Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Θαλάσσια παιχνίδια στην Ιτέα

Φέτος το καλοκαίρι δεν έχει την κάψα των προηγούμενων ετών.
Αυτές τις ημέρες όμως η θερμοκρασία ανεβαίνει, έτσι όποιος έχει όρεξη για θαλάσσια παιχνίδια. μπορεί να βρει αυτήν την δυνατότητα στην Ιτέα.
Στο Τροκαντερό υπάρχουν θαλάσσια ποδήλατα και φουσκωτή εξέδρα.
Μπορεί να μην έχουμε νεροτσουλήθρες όπως άλλοι παραθαλάσσιοι Δήμοι αλλά από το ολότελα κάτι είναι και αυτά.

Κοινοποιηση καταγγελιας προς τον ΔΗΜΟ ΓΡΑΒΙΑΣ για τα φορτηγά των λατομείων

Καστέλλια 3.7.2009
Προς τον Δημο Γραβιας
Υποβαλλω εγγραφο καταγγελια που αφορα στην παρανομη διελευση των τεραστιων φορτηγων μεταφορας αδρανων υλικων της Εταιρειας του Μεταλλειου,μεσα στην κατοικημενη περιοχη του Δ.Δ.Καστελλιων του Δημου Γραβιας.
Εδω και λιγο καιρο εντελως παρανομα και αυθαιρετα και παρα την ρητη απαγορευση της αποφασης 79/2004του Δημ. Συμβ.του δημου Γραβιας,αρχισαν να διερχονται τα φορτηγα της Εταιριας με συχνοτητα 3-4 στο λεπτο!! Μιλαμε δηλαδη για ενα ανεπαναληπτο κομβοϊ αυτοκινητων με ο,τι αυτο συνεπαγεται!
Παρακαλω λοιπον να επιληφθηται του θεματος αμεσα,μιας και οπως με διαβεβαιωνεται τοσον εσεις οσο και η Αστυνομια που ηλθα σε επαφη, οτι η απαγορευση ισχυει και ... δεν εχει αλλαξει κατι.
Μετα τιμης
ο καταγγελων
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΒΕΛΛΙΟΣ
Καστελλια Γραβιας

Σχολιασμός της άποψης
5/7/2009, Ενημέρωση για τη διέλευση φορτηγών μέσω του Δ.Δ. Καστελλίων
5/7/2009
Στις αρχές του χρόνου ομάδα Καστελλιωτών προσέφυγε στην Αστυνομία για τη διέλευση φορτηγών μέσω των Καστελλίων που κουβαλούσαν υπερφορτωμένα αδρανή υλικά. Η μεν διέλευσή τους χωρίς φορτίο γινόταν από το μέρος της Ευαγγελίστριας και δια μέσου του τσιμεντένιου δρόμου Νεκροταφείο-Μύλος Παπαγεωργίου-γεφύρι-και Επαρχιακού δρόμου προς Χάνι Ζαγγανά, η δε μεταφορά υπερφορτωμένων αδρανών δια μέσω του Δ.Δ. Καστελλίων δια της επαρχιακής οδού-δόθε αγοράς-Ιατρείου-και Χλωμού.
Μετά από τη καταγγελία η Αστυνομία σε μπλόκο που έκανε τους προειδοποίησε για την παρανομία και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτική διαδρομή.
Για μιά εβδομάδα σταμάτησαν τη διέλευση, αλλά μετά ξανάρχισαν εντονότερα.
Εντός μηνός από τη εντονότερη διέλευση άλλη ομάδα Καστελλιωτών με προσωπική επίσκεψη στην Αστυνομία και με εγγραφή της καταγγελίας και των καταγγελόντων στο βιβλίο Συμβάντων απαίτησαν την τήρηση του νόμου και της Δημοτικής απόφασης 79/2004.
Φαίνεται ότι ο Κύριος που μεταφέρει αδρανή και παρασκευάζει άσφαλτο όπως και Δήμος - Αστυνομία κωφεύουν στις διαμαρτυρίες Καστελλιωτών.

Ένας Καστελλιώτης,
Νίκος Μακρής
Το κείμενο είναι απο το kastelia .gr και η φωτογραφία απο κινητοποιήσεις για τα φορτηγά των μεταλλείων στην Οίτη.

Γιορτή στη Μαριολάτα


Πρόσκληση

Ο Πολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Μαριολάτας " ΒΟΙΩΝ", όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει τον 7η γιορτή της πίτας το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 και ώρα 9:00 μ.μ. στην πλατεία του χωριού.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το συγκρότημα του Αργύρη Κορδά.

Η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ...ΖΩΝΙΑΝΩΝ.....

