Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Νάτα και τα γουρούνια των Δελφών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - TO ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ

"Δειτε την υποβάθμιση του πολιτισμού μας.Μέσα στον χώρο του μουσείου Δελφών περιφέρονται ακόμα και γουρούνια.Αδιαμφισβήτητες φωτογραφίες που τραβήξαμε πριν λίγες ημέρες. Τα ζώα αυτά περιφέρονται ελεύθερα και πηγαίνουν... ακόμα και στην παράνομη χωματερή που όπως σας είχαμε πει βρίσκεται στα 500 μέτρα από το μουσείο.

Οι υπεύθυνοι φαίνεται ότι ... αδιαφορούν και γι αυτό.

Ντροπή γιατι όλοι οι τουρίστες που βρίσκονται εκεί τα φωτογραφίζουν.

Ντροπή γιατι στο μουσείο της Ακρόπολης επισκέπτες και αρχηγοί καρταών ενώ στο μουσείο Δελφών επισκέπτες από ανεξέλεγχτες κτηνοτροφικές μονάδες."

(Κάτοικοι γύρω περιοχών)
Από troktiko

Σήμερα η γιορτή της Τράτας στην Ερατεινή

Η "Γιορτή της Τράτας" που γίνεται κάθε χρόνο στην Ερατεινή θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009.
Η γιορτή της τράτας έχει γίνει παράδοση και κατά την ημέρα εκείνη προσφέρονται δωρεάν ψητά ψάρια στους επισκέπτες ( σαρδέλες) ενώ υπάρχουν μουσικά συγκροτήματα και χορός.
Είναι το πρώτο πανηγύρι του καλοκαιριού δίπλα στην θάλασσα.
Μην χάσετε αυτήν την μοναδική ευκαιρία για διασκέδαση.
Το καλοκαίρι έφτασε και μας προσκαλούν τα ακρογιάλια και οι μεζέδες.
Στην φετινή γιορτή θα γίνει και η γνωστή παράσταση μέσα σε πλοίο που έγινε και στο Γαλαξίδι απο τους caravan stage

200.000 τόνοι RDF θα καίγονται στη Θήβα!

