Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Η τοξική ρύπανση της Μεσσαπίας και η τρομακτική αποκάλυψη στα νταμάρια της ΛΑΡΚΟ

''Σύμφωνα με τις ενδείξεις μιας επιτόπιας έρευνας στα νταμάρια του Παγώντα, που έγινε πριν λίγες μέρες από τους περιβαλλοντικούς συλλόγους της Μεσσαπίας, οι υποψίες για την κύρια πηγή της τοξικής ρύπανσης στρέφονται βάσιμα πλέον προς την εταιρία ΛΑΡΚΟ Α.Ε., η οποία, ως γνωστόν, δια του του διευθύνοντος συμβούλου της είχε επίσης στο πρόσφατο παρελθόν ζητήσει από την Ε.Υ.Δ.Α. Πρωτευούσης να μεταφερθεί και η λυματολάσπη της Ψυττάλειας στα εκεί ορυχεία της.
Σε πολλά σημεία στα νταμάρια του Παγώντα και θαμμένα κάτω από τους σωρούς προϊόντων εκσκαφής, βρέθηκαν σε ανυπολόγιστες ποσότητες κάποια άλλης μορφής υλικά, προφανώς απόβλητα. Η αποκάλυψη δε των ύποπτων αυτών υλικών φαίνεται πως οφείλεται στα νερά των βροχοπτώσεων, που συν τω χρόνω παρέσυραν σε αρκετά σημεία τα προϊόντα της επικάλυψης. Ωστόσο, τα απόβλητα τούτα δεν μοιάζουν να είναι φερτά, αλλά πρόκειται για ... θειούχες ενώσεις που προέρχονται από τις εξορύξεις της ίδιας της ΛΑΡΚΟ, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την προώθηση των βαρέων μετάλλων στον υδροφόρο ορίζοντα, πράγμα που εξηγεί την ανίχνευσή των τόσο μεγάλων ποσοτήτων εξασθενούς χρωμίου, νικελίου, ψευδάργυρου κλπ. στο νερό της περιοχής. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εταιρία θα όφειλε να έχει απομακρύνει τα απόβλητα, αλλά αντί για αυτό φρόντισε να τα καμουφλάρει και να τα εγκαταλείψει εκεί, δηλητηριάζοντας έτσι τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Μπορεί το έγκλημα να έχει τεράστιες διαστάσεις, αλλά όπως φαίνεται κανείς δεν ενοχλεί τη ΛΑΡΚΟ Α.Ε.!!!
Περισσότερες φωτογραφίες βίντεο και στοιχεία για την υπόθεση μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Εμπορος ναρκωτικών και μέσα και έξω απο τις Φυλακές Μαλανδρίνου

Από www.newsblog.gr
Η σύλληψη ενός νεαρού για κατοχή ναρκωτικών στην οδό Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη, οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη ενός πολύ γνωστού βαρυποινίτη από τη Θεσσαλονίκη για εμπορία ναρκωτικών.
Το αξιοσημείωτο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο βαρυποινίτης βρισκόταν φυλακισμένος στη φυλακές Μαλανδρίνου, καταδικασμένος σε τετράκις ισόβια, ενώ βρισκόταν εκτός φυλακής με άδεια που ... του είχε χορηγηθεί. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός από ποσότητα ναρκωτικών, το ποσό των 14.000 ευρώ, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι συνέχιζε την εμπορία των ναρκωτικών ακόμα και μέσα από τη φυλακή στην οποία ήταν έγκλειστος.

Απεργία της ΟΤΟΕ στις 20-8-2009

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις τράπεζες προκήρυξε η ΟΤΟΕ για την Πέμπτη 20 Αυγούστου, ημέρα που εκδικάζεται η αγωγή των εργοδοτικών οργανώσεων των τραπεζών και εννέα επιμέρους τραπεζών εναντίον της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ.

