Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Την Τετάρτη 8 Απρίλη η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Άμφισσα

Λόγω των γεγονότων του εμπρησμού και της συμμετοχής στην συγκέντρωση της Καλοσκοπής η αναβληθείσα εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Απριλίου. Έτσι:

Την Τετάρτη 8/4/2009 στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Άμφισσα στην Πλατεία Κεχαγιά θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκδήλωση έχει θέμα συζήτησης
"Από την υπεράσπιση των κινημάτων του Δεκέμβρη, των εργατικών, αγροτικών και περιβαλλοντικών κινητοποιήσεων στην δημιουργία βασικών θέσεων πάλης και προγράμματος"

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Απο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Πεζοδρόμιο στην Κακανού με κολόνα επάνω στην στροφή

Γράφαμε για πλάκα ότι ετοιμάζονται να φτιάξουν πεζοδρόμιο στην Διασταύρωση της Κακανούς γιατί δεν το περιμέναμε αλλά αυτοί το κάνουνε στα αλήθεια.
Εργάτες τις τελευταίες ημέρες τοποθετούν πλάκες πεζοδρομίου εκεί που μέχρι πρόσφατα ήτανε δρόμος.
Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι να γίνεται πιο επικίνδυνος ο δρόμος στο σημείο αυτό .
Το χειρότερο από όλα είναι ότι τοποθέτησαν στο πιο επικίνδυνο σημείο της στροφής μια κολόνα φωτισμού. Έτσι ενώ μέχρι τώρα οι οδηγοί που περνούσαν αυτήν την επικίνδυνη στροφή είχαν κάποια περιθώρια διορθώματος τώρα με το άχρηστο πεζοδρόμιο και την ... τοποθέτηση της κολόνας φωτισμού στο συγκεκριμένο σημείο οποιαδήποτε μικρή στραβοτιμονιά μπορεί να προκαλέσει μεγάλο ατύχημα.
Ενώ στα εθνικά δίκτυα για την ασφάλεια της οδήγησης προβλέπεται κενός χώρος πέρα από την λωρίδα κυκλοφορίας, πρόβλεψη που τηρεί ο συγκεκριμένος δρόμος, στο συγκεκριμένο σημείο μόλις μισό μέτρο δίπλα από την λουρίδα κυκλοφορίας και επάνω στην στροφή τοποθέτησαν πεζοδρόμιο και κολόνα φωτισμού.
Οι εργολαβίες δίνουν και παίρνουν τα χρήματα αλλάζουν τσέπες αλλά οι δρόμοι γίνονται χειρότεροι. Τα ίδια χρήματα αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά θα είχαν κόψει την στροφή αρκετά. Αλλά πιθανόν τα χρήματα να μην βγαίνουν από τα σωστά έργα αλλά από τις εργολαβίες για τα μπαλώματα.
Σχετικό παλαιότερο άρθρο διαβάστε ΕΔΩ

άλλη μια απάντηση στην ανακοίνωση της S&B


Άλλο ένα δείγμα του "κύρους και της αξιοπιστίας που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως" η εταιρία S & B στη Γκιώνα.

Σε επιστολή της στην Ελευθεροτυπία η Ρένα Κουμάντου, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας (Εταιρικής Κοινωνικής Ανευθυνότητας, Ασυδοσίας και Προπαγάνδας θα έπρεπε να ονομάζεται), τονίζει ότι:
«...Δεν γνωρίζουμε τα πορίσματα των αρμοδίων αστυνομικών αρχών σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς της 30.3.2009, αλλά ένα γεγονός εμπρησμού είναι πέραν πάσης αμφιβολίας καταδικαστέο ως απροκάλυπτη έκφραση βίας που δεν συνάδει με τα ήθη τόσο αυτού του τόπου όσο και της ίδιας της εταιρείας και των ανθρώπων της..."

Οι αντισυγκεντρώσεις όμως συνάδουν... Όσο για το ήθος πρέπει να του δίνεις πολύ ελαστική ερμηνεία, όταν μιλάς για μια εταιρεία που γκρεμίζει εκκλησίες..
"... Από την άλλη μεριά, οποιαδήποτε κατευθυνόμενη, έστω και εμμέσως, προσπάθεια στοχοποίησης της εταιρίας μας και των ανθρώπων της ως ηθικού αυτουργού μιας τέτοιας ενέργειας, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση εξίσου καταδικαστέα με το γεγονός ενός εμπρησμού. Στοχεύει να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως η εταιρία μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και κλίμα αναταραχής στην περιοχή...."
Ώστε συκοφαντική δυσφήμηση και εμπρησμός είναι ακριβώς το ίδιο(!) Περίεργα μετράνε τα πράγματα εκεί στην εταιρεία.
...............................................

