Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Επεισοδιακή κατάληψη απο τους αγρότες της ΕΑΣ Λαμίας

Από επεισόδια και εντάσεις στιγματίστηκε η ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΑΣ Λαμίας με το σύλλογο Βόρειας Φθιώτιδας,τον Νομάρχη Φθιώτιδας και τους Βουλευτές του Νομού για το χαράτσι του ΟΣΔΕ!
Πάνω από 150 αγρότες από το Δομοκό κατέλαβαν την ένωση και απαίτησαν να μην πληρώσουν ! Ο νομάρχης Θανάσης Χειμάρας τους διαβεβαίωσε ότι" σε επικοινωνία που είχα με τον κ.Σκιαδά με διαβεβαίωσε πως οι αγρότες δεν θα πληρώσουν και πως μέσα σε δύο -τρεις ημέρες θα δοθεί λύση από τον υφυπουργό Οικονομίας Νίκο Λέγκα".
Οι αγρότες ζήτησαν να μην πληρώσουν και οι Συνταξιούχοι του ΟΓΑ ,που ήταν εκτός τροπολογίας , και οι ... Βουλευτές Σταυρογιάννης και Αντωνίου που έδωσαν το παρόν στη σύσκεψη υπογράμμισαν πως θα προωθήσουν το αίτημά τους στη Βουλή.Παράλληλα η ΕΑΣ Λαμίας μέχρι να ξεκαθαρισθεί το ζήτημα με τους συναξιούχους δεν θα πληρώνεται για το ΟΣΔΕ αρκει εκείνοι να φέρουν μαζί τους το βιβλιάριο του ΟΓΑ....
Στη διαμαρτυρία του συλλόγου των αγροτών της Βόρειας Φθιώτιδας στην ΕΑΣ Λαμίας για το χαράτσι του ΟΣΔΕ παρευρέθηκε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου. Μετά από την ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης η κ. Αντωνίου δήλωσε: «Οι διαμαρτυρίες των αγροτών είναι απόλυτα δικαιολογημένες, αφού επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η αναξιοπιστία και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης που εξακολουθεί να τους εμπαίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και να τους υποχρεώνει να πληρώσουν το χαράτσι του ΟΣΔΕ, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο νόμος που ψηφίστηκε από τη βουλή δεν εφαρμόζεται και οι αγρότες καλούνται και πάλι να πληρώσουν από τη τσέπη τους για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα για τα οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η ίδια η κυβέρνηση. Δεν εφαρμόζεται όμως ούτε η κοινοτική νομοθεσία και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις συνεχείς παρατάσεις που έχουν δοθεί στη χώρα μας για την ολοκλήρωση του ΟΣΔΕ το σύστημα ξεκινάει πολύ καθυστερημένα και με ανεπαρκή οργάνωση, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί ακυρώθηκε και η κυβέρνηση προχώρησε και πάλι σε ανάθεση χωρίς να δοθούν πειστικές εξηγήσεις. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν πρέπει να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για να πάρουν τις επιδοτήσεις που τους ανήκουν. Καλούμε τώρα την κυβέρνηση να σταματήσει αυτόν τον εμπαιγμό και να εφαρμόσει αμέσως την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.»
Απο 4εποχές

Εκδρομή του ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας

Ανακοίνωση
Ο ΕΟΣ Άμφισσας διοργανώνει στις 27-28-29 Ιουνίου 2009 εκδρομή στην Εύβοια.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ - ΚΟΡΥΦΗ ΟΧΗ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΗΜΟΣΑΡΙ

Αναχώρηση Παρασκευή 26-06-2009.

Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν στην Κάρυστο.

Αναλυτικό πρόγραμμα θα δίδεται στα γραφεία του Συλλόγου (Σταλού 8 παλιά Πυροσβεστική)

Πληροφορίες στον κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου στο Τηλέφωνο 6974824456 και μετά τις 21:00 στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2265 0 23420

Όμορφες εικόνες από τη Βορειοανατολική Παρνασσίδα Φωκίδας



Νομίζετε ότι ήμασταν στο TEXAS??? Έ όχι βέβαια, απλά κάναμε τη διαδρομή Πυρά Φωκίδας - Βρύζες και στο δρόμο συναντήσαμε τα άλογα.
Σταματήσαμε για αρκετή ώρα, χαζεύαμε.. μαζί τους και φύγαμε, με τη παρατήρηση ότι ήταν πολύ φιλικά απέναντί μας



Περισσότερες φωτογραφίες

στο http://oinoxori.blogspot.com/

Ομιλία με θέμα : Νέοι- Οικογένεια -Σχολείο Σχέσεις έντασης ή κατανόησης;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ
αριθμ έγκρισης Καταστ: 222/26/6/1 980
Πρωτοδικείου Άμφισσας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας την Παρασκευή στις 15 Μαΐου 2009 στις 7 μ.μ το απόγευμα ‚στην αίθουσα συνεδριάσεων νου Δ.Σ Άμφισσας διοργανώνει ομιλία με θέμα:
ιι Νέοι- Οικογένεια -Σχολείο Σχέσεις έντασης ή κατανόησης;»
Ομιλητές:
Γιάννης Πανούσης. Καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Βάσω Αρτινοπούλου. Καθηγήτρια Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Να μια ωραία ιδέα, ενιαίο ψηφοδέλτιο της Αριστεράς προτείνει ο Γλέζος

Ενώ οι δυο μονομάχοι της νέας πόλωσης, Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου, (θυμάστε πόσον καιρό το προβλέψαμε ότι έτσι θα πάμε στις εκλογές;) συνέχισαν και σήμερα να επιτίθενται ο ένας στον άλλο με θέματα την κατάσταση της οικονομίας, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και την παραίτηση του Χρίστου Βερελή, ο Μανώλης Γλέζος πρότεινε με επιστολή του προς τα ΜΜΕ την άμεση συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, «με στόχο να βρεθεί τρόπος να βγούμε από τα πολλαπλά αδιέξοδα»

«Η ΑΝΤ.ΑΡΣ.Υ.Α., το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης, που οι συνέπειές της πλήττουν τους εργαζόμενους, για τη ... συντριβή του δικομματισμού, που έχει οδηγήσει τη χώρα σε κατάρρευση, και για ν΄ ανοίξει ο δρόμος προς ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρει ο κ. Γλέζος και καταλήγει: «Με την ευκαιρία μάλιστα των ευρωεκλογών, μια κοινή παρουσία με ένα ενιαίο ευρωψηφοδέλτιο θα ήταν η καλύτερη λύση».
Απο Αντι http://www.antinews.gr/?p=6348

Συνέντευξη στην εκπομπή « Ναι μεν αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Προτείνετε τη συνεργασία του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών δυνάμεων ενόψει των ευρωεκλογών...Έχω την αίσθηση, ότι η κίνησή σας αυτή ίσως εκφράζει τις σκέψεις πολλών ανθρώπων που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, μπορεί να ξέρουν ότι δεν είναι πολύ εφικτό για να γίνει αυτό, είναι όμως αυτό που πολύ θα ήθελαν...»

Μ.ΓΛΕΖΟΣ: « Το πρόβλημα είναι σοβαρό, είναι μπροστά μας, είναι η ίδια η πραγματικότητα. Οι δυνάμεις της αριστεράς είναι χωρισμένες -ουσιαστικά- σε τρεις πόλους. Τον ένα πόλο τον αποτελεί η Ανταρσία, τον άλλο πόλο το ΚΚΕ και τον άλλο πόλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο αντικειμενικός κατακερματισμός που σημαίνει διάσπαση του χώρου της αριστεράς, οπωσδήποτε δεν μπορεί να συνεπιφέρει και τα αποτελέσματα, τα οποία επιθυμούν όλοι οι αριστεροί στην πατρίδα μας.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Φαίνεται ότι έχουν υψωθεί τείχη, τουλάχιστον ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ...»