Ένα..απέραντο πεδίο μάχης η πατρίδα μας αδέρφια , αλλοιώς την έλεγε βέβαια ο αείμνηστος Κων.Καραμανλής , τέλος ..πάντων , παντού..μάχες , στα σχολεία , στο ΠΑΣΟΚ , στα..Ζωνιανά , παντού...λες και λείπει η..γάτα και τα ποντίκια στήσανε χορό...
Θεατές , όλοι μας , στο θέατρο αυτό του..παραλόγου τι να σκεφτούμε και τι να κάνουμε , με ποιόν να πάμε και ποιόν...ν' αφήσουμε , η τηλεόραση , ευτυχώς , με τα..τζερτζελοπαράθυρα αν όχι τίποτ' άλλο , τουλάχιστον μας..διασκεδάζει ..πικραίνοντάς μας , με το άθλιο ..περιρρέον..κλίμα , τα Ζωνιανά χαρακτηριστική περίπτωση , η μάλλον εικόνα , της , ..περίπου, Ελληνικής..πραγματικότητας , πλέον...η...έλαττον , με αντεστραμμένους..μάλλον όρους , εκεί πολίτες γράφουν στα...παλιά τους παπούτσια το Κράτος , τους Νόμους και τους..Θεσμούς , έχουν δικό τους Γκουβέρνο , αλλού..αντιστρέφονται οι..όροι και ορισμένες..Αρχές ...γράφουν τους ..πολίτες και πάει..λέοντας..
Γιατί όμως αδέρφια παραξενευόμαστε ; Γιατί κάνουμε λες και μαθαίνουμε κάτι περίεργο , κάτι..πρωτόγνωρο ; Γιατί τόση μεγάλη υποκρισία ; Eίναι πιά..κοινό μυστικό πως η πατρίδα μας είναι ένα..απέραντο..Ζωνιανά, τίποτα και πουθενά δεν λειτουργεί , ο καθένας μας στον τόπο του , στον περίγυρό του , στον..μικρόκοσμό του , αισθάνεται στο..πετσί του την..α-λειτουργία του Κράτους , την διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης , το εκάστοτε , ..... κομματικό Δημοσιουπαλληλικό κατεστημένο λύνει και...δένει , φέρνοντας στα μέτρα του τα πάντα , η μεγαλύτερη δε πληγή , αποδεδειγμένα , είναι η τοπική...κακοδιοίκηση ,..συγγνώμη , αυτοδιοίκηση , εκεί αδέρφια γίνεται το ..έλα να..δεις , της...Πόπης που λένε , απίθανοι άνθρωποι , χωρίς κανένα ΚΑΝΕΝΑ τυπικό και ..ουσιαστικό προσόν , με μόνο...πτυχίο την ..κομματική ταυτότητα , και..κάλυψη..βεβαίως..βεβαίως , κουμαντάρουν τις τύχες και , γιατί όχι , τα λεφτά των έρμων των Ελλήνων πολιτών , κι' ενώ κάθε χρόνο οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώνουν , απολύτως τεκμηριωμένα , πως η..φωλιά της ατασθαλίας και παρατυπίας είναι οι..Δήμοι και οι Κοινότητες , κανένας αρμόδιος δεν συγκινείται , κανένας δεν κάνει κάτι γιά να σπάσει αυτό το απόστημα , αποτέλεσμα ; Ροκανίζονται..κονδύλια και..κονδύλια , και κανένας δεν επιλαμβάνεται , κανένας δεν ..τιμωρείται , και σαν αποτέλεσμα της απόλυτης ..ατιμωρησίας είναι φυσικά η..διαιώνιση της..πρακτικής αυτής , απ' την άλλη όμως μεριά όλοι , οι πολιτικοί , μας λένε και μας ματαξαναλένε γιά..φοροδιαφυγή , γιά..μαύρο χρήμα , γιά διαφθορά , γιά..συναλλαγή και ένα σωρό άλλα..ωραία..κουραφέξαλα , γιά όλα μας λένε , φίλοι μου , γιά ..όλα εκτός απ' την...ταμπακέρα .
Δεν γνωρίζουν οι κκ..κατά.. τόπους ..αρμόδιοι πως στις μικρές , κλειστές κοινωνίες της επαρχίας γίνονται τα..ανομολόγητα ; δεν γνωρίζουν , μέσα σε χωριά και..χωριαδάκια , των 300 , 500 και 800 κατοίκων , πως.. κυκλοφορούν ανάπηροι..μαιμού ; και μάλιστα αρκετοί ; δεν γνωρίζουν πως ένας..κάποιος αριθμός υπαλλήλων του..στενού η του..ευρύτερου Δημόσιου τομέα , χτυπάνε κάρτα , φεύγουν και δουλεύουν ..ταυτόχρονα και..σε..οικοδομές η όπου αλλού χωρίς να δίνουν αναφορά πουθενά ; Και ..φυσικά χωρίς να το δηλώνουν και ναπληρώνουν φόρο ; δεν βλέπουν πως αρκετοί απ' αυτούς περνάνε τις ώρες τους στις ..καφετέριες και τα..ουζάδικα αντί στα..γραφεία τους ;
Το Κράτος μας αδέρφια , με την περίπτωση των Ζωνιανών , δεν αντιμετωπίζει μιά..πρωτόγνωρη κατάσταση , δεν βρίσκεται μπροστά σε κάτι..καινούριο , απλώς βρίσκεται απέναντι στα..έργα του , απέναντι στα ..δημιουργήματά του , απέναντι στους..προστατευόμενούς του και προσπαθεί , και τώρα ακόμα , να τους καλύψει...
Ξεγυμνωμένο..εντελώς..τελείως , το..άρτι..επανιδρυθέν Κράτος , ξεβράκωτο όπως λέμε , προσπαθεί να κάνει τι ; να..μπαλώσει τα αμπάλωτα ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας , είστε γελασμένοι σύντροφοι αν νομίζετε ότι γιά πολύ χρόνο θα ξεγελάτε τον Ελληνικό Λαό , επί τέλους ξεκινήστε τις..εκκαθαριστικές..επιχειρήσεις , και ξεκινήστε απ' το..περιβάλλον σας , και μετά στους Ο.Τ.Α , εκεί γίνεται..καθημερινά το μεγάλο..φαγοπότι , δεν πειράζει ας κάνουν και λίγο...εμετό , καλό θα τους κάνει..
Παντού , σ' όλη την Ελλάδα αδέρφια υπάρχουν..Ζωνιανά , με την ..ευρύτερη έννοια , ναι..υπάρχουν , κι' όλοι το ξερουμε πως υπάρχουν , τι κάνουμε όμως ; Τίποτα φυσικά , κομματικώ..ελέω..απολύτως τίποτα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να γίνει κάθε χωριό και...Ζωνιανά.......Κ.-

