Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Αδειάσανε τους κάδους στην παραλία της Ιτέας

Κανονικά δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση το γεγονός ότι αδειάσανε τους κάδους στην παραλία της Ιτέας.
Θα έπρεπε να είναι μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία, μία ρουτίνα, από την υπηρεσία που έχει την ευθύνη της καθαριότητας της περιοχής.
Όμως το καθάρισμα των σκουπιδιών δυστυχώς αποτελεί την εξαίρεση, μιας και αυτό δεν συνέβη από το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση μεγάλης ποσότητας σκουπιδιών στην παραλία.
Αυτό καταγγείλαμε και στο περασμένο σχετικό άρθρο μας που απο ότι φαίνεται έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο στην τακτοποίηση αυτής της ... ασχήμιας της πόλης μας
Παρόλα αυτά οι σπασμένοι κάδοι δεν διορθώθηκαν και δεν είμαστε και σίγουροι κάθε πότε θα αδειάζονται από εδώ και πέρα.
Θα είμαστε εδώ να βάζουμε μια φωνή .
Τι λέτε κι εσείς, έχετε τίποτα άλλο για καθάρισμα, να φωνάξουμε όλοι μαζί;

Καταγγελία κατοίκων Δελφών για την φωτιά

Φωτιά ξέσπασε χθές το απόγευμα στην παράνομη χωματερή του Δήμου Δελφών, η οποία βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο 500 μέτρα από το μουσείο. Η χωματερή λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με την προστασία του Δήμου και της διεύθυνσης του μουσείου παράνομα.
Καπνός φαινόταν χθες και από το παλιό υδραγωγείο των Δελφών. Είναι γεγονός ότι δεν έχουν καθαρίσει καθόλου τα ξερά γύρω από το μουσείο και δεν υπάρχει και πιστοποιητικό προστασίας. Επίσης οι πυροσβεστήρες μέσα είναι ληγμένοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει ... εκδώσει πιστοποιητικό πυροπροστασίας.
Όσον αφορά την παράνομη χωματερή, ο καθένας πηγαίνει εκεί και πετάει μπάζα και ξερά χόρτα. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το κανάλι που μεταφέρει νερό από τη λίμνη του Μόρνου.
Χθες λοιπόν τους άρπαξε η χωματερή και άρχισε να καίγεται χαμηλή βλάστηση στην γύρω περιοχή. Κινητοποιήθηκαν αμέσως, έσβησαν την φωτιά και έφυγαν αμέσως. Εν ολίγοις το έκαναν γαργάρα το θέμα. Δεν κάθισαν ούτε για περίπτωση αναζωπύρωσης οι αθεόφοβοι.
Είναι κρίμα να ξεφτιλίζεται έτσι ο πολιτισμός μας και όπως το πάμε θα έχουμε φαινόμενα Ολυμπίας 2 στο μουσείο Δελφών. Σημειώνω ότι εμείς οι κάτοικοι έχουμε φωτογραφίες και video για όλα τα παραπάνω. Αναζητήστε την υπόθεση της μετάγγισης καυσίμων. Αναζητήστε την υπόθεση με τα παράνομα αυθαίρετα του μουσείου, για να μην μιλήσουμε για την αίθουσα των Σιφνίων η οποία από κάτω έχει επικίνδυνες ρωγμές (εφημ.Ώρα της Φωκίδας).
Όποιος πάει εκεί θα δει όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα.
Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης.
Ευχαριστούμε ( κάτοικοι αγανακτισμένοι της περιοχής)

Βαθιά ιδεολογική παρέμβαση σε μικρούς μαθητές

Διαφημιστικές εταιρείες αναλαμβάνουν να κάνουν «μάθημα»... «καλού καταναλωτή» σε παιδιά από 6 έως 11 χρονών με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας

Μάθημα υποταγής στις κάλπικες «αξίες» της αγοράς από... τα σπάργανα ακόμα!

Οι διαφημιστικές επιχειρήσεις μπουκάρουν στα σχολεία, με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου στο όνομα της «διαπαιδαγώγησης καλών καταναλωτών», να κάνουν μια βαθιά ιδεολογική παρέμβαση στις νεανικές συνειδήσεις με τις κάλπικες «αξίες» της αγοράς.

