Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Εκδήλωση Συναυλία στην Αθήνα για αλληλεγκύη στον Στέφανο Κόλλια

Η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας

διοργανώνει


Εκδήλωση-Συναυλία Αλληλεγγύης και Οικονομικής Ενίσχυσης
στο
Στέφανο Κόλλια, για να

- Ανοικοδομήσουμε το καμένο σπίτι του,
- Αναδείξουμε τη ζωή και το περιβάλλον της Γκιώνας,
- Διασώσουμε την καταστροφή των δασών και του νερού της Αθήνας

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009
7.00 το απόγευμα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη
(είσοδος από οδό Στουρνάρη)

έκθεση φωτογραφίας
προβολή video
εικαστικά έργα
παρεμβάσεις φορέων

συναυλία 9:30μ.μ.
με τους

Ρόδες Groove Busters Phoenix Catscratc

Σκλιάς: τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις για το νομό Φωκίδας

Την τήρηση των δεσμεύσεών του απέναντι στη Φωκίδα επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Παντελής Σκλιάς κατά την επίσκεψή του στο δήμο Λιδωρικίου, όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο Σφαγείων Λιδωρικίου Καλλιέων, Λιδωρικίου, Τολοφόνος και Βαρδουσίων στο χώρο ανέγερσης των σφαγείων. Υλοποιώντας τη δέσμευσή του, χρηματοδότησε το έργο με ποσό ύψους 310.000 ευρώ ώστε να αναμένεται πλέον η παράδοσή τους προς λειτουργία στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκε με εκπροσώπους του ... δήμου Γαλαξειδίου στον οδικό άξονα Γαλαξειδίου-Βουνιχώρας ο οποίος μετά από χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ποσό ύψους 400.000 ευρώ αναμένεται να είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών ο κ. Σκλιάς συναντήθηκε με το δήμαρχο Ιτέας και πρόεδρο της ΤΕΔΚ Φωκίδας Α. Παπαλάιο με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το δήμο Ιτέας. Ο γ.γ. παρέλαβε από το δήμαρχο μελέτη επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του δήμου Ιτέας προς ένταξη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 1 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσφατης πρόσκλησης ενδιαφέροντος που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έργα διαχείρισης υδάτων.

«Επισκέφθηκα ένα έργο πνοής για την ορεινή Φωκίδα, τα Σφαγεία Λιδωρικίου, έργο το οποίο αφορά τους πολίτες των τεσσάρων δήμων του Συνδέσμου Καλλιέων, Λιδωρικίου, Τολοφόνος και Βαρδουσίων», τόνισε και πρόσθεσε: «τα Σφαγεία Λιδωρικίου καλύπτουν τις ανάγκες τουλάχιστον 250 κτηνοτρόφων της περιοχής ενώ δημιουργούνται με τη λειτουργία του 50 νέες θέσεις εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,4 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των τεσσάρων δημάρχων και ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» καλύπτοντας έτσι το απαιτούμενο ποσό ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι 30/09/09. Ακόμη μια πρωτοβουλία ολοκληρώνεται καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες των πολιτών και προωθώντας την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη».

Για την επίσκεψή του στο δρόμο Βουνιχώρα – Γαλαξείδι, οδικό άξονα που συνδέει την πόλη του Γαλαξειδίου με την ενδοχώρα της Φωκίδας, τόνισε «όπως δεσμεύθηκα στην προ διμήνου συνάντηση εργασίας με το Δημοτικό Συμβούλιο του φήμου Γαλαξειδίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέβαλλε το ποσό των 400.000 ευρώ από εθνικούς πόρους με σκοπό την επιτάχυνση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργα σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο. Ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας ολοκληρώνεται προς όφελος των πολιτών του νομού Φωκίδας».

