Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Πυρά Αλογοσκούφη απο Φωκίδα

Νέα πυρά Αλογοσκούφη

ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ στο εσωτερικό της Ν.Δ., εξάλλου, προκάλεσε και χθες ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση σύρεται από τις Βρυξέλλες στην επιβολή νέων φόρων και εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την αποτελεσματικότητα των πρόσφατων μέτρων, τονίζοντας τον «προσωρινό» χαρακτήρα τους.

«Η επιλογή των επί μέρους παραμέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι υπόθεση της χώρας μας και όχι της Επιτροπής ή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», διεμήνυσε ο κ. Αλογοσκούφης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Φωκίδα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν τη φορολογική πολιτική της, διότι η συντήρηση της αβεβαιότητας για φορολογικά μέτρα λειτουργεί αρνητικά για το επενδυτικό κλίμα, την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Εκδήλωση του Δήμου Ιτέας

Παρόλο που η παροιμία "Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου" είναι πασίγνωστη. Ο δήμαρχος φαίνεται να μην την ξέρει.
Ενώ σταμάτησε το χορευτικό που γυμνάζονταν τα παιδιά μας, τώρα μας φέρνει να δούμε άλλα παιδιά να γυμνάζονται. Τα έξοδα του χορευτικού του Δήμου ήταν ελάχιστα αλλά επέλεξε με τα ίδια χρήματα να κάνει τα παιδιά μας θεατές .



Ο Δήμος Ιτέας στα πλαίσια της προώθησης του αθλητισμού και του
αθλητικού ιδεώδους ‚ διοργανώνει σε συνεργασία με ... τον Αθλητικό Σύλλογο
"ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ",
εκδήλωση αφιερωμένη στην Γενική Γυμναστική.

Σας προσκαλούμε σ’ ένα πολυθέαμα ενόργανης
ρυθμικής και ακροβατικής γυμναστικής,
συνδυασμένης με χορό, στου Θα πραγματοποιηθεί
στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας, το Σάββατο 28
Μαρτίου 2009 και ώρα 18:30.
Οι ομάδες « ΑΣΤΕΡΙΑ»,«ΝΕΑΝΙΔΕΣ» και
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ», με προπονήτρια την
Πρωταθλήτρια της Ενόργανης κ. Ολυμπία
Δραγούνη ‚ Θα παρουσιάσουν προγράμματα με τα
οποία συμμετείχαν σε Ελληνικές Ευρωπαϊκές και
Παγκόσμιες Γυμναστράδες.
Μία αθλητική καλλιτεχνική παράσταση γεμάτη
νιάτα κίνηση και ζωή,
από τον Σύλλογο που κάνει την γυμναστική Τέχνη!

Τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης B’ επιπέδου


ΤΟ ΚΠΕ Άμφισσας μας έστειλε το πλήρες πρόγραμμα και την Αφίσα του Σεμιναρίου για τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον.
Πατήστε επάνω στην εικόνα για να το διαβάσετε.

Ομιλία εκδήλωση του 2ου Γυμνάσιου Άμφισσας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων
του 2ου Γυμνάσιου Άμφισσας
σας προσκαλεί σε ομιλία -εκδήλωση
της Κυρίας ΛΑΠΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗΣ,
σχολικής Συμβούλου Ειδικής αγωγής που
θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας,
τη Δευτέρα 23 Μαρτιου και ώρα 7μ.μ.
με θέμα "η εφηβεία σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει"

Και ο Ανδρεουλάκος παραδέχεται ότι το μαρτύριο πρέπει να σταματήσει.