Ο λόγος για το «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα «Μίντια Σμαρτ», που θα υλοποιείται πειραματικά για αρχή, στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αξιοποιώντας την «ευέλικτη ζώνη» και θα απευθύνεται σε μαθητές 6 - 11 ετών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το ... 2002 στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ όπως διαφημίστηκε έχει διανεμηθεί και στο σύνολο των σχολείων της Φινλανδίας. Στην Ελλάδα η έκδοση προσαρμόστηκε από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ, μέλος της «Συμμαχίας των Πολιτισμών» του ΟΗΕ) και την Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ - μέλος της ΕΕ για «τα συμφέροντα των τηλεθεατών»). Η προσαρμογή του προγράμματος στα Ελληνικά έγινε με την επίβλεψη του τμήματος επικοινωνίας, μέσων και πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ακόμα και άνθρωποι γίνονται... «προϊόντα»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα βασικά υλικά του προγράμματος είναι ένα εγχειρίδιο για το δάσκαλο και φύλλα δραστηριοτήτων για τους μαθητές. Το τεύχος «Δες τη διαφήμιση ...έξυπνα!» μέσα από τις 12 ενότητές του, καλεί τους μαθητές να αγαπήσουν τη διαφήμιση, να την κάνουν κτήμα τους, να μάθουν το διαφημιστικό γλωσσάριο (μάρκα, κοινό - στόχος, στήσιμο κλπ.), να φτιάξουν τις δικές τους διαφημίσεις και σλόγκαν, ακόμα και να βλέπουν τα πάντα γύρω τους (τους ανθρώπους, τα ζώα, τη φύση, τις ιδέες...) ως «προϊόντα» χρήσιμα για μια καλή διαφήμιση. Και αν εμπεδώσουν τα παραπάνω οι μαθητές, τότε δε θα απέχουν και πολύ από το να δουν ακόμα και τον εαυτό τους ως ένα «προϊόν προς πώληση»!

Το πρόγραμμα «μαθαίνει» στα παιδιά ότι: «Η διαφήμιση είναι αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης ζωής και οικονομίας, δίχως αυτή δεν μπορούν να αναπτυχθούν εταιρείες, οι οποίες θα συνεισφέρουν και στην εθνική οικονομία, αλλά και στην προσφορά θέσεων εργασίας». Με άλλα λόγια τρομοκρατούν λίγο - πολύ τους μαθητές ότι χωρίς τη διαφήμιση δεν θα μπορούν να ζήσουν!

Στις πρώτες σελίδες του εγχειριδίου επιχειρείται να πεισθεί ο εκπαιδευτικός κι ο γονιός ότι τα παιδιά ζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία, όπου έχουν τη δύναμη του ...τηλεοκοντρόλ, το δικαίωμα επιλογής ...καναλιού. Δηλαδή, από τη μια αθωώνεται ο βούρκος και η πλύση εγκεφάλου που κάνουν οι διαφημίσεις, οι εκπομπές των αστικών ΜΜΕ, οι λάιφ - στάιλ προτάσεις και προτροπές τους κ.τ.λ., ενώ σ' αυτούς που υφίστανται αυτή την πλύση εγκεφάλου αναγνωρίζεται το... «δικαίωμα» της αλλαγής καναλιού, δηλαδή το δικαίωμα να μεταπηδούν από τον ένα βούρκο στον άλλο...

Τα διαπιστευτήρια που δίνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του προγράμματος, δείχνουν ότι το δημιούργημά τους είναι απόλυτα συμβατό με την πολιτική της ΕΕ, για το σχολείο που αντί να μορφώνει ολοκληρωμένα θα παρέχει κάποιες χρηστικές δεξιότητες και τελικά θα οδηγεί τους μαθητές όχι μόνο στην αμορφωσιά, αλλά και στην εργασιακή, κοινωνική, πολιτική υποταγή. Σ' αυτό το πνεύμα, είναι χαρακτηριστικό ότι το «εγχειρίδιο του Δασκάλου» δίνει ξεκάθαρες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς να διαχωρίζουν τους μαθητές στην τάξη σε ικανούς και «λιγότερο ικανούς»! Δηλαδή να τους διαχωρίζουν, ταξικά και αντιεπιστημονικά, από πολύ μικρές ηλικίες, σε αυτούς που «παίρνουν τα γράμματα» και αυτούς που... «δεν τα παίρνουν», οδηγώντας τους τελευταίους σταδιακά εκτός εκπαίδευσης.
Ομολογούν την ωμή ιδεολογική παρέμβαση

Το πρόγραμμα «χρηματοδοτείται από την αγορά», καυχήθηκε στη χτεσινή παρουσίασή τους ο Μ. Παπαπολύζος, πρόεδρος της ΕΔΕΕ, αποκαλύπτοντας ότι στόχος τους είναι η διαρκής και απροκάλυπτη είσοδος των επιχειρήσεων στα σχολεία με τη μορφή όχι μόνο του χρηματοδότη, αλλά και του «δασκάλου». Στόχος τους είναι να δομηθεί το σχολείο της αγοράς, ένα εμπορικό πανηγύρι που δε θα προσφέρει γνώση, αλλά που θα κάνουν κουμάντο στο περιεχόμενό του εταιρείες και χορηγοί και οι μαθητές θα συνεργάζονται μαζί τους.

«Επενδύουμε στον άνθρωπο, ξεκινώντας από πολύ νωρίς», είπε η Μπ. Τσακαρέστου, επίκουρος καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, στην ίδια παρουσίαση, ομολογώντας ότι στόχος τους είναι να εμβαθύνουν την ιδεολογική παρέμβασή τους στα παιδιά πολύ τρυφερών ηλικιών (από τα 6 χρόνια ακόμα). Μόνο που η παιδεία, η εκπαίδευση, είναι δικαίωμα για κάθε παιδί, για κάθε νέο άνθρωπο μέχρι τα 18 του χρόνια, είναι υποχρέωση του κράτους να την εξασφαλίζει και δεν είναι... «επένδυση» των εταιρειών, στον «άνθρωπο» που αύριο θέλουν να ξεζουμίσουν ως πειθήνιο εργαζόμενο! Αυτό ομολογούν όταν μιλούν για «επένδυση». Επενδύουν στις νεανικές συνειδήσεις σήμερα, για να έχουν αύριο υποταγμένους εργαζόμενους, για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους. Αυτή την υποταγή ενσταλάζουν σήμερα σε παιδιά 6 - 11 χρονών...!
Από Ριζοσπάστη

"ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS"Συναυλία ευαισθητοποίησης για τον Μαλιακό Σάββατο, 20 Ιουνίου, 8:30 μ.μ., στη Πλατεία Πάρκου,

AΣ ΜΗΝ ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΠΙΣΩ ΑΠ’ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ:
Ο MΑΛΙΑΚΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Συναυλία ευαισθητοποίησης για τον Μαλιακό

Συμμετέχουν:

ΤΖΙΒΕΣ
Κατερίνα Πασαπόρτη – κιθάρα, τραγούδι
Αντριάννα Κουλιέρη – κιθάρα, τραγούδι
Βασιλική Αναγνώστου – βιολί
Βάσω Αρκουμάνη – πιάνο, τραγούδι
Γιάννης Ρίζος – ντραμς, τραγούδι
Αντώνης Μαντής – μπάσο, κιθάρα

ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ...

Παναγιώτα Γιάννη – τραγούδι
Αιμίλιος Παγουρόπουλος – φλάουτο
Δημήτρης Μαρούλης – τραγούδι, τουμπελέκι
Φώτης Ζωγλοπίτης – ηλ. μπασο, ντραμς
Βασίλης Γκόρσκωφ – πλήκτρα
άνος Αλεξάκης– κιθάρα


ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ

Χριστίνα Παπαγεωργίου – τραγούδι, κρουστά
Δημήτρης Βεργόπουλος - ούτι, κιθάρα, τραγούδι
Αντώνης Τσιαχρής – κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι

ΕΝΤΕΧΝΟ ΣΧΗΜΑ

Ελένη Ντόντου – τραγούδι
Κώστας Νέλλας – κιθάρα,
Ειρήνη Ντελέζου – φλάουτο, τραγούδι,
Αλεξάνδρα Μητρονικου – κρουστά,
Αντώνης Αρβανίτης – κοντραμπάσο