Σε σκληρή ανακοίνωσή της, στην οποία κατηγορεί τους τραπεζίτες για απόπειρα -και μάλιστα με τη συνδρομή της δικαιοσύνης- κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και την κυβέρνηση για «πολιτικά απαράδεκτη απάθεια, που ισοδυναμεί με συνενοχή» η Ομοσπονδία εξηγεί τους λόγους που ... την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Όπως επισημαίνει, «η ΟΤΟΕ απαντά αγωνιστικά:

* στις δικαστικές επιθέσεις και στην αδιαλλαξία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) αλλά και στην προκλητική στάση των τραπεζιτών που επιδιώκουν, με τη συνδρομή των δικαστηρίων, να επιτύχουν κατάργηση των Κλαδικών ΣΣΕ και να καταφέρουν σοβαρό πλήγμα στην ανεξάρτητη αρχή του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
* στην προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης η οποία παρακολουθεί ως απλός θεατής, τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών εναντίον των Εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας καταλύοντας το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τους Νόμους και τους Διεθνείς Κανόνες».

»Η αγωνιστική απάντηση της ΟΤΟΕ και η κλιμάκωση του αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι η επίθεση των τραπεζιτών και των εργοδοτικών τους οργανώσεων (ΕΕΤ- ΣΕΒ- ΕΣΤΕ) που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη, για να αναστείλουν και τελικά να καταργήσουν τη διαδικασία της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας, εντείνεται μέρα με την ημέρα και γίνεται όλο και πιο απροκάλυπτη με τη Κυβέρνηση να παρακολουθεί ως απλός θεατής και στην πραγματικότητα ως ηθικός αυτουργός της αυθαιρεσίας τους».

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, «η ΟΤΟΕ οδηγείται στο συμπέρασμα αυτό, γιατί ενώ οι εργοδότες - και όχι μόνο στις Τράπεζες - αμφισβητούν τους θεσμούς της Δημοκρατίας και της λειτουργίας του Κράτους, η στάση της Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από μια πολιτικά απαράδεκτη απάθεια που ισοδυναμεί με συνενοχή όταν είναι φανερό ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να επιβάλλει, ακόμα και στους διορισμένους από αυτήν Διοικητές επιχειρήσεων κρατικού ενδιαφέροντος, αυτό που είναι Πολιτικά, Δημοκρατικά, Συνταγματικά και Δεοντολογικά ορθό».

»Οι ευθύνες της Κυβέρνησης γίνονται ακόμα πιο σοβαρές όταν οι αδιάλλακτοι τραπεζίτες έχουν ήδη ενισχυθεί με κρατική βοήθεια (δηλαδή με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων) για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και συνεχίζουν να προκαλούν, παραμένοντας κοινωνικά ανάλγητοι. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης που συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών που ενισχύθηκαν οικονομικά με κρατική βοήθεια τι κάνουν; »

»Ποιος είναι ο ρόλος τους όταν η αυθαιρεσία των τραπεζιτών σε βάρος των εργαζομένων και η αδιαφορία τους για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας συνεχίζονται και κλιμακώνονται καθημερινά; Οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας – Οικονομικών και Απασχόλησης έχουν πολιτικό ρόλο και αρμοδιότητες ή τα παρέδωσαν στους τραπεζίτες και στις εργοδοτικές οργανώσεις;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά η ΟΤΟΕ.

Η ΟΤΟΕ τονίζει ότι θα δώσει την μάχη της τη μάχη της υπεράσπισης, των Θεσμών του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, με όλες της τις δυνάμεις, έχοντας δίπλα της τους εργαζομένους στις Τράπεζες και σύσσωμο το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία τόνιζει:

* Καλούμε τη Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις πολιτικές πρωτοβουλίες που της υπαγορεύει ο ρόλος της, εγκαταλείποντας τη στάση της ανοχής και της συγκάλυψης των αυθαιρεσιών και της αδιαλλαξίας των τραπεζιτών και των εργοδοτικών τους οργανώσεων.
* Καλούμε τους τραπεζίτες να εγκαταλείψουν έστω και τώρα την προκλητική στάση των επιθέσεων κάθε μορφής ενάντια στην ΟΤΟΕ και στους θεσμούς του Κράτους και της Δημοκρατίας.
* Καλούμε τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταδικάσουν την προκλητικότητα και τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών και να πιέσουν τη Κυβέρνηση να βγει από το λήθαργο της ένοχης απάθειας.
* Καλούμε όλους τους εργαζομένους στις Τράπεζες και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη στις 20 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μαχητικά και αποφασιστικά το αγωνιστικό παρόν στη μεγάλη προσπάθεια της ΟΤΟΕ, αλλά και του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, για την υπεράσπιση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και κατ' επέκταση την ύπαρξη του συνδικαλιστικού κινήματος στις Τράπεζες και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας.