Κυριακή 26 Απριλίου 2009

2η Ιππική Συνάντηση Ιππικού Συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Tην Κυριακή του Θωμά 26 Απριλίου 2009 και ώρα 11 το πρωί, ο ιππικός αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος Ναυπακτίας Δωρίδας πραγματοποίησε την 2η ιππική συνάντηση στην παραλία της Χιλιαδούς του Δήμου Ευπαλίου Φωκίδας.Ο σύλλογός πέρυσι διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη του εκδήλωση την οποία απόλαυσαν τουλάχιστον 1200 άτομα κάθε ηλικίας που έδωσαν το παρών. Σκοπός του Συλλόγου είναι η γνωριμία με το άλογο και τον χαρακτήρα του σε νεότερες γενιές αλλά και να θυμίσουν στους μεγαλύτερους το ζώο αυτό που στην περιοχή της Ναυπακτίας κινδύνευε να εκλείψει.
Συμμετείχαν δεκάδες άλογα από όλη την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο αλλά και την Θεσσαλία με τα οποία είχαν την ευκαιρία όσοι επιθυμούσαν να κάνουν μια βόλτα. Όσοι πάλι ήταν πιο ρομαντικοί τους περιμεναν στολισμένες άμαξες για βόλτα στην αμμώδη παραλία.

Στηθαια στο Δροσοχώρι και την Τριταία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επαρχιακούς δρόμους του Νομού Φωκίδας

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας προχωρά στη δημοπράτηση του έργου για την τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας μήκους 1.240 μέτρων. Τα 630 μέτρα θα τοποθετηθούν πλησίον του Δροσοχωρίου ενώ τα υπόλοιπα κατά μήκος του δρόμου από την Εθνική Οδό Ιτέας-Ναυπάκτου έως την Τριταία.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 55.000 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από τους Κ.Α.Π. 2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας.
Ως ημερομηνία δημοπράτησης έχει καθοριστεί η 5η Μαΐου 2009 ενώ το έργο έχει συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης 30 μέρες.