Τέλος, ανέφερε «η συνάντησή μου με το δήμαρχο Ιτέας μας έδωσε την ευκαιρία να εξετάσουμε από κοινού θέματα που αφορούν το δήμο Ιτέας ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ένταξη της μελέτης επέκτασης του δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ» και υπενθύμισε ότι Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας «εξέδωσε πρόσφατα πρόσκληση ενδιαφέροντος για έργα διαχείρισης υδάτων ύψους 12,35 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των προσκλήσεων ενδιαφέροντος για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ έχει πλέον ξεπεράσει τα 200 εκ. ευρώ».
Από http://apopsignomi.blogspot.com/2009/05/blog-post_8936.html

1o Kayak River Festival στον Εύηνο ποταμό

Στις 23 και 24 Μαΐου 2009 οι φίλοι του Κανόε – Καγιάκ, δίνουν το ραντεβού τους σε μια κορυφαία και διεθνούς κύρους διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στην διεθνή πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών του Ευήνου (Αιτωλοακαρνανία), που βρίσκεται στο Χάνι Μπανιά. Η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ διοργανώνει φέτος το 1o Kayak River Festival στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες ταχύτητας και σλάλομ, διαγωνισμούς eskimo roll και playboat, γνωριμία με το καγιάκ για όσους δεν ξέρουν και ... θέλουν να μάθουν, προβολή φωτογραφιών και ταινιών από τη δράση στα ποτάμια, playboat υπό το φως των προβολέων, μπαρμπεκιου και κατασκήνωση δίπλα στο ποτάμι. Και την Κυριακή, επετειακή κατάβαση όλων των καγιάκερς στον Εϋηνο.

Για τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή αγώνισμα, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης, για γνώση ελέυθερης κολύμβησης και καλή κατάσταση υγείας. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων είναι ανήλικος η δήλωση θα συμπληρώνεται από τον γονέα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ασφαλιστούν από τη διοργάνωση για τη διάρκεια της δραστηριότητας στην οποία θα συμμετάσχουν (περιλαμβάνεται στην τιμή). Επίσης οι θέσεις στις δραστηριότητες είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το φεστιβάλ γίνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.Κ.)
Από Λεπάντο

Aνακοίνωση από την "ΑΡΤΕΜΙΣ"

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
«Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μελέτη με τίτλο:

ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΕΡΣΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΟΡΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

που εκπονήθηκε από τους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ :
Δρ Χρήστο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Γεωλόγο – Ιζηματολόγο και Δρ Ιωάννη ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗ, Χημικό – Ωκεανογράφο ύστερα από αίτηση της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» έχει κατατεθεί στο ΕΛΚΕΘΕ , από όπου μπορεί να την ζητήσει κάθε ενδιαφερόμενος.
Υπενθυμίζουμε ότι η παραπάνω μελέτη έχει κατατεθεί στο ΣτΕ ενόψει της αίτησης αναστολής των εργασιών εγκατάστασης της δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ισχύος 412MW στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας και έχει παρουσιαστεί στην εκδήλωση της 9ης Μαΐου 2009 στους κατοίκους της Αντίκυρας από τον κ. Αναγνώστου.
Καταδεικνύει με τον σαφέστερο τρόπο την ... πλήρη αδυναμία του όρμου στο να αντέξει περαιτέρω περιβαλλοντική πίεση από την εγκατάσταση νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, εξ’ αιτίας της συσσώρευσης επικίνδυνων ρύπων σε θείο, μόλυβδο, φθόριο και καρκινογόνων Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) λόγω της πολύχρονης λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας – αλουμινίου τόσο στο έδαφος όσο και στα θαλάσσια ιζήματα.
Ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία του βυθού, η μόλυνση σε ΠΑΥ που εντοπίστηκε είναι 32 φορές μεγαλύτερη από αυτή που εντοπίζεται στην Ψυτάλλεια και 40 φορές μεγαλύτερη από αυτή του κόλπου της Ελευσίνας!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ!!!

ΕΛΚΕΘΕ Ταχ. Δνση: Τ.Θ. 712 19013 Ανάβυσσος Αττική, Ελλάδα
Τηλ. :2291076452

Ο Κώστας Στοφόρος στο 105,5

Κώστας Στοφόρος,
Κυριακή μεσημέρι 24/5, στο Κόκκινο 105.5 FM
Στο αυτοκίνητο έχω μερικούς σταθμούς "κλειδωμένους", που τους ακούω εναλλάξ,
εκτός σπανίων εξαιρέσεων. Ανάμεσα τους είναι και το "Κόκκινο 105,5".
Πολλές είναι οι αγαπημένες εκπομπές και εξαιρετική η μουσική που μπορείς να
ακούσεις. Χθες άκουγα το βραδάκι τις εκπομπές του Βάσου Γεώργα και του
Νίκου Τριανταφυλλίδη και το ευχαριστήθηκα.
Φανταστείτε λοιπόν τη χαρά μου που θα βρεθώ εκεί ως καλεσμένος ενός ταλαντούχου
μουσικού και ραδιοφωνικού παραγωγού, αλλά κυρίως παλιού μου φίλου από τα
φοιτητικά χρόνια, του Αλέξη Βάκη .
Θα είμαστε λοιπόν παρέα στο στούντιο 15:00 - 16:30, στην εκπομπή του Αλέξη "Τον
πιο μικρό, τον πιο πικρό, τον πιο αγαπημένο"
Θα μιλήσουμε για το ... Ημερολόγιο ενός Πατέρα και κυρίως το "Μπαμπά τι είναι το
σεξ", αλλά και για ότι άλλο μας προκύψει, φτιάχνοντας παρέα το σαουντρακ της
εκπομπής.
Σας ετοιμάζω μουσικές εκπλήξεις με γνωστά και (λίγα) άγνωστα κομμάτια.
Θα σας χαρίσουμε και βιβλία (είδατε δωροδοκία;)
Πάρτε λοιπόν το καφεδάκι σας (ή το ουζάκι σας) και συντονιστείτε στο 105,5, από
τις τρεις.
Απο το Οινοχώρι

Ο Λαμπράκης ΖΕΙ & εμπνέει


Σαν σήμερα, πριν από 46 χρόνια, η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο θαρραλέος αγωνιστής της ειρήνης και της δημοκρατίας, ο πεζοπόρος του Μαραθώνα και του Ολντερμάστον, χτυπήθηκε ύπουλα από το φασιστικό παρακράτος, ύστερα από ομιλία του για την ειρήνη στη Θεσσαλονίκη.
Βουλευτής Α' Πειραιά από το 1961, συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ, ο πολυβαλκανιονίκης και υφηγητής της Ιατρικής Γρηγόρης Λαμπράκης είχε ενταχθεί με ιδιαίτερο δυναμισμό στο κίνημα της ειρήνης, συνεχίζοντας μια αγωνιστική πορεία που άρχισε από το ΕΑΜ.
Ευρύτατα έχει αποτυπωθεί η μορφή του Λαμπράκη να πραγματοποιεί την πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στις 21 Απρίλη 1963, κρατώντας το πανό που είχε φέρει από την πορεία του Ολντερμάστον, με τη λέξη «ΕΛΛΑΣ» στη μία όψη και "GREECE" στην άλλη.
Η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη συνδέει αγώνες και αιτήματα πολλών δεκαετιών του ελληνικού λαού. Ενώνει το ... «Θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά» της Εθνικής Αντίστασης, με το «Μια η πατρίδα, ένας ο άνθρωπος, χαρά, ζωή / δίχως το σύνορο, δίχως το μίσος, ειρήνη!» που τραγουδούσαν οι πεζοπόροι των πορειών ειρήνης, της δεκαετίας του '60.Ο Λαμπράκης ζει γιατί παραμένουν ζωντανά τα οράματά του που εμπνέουν και τους σημερινούς αγώνες της αριστεράς. Ζει στους σύγχρονους φιλειρηνικούς και οικολογικούς αγώνες. Ζει στους αγώνες για μια άλλη Ευρώπη, απαλλαγμένη από τον νεοφιλελευθερισμό, τα πυρηνικά και το ΝΑΤΟ.
Από Βοιωτικά
Απο την Αυγή