Μ.ΓΛΕΖΟΣ: « Τα τείχη είναι μορφολογικά. Θεωρώ ότι τα τείχη είναι πείσματα πια. Στην ουσία δεν βλέπω να χωρίζει τίποτα. Οι τρεις ουσιαστικοί τομείς που μας διαχωρίζουν και τους τρεις πόλους της αριστεράς από τα κόμματα, που ως τώρα ήταν κόμματα εξουσίας, ο δικομματισμός λεγόμενος έχουν κοινά πράγματα. Στον εξωτερικό τομέα είναι εναντίον του ΝΑΤΟ, θέλουν την διάλυση του ΝΑΤΟ, εναντίον των βάσεων, εναντίον της αποστολής ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό. Θέλουν μια ανεξάρτητη πολιτική για τη χώρα, θέλουν την ανεξαρτησία της χώρας, σε αυτό είναι σύμφωνοι και οι τρεις. Ενώ σε αυτά δεν συμφωνούν τα κόμματα της εξουσίας. Στον δεύτερο τομέα, στον τομέα της δημοκρατίας, η απλή αναλογική είναι μια διαχωριστική γραμμή. Και στον τομέα τον εσωτερικό, της οικονομίας, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο. Εμείς είμαστε εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και οι άλλοι είναι υπέρ. Είναι τρία σαφή. Τι είναι λοιπόν εκείνο που μας χωρίζει; Επιμένω ότι είναι μορφολογικά τα στοιχεία. Όσο για το θέμα, αν είναι αργά, εάν το ΚΚΕ πάρει απόφαση ότι δέχεται να γίνει συνεργασία και θα ψάξει να βρει τους τρόπους που τα μορφολογικά στοιχεία μπορεί να παραμεριστούν και να μείνουμε στα ουσιαστικά, μπορώ να προτείνω να ψηφίσουμε το ψηφοδέλτιο που έχει έτοιμο τώρα το ΚΚΕ και να μην κατεβάσουμε εμείς οι άλλοι ψηφοδέλτια.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μια πρόταση προσωπική δική σας;»

Μ.ΓΛΕΖΟΣ: « Προσωπική, πιστεύω ότι θα πειστούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ανταρσία. Ως τώρα η άρνηση του ΚΚΕ να κάνει συνεργασία είναι εκείνη που έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση. Αν πει το ΚΚΕ ότι «θέλω και επιδιώκω τη συνεργασία και δεσμεύομαι να ξεκινήσω από τώρα με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, με το ΣΥΡΙΖΑ και την Ανταρσία να τα βρούμε», εγώ αμέσως θα προτείνω, για όσους λένε ότι είναι αργά θα προτείνω, «ας κατέβει στις ευρωεκλογές μόνο του ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και να το ψηφίσουμε εμείς οι άλλοι και να αποσύρουμε τα δικά μας ψηφοδέλτια.» Πιστεύω ότι όλοι θα το δεχτούν.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κάνετε την κίνηση αυτή για να υπάρξει αυτή η περίφημη σύγκληση μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.»

Μ.ΓΛΕΖΟΣ: « Γιατί δεν θα γίνει; Πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι μέσα στους προγραμματικούς στόχους είναι η συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις, δεν είναι η κατάκτηση θέσεων.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ούτε το ΚΚΕ θα δεχτεί, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Μ.ΓΛΕΖΟΣ: « Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί. Και αν τελικά δεν δεχτεί ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΣΥΡΙΖΑ, τότε αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αναλαμβάνουν ευθύνες απέναντι στη διάσπαση της αριστεράς και ας μην λέμε ευχολόγια ότι θα συντριβεί ο δικομματισμός, όταν εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε. Η συνεργασία δεν σημαίνει ενότητα. Λέμε καθαρά, «δεν ζητώ ενότητα, ζητώ συνεργασία.» Που σημαίνει ότι ο κάθε οργανισμός κρατά την ιδεολογική, την πολιτική και την οργανωτική του αυτοτέλεια και ταυτότητα. Συνεργασία ζητάω.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είστε σαφής στην πρότασή σας, αλλά ξέρετε ακούγεται πολύ ωραίο για να είναι αληθινό...»

