Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Το προφητικό για τον Καραμανλή δίλημμα "Ιδού η Ρόδος ιδού και το ...πήδημα"

Ενώ έφαγε μέχρι σκασμού όλη η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τώρα βρήκε να το παίξει ηθική και άμεμπτη.
Ο Καραμανλής με τον Ρουσόπουλο οργάνωσαν το Βατοπαίδιο. Ο Βουλγαράκης έτρωγε από τα συμβόλαια και από τις δωρεές του πεθερού του. Το Μητσοτακέικο, o Κυριάκος με την Ντόρα έτρωγαν από την Siemens. Ο Αλογοσκούφης οργάνωσε την ληστεία των ταμείων συντάξεων με τις γαλάζιες χρηματιστηριακές, , κουμπάροι, σύμβουλοι παρατρεχάμενοι γέμισαν τις κοιλιές τους. Οι πλούσιοι τραπεζίτες μας, με μια κίνηση πήραν 28 δίς και όλοι αυτά τα κάνανε ...νομιμότατα . Τώρα πάνε να τα φορτώσουν όλα στον απρόσεκτο Ροδίτη βουλευτή Παυλίδη και να βγουν οι ίδιοι ... αθώες περιστερές.

Μήπως περιμένουν πως και πως να τους ρίξει την κυβέρνηση ο Παυλίδης, για να παραγραφούν τα αδικήματα και να εμφανίζονται οι ίδιοι καθαροί;
Θα δούμε. Το παιχνίδι χοντραίνει, αλλά οι παίκτες που είναι στο τραπέζι μπορούν εύκολα να κάνουν μια συμφωνία κάτω από αυτό.
Μπορεί να συμφωνήσουν κιόλας ποιός θα πάρει τώρα σειρά τώρα στην ...διακυβέρνηση.
Το πρόβλημά τους δεν είναι πρόβλημα προσώπων είναι ζήτημα θεσμών. Η διαφθορά ευνοείται απο την νεοφιλελεύθερη πολιτική, τις ιδιωτικοποιήσεις και το "κίνητρα" για τους πλούσιους.

Ο μόνος που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια είμαστε εμείς, όσοι από εμάς απορρίπτουν το πλιάτσικο, την διαπλοκή και την νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Επείγον

Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα;
Μια μεγάλη παγίδα δημιουργήθηκε μέσα στην εβδομάδα στην αρχή της οδού Δεσφίνης (γωνία με Μιχαλοπούλου κοντά στο Μαϊάμι) με τη δημιουργία μεγάλου αυλακιού σχεδόν αόρατου, ιδίως τη νύχτα.
Ήδη είναι εμφανή τα σημάδια από τα αυτοκίνητα που έπεσαν στην "παγίδα". Χθες το βράδυ ένα χτυπημένο κάρτερ άφηνε τα αποτυπώματα της ζημιάς (λάδια) πάνω στην οδό Δεσφίνης.
Θα σώζατε πολλούς αν το μάθαιναν.

Αν μπορέσω θα σας στείλω και φωτογραφίες αργότερα.

Μας έστειλε και τις φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες...


Θα τις βρείτε στην σελίδα

Φωτογραφίες απο την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Σας παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες απο την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οι παρελάσεις έχουν μιλιταριστικό παρελθόν, χρειάζεται όπου υπάρχει ακόμα αυτό, να το ανατρέψουμε και να μετατραπούν σε αυτό που στην ουσία είναι πλέον στις μέρες μας, σε γιορτή της καινωνίας που καμαρώνει για την νεολαία της.











Την αντίθεση του εκφράζει ο Δήμος Άμφισσας με ψήφισμα του για μεταλλευτικές έρευνες στα όρια του Δήμου

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΡΟΣ:
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΟΙΝ.:
1. ΥΠΕΧΩΔΕ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜ. ΓΕΝ. ΠΕΡΙΒ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
2. Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
3. Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
4. ΔΗΜΟ ΓΡΑΒΙΑΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
5. ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΕΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΘΕΜΑ: «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από έρευνα βωξίτη των Ελληνικών Μεταλλευτικών Επιχ/σεω από Απρίλιο 2008»
ΣΧΕΤ.: Έγγραφο αριθμ. 50/16-02-2009 του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Φωκίδας.

Σχετικά με το παραπάνω θέμα και αφού λάβαμε γνώση του περιεχομένου της σχετικής μελέτης διαπιστώσαμε τα εξής:
1. Οι περιοχές στις οποίες πρόκειται να γίνει η έρευνα για την ύπαρξη βωξιτικών κοιτασμάτων και ανήκουν στην δικαιοδοσία του Δήμου μας είναι περιοχές προστατευμένες από την Ελληνική Νομοθεσία (ΦΕΚ Β.1289/28-12-1998).
2. Υπάρχει εκεί ένας μεγάλος αριθμός ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας μεταξύ αυτών δε και είδη προς εξαφάνιση.
3. Είναι περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και τεράστιας οικολογικής αξίας.
4. Παρά τις εκτιμήσεις της μελέτης θα υπάρξει τελικά υποβάθμιση και αλλοίωση του περιβάλλοντος.
5. Στην περιοχή «Φαράγγι της Ρεκκά» ο Δήμος έχει υλοποιήσει το έργο «Μονοπάτι της Ρεκκά» και έχει δαπανήσει σημαντικά ποσά προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες.
6. Ο Νομός Φωκίδας είναι ήδη σημαντικά βεβαρημένος από τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες των μεταλλευτικών εταιριών. Κατόπιν όλων των ανωτέρω και σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. από 19/03/2009, εκφράζουμε ... την πλήρη αντίθεσή μας, δηλώνουμε ότι έχουμε αντίρρηση στην υλοποίηση του έργου και ζητούμε να μην χορηγηθεί η αιτούμενη από την Εταιρία έγκριση. Αντί αυτού προτείνουμε:
Να συνταχθούν μελέτες που θα αφορούν γενικότερα την βιωσιμότητα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων σε συνάρτηση με την συνολική προστασία και την ανάπτυξη της περιοχής, την πλήρη προστασία των περιοχών NATURA και όλων των προστατευόμενων περιοχών, και τέλος την συνολική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής, σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Ασημάκης Ασημακόπουλος

Καταστάσεις πληρωμής Παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας 2008

Αναρτήθηκαν από την Δευτέρα που μας πέρασε στους Δήμους και τους συνεταιρισμούς των Δήμων Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών, οι προσωρινές καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων του προγράμματος " Προστασία Παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας" .
Ο αριθμός των δικαιούχων που έχουν αναρτηθεί είναι 2000. Δεν έχουν αναρτηθεί μόνο τα άτομα που έχουν εκκρεμότητες με μετρήσεις υπηρεσιών ελέγχου (ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ).
Όσοι είστε δικαιούχοι κάντε μια βόλτα από τα σημεία που σας αναφέραμε για ... τυχόν διαφωνία σας. Υπάρχει δυνατότητα ένστασης μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.
Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας κατάφεραν και φέτος εργαζόμενοι και εκτός ωραρίου να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των στοιχείων των χιλιάδων δικαιούχων και να παρουσιάσουν καταστάσεις πληρωμής έγκαιρα.

Το ζήτημα της πληρωμής βέβαια είναι άλλη υπόθεση γιατί σχετίζεται με τα οικονομικά της Κυβέρνησης.
Ελπίζουμε να μην γίνει όπως και πέρυσι που περιμεναν οι δικαιούχοι μήνες μετά την κατάθεση των καταστάσεων πληρωμής για να τους πληρώσουν τελικά μόλις πριν μερικές ημέρες.