Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Υπογράψαν και θα πληρωθεί τελικά ο Παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας

Όσοι είστε από την έκτη ανάρτηση και πέρα, ετοιμάστε τα πορτοφόλια σας.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο που παρακαλάγαμε να κάνει λάθος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Παπαδόπουλος για να πληρωθεί με τα 170 εκατ. και ο παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας, ευτυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Πράγματι δεν κατάλαβε τι θα πληρώσει ο υφυπουργός.
Δεν είχε και πολύ σχέση με τους αγρότες, και δεν κατάλαβε ο άνθρωπος, τι να τον κάνουμε;

Ας δούμε τώρα το... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της πληρωμής

Έγκριση πίστωσης ύψους 170 εκατ. ευρώ για το 2009, για την πληρωμή γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων σε αγρότες

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη η έγκριση πίστωσης ύψους 170 εκατ. ευρώ για το έτος 2009, για την πληρωμή γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων σε αγρότες, σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία σειρά μέτρων όπως:

Βιολογική Γεωργία

Βιολογική Κτηνοτροφία

Εκτατικοποίηση κτηνοτροφίας

Προστασία των ευαίσθητων στα Νιτρικά περιοχών

Μακροχρόνια παύση της εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών

Διατήρηση απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων

Διατήρηση εκτατικών καλλιεργειών που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση

Αποκατάσταση αναβαθμίδων

Προστασία υγροτοπικών συστημάτων

Προώθηση γεωργικών πρακτικών για την προστασία της άγριας ζωής

Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας

Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας

Προστασία Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου κ.α

Γενικός στόχος των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων είναι η στήριξη μεθόδων γεωργικής παραγωγής που αποσκοπούν:

· στην προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και των φυσικών του πόρων

· στη διατήρηση της βιοποικιλότητας ιδίως των γενετικών πόρων

· στη διατήρηση του γεωργικού τοπίου και των χαρακτηριστικών του.

Ειδικότερα, πρόκειται για παρεμβάσεις υπέρ της προστασίας του εδάφους και των νερών, υπέρ της διατήρησης παραδοσιακών καλλιεργητικών πρακτικών, της προώθησης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και την διάδοση καλλιεργητικών μεθόδων και τεχνικών που στοχεύουν στην εξοικονόμηση των υδατικών πόρων.

Στην ανωτέρω δαπάνη συμμετέχει το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Γεωργικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ποσοστά συμμετοχής όπως αυτά ορίζονται στον εκάστοτε χρηματοδοτικό πίνακα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προσεχώς ...........Κάμερες

Πατριώτες τέλος τα ψέματα!
Έχετε παρατηρήσει κάτι σαν μεταλλικά φανάρια στην άκρη του δρόμου; είναι οι κάμερες και αυτήν την στιγμή κυκλοφορούν με μαύρη σακούλα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν σε λειτουργία οι κάμερες ελέγχου που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του Δρόμου Λαμίας Άμφισσας.
Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν από Λαμία μέχρι Μπράλο.
Απομένουν οι τελικές ρυθμίσεις του λογισμικού του προγράμματος που θα καθορίζουν τα ανώτατα όρια ταχύτητας αλλά και το σύστημα φωτογράφισης.
Κάντε χωρίστρα να είστε περιποιημένοι και να έχετε χρήματα στο πορτοφόλι.
Οσα χρήματα βέβαια και αν μαζέψουν να είστε σίγουροι ότι δεν θα τα δώσουν στους δρόμους του Νομού μας μπας και τρέξουμε λίγο παραπάνω.
Οι δικοί μας οι δρόμοι φαίνεται έχουν κηρυχθεί " διατηρητέοι" και τους έχουν για να πουλούν στηθαία και μάτια της γάτας.
Όποιος δει πρώτος να βγάζουν τις σακούλες ας ειδοποιήσει.