2. Κυριακή, 21 Ιουνίου, 6:30 μ.μ., Γέφυρα Μακρακώμης – Σπερχειάδος

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας – Happening

για τις χωματερές μέσα στη κοίτη του Σπερχειού

Το φαινόμενο ήρθε και παρήλθε χωρίς κανείς να εγγυάται αν θα εμφανιστεί ξανά και πότε. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια αιτία το γέννησε, μια κατάσταση το έθρεψε.
Το ξέρουμε καλά και πρέπει έστω και αργοπορημένα να το ομολογήσουμε: Ο καθένας μας έχει ένα μερίδιο ευθύνης, μικρό ή μεγάλο, για την ρύπανση του Μαλιακού, με το μεγαλύτερο βέβαια να βαραίνει τους γνωστούς ρυπαντές που διαχρονικά και ατιμώρητα ρυπαίνουν με αποτέλεσμα η θάλασσά μας να αργοπεθαίνει, με την ανοχή αν όχι τη συνενοχή της οργανωμένης πολιτείας και των φορέων της.
Τόσα χρόνια, λοιπόν, που οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν πως αν συνεχίσουμε έτσι ο Μαλιακός κινδυνεύει, δεν κάνουμε παρά τα ελάχιστα. Αντίθετα ο όγκος των αποβλήτων, των σκουπιδιών και των λυμάτων μεγαλώνει συνεχώς (Απόβλητα εργοστασίων και ελαιοτριβείων, Αστικά λύματα, Ιχθυοτροφεία, Λύματα κτην/κών μονάδων, Φυτοφάρμακα και λιπάσματα, Χημικά στις τσιμεντοενέσεις), ενώ τα μεγάλα έργα στη κοιλάδα έχουν μεταβάλει την υδραυλική συμπεριφορά της λεκάνης.

Μία είναι η λύση για την πραγματική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου και του κόσμου του Μαλιακού: Να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα ώστε ο άνθρωπος να μην φέρεται αλαζονικά και απερίσκεπτα σε βάρος της φύσης και των συνανθρώπων του.

Σεβασμός προς τη ζωή και το περιβάλλον.

Τήρηση της νομοθεσίας και των Αρχών του Δικαίου.

Δικαίωμα στις γενιές που ακόμα είναι αγέννητες.

Ξεκινώντας πρώτα από τον εαυτό μας, όλοι μαζί, ας απαιτήσουμε

το σταμάτημα της καταστροφής του Μαλιακού.

Δραστικά μέτρα τώρα για την απορρύπανση και εξυγίανση του Κόλπου

Εγγύηση αποτελεί η ανάπτυξη ενός ισχυρού κινήματος ενεργών πολιτών

Η συμμετοχή είναι το κλειδί. ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS.

Συγκέντρωση υπογραφών στο http://maliakos-sos.blogspot.com

Εκτεθειμένη η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Προσωπάρχης της Οικομέτ στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, και δουλέμποροι και υποστηρικτές των εργαζομένων δεν γίνεται.

Εκτεθειμένη αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η ηγεσία της ΓΣΕΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος στην υπόθεση των εργοδοτικών σωματείων και ειδικότερα ως προς τη συμμετοχή της προσωπάρχη της ΟΙΚΟΜΕΤ στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ κατά τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Ένα νέο έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το TVXS καταρρίπτει τα επιχειρήματα του προέδρου της ΓΣΕΕ σε απάντησή του προς το κανάλι και την εφημερίδα Αυγή στις 10.6.2009. Συγκεκριμένα, στην τότε απάντησή του στην αποκάλυψη για συμμετοχή της προσωπάρχη της ΟΙΚΟΜΕΤ στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του (ΠΑΣΚΕ) ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε ισχυριστεί ότι την επίμαχη περίοδο των εκλογών για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά η κ. Γισδάκη δεν είχε θέση προϊσταμένου στην εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ και άρα δικαιολογείτο η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα, όπως ανέφερε στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στηρίζει την ... επιχειρηματολογία αυτή σε νεότερη ενημέρωση που έλαβε πρόσφατα από συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε: «Όσο αφορά τη “φοβερή και τρομερή” δημοσιογραφική ανακάλυψη του συντάκτη σας ότι η κ. Γισδάκη ήταν σε ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ το 2007, αφενός δεν είμαι υποχρεωμένος να το γνωρίζω, αφετέρου δεν έχω λόγο στη συγκρότηση των τοπικών ψηφοδελτίων και σε τελευταία ανάλυση – όπως με πληροφόρησαν- στις εκλογές του Ε.Κ. Πειραιά το 2007 η κ. Γισδάκη δεν είχε την ιδιότητα της Προϊσταμένης (σε κάθε περίπτωση ήταν εργαζόμενη)».

