Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Για την επέτειο του Κιλελέρ

Δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να παζαρεύουν την Ολυμπιακή.


Τι τον θέλεις τον διεθνή διαγωνισμό για την Ολυμπιακή;
Τον θες να βγει άκαρπος για να μπορείς στην συνέχεια να κάνεις στα κρυφά, τα παζάρια σου με τον Βγενόπουλο.
Αυτός αν και πρόσφερε τα λιγότερα χρήματα παραδόξως πήρε την Ολυμπιακή.
Με τί χρήματα θα την αγοράσει;
Με τα χρήματα που του δώρισε η Κυβέρνηση απο το ξεπούλημα του ΟΤΕ.
Την Ολυμπιακή δηλαδή την παίρνει από την κυβέρνηση τζάμπα.
Τα πραγματικά ανταλλάγματα δεν θα τα μάθουμε ποτέ.
Η γαλάζια μαφία που διαδέχθηκε την πράσινη μαφία, συνεχίζει να ξεπουλάει τα πάντα. Ιδιαίτερα τώρα που αισθάνεται ότι δεν έχει μέλλον, έχει αφηνιάσει να προλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα.
Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί και αυτή στην πώληση ζητώντας διευκρινιστικές λεπτομέρειες, δείχνοντας πόσο λίγες ελπίδες μπορούμε να έχουμε και από αυτό το κόμμα.
Διαβάστε τις ανακοινώσεις των κομμάτων...
Το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη προστασίας της δημόσιας περιουσίας, δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Εποικοινωνιών Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης – MIG για την Ολυμπιακή.

«Το κράτος σήμερα έχει στη διάθεσή του 300 εκατομμύρια ευρώ από δικαστική δικαίωση των Ο.Α. που μπορούν να είναι τα αναγκαία ίδια κεφάλαια συμμετοχής και που είναι περίπου διπλάσια του τιμήματος που θα πωληθούν οι Ο.Α.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα αναμένουμε την ανακοίνωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας, κρίνουμε όμως σκόπιμο να γνωρίσουμε στην κυβέρνηση ότι είναι υποχρέωσή της:

• Η εξασφάλιση καθολικών υπηρεσιών σ’ όλους τους πολίτες της Ελληνικής επικράτειας μέσα σε πλαίσια υγιούς ανταγωνισμού

• Η δημοσιοποίηση Master plan για την προοπτική της ιστορικής εταιρείας που θα την προστατεύει από πιθανές μελλοντικές αλλαγές ή μετατροπές του εταιρικού σχήματος που θα οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο της εταιρείας

• Η εξασφάλιση των πιστώσεων που ο ίδιος ο πρόσφατος Νόμος της προβλέπει για τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία τους, κάτι που δεν συμβαίνει

• Τέλος, εφόσον υπογραφεί η τελική συμφωνία, ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στην εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που θα πρέπει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009 να έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την συμφωνία των Βρυξελλών που συνομολόγησε;»

ΚΚΕ: Ένα ακόμη έγκλημα ολοκληρώθηκε

«Ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού ολοκληρώνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης - MIG για την Ολυμπιακή.

Χαρακτηρίζει επίσης τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «που συστηματικά εργάστηκαν σε αυτή την κατεύθυνση και από τη θέση της κυβέρνησης και συναινώντας από τη θέση της αντιπολίτευσης».

ΣΥΝ: Παραλογισμός και έγκλημα η ιδιωτικοποίηση της Ο.Α.

«Παραλογισμό» και «έγκλημα» χαρακτηρίζει ο Συνασπισμός την απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. «με πλήρη συναίνεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για ρευστοποίηση-ιδιωτικοποίηση της ΟΑ».

Σε ανακοινωσή του το κόμμα δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο «η χωρά μας να απωλέσει τα πλεονεκτήματα της, στην συγκεκριμένη περίπτωση τη δημόσια ΟΑ, η οποία ουδέποτε ήταν πραγματικά ελλειμματική, αλλά με τεχνητές και μεθοδευμένες πολιτικές απαξίωσης οδηγήθηκε στον μαρασμό και την συρρίκνωση».