Τι έγινε ρε παιδιά πάει και ο Λιθάνθρακας; Τι θα γίνουν αυτοί που θέλουνε να γίνουμε εξαγωγείς ενέργειας;

Φρένο στο λιθάνθρακα - οι πολίτες μπορούν να επιβάλλουν λύσεις
Από τους πολίτες κατά του Λιθάνθρακα.

Με αφορμή δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη, οι “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα” εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο τύπου:

Μια σημαντική εξέλιξη συνιστούν οι δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, στο πλαίσιο της παρουσίασης των δράσεων του ΥΠΑΝ, για το 2009. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

“Την έναρξη εθνικού διαλόγου με τη συμμετοχή των κομμάτων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων για το ενεργειακό μείγμα της χώρας εξήγγειλε ο υπουργός ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2009.

Στόχος του διαλόγου θα είναι να αποφασιστούν με συναίνεση τα ποσοστά συμμετοχής των διαφόρων καυσίμων, καθώς και των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, προκειμένου να αναθεωρηθεί η σχετική μελέτη του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής.

Ο διάλογος, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη θα πρέπει να στηριχθεί σε τεχνοκρατική βάση. Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα σταματήσουν όλες οι επενδύσεις για την εγκατάσταση λιθανθρακικών μονάδων. Θέλω να είμαι σαφής, η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει το πρόγραμμα ίδρυσης μονάδων λιθάνθρακα, θα συζητήσουμε άμεσα με το ΣΕΕΣ τις εναλλακτικές μεθόδους με έμφαση στο φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ’, είπε ... χαρακτηριστικά.”

Οι εξαγγελίες αυτές, ανεξάρτητα από δεύτερες σκέψεις που μπορεί να τις προκάλεσαν, αποτελούν μια σημαντική αναδίπλωση και μια τεράστια επιτυχία του κινήματος κατά του λιθάνθρακα. Ενός κινήματος που αναπτύχθηκε, κυρίως, στις περιοχές - υποψήφιες για εγκατάσταση λιθανθρακικών μονάδων - και αγκάλιασε μεγάλο μέρος της χώρας, με τη συνδρομή του πανελλαδικού δικτύου κινήσεων πολιτών “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”, περιβαλλοντικών οργανώσεων, πολιτικών δυνάμεων κ.ά..

Η εξέλιξη αυτή επιβάλλει μια ριζική αναπροσαρμογή του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, με τρόπο που θα απαντά σε καίρια και ανεπίλυτα ζητήματα, όπως:

*
η σαφής και αιτιολογημένη αποτύπωση των πραγματικών (σημερινών και μελλοντικών) αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια, με διάθεση αμφισβήτησης καθιερωμένων στρεβλών “αναπτυξιακών” προτύπων
*
ο προσδιορισμός και η εφαρμογή δεσμευτικών πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας, γεγονός που μπορεί να διαφοροποιήσει ριζικά τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας
*
η αντιμετώπιση της υπάρχουσας σκληρής πραγματικότητας των λιγνιτικών περιοχών και η εφαρμογή σχεδίου σταδιακής απεξάρτησης από το λιγνίτη
*
η κατηγορηματική απόρριψη της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, σαν εναλλακτικής λύσης
*
η αποτροπή της ανεξέλεγκτης χρήσης του φυσικού αερίου, καθώς και της δημιουργίας ενός νέου τεράστιου ενεργειακού κέντρου, σαν αυτό που έχει αρχίσει να υλοποιείται στην περιοχή της ανατολικής Στερεάς και, ιδιαίτερα, της Βοιωτίας

Τέλος, και ανεξάρτητα από τη θετική τροπή στο θέμα του λιθάνθρακα, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο συντελέστηκε αυτή η μεταστροφή. Με μια διαδικασία πίσω από κλειστές κουρτίνες, μακριά από την κοινωνία και με απουσία της οποιασδήποτε δημόσιας διαβούλευσης. Με μια διαδικασία που αμφισβητεί, για μιαν ακόμη φορά, την αξιοπιστία του ΣΕΕΣ και της ΡΑΕ, που μέχρι σήμερα υπερασπίστηκαν, με λόγια και έργα, την επιλογή του λιθάνθρακα. Για το λόγο αυτό, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο, τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιοι πολιτικοί είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια διαφορετική λογική στον τομέα της ενέργειας. Όπως κρατάμε, επίσης, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας το ενδεχόμενο, ένας άλλος υπουργός, κάποια άλλη στιγμή, για τους δικούς του λόγους, να αποφασίσει ξαφνικά ότι ο λιθάνθρακας ή η πυρηνική ενέργεια είναι κάτι αναγκαίο και χρήσιμο.