Προσωπάρχης από το 2006

Ωστόσο, σε επίσημο έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου η κ. Αθανασία Γισδάκη του Κωνσταντίνου, εμφανίζεται κατά δήλωσή της ως «προσωπάρχης» της εταιρίας ΟΙΚΟΜΕΤ. Το έγγραφο μάλιστα αφορά περιστατικό συμπλοκής που είχε η κ. Γισδάκη με την Κωνσταντίνα Κούνεβα στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου όπου εργαζόταν η τελευταία και για το οποίο περιστατικό κλήθηκε η αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου 2006 και εκτός από τον ισχυρισμό του επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ καταρρίπτει και τα λεγόμενα της ίδιας της κυρίας Γισδάκη ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό μεταξύ των δύο γυναικών σημειώθηκε όταν είχε ήδη αρχίσει ο «πόλεμος» από την εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ εις βάρος της Κούνεβα με συνεχείς ελέγχους και αναζήτηση αφορμών για την απόλυσή της.

Στο κείμενο του αστυνομικού τμήματος αναφέρεται: «όπως προκύπτει από το ημερήσιο Δελτίο Οχήματος Υπηρεσίας μας της 28-6-2006 ώρα 19.10 Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας ύστερα από κλήση του κέντρου της άμεσης Δράσης, μετέβησαν στο Μαρούσι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου για παράπονα.
Στο σημείο τους ανέμενε η κα ΓΙΣΔΑΚΗ Αθανασία του Κωνσταντίνου η οποία δήλωσε πως είναι προσωπάρχης της εταιρίας «ΟΙΚΟΜΕΤ Α.Ε.» και ότι, κατά την επίσκεψή της στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, η εκεί εργαζόμενη της εταιρίας, KUNEVA KOSTADINKA την βιντεοσκοπούσε, εν ώρα εργασίας. Υπέδειξαν τα νόμιμα και αποχώρησαν».

Πρωθύστερη και του Παναγόπουλου...

Έστω λοιπόν και αν ο κ. Παναγόπουλος δεν θεωρεί υποχρέωσή του να γνωρίζει τα μέλη του ψηφοδελτίου της οργάνωσής του, ακόμα και οι πληροφορίες που λαμβάνει σήμερα είναι λάθος αφού η κ. Γισδάκη ήταν σε θέση προσωπάρχη τουλάχιστον από τις 28 Ιουνίου 2006, δηλαδή νωρίτερα ακόμα και από όταν εκλέχτηκε ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος στην προεδρία της ΓΣΕΕ (5.7.2006).

Ωστόσο, πέρα από την προσωπική έκθεση των υψηλόβαθμων στελεχών της ΠΑΣΚΕ, η συγκεκριμένη υπόθεση καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα στο συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο φτάνει να αναθέτει την εκπροσώπηση εργαζομένων ακόμα και στα ίδια τα διευθυντικά στελέχη εταιριών όπως η ΟΙΚΟΜΕΤ, πολλαπλώς καταγγελλόμενη για εργοδοτικές αυθαιρεσίες...

Απεργία των Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.)