Ο Συκοφάντης έχει κέφια

Απο τον Συκοφάντη
Περίμενες ποτέ ότι θα έβλεπες να δραπετεύουν
από τις φυλακές με ελικόπτερα;

Σε προετοίμασε ποτέ κανείς για την ώρα
που θα μάθαινες πως για τις αποδράσεις
από τον Κορυδαλλό φταις εσύ που έχεις
καρτοκινητό χωρίς ονοματεπώνυμο;

Φανταζόσουν εποχή που οι κάτοχοι καρτοκινητών,
με την αγορά της κάρτας θα υποβάλλουν και σχέδια πτήσης;

Άκουσες τον πρωθυπουργό σου να λέει
πως για το ξεπέρασμα της κρίσης πρέπει
να ... καταναλώνεις λιγότερα, δηλαδή να την επιδεινώνεις;

Φαντάστηκες ποτέ να ζεις μια οικονομική κρίση,
για την οποία θα φταίνε οι τράπεζες
αλλά η κυβέρνησή σου θα τους χάριζε κι από πάνω 28 δις €,
όσα λεφτά φτάναν για να τις αγοράσει όλες μαζί;

Φαντάστηκες ποτέ πρωθυπουργό να δίνει 28 δις €
από την τσέπη σου σε τράπεζες και μετά να τις παρακαλάει
να τα δώσουν πάλι σε σένα;

Σου είπαν εσένα πως αν η χώρα μας εκσυγχρονιζόταν
με πιο ταχείς ρυθμούς σήμερα με την παγκόσμια κρίση
θα είχαμε καταρρεύσει, γιατί η μοίρα μας
θα ήταν στα χέρια άλλων;

Περίμενες την εποχή που κανείς δεν έχει λεφτά
για ν’ αγοράσει αυτοκίνητο να ξεκινά απόσυρση
αυτοκινήτων μόνο για αγορά πανάκριβου;

Ήξερες ότι θα έρθει εποχή που θα τρως στη μάπα σκυλά
τραγουδιστή που γίνεται βουλευτής, μετά νομάρχης,
αλλά τώρα να ονειρεύεται να γίνει δήμαρχος;

Μια γελοιογραφία , δεν ξέρω αν σας αρέσει αλλά μπορεί να αποτελέσει αφορμή για σχόλια

Απο το www.epikairo.gr

Κινηματογράφος : Η Εναντίωση

H Κινηματογραφική λέσχη Άμφισσας
έχει προγραμματίσει δύο προβολές
την Κυριακή στις 6:30μμ και στις 9:15μμ
στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
με την ταινία : Εναντίωση
Διαβάστε λίγα λόγια
για την ταινία
δείτε και
το τρέιλερ της ταινίας.



Βασισμένη σε μία αληθινή ιστορία, η ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ είναι μία επική ταινία για την οικογένεια, την τιμή, την εκδίκηση και τη σωτηρία, που εξελίσσεται στη δίνη το Βʼ Παγκόσμιου Πολέμου. Βρισκόμαστε στο 1941 και οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης σφαγιάζονται κατά χιλιάδες. Καταφέρνοντας να ξεφύγουν το θάνατο, τρία αδέλφια βρίσκουν καταφύγιο σε ένα πυκνό δάσος, στο οποίο έπαιζαν όταν ήταν παιδιά. Από εκεί, ξεκινούν τον απελπισμένο τους αγώνα εναντίον των Ναζί. Ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο Λιβ Σράιμπερ και ο Τζέιμι Μπελ ενσαρκώνουν τρία αδέρφια που μετατρέπουν έναν αγώνα επιβίωσης σε κάτι πολύ πιο σημαντικό: σε ένα τρόπο να εκδικηθούν για τους θανάτους των αγαπημένων τους ανθρώπων, σώζοντας χιλιάδες άλλους. Στην αρχή, είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν για να παραμείνουν ζωντανοί. Αλλά σταδιακά, καθώς οι φήμες για τις τολμηρές πράξεις τους εξαπλώνονται, αρχίζουν να προσελκύουν και άλλους γύρω τους – άντρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους – διατεθειμένους να ρισκάρουν τα πάντα για λίγες στιγμές ελευθερίας. Ο Τούβια (Κρεγκ) είναι ένας απρόσιτος αρχηγός, του οποίου τις αποφάσεις αμισβητει ο αδερφός του Ζους (Σράιμπερ) που ανησυχεί ότι ο ιδεαλισμός του Τούβια θα τους παρασύρει όλους στην καταστροφή. Ο Άσαελ (Μπελ) είναι ο νεότερος – και βρίσκεται ανάμεσα στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους άλλους δύο αδερφούς. Καθώς πέφτει ο σκληρός χειμώνας, δουλεύουν μαζί για να οργανώσουν μία κοινότητα και να κρατήσουν την πίστη τους ζωντανή, όταν η ανθρωπιά γύρω τους δείχνει να έχει χαθεί.