Και ενώ ο Δήμαρχος Θήβας Σβίγγος ανακάλυπτε τον ..... Γκαίμπελς πίσω απο την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και ο Νομάρχης Βοιωτίας Περγαντάς αρνιόταν οτι γνωρίζει σε ερώτηση του Νομ.Συμβούλου Γ. Γκικόπουλου, αποκάλυψη τώρα απο την Καθημερινή δια στόματος ΗΛΕΚΤΩΡ (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Εργοστάσιο - κλίβανος για RDF στη Θήβα
Της Εφης Xατζηιωαννιδου
To πρώτο εργοστάσιο που θα κάψει το παράγωγο της μηχανικής ανακύκλωσης (RDF) το οποίο παράγεται από το εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης στα Ανω Λιόσια και πετιέται στα σκουπίδια, πρόκειται να κατασκευαστεί στη Βοιωτία, στον χώρο όπου βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, σε απόσταση ... 6 χιλιομέτρων από τη Θήβα. Το εργοστάσιο θα καίει αγροτικά σκουπίδια, αλλά και το παράγωγο που μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι είναι ενεργειακά αξιοποιήσιμο, κατέληγε στη χωματερή της Φυλής από το 2003. Στη χώρα μας η πρωτοτυπία ήταν μοναδική. Ενώ σε όλο τον κόσμο πρώτα αποφασίζεται ποιος θα πάρει το καύσιμο (RDF) και μετά αποφασίζεται η κατασκευή του εργοστασίου που θα το παράξει (εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης) εμείς πρώτα κατασκευάσαμε το εργοστάσιο και μετά επιδοθήκαμε σε έναν ατέλειωτο διάλογο για το ποιος θα πάρει το καύσιμο. Ετσι από το 2003, καθημερινά, από τους 6.500 τόνους απορριμμάτων που παράγονταν στην Αττική οι 1.300 κατέληγαν στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης. Από αυτούς το 33% (περίπου δηλαδή 430 τόνοι) ήταν το παραγόμενο RDF που παρέμενε στα αζήτητα. Η προσπάθεια να μπεί σε κλιβάνους, στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στην ΑΓΕΤ, οδηγήθηκε σε αποτυχία.
Τώρα η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΩ Α.Ε., η οποία θα αγοράσει το καύσιμο από τον αρμόδιο φορέα, και θα παράξει ενέργεια και θερμότητα. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γ. Κατρής «η θερμότητα θα διοχετεύεται στην πόλη της Θήβας». Η δυναμικότητα τους εργοστασίου (40 mv) θα έχει τη δυνατότητα να κάψει περίπου 200.000 τόνους RDF τον χρόνο.
Αν και η επένδυση είναι ακόμη στα σπάργανα (έχει πάρει το πράσινο φως από την αρχαιολογία και την ΕΥΔΑΠ), ο κοινωνικός διάλογος για το έργο μόλις αρχίζει. Ο νομάρχης κ. Κλ. Περγαντάς υποστηρίζει ότι αναμένει να εγκαινιαστεί η δημόσια διαβούλευση για το θέμα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης κ. Ν. Σβίγγος, που είναι και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Θήβας, υποστηρίζει ότι κανείς δεν ζήτησε την άδεια κατασκευής εργοστασίου καύσης βιομάζας και RDF.
Πολιτική αντιπαράθεση
Και ενώ οι τοπικοί άρχοντες δεν φαίνεται να επιθυμούν να εγκαινιάσουν τον διάλογο με τους πολίτες, το θέμα γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αντίθεσή του στη χωροθέτηση του εργοστασίου σε απόσταση αναπνοής από τη Θήβα. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «πρόκειται για εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων που θα αποδεσμεύει διοξίνες και φουράνια».
Οπως εξηγεί στην «Κ» ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Ε. Κακαράς «από την καύση της βιομάζας και του RDF θα προέλθουν υδροχλώριο, υδροφθόριο, διοξίνες και φουράνια (σε οριακά -σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία- επίπεδα). Ομως για να αδειοδοτηθεί μία τέτοια μονάδα θα πρέπει να αποδείξει στα αρμόδια όργανα του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι μπορεί να ελέγχει και να καταγράφει συνεχώς τα επίπεδα των ρύπων που θα παράγει. Παράμετρος επίσης σημαντική είναι και η δυνατότητα συγκράτησης σε χαμηλά επίπεδα των επιπέδων των εκπομπών βαρέων μετάλλων (θαλίου, υδραργύρου κ.ά.) που επίσης καθορίζονται από ευρωπαϊκές προδιαγραφές».
Από Βοιωτικά

Καινούριες φωτογραφίες από την παράνομη χωματερή στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών

Καινούριες φωτογραφίες από την παράνομη χωματερή στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών,στη θέση Άνεμος.Δείτε πως υποβαθμίζεται ο πολιτισμός μας.



Δείτε οτι γράφει ΧΥΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.

Μόνο κλειστά δεν είναι.


Από Ενεργούς Πολίτες

Από ότι βλέπω στις φωτογραφίες πάντως λείπουν τα ... γουρούνια που συνήθως ήτανε σε αυτόν τον χώρο

Οι κοινότητες της Γκιώνας (επανάληψη επεισοδίου) Προβολή 21-06-2009

giona-01Στα χωριά της Γκιώνας, χωριά που άδειασαν μετά τον εμφύλιο, χωριά που το φυσικό τους περιβάλλον ανήκει στο Δίκτυο NATURA, στα χωριά αυτά η Χαρά Φράγκου συναντά τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους αλλά κ νεότερους που επιστρέφουν. Είναι ίσως για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια που οι κάτοικοι της Γκιώνας συγκεντρώνονται κ όλοι μαζί παλαιοί κ νέοι διεκδικούν μια ποιότητα ζωής κ ένα υγιές φυσικό περιβάλλον.

Και αυτό γιατί τα μεταλλεία που εδώ κ 40 χρόνια πέρνουν τον ορυκτό πλούτο της περιοχής έχουν σε αρκετά σημεία του πανέμορφου βουνού διαμορφώσει τοπίο σεληνιακό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που ... αναπτύσσεται μεταξύ της Χαράς Φράγκου κ των δυναμικών πολιτών κ με ιδιαίτερη ευαισθησία η σκηνοθεσία του Αγγελου Κοβότσου συνθέτουν ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει έναν άγνωστο κόσμο με ελπιδοφόρα μηνύματα. Η παραγωγή είναι του Θαν. Παπαντωνόπουλου.