διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας, επίδειξη της τελευταίας παρτίδας του Νίκου Καραπάνου, στον 1ο γύρο του Διεθνούς τουρνουά Αcropolis 2009, με αντίπαλο τον Dan Zoler, σε υπαίθρια σκακιέρα. Στην επίδειξη «βοήθησαν» αθλητές του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του Γρηγόρη Πιτσέλη.

Ακολούθησε επίδειξη σιμουλτανέ, από το Γρηγόρη Πιτσέλη ο οποίος ... αντιμετώπισε 25 σκακιστές και σκακίστριες (Κυριακίδη Σέργιο, Κατσένιο Δημήτρη, Μαγκλάρα Θεμιστοκλή, Μεγαλιό Κωστή, Στεργίου Μιχάλη, Μοσκαχλαϊδή Χαράλαμπο, Λύτρας Ιωάννη, Καλλία Αθανάσιο, Ανδρέου Θησέα, Κάζαγλη Δημήτριο, Οικονόμου Νίκο, Παπαδήμα Ευθύμιο, Τσαμαντάνη Έλλη, Μεγαλιό Ιωάννη, Παπακωνσταντίνου Δημήτρη, Τσουνή Σεραφείμ, Τσικνή Ευθύμιο, Οικονόμου Παναγιώτη, Παλάντζα Σταμάτη, Λύτρα Πένυ, Ντόκο Σπύρο, Τσικνή Οδυσσέα, Παπακωνσταντίνου Γιώργο, Πουρνάρα Σταυρίνα, Πουρνάρα Κατερίνα).

Ο Γρηγόρης κατάφερε να ολοκληρώσει την επίδειξη με σκορ 23-1,5 !! . Επιβίωσαν μόνο ο Θεμιστοκλής Μαγκλάρας (ισοπαλία) και ο Μιχάλης Στεργίου (νίκη).



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΩΚΙΚΑ 2009 "ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ" PDF Εκτύπωση E-mail

Νικητής του 3ο Ανοικτού τουρνουά

Φωκικά 2009 ¨ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ",

για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,

ο GM Ιωάννης Νικολαΐδης, με 5,5 πόντους.

Στη δεύτερη θέση ο ΙΜ Ανδρέας Τζερμιαδιανός

και στην τρίτη ο ΙΜ Ιωάννης Γεωργιάδης.

Ακολούθησαν οι FM Κωνσταντίνος Νικολαΐδης,

Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Αλέξανδρος Γκόγκολης

και Κωνσταντίνος Κοκόλιας, όλοι με 5 πόντους.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη και τα αποτελέσματα εδώ.
Φωτογραφίες 1ου γύρου
Φωτογραφίες 2ου γύρου
Φωτογραφίες 3ου και 4ου γύρου
Φωτογραφίες 5ου γύρου

Φωτογραφίες 6ου γύρου

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό ευχαριστούμε τον

κ. Γεώργιο Τσουνή, Πρόεδρο Σκ. Ακαδημίας Χαλκίδος

"Παλαμήδης ο Ευβοεύς".

Από http://www.eskachess.gr/