Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Καταγγελία ΕΛΜΕ Φωκίδας

ΕΛΜΕ. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Άμφισσα 22-Ο6-2ΟΟ9
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το συνάδελφο Αργύρη Λαγγουράνη και καταγγέλλει ως απαράδεκτη τόσο την κλήση του σε απολογία από τον Δ/ντη Δ/θμιας Εκ/στις Ν. Φωκίδας όσο και τον τρόπο που αυτή έγινε, διότι:
1) 0 συνάδελφος Αργύρης Λαγγουράνης είναι γνωστός για την εργασιακή, επιστημονική και παιδαγωγική του προσφορά επί τριάντα τρία (33) χρόνια. Κάθε κλήση για “αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση τον καθηκόντων" είναι προσβλητική.
2) θεωρούμε ότι ο ετεροχρονισμένες διώξεις τον Ιούνιο για παραπτώματα που δήθεν έχουν συμβεί το Δεκέμβρη, ή το Γενάρη έχουν άλλους στόχους. Εναι πέρα υπό κάθε λογική και δεν εξυπυρετούν το ... συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας.
3)Έχουν πληθύνει τα κρούσματα τέτοιων αυταρχικών-αντιδημοκρατικών συμπεριφορών. Το επιβεβαιώνουν τα γεγονότα και οι αντιδράσεις συναδέλφων που παραιτούνται απ’ τις θέσεις τους στη Διοίκηση.
4) Επιθυμούμε ο Δ/ντης Εκπ/σης να διαπνέεται από τις δημοκρατικές αρχές της αξιοκρατίας. της δικαιοσύνης, του αλληλοσεβασμού, της παιδαγωγικής ευαισθησίας και αντίληψης. Να θεωρεί την παρουσία του ΜΕΡΟΣ του εκπ/κού σώματος και όχι άνωθεν ελεγκτή του.
5) Ως ΕΛΜΕ θα συνεχίσουμε. με συνέπεια και υπευθυνότητα, να απαιτούμε και να αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα μαζί μ’ ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για να σταματήσουν αυτού του είδους διώξεις και αυταρχικές συμπεριφορές. που θυμίζουν άλλες εποχές.
Καλούμε το Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας να σταματήσει ΑΜΕΣΑ, τις
απαράδεκτες αυτές διώξεις και να σεβαστεί το εύρυθμο της εκπ/κης λειτουργίας των τελευταίων 30 χρόνων που έχει κατακτηθεί στη Φωκίδα.
Ο Πρόεδρος: ΣΤΑΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
Ο Γραμματέας: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΓΝΟΣ

Δύο νέα διόδια απο τον Αύγουστο

ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗ

Από τον Αύγουστο προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία δύο νέοι σταθμοί διοδίων στο τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Τα νέα σημεία είσπραξης κατασκευάζονται με εντατικούς ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες στους κόμβους Μαλακάσας και Αυλώνα.
Για τις ανάγκες των έργων αποψιλώθηκε ένα δασύλλιο στη διασταύρωση με την οδό Σφενδάλης, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της γύρω περιοχής. Τα νέα διόδια θα επιβαρύνουν περίπου 100.000 οδηγούς που ζουν ή εργαζόνται στη βορειοανατολική Αττική, καθώς και στις κοντινές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.
Η δημοτική αρχή της Μαλακάσας, καθώς και επτά φορείς της περιοχής οργανώνουν την Κυριακή στις 11 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο «Ατλαντίς», στον Ωρωπό. Την πρόσκληση υπογράφουν ο δήμαρχος Κ. Λίτσας, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ιωάννα Στεργίου και Καλλιόπη Μετοχιάτη, ο δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού Β. Ηλιάσκος, η ομοσπονδία συλλόγων Ωρωπού, οι εμπορικοί σύλλογοι Ωρωπού και Χαλκουτσίου, ο σύλλογος οικισμού Σφενδάλης, ο γυμναστικός σύλλογος Ωρωπού και οι σύλλογοι γονέων-κηδεμόνων της πόλης.
Η πύκνωση των διοδίων γίνεται ... από την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ιονίας οδού που θα συνδέει το Αντίρριο με τα Γιάννενα, καθώς και τη συντήρηση του τμήματος Μεταμόρφωση-Σκάρφεια μήκους 170 χλμ., εισπράττοντας για 30 χρόνια τα έσοδα από τα διόδια με βάση τη σύμβαση που προώθησε ο κ. Σουφλιάς στα τέλη του 2007. Το θέμα είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο η «Ε», προκαλώντας το προσωρινό «πάγωμα» των ρυθμίσεων που προβλέπουν σταδιακή αύξηση των σημείων πύκνωσης κατά 12. Μέσα στα όρια του νομού Αττικής, εκτός από τους σταθμούς που λειτουργούν από δεκαετίες στις Αφίδνες, το Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, θα προστεθούν σε ένα δίμηνο οι δύο νέοι σταθμοί στη Μαλακάσα και τον Αυλώνα, ενώ σταδιακά ώς τον Αύγουστο του 2010 θα τεθούν σε λειτουργία άλλοι δύο στις περιοχές Βαρυμπόμπη και Αγιος Στέφανος.
Οι σταθμοί θα είναι «πλευρικοί» και θα λειτουργούν κοντά στους ανισόπεδους κόμβους του παράπλευρου οδικού δικτύου, που χρησιμοποιούν κάτοικοι αλλά κυρίως οδηγοί φορτηγών και άλλων μεγάλων οχημάτων για να αποφεύγουν την πληρωμή διοδίων. Μετά την «τσουχτερή» αύξηση, που ισχύει από τον Απρίλιο του 2008, η κίνηση στους λειτουργούντες σταθμούς έχει μειωθεί περίπου κατά 15%, ενώ στις ώρες αιχμής σχηματίζονται ουρές στους τοπικούς δρόμους.
Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ώς τον Αύγουστο η κοινοπραξία οφείλει να επισκευάσει το οδόστρωμα της εθνικής οδού και ώς τον ερχόμενο Αύγουστο πρέπει να έχει κατασκευάσει τα νέα τμήματα στις στροφές της Υλίκης (97ο χλμ.) και το τμήμα Ριτσώνα-Θήβα. Πρόκειται επίσης να εφαρμόσει τη χιλιομετροχρέωση, με τους οδηγούς να πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουν στον εθνικό δρόμο. *