Όταν αναρτήσαμε την είδηση για τον αδιευκρίνιστο θάνατο της κρατούμενης Αικατερίνης Γκουλιώνη, δεχθήκαμε κάποια σχόλια ενάντια στο δημοσίευμα. Τα σχόλια είχαν να κάνουν με την ακραία οπτική γωνία που βλέπουν κάποιοι τα γεγονότα. Σήμερα μετά απο 5 ημέρες η ιστοσελίδα zougla. gr έχει πρωτοσέλιδο την ίδια δημοσίευση. Το κυριότερο είναι όμως ότι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ανδρεουλάκος, αποδέχεται αυτά που κατήγγειλε η Γκουλιώνη και λέει ότι θα πάρει μέτρα για να διορθώσει τα πράγματα. Οι ακραίες φωνές παρέμειναν στην γωνία.
Με αφορμή αυτό το γεγονός έχουμε να πούμε ότι τα δημοσιεύματά που αναρτούμε, έχουν να κάνουν με γεγονότα που μας ενδιαφέρουν και μας συγκινούν. Κανένα έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο άλλωστε, δεν αναφέρεται μόνο σε γεγονότα που συμβαίνουν στην Φωκίδα, ή στην Ιτέα. Όσοι διαφωνούν τους δίνουμε μια συμβουλή, για να μπορέσουν να διαβάσουν αυτά που περιγράφει η αποβιώσασα, ας κάνουν μια παραδοχή ας πούνε ότι είναι απο την Χιμάρα η νεκρή κρατούμενη. Εμείς θα κρατήσουμε την ευαισθησία μας για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής και πατρίδας.



Με τη δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ. Ανδρεουλάκου ότι θα σταματήσει η εξευτελιστική κολπική έρευνα των γυναικών κρατουμένων έληξε, χθες, ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις η στάση στις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, που εκδηλώθηκε με αφορμή τον θάνατο της 41χρονης Αικατερίνης Γκουλιώνη.

Η επίμονη άρνηση της διεύθυνσης των γυναικείων φυλακών να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η οποία ... πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία έξω από τις φυλακές για να διαμαρτυρηθεί για την τραγική κατάληξη της Γκουλιώνη, πυροδότησε έντονα επεισόδια.

Οι κρατούμενες φωνάζοντας συνθήματα «Κατερίνα ζεις, εσύ μας οδηγείς» ξεσηκώθηκαν, έσπασαν τζάμια, έκαψαν στρώματα και καρέκλες και απομακρύνθηκαν από την πτέρυγά τους αρνούμενες να επιστρέψουν στα κελιά. Την ίδια ώρα, ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες επιχείρησαν να μπουν στο εσωτερικό των φυλακών από κάποιο σημείο της περίφραξης, έγιναν όμως αντιληπτοί και απομακρύνθηκαν.

Μόνον όταν ο κ. Ανδρεουλάκος έσπευσε στη φυλακή περίπου στις 4 το απόγευμα και δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των γυναικών κρατουμένων αλλά και με τριμελή επιτροπή της Πρωτοβουλίας εκτονώθηκε η έκρυθμη κατάσταση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περ. Κοροβέση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια προκειμένου να επιτρέψει την πρόσβαση της Πρωτοβουλίας στη φυλακή αλλά και έντονες διαμαρτυρίες μελών της που φώναζαν συνθήματα όπως «η κολπική εξέταση είναι βιασμός, να σταματήσει τώρα ο εξευτελισμός», κρατώντας πανό που έγραφαν «Είμαι η Κατερίνα Γκουλιώνη και έχω να πω πολλά. Οχι στις δολοφονίες των κρατουμένων».

Οι κρατούμενες ζήτησαν από τον γενικό γραμματέα να σταματήσει ο ιδιότυπος βιασμός του κολπικού ελέγχου που υφίστανται είτε ύστερα από μεταγωγή είτε ύστερα από άδεια, να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της Αικ. Γκουλιώνη, να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο κ. Ανδρεουλάκος εμφανίστηκε ανοιχτός στον διάλογο, παραδέχτηκε ότι η πρακτική αυτή είναι εξευτελιστική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πρέπει να σταματήσει και δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι όπως ο έλεγχος με υπέρηχο. Τις προσεχείς ημέρες οι κρατούμενες θα καταθέσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους και θα συναντηθούν εκ νέου με τον γενικό γραμματέα. Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση της Πρωτοβουλίας με τον κ. Ανδρεουλάκο, στον οποίο τέθηκε και το θέμα των αδειών και των ανήλικων κρατουμένων και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα.