Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών της Φωκίδας (καλώς τους δεχθήκαμε)

Απο το agroschannel.
τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Λιβαδειάς και της Φωκίδας θα βρεθούν αύριο οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης . (για καλό πάντως δεν έρχονται)
Έκαναν την αρχή σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου έκαναν φύλλο και φτερό τον Οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τις επιδοτήσεις .
Στο μικροσκόπιο , των ελεγκτών το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης των Επιδοτήσεων και οι ελεγκτές θα ταξιδέψουν στην ΄Αρτα, την Λευκάδα, και σε άλλες ενώσεις στη Δυτική Ελλάδα .
Η αρμόδια Επίτροπος περιμένει το κείμενο με το ... συμπέρασμα των εμπειρογνωμόνων αφού η χώρα μας είναι υπόλογη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κ. Μπόελ στο παρελθόν έχει απειλήσει ότι αν δεν εναρμονιστούμε με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γίνουν περικοπές στις επιδοτήσεις σε ποσοστό 10%.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις Ενώσεις που δεν προσήλθαν στο κάλεσμα του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ είπε πριν απο λίγο στο Agroschannel στέλεχος του Οργανισμού. Από εκεί και μετά οι πληρωμές δεν αφορούν το έλεγχο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δώσει τη λίστα με τους αγρότες που πληρώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου για να ξεκινήσουν οι πληρωμές στις αρχές Μαρτίου .

Μουσική βραδιά απο τον Σύλλογο Ελιά και τον Σύλλογο Άγιοι Ανάργυροι

Ο Σύλλογος "ΕΛΙΑ"
και
ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας "Άγιοι Ανάργυροι"
διοργανώνουν
την Πέμπτη 26/02/2009
Μουσική Βραδιά στο SANTE music cafe.
Με τους ντόπιους εκλεκτούς καλλιτέχνες:

Λευτέρη Τσακιράκη,
Θύμιο Κουφάλη,
Στάθη Λύτρα

Εξόρμηση για συλλογή άγριων παραδοσιακών ποικιλιών αμπελιού

Δεν είναι αναγραμματισμός του Ήλιου αλλά έχει τη ζεστασιά και φως του!
Ας δώσουμε Νέα Πνοή στα Παραδοσιακά Αμπέλια
Εξόρμηση 7 και 8 Μαρτίου για συλλογή βλασταριών
Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ εξορμά για άλλη μια φορά προς συλλογή άγριων παραδοσιακών ποικιλιών αμπελιού.
Τα βλαστάρια, που θα συλλέξουμε θα φυτευτούν σε γλάστρες και θα τα βοηθήσουμε να ζωντανέψουν. Η εξόρμηση προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου 2009 στα σημεία... (για τη συνέχεια πατήστε εδώ ή δείτε το συνημμένο).
Προσφορά σε Εκδηλώσεις
Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ εκτιμώντας ότι οι .... προοδευτικές ιδέες -και κυρίως αυτές που αφορούν και ενισχύουν το Περιβάλλον- πρέπει να διαδίδονται, αποφάσισε να απευθυνθεί σε όσους σκέπτονται να οργανώσουν ζεστές συντροφιές και κοινωνικές εκδηλώσεις με... περιεχόμενο, προσφέροντας ένα πολύτιμο δώρο που έρχεται... (για τη συνέχεια πατήστε εδώ).
Ας δώσουμε Αναπνοή στη Φύση και στις Παραδόσεις του Τόπου μας
Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ προσκαλεί αυτούς που συμμερίζονται την αγωνία της για την διατήρηση αρχαίων ποικιλιών και την σύνδεση παράδοσης με την επιστημονική πρόοδο, να απαντήσουν στο κάλεσμά της (για τη συνέχεια πατήστε εδώ).
Πως μπορείτε να υιοθετήσετε μία δραστηριότητα της Κοινότητας του «ΗΛΕΣΙΟΝ»
Με την εγγραφή σας στο ΗΛΕΣΙΟΝ πατώντας εδώ
Στέλνοντας ενίσχυση ή υποστήριξη σε όποια δράση θέλετε και όσες φορές θέλετε πατώντας εδώ
ΗΛΕΣΙΟΝ Α.Μ.Κ.Ε., Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Περιβάλλοντος Μακ Μίλλαν 10, 11144 Αθήνα, Τηλ/Φαξ: 210-2116224 Ηλ.Ταχ: helession@gmail.com, Ιστοσελίδα: www.helession.gr
Με την εγγραφή σας στο ΗΛΕΣΙΟΝ ενισχύσετε τους σκοπούς του
Ιστοσελίδα: www.helession.gr