Μ.ΓΛΕΖΟΣ: « Καμιά φορά τα όνειρα τα ωραία φαίνονται ουτοπικά, αλλά είναι η πραγματικότητα. Αυτό που ζητάμε δηλαδή να κάνουμε πραγματικότητα.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εσείς πραγματικά τιμάτε την ιστορία σας και την πορεία σας στο χώρο αυτό...»

Μ.ΓΛΕΖΟΣ: « Έχουμε μια ευθύνη απέναντι στο κόσμο της αριστεράς, απέναντι στην πατρίδα μας και στο μέλλον της, απέναντι στις νέες γενιές. Πρέπει επιτέλους να συναισθανθούμε αυτή την ευθύνη και όποιος δεν τη συναισθάνεται, είναι υπεύθυνος και για την διάσπαση που παρουσιάζεται.»

Καδο-μαχίες στον Δήμο Ευπαλίου

Μια μάλλον ήσσονος σημασίας υπόθεση εκεί στο Ευπάλιο έχει βγάλει στην επιφάνεια τις αγκυλώσεις ενός δήμου που δεν διαθέτει, ύστερα από 10 χρόνια λειτουργίας, δικιά του υπηρεσία καθαριότητας.
Μη διαθέτωντας λοιπόν δικιά του υπηρεσία, ο Δήμος Ευπαλίου αναθέτει σε ιδιώτη την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ κάθε χρόνο κάνει ξεχωριστή ανάθεση για τον καθαρισμό- απολύμανση των κάδων. Για το 2008, μόνο για τον καθαρισμό έδωσε 10.000 ευρώ, στον ίδιο εργολάβο που έχει αναλάβει και την αποκομιδή, προκειμένου να καθαρίσει και να απολυμάνει τους 500 περίπου κάδους που διαθέτει ο Δήμος, όμως, σύμφωνα, με όσα κατήγγειλε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Καραχασάνης, καθαρισμός ουδέποτε έγινε.

Αντ’ αυτού έγινε μόνο απολύμανση, που ο εργολάβος έδωσε σε άλλη εταιρία για 4.000 ευρώ περίπου, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα... αγνοούνται. Ζήτησε μάλιστα, αν ο εργολάβος, που δεν διαθέτει απορριμματοφόρα που μπορούν να καθαρίσουν τους κάδους, όπως για παράδειγμα αυτά του Δήμου Ναυπάκτου, όντως προχώρησε σε αυτή την εργασία να προσκομίσει τα παραστατικά, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.
Επίσης, ο κ. Καραχασάνης υποστήριξε ότι οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, που κλήθηκαν να υπογράψουν ότι έγινε ο καθαρισμός, καθώς η επιτροπή που θα επιβεβαίωνε ότι το έργο έγινε καλώς δεν ομοφώνησε, παραπλανήθηκαν.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης, υποστήριξε ότι όλα έγιναν σωστά και πως το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έβαλε στο τεχνικό της πρόγραμμα και πλύσιμο και απολύμανση, αποδεικνύει την ευαισθησία της.
Πέρα από τους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης και τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, υπάρχουν δύο σημαντικά ερώτημα που ζητούν απαντήσεις. Πρώτον, όταν ένας εργολάβος αναλαμβάνει μια εργασία, στην προκειμένη περίπτωση να μαζεύει τα σκουπίδια, δεν θα πρέπει να φροντίζει, έτσι κι αλλιώς και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, και για την καθαριότητα; Και δεύτερο και μάλλον σημαντικότερο ερώτημα: Θα μιλούσαμε για αυτό το θέμα αν ο Δήμος Ευπαλίου είχε δικιά του υπηρεσία καθαριότητας
Από Ναυπακτία

Ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιτέας Κίρρας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ
Ιτέα 07.05.2009
Αριθ. Πρωτ. 170
Αγαπητά Μέλη μας,
Με χαρά και μετά από αρκετή σκέψη και ενέργειες του Δ.Σ. μας αποφασίσαμε και οργανώσαμε μία εκδρομή στο εξωτερικό, όπως άλλωστε σας είχαμε ανακοινώσει στην προηγούμενη ενημέρωση σας της 02.04.2009 για διάφορα Θέματα και εκδηλώσεις που ήδη πραγματοποιήθηκαν με πολύ επιτυχία.
Σήμερα σας ενημερώνουμε μόνο για την εκδρομή μας με προορισμό την ΜΑΛΤΑ. Η Δημοκρατία της Μάλτας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νόμισμα της είναι το € από 01.1.2009.
Η εκδρομή θα ...πραγματοποιηθεί από 26.06.2009-30.06.2009. Θα έχομε τρεις διανυκτερεύσεις σε υπερπολυτελές Ξενοδοχείο στην πιο δημοφιλή περιοχή της Μάλτας, σε δίκλινα δωμάτια.
Θα αναχωρήσουμε από Ιτέα για το αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
στην 1:30 ξημερώματα της 26.06.2009. Θα πρέπει να είμαστε στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την απογείωση για ΜΑΛΤΑ που θα είναι στις 7 και 40 δηλαδή 8 παρά 20 το πρωί της 26.06.09 και μετά από πτήση περίπου μιάμισης ώρας θα φθάσομε στην ΜΑΛΤΑ όπου και θα μας περιμένει Ελληνόφωνος Ξεναγός με ΠΟΥΛΜΑΝ.
Η αναχώρηση από την ΜΑΛΤΑ θα είναι στην 00.45 της 29 προς 30.06.09 και για να είμαστε περισσότερο σαφείς η αναχώρησης θα γίνει στην 1 παρά 15 τα ξημερώματα της 30.06.09. Η μεταφορά μας από ΙΤΕΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και επιστροφή ΙΤΕΑ θα γίνει με τοπικό ΠΟΥΛΜΑΝ. Οι πτήσεις Θα είναι με την αεροπορική εταιρεία ΑΙRΜΑLΤΑ και
αυτά είναι και τα δρομολόγια τους. Προφανώς για να εξοικονομείται περισσότερος χρόνος για τις ξεναγήσεις.
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ € 510 για τα Μέλη μας και € 530 για τα μη Μέλη, δηλαδή η επιβάρυνσης των 20 € για τα μη Μέλη, αφορά την μεταφορά μας από Ιτέα, Αεροδρόμιο,Ιτέα. Την δαπάνη αυτή για τα Μέλη μας θα την επιβαρυνθεί ο Σύλλογος μας. Στις άνω τιμές συμπεριλαμβάνεται και ημιδιατροφή σε Μπουφέ και ξεναγήσεις. Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι Μουσείων και Φιλοδωρήματα.
Θα υπάρχουν και προαιρετικές εκδρομές Κυρίως μία για το νησί ΓΚΟΖΟ, πάρα πολύ αξιόλογο, που στοιχίζει 35 € κατά άτομο.
Λεπτομέρειες και Πρόγραμμα εκδρομής Θα παραλαμβάνουν όσοι δηλώνουν συμμετοχή στο γραφείο Του Συλλόγου μας 10 έως 11 κάθε πρωί.
Οι κρατήσεις είναι για 40 άτομα Και παρακαλούμε όσοι Θέλετε να έλθετε εγκαίρως να δηλώσετε. Για τα Μέλη μας και τις τους συζύγους των μέχρι 15 Μαΐου 2009 και μέχρι τις 20 θα μπορούν να έλθουν και μη Μέλη. Όλοι θα πρέπει να καταβάλουμε Προκαταβολή
100 € μέχρι τις 20.05.2009 για να εξασφαλίσουμε τις ήδη κλεισμένες αεροπορικές θέσεις και μέχρι 15.06.09 θα πρέπει να καταβληθούν τα υπόλοιπα για να σταλούν στο Πρακτορείο Ταξιδίων που έχει αναλάβει την εκδρομή.
Σας ενημερώνουμε ότι Θα χρειαστούμε Νέες Ταυτότητες και σε περίπτωση που δεν έχετε να τις ετοιμάσετε διαφορετικά θα πρέπει να έχομε Νέα Διαβατήρια.
Σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα Επικοινωνίας.
Μανωλιουδάκη Σοφία Κιν. 6974026580 και Κουτσούκος Γεώργιος 6973764486.
Παρακαλούμε και πάλι για την ΤΑΜΙΑΚΗ σας ενημέρωση τουλάχιστον για το Α6μηνο/09.

