Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

35 χρόνια απο την επέμβαση της Ελληνικής Χούντας στην Κύπρο

Από Καφενείο
Τον Ιούλιο του 1974 οργανώθηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, επικεφαλής της οποίας ήταν πλέον μετά την ανατροπή του Παπαδόπουλου ο Δημήτριος Ιωαννίδης, και τους συνεργάτες της στην Κύπρο πραξικόπημα με στόχο την ... ανατροπή του Μακαρίου και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Το σχέδιο ήταν να ανατραπεί ο Μακάριος και την Προεδρία να αναλάβει με τη δύναμη των όπλων ο Νίκος Σαμψών, ακραιφνής εθνικιστής Κύπριος πολιτικός, παλαιός μαχητής της ΕΟΚΑ και της ΕΟΚΑ Β'. Στις 15 Ιουλίου ελληνικές στρατιωτικές μονάδες άρχισαν να βάλλουν κατά του προεδρικού μεγάρου στη Λευκωσία, όπου βρισκόταν ο Μακάριος, με σκοπό να τον σκοτώσουν. Αυτός όμως κατάφερε και διέφυγε, στην αρχή στην Πάφο και αργότερα στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, απ' όπου και τον φυγάδευσαν οι Άγγλοι στο εξωτερικό. Στις 19 Ιουλίου εξεφώνησε λόγο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στον οποίο, αφού ευχαριστούσε τους Άγγλους για τη σωτηρία του, χαρακτήριζε το πραξικόπημα ως εισβολή της Ελλάδας στην Κύπρο και κατάλυση της ανεξαρτησίας της, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να παρέμβει με όλα τα πρόσφορα μέσα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ίσως για να προλάβει τον κίνδυνο εισβολής από μέρους της Τουρκίας αφού η Τουρκία δεν είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.....
"I appeal to the members of the Security Council to do their utmost to put an end to this anomalous situation, which was created by the coup of Athens. I call upon the Security Council to use all ways and means at its disposal so that the constitutional order in Cyprus and the democratic rights of the people of Cyprus can be reinstated without delay."
[...]
"...the events in Cyprus do not constitute an internal matter of the Greeks of Cyprus. The Turks of Cyprus are also affected. The coup of the Greek junta is an invasion, and from its consequences the whole people of Cyprus suffers, both Greeks and Turks."

Κατάφεραν και πλήρωσαν το πρώτο τετράμηνο απο τους μισθούς του προγραμματος "βοήθεια στο σπίτι"

Τα κατάφερε ο Περιφερειάρχης να πληρώσει τους μισθούς του πρώτου τετράμηνου του 2009 και έβγαλε και δελτίο τύπου.
Το αυτονόητο να πληρώνονται οι μισθοί στην ώρα τους έχει καταντήσει να μας φαίνεται ακατόρθωτο και μη φυσιολογικό.
Το να πληρώνονται ακόμα και οι παλιοί μισθοί φαίνεται κατόρθωμα που αποτελούν μάλιστα και αντικείμενο Δελτίων Τύπου.
Και εις ανώτερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1,75 εκατ. Ευρώ έχει εκταμιεύσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την εξόφληση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Αφορά τις αμοιβές του προσωπικού για το Α’ Τετράμηνο του 2009

Για την εξόφληση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το Α’ εξάμηνο του 2009 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ... εκταμιεύσει 1,75 εκατ. Ευρώ, ποσό που έθεσε ήδη στη διάθεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων οι οποίοι διαχειρίζονται κατά τόπους το Πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα επί συνόλου 93 δικαιούχων ΟΤΑ και Φορέων οι 76 έχουν ήδη λάβει το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί για τη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» το Α’ Εξάμηνο του 2009, ύψους 1.462.489,00 Ευρώ.
Οι 17 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη λάβει το ποσό που τους αναλογεί, παρότι αυτό έχει ήδη εκταμιευθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς είναι σε διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την είσπραξή του, ύψους 295.000,00 Ευρώ.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας δήλωσε σχετικά:
«Η Κυβέρνηση αναδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Διατέθηκαν οι απαραίτητοι εθνικοί πόροι, ενώ παράλληλα οριστικοποιήθηκε η συνέχιση του προγράμματος μέχρι και το 2013 με ένταξή του στο ΕΣΠΑ.»