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα ζητήματα της ενέργειας με την ίδια προσοχή, έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή (όπως κάναμε μέχρι τώρα) να παρέμβουμε. Μεταφέροντας το στίγμα των ενεργών πολιτών και τη διάθεση για ένα ριζικό αναπροσανατολισμό του ενεργειακού σχεδιασμού.

Αντίθετη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στον αποκλεισμό του λιθάνθρακα (απο Καθημερινή)
Την αντίθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να αποκλείσει το λιθάνθρακα από το ενεργειακό μίγμα της χώρας διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Αρχής κ. Πανάγος από το βήμα ημερίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας με θέμα «η σημερινή θέση και το μέλλον της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα». Ενδιαφέρον έχει και η θέση του κ.Μίχαλου στην ίδια ημερίδα "Παρά το μικρό της μέγεθος, η ελληνική αγορά παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές, λόγω και της γεωγραφικής της θέσης και των μεγάλων διεθνών ενεργειακών συμφωνιών και έργων που εξελίσσονται παράλληλα.Η δημιουργία συμμαχιών με δυνάμεις της ευρωπαϊκής αγοράς και ο εξωστρεφής προσανατολισμός, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του θεσμικού περιβάλλοντος, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη δυναμική ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Μίχαλος."

Αίτηση σύγκλισης Νομαρχιακού Συμβουλίου απο την Κίνηση για την σωτηρία της Γκιώνας και η απάντηση της Νομαρχίας


Αρ. Πρωτ: 2009-0201
Γκιώνα, 4 Φεβρουαρίου 2009
ΠΡΟΣ: Τον ΝΟΜΑΡΧΗ και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η εξουσιοδοτημένη επιτροπή από την Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Δήμου Γραβιάς, που έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2008 στον Αποστολιά Γραβιάς, ζητά από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τον Νομάρχη Φωκίδας έκτακτη σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την ΣΩΤΗΡΙΑ της ΓΚΙΩΝΑΣ και των χωριών της, από τις φοβερές καταστροφές που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται. Επισυνάπτεται και ... σχετική ανακοίνωση – ψήφισμα της Συνέλευσης.

Επιπλέον την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008 έγινε προσπάθεια εμπρησμού του σπιτιού του μέλους μας Στέφανου Κόλλια, στην Καλοσκοπή, από αγνώστους μέχρι στιγμής εμπρηστές. Επισυνάπτουμε επίσης σχετική μας ανακοίνωση.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

Για να διαβάσετε την απάντηση της Νομαρχίας πατήστε επάνω στην σελίδα

Θέση εργασίας ΠΕ Ηλεκτρονικών στους Δελφούς

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 24 2-2-2009
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210 3312781-5
Δείτε το ΦΕΚΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δείτε το .... ΦΕΚ της προκήρυξης 24 2-2-2009 στο Εθνικό Τυπογραφείο

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

1 Πτυχίο ή δίπλωμα Ηλεκτρονικού Μηχανικού ή Ηλεκτρονικής και Μηχανικών
Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Μη−
χανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο
πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμ−
μάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδι−
κότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π)
ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος
τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας*.
X Χ
2 Άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτ−
λου σπουδών. Χ Χ
3 Εμπειρία Ηλεκτρονικού τουλάχιστον δύο (2) ετών. Χ Χ
4 Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Χ −
5 Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: ι) επεξεργασία κειμένων, ιι) υπολογι−
στικά φύλλα και ιιι) υπηρεσίες διαδικτύου.