Για το εργοστάσιο καύσης απορριμάτων της Αττικής στην Θήβα

Στην Θήβα που ακόμη εξ-ασθενεί, ετοιμάζεται εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με καύσιμο από τα σκουπίδια της Αττικής και όχι μόνο
Ερήμην της τοπικής κοινωνίας, εξελίσσεται η δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ενέργειας με καύση απορριμμάτων στη Θήβα. Τις πρώτες καταγγελίες, επιβεβαίωσε τελικά ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ηλέκτωρ» κ. Γ. Κατρής: σε πρόσφατο δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (19/6/09) φέρεται να δήλωσε ότι το εργοστάσιο (40 MW) θα έχει τη δυνατότητα να κάψει περίπου 200.000 ! τόνους τον χρόνο, καύσιμης ύλης που προέρχεται από σκουπίδια (RDF). Πρόκειται για την πρώτη μονάδα καύσης στη χώρα. Ο χώρος εγκατάστασης είναι σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Θήβα, δίπλα στον νέο ΧΥΤΑ.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:...
Η Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ (Ελληνική Τεχνοδομική, Λ.Μπόμπολας), κατασκευάζει τους νέους ΧΥΤΑ σε Θήβα και Λιβαδειά. Όπως φάνηκε όμως, υπήρχαν και άλλα πιο μεγαλόπνοα σχέδια, που οι κάτοικοι της Βοιωτίας θα μάθουν τελευταίοι. Ήδη από τον Οκτώβρη του 2007, είχε υποβληθεί η αίτηση για μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, ισχύος 40 MW με δευτερογενή καύσιμα από μονάδες επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων.
Οι πρώτες απόπειρες να «προετοιμάσουν» το έδαφος, ξεκίνησαν το 2008, με τον Δήμο Θήβας να διοργανώνει - χωρίς προφανή λόγο - δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για την καύση των απορριμμάτων καθώς και μια επίσκεψη στο Παρίσι σε «παρόμοια» μονάδα. Παράλληλα, εμφανίστηκε μια σχετική αίτηση στα αρχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στο διαδίκτυο, που σύντομα όμως χάθηκε από τη δημόσια θέα. Τότε υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από τη μεριά περιβαλλοντικών κινήσεων πολιτών (Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον), που επεσήμαιναν την διαφαινόμενη πρόθεση ενός τέτοιου σχεδίου, χωρίς όμως να υπάρξει απάντηση.
Πέρασε ο καιρός και το σχέδιο ωρίμασε χωρίς κανείς «αρμόδιος» να ενημερώσει τους πολίτες. Αντίθετα πριν λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Ν. Σβίγγος κατήγγειλε σε πολύ υψηλούς τόνους σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κάνοντας λόγο για « φανατικούς οπαδούς του Γκαίμπελς» και συκοφάντες.
Ωστόσο η πραγματικότητα αποδείχτηκε πως ήταν άλλη. Το σχέδιο έχει ήδη ξεκινήσει, η προκαταρτική μελέτη κατατέθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό για γνωμοδότηση στην αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και η επένδυση φέρεται να έχει πάρει το πράσινο φως από την αρχαιολογία και την ΕΥΔΑΠ.
Παρόλαυτά σε σχετική ερώτηση, που υποβλήθηκε σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μόλις την περασμένη Τετάρτη, ο Νομάρχης Βοιωτίας δήλωσε ότι «δεν έχει έρθει μελέτη στη Νομαρχία», ενώ ανέφερε ότι «όπως διάβασε σε εφημερίδα», η μονάδα θα κάψει «γεωργικά υπολείμματα». Στην πραγματικότητα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο δήμαρχος Θήβας φαίνεται ότι γνώριζαν από καιρό περί τίνος πρόκειται. Εξάλλου η Ηλέκτωρ κοινοποίησε και στους δύο επιστολή σε απάντηση σχετικών καταγγελιών, στην οποία αναφέρει την πρόθεση για δημιουργία μονάδας όχι μόνο γεωργικών υπολειμμάτων αλλά και επεξεργασμένου δευτερογενούς καυσίμου προφανώς του γνωστού RDF.
Τι είναι όμως το RDF;
Το RDF αποτελείται από το πλαστικό, το χαρτί και άλλα καύσιμα υλικά που υπάρχουν στα σκουπίδια, παράγεται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) στα Άνω Λιόσια και μέχρι σήμερα ξαναθάβεται στον ΧΥΤΑ. Επί πολλά χρόνια το υλικό αυτό παραμένει αδιάθετο, ενώ η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα, ένα μέρος από αυτά τα σκουπίδια να καταλήξουν ως καύσιμο στην ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, συναντά έντονη αντίδραση από τους φορείς και τους κατοίκους της Εύβοιας και του Αλιβερίου.