Συμβουλές για να βοηθήσουμε στην ανακύκλωση

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Στα. Άδυτα των μπλε κάδων
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ,
Φωτογραφίες: ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ

Το ΟΙΚΟ έκανε «βουτιά» σε δεκάδες κάδους σε όλη την Αθήνα και έμαθε... από τα λάθη μας. Φαίνεται πως μετά από πέντε χρόνια «γνωριμίας», η σχέση μας με την ανακύκλωση συσκευασιών παραμένει ένα μυστήριο. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουν τι ακριβώς πετάμε στους μπλε κάδους και πώς. Αφού διαπιστώσαμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη, συντάξαμε τον οδηγό του καλού ανακυκλωτή. Καλή επιτυχία.
ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ
1. Βρόμικες συσκευασίες
Είναι ένα λάθος που εντοπίσαμε σχεδόν σε όλους τους κάδους. Μπουκάλια μισογεμάτα με χυμούς και αναψυκτικά, κεσεδάκια με απομεινάρια από γιαούρτι, σκεύη αλουμινίου από έτοιμα αγορασμένα γεύματα -με το φαΐ που περίσσεψε-, συσκευασίες με το λάδι που έχει μείνει από το περιεχόμενό τους, καλαμάκια με το σουβλάκι που δεν φάγαμε και πολλά άλλα. Το πρόβλημα που δημιουργείται από αυτά είναι ότι αυξάνουν το μικροβιακό φορτίο στα εργοστάσια διαλογής και έτσι εκτίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι σε αυτά. Η λύση δεν είναι βέβαια να σαπουνίσουμε τη συσκευασία - μη γινόμαστε υστερικοί ούτε σπάταλοι στο νερό. Ενα μικρό ...ξέπλυμα ή ένα σκούπισμα με τις χαρτοπετσέτες που χρησιμοποιήσαμε είναι αρκετό.
2. Σφιχτοδεμένες σακούλες
Η λογική των μπλε κάδων θέλει τα σκουπίδια χύμα. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα είχε νόημα αν άδειαζαν τους κάδους κάθε μέρα και δεν σωρεύονταν σακούλες με ανακυκλώσιμα γύρω και έξω από αυτούς. Με τα προβλήματα που υπάρχουν, όμως, στην αποκομιδή, μπορούμε να ελιχθούμε ανάλογα με την περίπτωση. Αν πετύχουμε τον κάδο άδειο, αδειάζουμε μέσα τη σακούλα με τα ανακυκλώσιμα. Αν είναι γεμάτος, την αφήνουμε επάνω στο σωρό με κάποιο χαλαρό δέσιμο, για να μη χυθεί στο δρόμο το περιεχόμενο και να είναι εύκολο να ανοίξει από τον υπάλληλο στο κέντρο διαλογής.
3. Ελλιπής διαχωρισμός
Για να λειτουργήσει εύρυθμα η αλυσίδα της ανακύκλωσης, είναι καλύτερα να πετάμε τα υλικά όσο πιο διαχωρισμένα γίνεται. Με άλλα λόγια, όταν υπάρχει χαρτί ενωμένο με πλαστική μεμβράνη ή με σκληρό πλαστικό, όπως συμβαίνει σε διάφορα παιχνίδια, καλλυντικά ακόμα και στο πακέτο των τσιγάρων, ας κάνουμε τον κόπο να τα διαχωρίσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα γυάλινα μπουκάλια (και όχι απαραίτητα τα πλαστικά) που έχουν πλαστικά ή μεταλλικά καπάκια, αλλά και για το χαρτί της σοκολάτας, που δεν πρέπει να το τσαλακώνουμε μαζί με το αλουμινόχαρτο.
4. Λάθος υλικά
Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί πολλοί συνεχίζουν να πετούν τα αποφάγια και άλλα ακατάλληλα υλικά στην ανακύκλωση συσκευασιών. Το να πετάμε οργανικά είδη, τα οποία «δηλώνουν» την ύπαρξή τους με μια έντονη μυρωδιά, είναι η αιτία ή η δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι δήμοι για να αδειάζουν τους μπλε κάδους με τα κοινά απορριμματοφόρα. Δεν είναι όμως μόνο τα αποφάγια. Οι κάδοι είναι γεμάτοι από διάφορα άλλα υλικά: μικρά έπιπλα, ρούχα, αφρολέξ, μπουκάλια μπίρας -που, όπως είναι γνωστό, επιστρέφονται και μάλιστα με αντίτιμο και ξαναχρησιμοποιούνται-, αποτσίγαρα, προφυλακτικά, βιοδιασπώμενες σακούλες. Ακόμα και μαρμάρινο νεροχύτη εντοπίσαμε!
5. Ογκώδη αντικείμενα Είναι συνηθισμένο να βλέπουμε κάδους γεμάτους μέχρι επάνω με λίγες χαρτόκουτες. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν οι κάδοι βρίσκονται κοντά σε καταστήματα που παραλαμβάνουν εμπορεύματα και πρέπει μετά να ξεφορτωθούν τις κούτες. Σε κάποιο σημείο μάλιστα, στου Ζωγράφου, όπου υπάρχουν πέντε κάδοι σε παράταξη, έμαθα ότι εξυπηρετούν κυρίως ένα μαγαζί: το μανάβικο που βρίσκεται πίσω τους. «Τώρα πια δεν έχουμε ξύλινα τελάρα που επιστρέφονται και γεμίζουμε χαρτόκουτες. Ε, αντί να τις πετάμε στα κοινά σκουπίδια, ζήτησα από τον δήμο να φέρει την ανακύκλωση», μας εξομολογήθηκε ο μανάβης. Πολύ καλά έκαναν και οι δύο, όμως με ένα άλλο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα δοχείο ανακύκλωσης, που θα είναι μόνο για χαρτί, και με τις κούτες να μπαίνουν μέσα τσακισμένες, δεν θα χρειάζονταν τόσοι μπλε κάδοι - που όπως διαπιστώσαμε λείπουν από την υπόλοιπη γειτονιά.
ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΗ
ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ
Να είναι άδειες από τροφές και υγρά.
Να τις ξεπλύνουμε, αν χρειαστεί, ώστε να μην έχουν υπολείμματα τροφών, λάδια κ.λπ.
Να τσακίζουμε τις χαρτόκουτες για να μην πιάνουν όλο το χώρο.
Οταν υπάρχει χώρος, να ρίχνουμε χύμα τις συσκευασίες και όχι μέσα σε σφιχτοδεμένες σακούλες, για να βοηθάμε τη διαδικασία του διαχωρισμού στο εργοστάσιο.
Στους φακέλους για εύθραυστα αντικείμενα -αυτούς που έχουν πλαστική επένδυση με τις φουσκαλίτσες αέρα για ασφάλεια- είναι καλύτερα να διαχωρίζουμε μόνοι μας το χαρτί από το πλαστικό. Στην ίδια λογική, βγάζουμε τα καπάκια από τις γυάλινες συσκευασίες - στις πλαστικές δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί διαχωρίζονται αργότερα στη διαδικασία ανάκτησης.
Να συμπιέζουμε τα πλαστικά μπουκάλια, όταν μπορούμε, για να εξοικονομούμε χώρο.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πετάμε σπασμένα τζάμια ή καθρέφτες, γιατί η διαλογή γίνεται στο χέρι και είναι επικίνδυνο για τους εργάτες.
ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ
Τα υλικά που ανήκουν σε άλλα συστήματα ανακύκλωσης: μπαταρίες, κάθε είδους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ελαστικά, μέταλλα, ρούχα, παπούτσια, πλαστικά δοχεία από λάδια αυτοκινήτων ή από φυτοφάρμακα, οικοδομικά υλικά, στρώματα, παλιά έπιπλα, την παλιά δερμάτινη τσάντα, τα οργανικά υπολείμματα των τροφών, τα κλαδιά από τα δέντρα.
Τις βιοδιασπώμενες σακούλες (αυτές θεωρούνται συμβατικά σκουπίδια και δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην ανακύκλωση. Είναι καλύτερα να τις χρησιμοποιούμε στα κοινά σκουπίδια γιατί, όταν η σακούλα διασπάται, επιταχύνεται ο χρόνος αποδήμησης).
Τα μικρά χαρτάκια, εισιτήρια και σκισμένες σελίδες (όχι γιατί δεν ανακυκλώνονται, αλλά επειδή δεν έχει μεριμνήσει η ΕΕΑΑ για την ανακύκλωσή τους).
Αποτσίγαρα από έτοιμα ή από στριφτά τσιγάρα.
Χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες και χαρτομάντιλα.
ΤΙ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ
Χαρτιά: κουτιά από τσιγάρα, λογαριασμούς, εφημερίδες, βιβλία, χαρτοκιβώτια όλων των ειδών, όλα τα περιοδικά, ακόμα και αυτά με τις γυαλιστερές σελίδες, όλους τους φακέλους αλληλογραφίας.
Αλουμινένιες και λευκοσίδηρες συσκευασίες: κουτάκια από αναψυκτικά και μπίρες, κονσέρβες κάθε είδους, σακουλάκια μέσα στα οποία αγοράζουμε τον καφέ, αλουμινένια μπολ μιας χρήσης, τα μεταλλικά ταψάκια μιας χρήσης, το κομμάτι από το αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιήσαμε χθες αλλά δεν χρειαζόμαστε πια, μεταλλικά αντικείμενα γραφείου, τα κλειδιά που δεν χρειαζόμαστε κ.λπ.
Ολες τις γυάλινες συσκευασίες:βαζάκια από τρόφιμα, μπουκάλια από ποτά, από αρώματα, από χυμούς, από φάρμακα κ.λπ.
Ολες τις πλαστικές συσκευασίες από: αναψυκτικά, λάδι, αποσμητικά, απορρυπαντικά, δοχεία από τις μπογιές που βάφουμε, σακουλάκια από καπνό. Επίσης, τα σπασμένα χαρακάκια του παιδιού, τα νάιλον από το πακέτο των τσιγάρων, το φιλμ περιτυλίγματος από τα τρόφιμα ή τα έντυπα, τα πλαστικά από τα είδη διατροφής (αλλαντικά, τυριά κ.λπ.) που πωλούνται συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ, το κεσεδάκι από το γιαούρτι, το σακουλάκι από το ρύζι ή τα μακαρόνια, το περιτύλιγμα από τις πάνες και όλα τα σχετικά είδη, τη σακούλα από το απορρυπαντικό πλυντηρίου που τελείωσε, τα παλιά γάντια κουζίνας που τρύπησαν κ.λπ.
Πλαστικά αντικείμενα: κρεμάστρες σπασμένες, την πλαστική κουτάλα που χάλασε, τις πλαστικές σακούλες που δεν θα χρησιμοποιήσουμε, τα πλαστικά εργαλεία γραφείου, τις θήκες από τα CD, τις παλιές κασέτες που δεν ακούμε κ.λπ.
Συσκευασίες τετραπάκ
Ξύλινες συσκευασίες: κουτάκια από ποτά ή δώρα, οδοντογλυφίδες, ξύλινες κουτάλες που χάλασαν, κρεμάστρες ρούχων κ.λπ.
CD, DVD - ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής που έχουν.

ΣΥΜΠΙΕΖΩ:
Τα πλαστικά μπουκάλια του νερού είναι καλό να συμπιέζονται, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, προκειμένου να μην πιάνουν χώρο. Στην περίπτωση των μπουκαλιών αυτών δεν χρειάζεται να βγάζετε το καπάκι.
ΠΛΕΝΩ:
Πλαστικές συσκευασίες από γιαούρτια, όπως αυτή, αλλά και μπίρες, αναψυκτικά ή άλλα τρόφιμα, θα πρέπει να ξεβγάζονται ώστε να μην έχουν υπολείμματα τροφών, λάδια ή άλλα υγρά.
ΔΕΝ ΣΚΙΖΩ:
Αποκόμματα εισιτηρίων, αποδείξεις, σκισμένες σελίδες και γενικά, χαρτιά που είναι μικρότερα του μεγέθους Α4 δεν ανακυκλώνονται - όχι γιατί δεν γίνεται, αλλά γιατί δεν έχει μεριμνήσει η ΕΕΑΑ για την ανακύκλωσή τους.
ΒΓΑΖΩ ΚΑΠΑΚΙΑ:
Καλό είναι να ξεπλένετε τα γυάλινα μπουκάλια αναψυκτικών ή ποτών, ενώ όταν διαθέτουν μεταλλικά καπάκια, θα πρέπει να τα βγάζετε για να διευκολύνετε τον διαχωρισμό των υλικών.

Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 25-2-2009

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 οτην Πλατεία Κλαυθμώνος

Η πολιτική λιτότητας δεν έχει τέλος.

Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των Κυβερνητικών πολιτικών.

Ο αυταρχισμός η άλλη όψη της πολιτικής λιτότητας.

Στη συνέχεια ήλθαν τα ΜΑΤ και οι Δικαστικές προσφυγές. Ο αυταρχικός κατήφορος συνεχίζεται. Αντί για νέα πολιτική που θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας επιχειρείται καταστολή στους δίκαιους αγώνες μας.
Μετά τις εκατοντάδες προσφυγές από την Κυβέρνηση στα Δικαστήρια την τελευταία 10ετία για να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες πολλών Ομοσπονδιών, είδαμε και την Πρωτόγνωρη προσφυγή κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για απεργία που κήρυξε για τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, για προβλήματα που είναι κοινά για όλους.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχτηκε παράνομη η απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επειδή δεν αποφασίστηκε από το Συνέδριο αλλά από το Γενικό Συμβούλιο ισοδυναμεί με ...κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας για το Δημόσιο.
Αυτή η δικαστική απόφαση μας γυρίζει σε άλλες εποχές και αποτελεί πρόκληση για το σ.κ., τα δημοκρατικά και συλλογικά δικαιώματά μας.


Όχι στη συνέχιση της λιτότητας και του αυταρχισμού.

Πέρα όμως από τα παραπάνω φαίνεται ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στα δικαιώματά μας με αφορμή την οικονομική κρίση, μέσα από το νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα. Το εισόδημά μας αποδυναμώνεται σε αγοραστική δύναμη και πάλι, με τη μη αναπλήρωση των απωλειών από την ακρίβεια, στους μισθούς και τις συντάξεις, με τον περιορισμό στις υπερωρίες και στις πρόσθετες παροχές, με τον περιορισμό δαπανών λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών κ.λ.π.
Παγώνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συνεχίζεται η απαράδεκτη πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με την πρόσληψη εργαζομένων διαφόρων κατηγοριών (Stages έκτακτοι κ.λ.π.).
Συνεχίζεται η ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση βασικών δικαιωμάτων όπως η Υγεία και η Παιδεία.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής τα προβλήματα στο εφάπαξ και στην υγειονομική μας περίθαλψη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Νέα προβλήματα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και ιδιαίτερα στα δικαιώματα των γυναικών, αναμένεται να δημιουργηθούν από την αναμενόμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

*

Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.
*

Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
*

Αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης.
*

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
*

Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
*

Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
*

Προσλήψεις μονίμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχιστις ελαστικές μορφές εργασίας.
*

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.