Αθήνα 16-06-2009
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ ανταποκρίνονται στο Προσκλητήριο Αγώνα για την υπεράσπιση της βιωσιμότητας του Ταχυδρομείου και προετοιμάζουν την επιτυχία της 24ωρης Απεργιακής μας κινητοποίησης, έκαναν την εμφάνιση τους προκλητικά και απαράδεκτα φαινόμενα.
Από τη μια η Διοίκηση του ΕΛΤΑ μεταθέτει το χρόνο σύγκλησης της Συνέλευσης των Μετόχων με την απαράδεκτη και προκλητική δικαιολογία ότι «οι εργαζόμενοι με την Απεργία και την συγκέντρωση τους μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα»(!!!).
Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Φοβούνται τους εργαζόμενους, έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης του ΕΛΤΑ ή τους θεωρούν εχθρική δύναμη στα σχέδια τους;
Εκτιμούν ότι οι εργαζόμενοι το μόνο μέσον αντίστασης, αντίδρασης και διεκδίκησης που έχουν είναι οι δυναμικές καταλήψεις;
Νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι αν το αποφασίσουν δεν μπορούν να ......εμποδίσουν τη διεξαγωγή της Συνέλευσης των Μετόχων, όπου και όποτε αυτή και αν γίνει;
Δεν έχουν λάβει το μήνυμα από τις τελευταίες μας κινητοποιήσεις που απέτρεψαν το ξεπούλημα των Ταχυμεταφορών, κάνουν πως αγνοούν τη δυναμική και την παρεμβατικότητα της Ομοσπονδίας μας.
Σηματοδοτούν όμως οι ίδιοι με την απόφαση της αναβολής ότι οι αποφάσεις που πρόκειται να λάβει η Συνέλευση των Μετόχων θα είναι σε βάρος του Ταχυδρομείου και θα προκαλέσουν αντιδράσεις τις οποίες και επιδιώκουν να αποφύγουν.
Εμείς, όλοι οι εργαζόμενοι, είμαστε ΕΔΩ, όπως πάντα έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του Ταχυδρομείου.
Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ που υπονομεύει την Απεργιακή κινητοποίηση και προπαγανδίζει την Απεργοσπασία. Νέα ήθη νέοι καιροί!!! Πρωτόγνωρα και απαράδεκτα φαινόμενα.
Η απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΤ υπονομεύεται με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο, με περίσσιο θράσος και υποκρισία. Αυτοί που οφείλουν να πειθαρχούν και να υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, βγάζουν πλέον τις μάσκες και αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο του απεργοσπάστη και υπονομευτή των αγώνων των εργαζομένων. Τόσο καιρό απόντες, τώρα το διαλαλούν, υπερηφανεύονται και απειλούν!!! Ανέλαβαν εργολαβικά την εκπροσώπηση Κυβέρνησης και Διοίκησης και προσπαθούν να δηλητηριάσουν τον κόσμο του Ταχυδρομείου, χωρίς να διστάζουν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα.
Προσπαθούν να πείσουν ότι η Κυβέρνηση θα κάνει τώρα όσα δεν έκανε πεντέμισι χρόνια, ότι τώρα θα γίνουν προσλήψεις και επενδύσεις, θα υποστηριχθεί το Δημόσιο Ταχυδρομείο, θα διασφαλιστεί η ανάπτυξη, θα σεβαστούν το Θεσμικό Πλαίσιο και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν πείθουν πλέον κανέναν, ότι οι εργαζόμενοι τους βάζουν στο περιθώριο και κάθε μέρα όλο και περισσότερο αντιδρούν, αντιστέκονται και αγωνίζονται για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.
Τα επιχειρήματα τους δεν μπορεί όχι η Διοίκηση αλλά ούτε η Κυβέρνηση να υποστηρίξει και βέβαια δεν αγγίζουν ούτε αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους.
Αντί να κρυφτούν και να απολογηθούν για τη στήριξη που παρέχουν σε αντιταχυδρομικές και αντεργατικές πολιτικές, βγάζουν το κύκνειο παραταξιακό τους άσμα, με την πιο αντιδημοκρατική και αντεργατική έκφραση της Απεργοσπασίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν κινήσεις και κραυγές Απεργοσπασίας, να αποκρούσουν τους συκοφάντες και τους λασπολόγους, να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 18-6-09 και να δώσουν το δυναμικό παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων & Στουρνάρη) ώρα 11.00. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο δρόμο του αγώνα.
Το Ταχυδρομείο είναι δική μας υπόθεση
Τη ΝΙΚΗ θα φέρει ο ΑΓΩΝΑΣ

Φωτιά στους Δελφούς

Φωτια πριν απο λιγο σε χαμηλη βλαστηση διπλα στην χωματερη των δελφων.δεν εχουν καθαρισει καθολου και η χωματερη δουλευει παρανομα...
αδειαζουν ολοι εκει μπαζα και ξερα με την ανοχη του δημου.. καπνος φαινεται και απο το παλιο υδραγωγειο στους Δελφους"
Από troktiko