Η καύση του RDF δεν είναι αθώα και γιαυτό συναντά μεγάλες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Κατά την καύση παράγονται ισχυρά τοξικές ουσίες όπως διοξίνες, υδράργυρος, φουράνια αλλά και άλλες ουσίες όπως εξασθενές χρώμιο, υδροχλώριο, υδροφθόριο, καθώς και τοξική τέφρα που απαιτεί ειδικούς χώρους διάθεσης. Η αδυναμία παρακολούθησης και περιορισμού των πιο τοξικών ρύπων που εκπέμπονται κατά την καύση είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα ακόμη και σε προηγμένες τεχνολογίες. Η καύση αποβλήτων θεωρείται η μεγαλύτερη πηγή διοξινών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επιπλέον σε σύγκριση με τις φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων (καθαρή παραγωγή, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση – κομποστοποίηση με διαλογή στην πηγή), η καύση δημιουργεί τις λιγότερες θέσεις εργασίας και είναι η πιο ακριβή και καταστροφική για το κλίμα επιλογή. Το συγκεκριμένο κόστος κατασκευής και λειτουργίας των εγκαταστάσεων καύσης, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία είναι υπερδιπλάσιο της ανακύκλωσης και θα κληθούν να το πληρώσουν οι Δήμοι και οι δημότες τους, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ε.Ε..
Ακόμη η καύση ακυρώνει τις προοπτικές, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις της ανακύκλωσης για 30 χρόνια τουλάχιστον, αφού το εργοστάσιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από συγκεκριμένη ποσότητα σκουπιδιών.
Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Η κατασκευή των μονάδων θα επιδοτηθεί από την Ε.Ε. αφού σύμφωνα με την τελευταία οδηγία που εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 2008, η καύση εξομοιώθηκε με την ανακύκλωση. Είναι πολύ πιθανό η πρώτη ύλη –το RDF- να δίνεται με επιδότηση ανά τόνο, ενώ η παραγόμενη ενέργεια θα πωλείται από τον παραγωγό. Με βάση δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο, η «πίτα» των σκουπιδιών ανέρχεται σε 400 – 500 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ένα τελευταίο ανησυχητικό σημείο αφορά την δυναμικότητα της μονάδας που σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν, ανέρχεται σε 200.000 τόνους RDF ετησίως: Πρόκειται για δυναμικότητα που υπερκαλύπτει σχεδόν κατά 100% την ετήσια παραγόμενη ποσότητα από τη μονάδα στα Άνω Λιόσια. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες αν η μονάδα θα υποδέχεται μόνο αστικά ή για παράδειγμα και βιομηχανικά στερεά απόβλητα από τις εκατοντάδες βιομηχανίες της περιοχής. Ας σημειωθεί ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει πλήρης απογραφή των πηγών διοξινών και πολιτική αντιμετώπισής τους, όπως δεν υπάρχει αξιόπιστη ποιοτική και ποσοτική αποτύπωση των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων. Σε μια περιοχή λοιπόν, που:
-η βιομηχανική ρύπανση έχει δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες και έχει μολύνει τα υπόγεια νερά με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο και όχι μόνο,
- ο έλεγχος της βιομηχανικής ρύπανσης από την Πολιτεία είναι περίπου ανύπαρκτος και υποκινείται μόνο από τις αντιδράσεις των πολιτών,
- δύο ολόκληρα χρόνια μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις, οι αρμόδιες αρχές (Νομαρχία Βοιωτίας και ΥΠΕΧΩΔΕ) δεν έχουν ακόμη καταφέρει να σταματήσουν την ρύπανση του Ασωπού,
δρομολογούνται τέτοιες διεργασίες για την κατασκευή εργοστασίου καύσης RDF και μάλιστα κρυφά, χωρίς ενημέρωση και διάλογο με την τοπική κοινωνία.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό: κινδυνεύουμε να ανοίξει άλλη μια περιβαλλοντική πληγή στη Βοιωτία που ήδη συγκεντρώνει τις «βρώμικες δραστηριότητες» της μητρόπολης με ανυπολόγιστες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνέπειες. Είναι η ώρα οι φορείς και οι πολίτες της Θήβας και της Βοιωτίας να λάβουν γνώση και θέση. Το ίδιο και οι αιρετοί εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο, στην Νομαρχιακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η καθυστέρηση, λειτουργεί ως συγκατάθεση και εξυπηρετεί την απρόσκοπτη εξέλιξη του σχεδίου για την εγκατάσταση της μονάδας καύσης RDF.
Δέσποινα Σπανούδη, χημικός μηχανικός
Πηγές :
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/335726/Article.aspxhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_19/06/2009_319109
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4522817&ct=3
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_20/01/2008_255998
http://www.wtert.gr/Pdfs/BOULH_parousiasi_kalogirou_29.1.09.pdf
http://www.capital.gr/news.asp?Details=414083
http://www.teetak.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=355:2008-07-11-10-44-28&catid=51:monimesepitropes&Itemid=115< Εισηγηση της Μονιμης Επιστημονικης Επιτροπης Περιβαλλοντος σχετικα με τις Τεχνολογιες Επεξεργασιας Απορριμματωνhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/06/2009_285142