Μίζες - Δίκες : 2 - 0


Από Σατιρίζοντας την επικαιρότητα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Συλλογικών Φορέων και Πολιτών της Άμφισσας και της Φωκίδας

Γιορτάσαμε και φέτος την επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, όπως συνήθως με την εξαίρεση του ίδιου του Κάστρου από το εορταστικό πρόγραμμα. Η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το ιστορικό μας μνημείο είναι τραγική και αγγίζει τα όρια της προσβολής της ιστορικής μνήμης.
Για μας είναι αδιανόητο το πρώτο Κάστρο που ελευθερώθηκε κατά την Ελληνική Επανάσταση (10η Απριλίου 1821), ένα μνημείο που διαθέτει πολύ μεγάλη αρχαιολογική αξία, αλλά ταυτόχρονα και πρωτίστως τεράστια ιστορική σημασία για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να ...καταρρέει μέρα με τη μέρα μπροστά στα αδιάφορα μάτια μας.
Επιτέλους, οφείλει η πόλη μας, οφείλει η χώρα μας να περιβάλει με την ελάχιστη οφειλόμενη στοργή το σπουδαίο αυτό μνημείο με την εκπόνηση ενός σοβαρού προγράμματος στερέωσης και αναστήλωσής του, πέραν της ήδη προγραμματισμένης από τη δημοτική μας αρχή αποκατάστασης των βλαβών στο θέατρο και την περίφραξη, μιας κίνησης θετικής μεν και αξιέπαινης, πλην όμως μη σχετιζόμενης με το κεντρικό πρόβλημα της εξελισσόμενης ραγδαία κατάρρευσης του φρουρίου. Την πρωτοβουλία για το έργο ασφαλώς έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν οι τοπικές μας αρχές (Δήμος Άμφισσας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας), όσον δε αφορά στη χρηματοδότηση αυτού, είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να ενταχθεί σε τρέχοντα προγράμματα (λ.χ. Ε.Σ.Π.Α. – Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας).
Αναμένουμε συγκεκριμένη τοποθέτηση του Βουλευτή μας και Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Μπούγα, του Νομάρχη Φωκίδας, κ. Νικολάου Φουσέκη, του Δημάρχου Άμφισσας, Κ. Ασημάκη Ασημακόπουλου, αλλά ακόμη και του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Αντωνίου Σαμαρά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 4 Μαΐου 2009
(Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλογικών Φορέων της Άμφισσας)

(Πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλογικών Φορέων της Άμφισσας)
1. Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας
2. Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας
3. Σύλλογος ¨ΕΛΙΑ¨
4. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας ¨Οι Άγιοι Ανάργυροι¨
5. Εμπορικός Σύλλογος Άμφισσας
6. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φωκίδας
7. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας
8. Σύλλογος Γυναικών Άμφισσας