Αυτά γράφαμε , εδέρφια , στις 7-11-2007 , τα ξαναγράψαμε , με..συμπληρώσεις ..φρέσκες , τον Αύγουστο του 2008 και τα..ξαναματαγράψαμε και τον Ιούνιο 2009 , και τα γράφουμε συχνά ..πυκνά , αφού το καθημερινό μας πιά ..μενού είναι..φουλ , από..σκάνδαλα , απάτες , κομπίνες , συναλλαγές , μίζες , δολοφονίες , τρομοκρατικές επιθέσεις , κ.δ.σ , και τώρα θυμάμαι , πως κάποια στιγμή , και όχι..μία μόνο , είχαμε γράψει ..ξεκάθαρα : “..ευτυχώς το οργανωμένο..έγκλημα βρίσκεται , …ευτυχώς και πάλι , στα χέρια..αστυνομικών..” , χύμηξαν να μας..φάνε , τα..λυκόρνια , λες και λέγαμε κάποιο..νέο , ακούσατε ειδήσεις χθες , σήμερα ; Ποιοί κουμαντάρουν τα κυκλώματα σωματεμπορίας ; Ποιοί ;..δεν τους ..ήξεραν ; άντε ..καλέ…όλα τα παράνομα ..κυκλώματα , συμπεριλαμβάνουν , αν δεν..κουμαντάρονται , από…επίορκους , έτσι τους λένε τώρα , αστυνομικούς , και ρωτάει κανένας αφελής , σαν ..εμάς δηλαδής , καλά και όοοολοι αυτοί οι..επίορκοι , που τρώνε..ψωμί καθημερινά ; Δεν τους βλέπουν , δεν τους ..ξέρουν , τι καπνό ..φουμάρουν ; Εκτός αν..καπνίζουν την ίδια…μάρκα !!!

Το τραγικότερο όμως όλων είναι , πως σε κάθε ..βρωμοδουλειά , όλο και κάποιοι πολιτικοί είναι από ..πίσω , όλο και ακούγονται ..ονοματάκια , γνωστά ..βέβαια , εξ..απανέκαθεν , αλλά νομίμως..κυκλοφορούντα , κι’ αναρωτιέσαι , και με το δίκιο σου, όπως ο άξέχαστος ..Αυλωνίτης , βρε που πάμε..που πάμε ; Απάντηση φυσικά δεν ..παίρνεις , όοοχι , το πρόβλημα μένει..άλυτο και το ερώτημα ..αναπάντητο…

Και δεν φτάνα όλα τα ‘λλα , ξεφύτρωσαν και τα..θανατερά..συμβολαιογραφεία , συμμορίες που αλωνίζουν την Ελλάδα , σκοτώνοντας κατά..παραγγελίαν , πως παίρνεις τηλέφωνο και παραγγέλνεις ΄δυό..πίτσες απόλα ; Κάπως έτσι παραγγέλνεις μιά..δυό , όσες τελικά..γουστάρεις , δολοφονίες , τόοοοοσο απλά…