...Και κάτι ακόμα. Το τελευταίο βιβλίο που έγραψε ο πατέρας μου, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ήταν για τη Σημασία του Νερού (εκδόσεις Σταμούλης)


Ως βαθύς γνώστης του θέματος υποστήριζε ότι η λειτουργία των μεταλλείων στη Γκιώνα καταστρέφει τις πηγές του νερού και δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στην υδροδότηση, όσο και στην άρδευση μέσω του Βοιωτικού Κηφισού. Θεωρούσε άλλωστε το νερό ως το πολυτιμότερο αγαθό που οφείλουμε να προστατέψουμε.
Είχε βάσιμες υπόνοιες ότι πολλές πηγές καταστράφηκαν ηθελημένα...
Άραγε "συνάδει" αυτό με το "ήθος" της Εταιρίας;
Κι άλλα δύο ερωτήματα που είχε θέσει παλιότερα ο πατέρας μου: Μπαζώθηκαν ή όχι λαξευτοί τάφοι;
Γειτονεύουν τα μεταλλεία με αρχαιολογικούς χώρους; (σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σταματήσουν τις εργασίες τους)
Θέλει η κυρία της "Εταιρικής Κοινωνικής Ανευθυνότητας και Ασυδοσίας" να έρθει το Πάσχα να την πάω στον λαξευτό τάφο, στη "Λυκότρυπα". Δεν λέω που είναι, γιατί -ποιός ξέρει- μπορεί κανένας ...άγνωστος να πάει να τη μπαζώσει!

Από τον/την kostasst στο Ημερολόγιο ενός πατέρα

Αντί να καταδικάσει τον εμπρησμό και να σωπάσει, προσπαθεί να επιτεθεί κιόλας


Γκιώνα: Καταδικάζει τον εμπρησμό η εταιρεία του βωξίτη

Ελευθεροτυπία Έντυπη Έκδοση

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Διαμαρτύρεται η εταιρεία S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταλλείων της Γκιώνας, επισημαίνοντας ότι εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιείται η μεταλλευτική δραστηριότητα για το γεγονός του εμπρησμού της οικίας του Στέφανου Κόλλια, κατοίκου της περιοχής και μέλους της Κίνησης για την προστασία της Γκιώνας.

Σε επιστολή της στην «Ε» η Ρένα Κουμάντου, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας, τονίζει ότι:

«*Η S&Β δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φωκίδας εδώ και 75 χρόνια, με απόλυτο σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενούς της και τηρώντας απόλυτα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

* Δεν γνωρίζουμε τα πορίσματα των αρμοδίων αστυνομικών αρχών σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς της 30.3.2009, αλλά ... ένα γεγονός εμπρησμού είναι πέραν πάσης αμφιβολίας καταδικαστέο ως απροκάλυπτη έκφραση βίας που δεν συνάδει με τα ήθη τόσο αυτού του τόπου όσο και της ίδιας της εταιρείας και των ανθρώπων της.

* Από την άλλη μεριά, οποιαδήποτε κατευθυνόμενη, έστω και εμμέσως, προσπάθεια στοχοποίησης της εταιρίας μας και των ανθρώπων της ως ηθικού αυτουργού μιας τέτοιας ενέργειας, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση εξίσου καταδικαστέα με το γεγονός ενός εμπρησμού. Στοχεύει να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως η εταιρία μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και κλίμα αναταραχής στην περιοχή.

* Η διασπορά μιας φημολογίας που στρέφεται ευθέως, με παντελή έλλειψη ουσιαστικής βάσης, κατά της εταιρίας μας, δεν μπορεί παρά να υποκινείται από αγνώστου σκοπιμότητας κίνητρα και να εξυπηρετεί σκοπούς διάφορους από τους προφανείς».

Σημ. «Ε»: Στο ρεπορτάζ της «Ε» δεν υπήρχε ουδεμία αναφορά σε τυχόν εμπλοκή της εταιρείας στον εμπρησμό.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=31752

Απο ότι διαβάζουμε δηλαδή
Η εταιρία προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της και να μετατραπεί σε ανυπεράσπιστο θύμα. Αν ξέχασε τον ρόλο της στην στρατηγική της έντασης που προσπάθησε να επιβάλει στην περιοχή , της βάζουμε την φωτογραφία με την αντισυγκέντρωση που οργάνωσε , και της θυμίζουμε τις προσπάθειες εκφοβισμού και τις πληρωμένες καταχωρήσεις σε όλα τα έντυπα του νομού.
Δεν ξέρουμε αν διέταξε η ίδια τον εμπρησμό ξέρουμε όμως οτι δημιούργησε το κλίμα για να γίνει.

Χορός του Γυμνασίου Ιτέας

Την Παρασκευή 10 Απριλίου
Το 15μελές
μαζί με τον
Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
του Γυμνάσιου Ιτέας
οργανώνει χορό
στον
"Πήγασο"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών οι Άγιοι Ανάργυροι
Ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ενημέρωσης, με όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Άμφισσας και διανομή εντύπων μας και στόχο την προβολή της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Τα έντυπα, ειδικά για μαθητές, εκδόθηκαν με την ευγενική χορηγία του Νομάρχη Φωκίδας
και έχουν την έγκριση της ΠΟΣΕΑ ,ενώ σε όλα τα παιδιά θα ...δοθεί και αναμνηστικό δώρο από το Σύλλογό μας.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τέταρτη 08 / 04 /09 και ώρες 11.00 - 13.00 ,στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, με την συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή εκπαιδευτικών , γονέων και μελών της Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου μας.
Επίσης την ίδια ημέρα Τετάρτη 08/04/09 θα γίνει και εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του
Πνευματικού Κέντρου και ώρες : 10.30 - 13.00
17.30 – 20.30
Εκπαιδευτικοί ,εθελοντές αιμοδότες και άλλοι φίλοι μας μπορούν να προσφέρουν αίμα δείχνοντας και στην πράξη στους μαθητές ,την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ,για τους συνανθρώπους μας που έχουν πρόβλημα.
ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ
ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ
Με εκτίμηση το ΔΣ