Η Θήβα ενάντια στην καύση απορριμάτων

Συγκέντρωση έγινε στο παλιό Δημαρχείο της πόλης της Θήβας.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση των παρευρισκομένων, η ανταλλαγή γνώσεων για το θέμα της καύσης των απορριμάτων, η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας αλλά και ο σχεδιασμός δυναμικών κινητοποιήσεων ώστε να αποτραπεί ο νέος περιβαλλοντικός εφιάλτης που πάει να εμφανισθεί πάνω από την πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή, με την ... δημιουργία μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Θήβα
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η επικείμενη εγκατάσταση εργοστασίου «θερμικής επεξεργασίας» ήτοι καύσης απορριμμάτων, τεραστίων ποσοτήτων και οι ολέθριες συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής, δημιούργησε μεγάλη ανησυχία και κοινωνική αναστάτωση.
Όσοι/ες συγκεντρωθήκαμε, σήμερα Τετάρτη 15/07/09 στο Δημαρχείο της Θήβας, ήτοι φορείς της πόλης και της περιοχής, αφού ενημερωθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις γι’ αυτό το τόσο σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς κάθε κατεύθυνση ότι:
1. Είμαστε αντίθετοι με την καύση, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους της περιοχής, θα επιβαρύνει το περιβάλλον και θα αυξήσει κατακόρυφα τα τέλη καθαριότητας.
2. Είμαστε αντίθετοι στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων που εντείνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής (ενδεικτικά εξασθενές χρώμιο, βαρέα μέταλλα, αέριοι ρύποι, τοξικά απόβλητα κλπ).
3. Είμαστε αντίθετοι στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων που θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια πραγματικής ανακύκλωσης με συμμετοχή των πολιτών.
4. Είμαστε αντίθετοι στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων, η οποία θα συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
5. Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση μιας τόσο ρυπογόνου βιομηχανίας, η οποία θα εξελιχθεί προοπτικά σε μια βραδυφλεγή « βόμβα» στα θεμέλια της πόλης και θα μετατρέψει -μαζί με τις άλλες ρυπογόνες βιομηχανικές και ενεργειακές δραστηριότητες- τη Βοιωτία σε σκουπιδότοπο.
6. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και διατρανώνουμε τη θέλησή μας να αγωνισθούμε, όλοι μαζί, με κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή ενός τέτοιου εφιάλτη.
7. Διεκδικούμε μια διαχείριση των αποβλήτων που θα δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη, την μείωση της ποσότητας των σκουπιδιών και την πραγματική ανακύκλωση – κομποστοποίηση για το σύνολο των απορριμμάτων.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Βουλευτές: Γιαννάκης Μιχάλης
Δήμαρχοι: Σχηματαρίου, Τανάγρας,Θίσβης,Θεσπιών.
Κόμματα: Αντιπροσωπεία Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.
Εκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων.
Νομαρχιακοί Σύμβουλοι: Αγγέλου Δημήτριος
Από το Δήμο Θήβας: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαμής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ Χαλβατζής, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γουρνής, Σκούμας, Κουρκούτης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ κ. Τσοκανής.
Εκπρόσωποι φορέων: ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, εκπρόσωπος κίνησης «Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα», Εκπρόσωποι ΙΤΑΠ, εκπρόσωποι από το «Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού», εκπρόσωποι «Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον» και «Θηβαίοι Πολίτες για το Περιβάλλον»
Στην εκδήλωση παρευρέθη και εισηγήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Κιρκίτσος Φίλιππος, μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης». Η παρουσία του και η παρέμβασή του ήταν καταλυτική, αφού έδωσε πλήρη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα.

Γιώργος Τσιρονίκος ένας πολλά υποσχόμενος νέος ποδοσφαιριστής στον Φωκικό

Μας στάλθηκε ένα e-mail για τον νέο παίχτη του Φωκικού Γιώργο Τσιρονίκο.
Μέσα απο αυτό βλέπουμε την αγάπη για αυτόν τον παίχτη απο τους ανθρώπους της περιοχής του, όπως και τις μεγάλες δυνατότητές του.
Ένα νέο παιδί μακρυά απο τον τόπο του χρειάζεται την στήριξη όλων, ιδιαίτερα όταν όπως φαίνεται είναι ένα καλό παιδί με αναγνώριση στο εξωτερικό που μπορεί να βοηθήσει τον Φωκικό και το ποδόσφαιρο της περιοχής μας.
Σας μεταφέρω το e-mail που λάβαμε.
Γεια σας, θέλω να σας πω για αυτό το παιδί από την Κατερίνη,τον Γιώργο Τσιρονίκο, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην συμπαθέστατη ομάδα του Φωκικού Άμφισσας.
Θα γίνει 18 ετών,
αγωνιζόταν στην Δ-Εθνική με τον Βατανιακό Κατερίνης,είναι αρχηγός της Μικτής Πιερίας.
Είναι αριστεροπόδαρος,αμυντικό χαφ και παίζει και αριστερό μπακ
Έχει άριστα εργομετρικά και είναι πολύ καλός χαρακτήρας.
Τώρα τελείωσε το λύκειο.
Το παιδί αυτό πήγε για μία εβδομάδα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας ... Βόλφσμπουργκ,αρχές Μαΐου 2009.
Δοκιμάστηκε με επιτυχία στην U 19 και στην U 23,στην ομάδα Νέων και στην Β-ομάδα δηλαδή.
O διευθυντής της ακαδημίας της Βόλφσμπουργκ κύριος Γιάνσεν έδωσε το πράσινο φως να τον εντάξουν στην U 19,στην ομάδα των Νέων δηλαδή και του πρότεινε τριετές συμβόλαιο.
Προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα και να παίξει στον Φωκικό αφού προπονητής είναι ο κύριος Καμπερίδης που τον ξέρει καλά από την Κατερίνη.< Καλή επιτυχία στον ΦΩΚΙΚΟ. Γεώργιος Τσιρονίκος Γεννήθηκε 18-07-1991 Γίνετε 18 ετών Υψος: 1,75 m Βάρος: 68 kg Αριστεροπόδαρος< Αμυντικό Χάφ Αριστερό Μπάκ Ομάδα: Βατανιακός Κατερίνης-Δ-Εθνική Αρχηγός Μικτής Πιερίας Προεπιλογή Εθνική Νέων τον Φεβρουάριο 2009 Φέτος τελειώνει το Λύκειο,τώρα έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις Γιώργος Τσιρονίκος
http://katerinisport.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html