Τουρνουά ποδοσφαίρου και beach soccer στην Άμφισσα και την Ιτέα

Φώτο: Ο Μπατίστα σκοράρει
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ομάδα Διεθνών Επίλεκτων ποδοσφαιριστών beach soccer ρίχνει την αυλαία στο 3ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς» της Νομαρχίας Φωκίδας!

Η Νομαρχία Φωκίδας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων της για το καλοκαίρι του 2009,με σκοπό την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού του Νομού, φιλοξενεί το 3ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς» καθώς και την ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών Beach Soccer για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου 2009 στα Αθλητικά Κέντρα ΔΑΚ Άμφισσας, ΔΑΚ Ιτέας, ΕΠΣ Φωκίδας. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας με τον Α.Ο. Κεχαγιά Προσηλίου με την υποστήριξη του Δήμου Άμφισσας και του Δήμου Ιτέας, υπό την αιγίδα του ΕΠΣ Φωκίδας.
Ο αγώνας Beach Soccer θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου 2009 το βράδυ στην προβλήτα της Ιτέας όπου αποκλειστικά για τις ανάγκες του αγώνα θα δημιουργηθεί ένα ... εντυπωσιακό γήπεδο με άμμο.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά απαρτίζονται από παιδιά γεννημένα από το 1994 ως το 1999 χωρισμένα σε 4 ηλικιακές κατηγορίες και είναι οι εξής: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ARSENAL SOCCER SCHOOLS με Τεχνικό .Διευθυντή τον Κριστόφ Βαζέχα 15 Ομάδες από την Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία και 1 ομάδα από την Πάτρα.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει με την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 21.00 , με την παρέλαση των ομάδων και θα ολοκληρωθεί με έναν θεαματικό αγώνα beach soccer μεταξύ της ομάδας των Διεθνών Επίλεκτων ποδοσφαιριστών και μιας μεικτής ομάδας δημοσιογράφων και ηθοποιών.

Ο νομάρχης Φωκίδας κ. Νίκος Φουσέκης θα υποδεχτεί την ομάδα Διεθνών Επίλεκτων ποδοσφαιριστών που απαρτίζεται από τον Γιώργο Αμανατίδη, τον Γρηγόρη Γεωργάτο, τον Ντανιέλ Μπατίστα, τον Σίνισα Γκόγκιτς, τον Θοδωρή Παχατουρίδη, τον Κυριάκο Τοχούρογλου, τον Λεωνίδα Βόκολο, τον Σπύρο Μαραγκό και τον Νίκο Βαμβακούλα. και την μεικτή ομάδα ποδοσφαιριστών και ηθοποιών με τους Κώστα Ντάλτα (ΣΚΑΙ), Μένιο Σακελλαρόπουλο (MEGA), Μανώλη Σφακάκη (ALPHA), Κώστα Καψιμάλη (ΕΡΤ), Κώστα Φραγκολιά, Leonardo Φουντούρη και Κώστα Σόμμερ.


Το Τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξάγεται στην Άμφισσα για 3η φορά αποτελεί μια μεγάλη γιορτή που συγκεντρώνει νεολαία και πλήθος συμμετοχών και θεατών. Ο αγώνας του beach soccer αποτελεί την κορύφωση του Τουρνουά και θα μας προσφέρει πλούσιο θέαμα καθώς για πρώτη φορά μικτή ομάδα δημοσιογράφων και ηθοποιών θα αναμετρηθεί με τους κορυφαίους του είδους!
Το τουρνουά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πολιτιστικών ενεργειών του Νομού Φωκίδας οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Πανελλήνιο Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, Αναρριχητικό φεστιβάλ, το φεστιβάλ « Ήχοι του δάσους», την Πανελλήνια ορειβατική συνάντηση και άλλα σπουδαία δρώμενα!
Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Για περισσότερες πληροφορίες:
SO FINE!
Ράνια Χαρτοφύλακα
210 9211011-2