Τα ακούσατε τα σημερινά χαμπέρια ; Είδατε πόσο αγγελικά είναι πλασμένος ο ..κόσμος μας ; Η κυρία ..διευθύντρια , που δεν είναι..πολιτικός , αλλά..αυτοδιοικητικός (!!!) , άλλο τούτο πάλι , που ήταν ..κολλητή του..κολλητού , που έκανε τις παραγγελίες , όχι ..πίτσες φυσικά , κι’ ο άλλος που από…Πετρούλα , δηλαδής άνευ..εσωρούχου , π’λένι , μου ‘γινε μέγας και ..τρανός , κομπιναδόρος..φυσικά , τόσο μέγας που ..παράγγελνε όσες..πίτσες..ήθελε , και κάτι..ξαδερφογαμπρο..συμπέθεροι ..πολιτικοί , που εντελώς..τελείως..συμπτωματικά βρέθηκαν στο..δρόμο του , και πάνω απ’ όλα ο Δ/ντής της φυλακής στην Κρήτη , που τα’λεγε με το..κοριτσάκι , λες και παίζαν εξ..απανέκαθεςν τις..κουμπάρες , και..και…και…

Βέβαια όλοι ..καραφλιάσαμε , ναι , μείναμε΄..κάγκελο , όπως λέμε , με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε , γιατί όμως ; Γιατί τόση..υποκρισία ; Γ Ι Α Τ Ι ; Ποιόν στ΄αλήθεια κοροϊδεύουμε ; Ολόκληρη η Ελ΄λάδα , έτσι..λειτουργεί , ο κύριος ..Τρομπούκης , δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο , αλλά απ’ ότι ακούσαμε ..επωνύμως να του ..καταλογίζουν , θα πρέπει να είχε..τρίτομο ποινικό μητρώο , πως τα κατάφερε , αποφοιτώντας απ’ το..καγκελόφρακτο ..Πανεπιστήμιο , να ..εξελιχθεί τόσο..ραγδαία ; Ποιόι τον βοήθησαν ;και κυρ’ίως αφού τον ..ήξεραν γιατί τον βοήθησαν ; Αλλά και όοολοι αυτοί που τον βοήθησαν , απο ποιούς θα..βοηθηθούν γιά να μη..ξεμπροστιαστούν ; Από..ποιούς ;

Το ωραίο είναι , πως ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , απ’ την μεγαλύτερη πόλη , μέχρι το πιό μικρό χωριό , όλοι βλέποντας κι’ ακούγοντας τα ..χαμπέρια , ξέρετε τι..παθαίνουν ; ..Άθελά τους , πάει το ..έρμο το μυαλό τους σε πολλές ..πάραπολλές ίδιες περιπτώσεις , ΟΛΟΪΔΙΕΣ , που ..λυκλοφορούν δίπλα τους , κοντά τους , ναι..άνθρωποι που εμφανίσθηκαν..ξεβράκωτοι , απ’ το..πουθενά , και με..διάφορες ..αντιπαροχές , όχι και τόσο..τιμητικές , και εσώρουχα ..αγόρασαν και…και…και…

Προσωπικά , όμως , μου κάνει μεγάλη εντύπωση , πως όοολοι αυτοί οι…καταπιώνες , έχουν περάσει απ’ την…αυτοδιοίκηση , η τουλάχιστον προσπάθησαν να ..χωθούν σ΄αυτή , γιατί..άραγες ;

Φοβάμαι , δηλαδή..χαίρομαι..πολύ..πολύ , που ευτυχώς ο κόσμος σαν κάτι άρχισε να μας ..δείχνει , σαν κάτι άρχισε να μη..το δέχεται άλλο , βέβαια οι..κομματοπνιγμένοι , εκεί..στο..δικό τους ..χρώμα , δεν αλλάζουν , αλλά οι..φοβισμένοι , άλλο κόλπο αυτό , αρχίζουν και..ξεθαρρεύουν , καλό , πολύ καλό σημάδι αυτό , γιατί ουσουνούπου , αρχίζουν τα ..πανηγύρια των ..εκλογών Εθνικών τε και..Αυτοδιοικητικών , που μας έλεγε απόψε και η ..μαντάμμμμ..

Και τότε να δείτε ..γλέντια , γιατί έτσι και σ’ αποκόψουν απ’ το ..άσυλο της..στρούγκας ..πας ..χαμένος , και θα ‘ναι πολύ ωραίο , ν’ αρχίσουν να …σπάνε τα..αποστήματα , και τότε….

Καλό σας βράδυ αδέρφια ……Κ.-
Από Λιδορίκι