Scorpions live 6-7-2009 + Spitfire & Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Από
http://hallucinations1.blogspot.com

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε κατά την είσοδό μου στο γήπεδο Καραϊσκάκη χθες το απόγευμα ακούγοντας τους ήχους των Spitfire.
Οι Spitfire που είχαν συγκλονίσει όσους είχαν βρεθεί στη συναυλία των Saxon το 1986 στη Ριζούπολη θα ήταν ίσως το μεγαλύτερο ελληνικό συγκρότημα αν η μοίρα δεν είχε σταθεί πολύ σκληρή απέναντί τους.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα από την αρχή την εμφάνισή τους αλλά παρακολουθώντας τους να εκτελούν θαυμάσια τραγούδια από το θρυλικό First Attack δεν είχα καμιά αμφιβολία για το αν έχουν ακόμη την ... ικανότητα να κατακτούν το κοινό τους.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που ακολούθησε δεν έχασε την ευκαιρία της παρουσίας 40 χιλιάδων θεατών να εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους.
Σε μεγάλη φόρμα και με μια πολύ καλή μπάντα να τον συνοδεύει απέδωσε εξαιρετικά παλιότερα και νεότερα κομμάτια.
Η παρουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (που ήταν αφορμή για τη νόθευση του κοινού κάτι που ήταν από τα ελάχιστα αρνητικά της χθεσινής βραδιάς ) για 1 1/2 σχεδόν ώρα ικανοποίησε απόλυτα όλους όσους ήλθαν γι αυτόν και δε δυσαρέστησε καθόλου (μάλλον το αντίθετο) τους υπόλοιπους.

Οι Scorpions που με φωτεινή εξαίρεση το Humanity Hour Ι δεν έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια άλμπουμ ανάλογα του παρελθόντος τους δεν έχουν σταματήσει να ικανοποιούν 100% όσους προσέρχονται στις συναυλίες τους.
Με τη χώρα μας έχουν αναπτύξει μια αμοιβαία σχέση αγάπης που κρατά πολλά χρόνια που καταφέρνουν πάντα να το δείχνουν και αυτοί και το κοινό τους.
Η παρουσία των Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell ήταν καλός οιωνός που δικαιώθηκε 100% στην πράξη. Παίζοντας κυρίως κομμάτια από τις καλύτερες περιόδους του συγκροτήματος με σύμμαχο και το φεγγάρι που περιδιάβαινε τον ουρανό πίσω τους, μας χάρισαν μια πολύ όμορφη βραδιά.
Χωρίς εντυπωσιακά οπτικά εφφέ άφησαν όπως συνήθως τη μουσική να μιλήσει παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος από το πλούσιο ρεπερτόριό τους. Για όσους τους γνωρίζουν δεν ήταν καθόλου παράξενο το γεγονός πως ήταν τελείως διαφορετική η λίστα των κομματιών (25 κομμάτια την αποτελούσαν) με εκείνη της συναυλίας τους στη Μυτιλήνη μόλις 2 μέρες πριν.
Σε αντίθεση με άλλα συγκροτήματα κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική εμπειρία.
Ο Klaus Meine ξεκίνησε χαλαρά όμως σιγά σιγά κατάφερε να αποδείξει για άλλη μια φορά πως διαθέτει μια από τις καλύτερες φωνές στο χώρο του hard rock.
Highlights της βραδιάς η παρουσία των Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell. Ειδικά η συμμετοχή του Michael Schenker μας έφερε χρώμα από U.F.O. (Doctor Doctor) και Led Zeppelin (Dazed and Confused και Good Times Bad Times). Στην απόδοση του Holiday βοήθησε και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που κλήθηκε στη σκηνή για το σκοπό αυτό από τον Klaus Meine.

Δυστυχώς η συμμετοχή του κοινού ήταν υποτονική συγκρινόμενη με προηγούμενες συναυλίες τους και σε αυτό συνετέλεσε η παρουσία θεατών που είχαν κύριο στόχο να παρακολουθήσουν το Βασίλη Παπακωνσταντίνου
Πολύ χαρακτηριστικό ήταν το ότι η ένταση του ήχου ήταν εξ ίσου δυνατή κατά τη διάρκεια της παρουσίας των Spitfire & Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Πιθανότατα να ήταν η καλύτερη συναυλία των Scorpions στην Ελλάδα και σίγουρα ήταν αυτή με το χειρότερο από πλευράς συμμετοχής στα δρώμενα κοινό.



Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση http://hallucinations1.blogspot.com