Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Θέσεις εργασίας στα ΕΛΤΑ Ιτέας και Λιδορικίου

Οι θέσεις είναι για:
ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Εποχιακό Προσωπικό)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. ΚΑΤ. ΙΤΕΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. ΚΑΤ. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 27/1/2009

Στο Κατάστημα Πανεμπορική στην Ιτέα υπάρχει αναρτημένη ανακοίνωση με την οποία ζητούν γυναίκα και άνδρα μέχρι 35 ετών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για πληροφορίες απευθυνθείτε στο κατάστημα.

Το " Μήδέν είς το πηλίκο" και τα γαυγίσματα

Επειδή μερικοί παραπονιούνται, η Ιστοσελίδα μας προσφέρει πλουραλισμό.
Δείτε ...το πλούσιο πολιτικό έργο!!! που γίνεται στον Νομό μας και χαρείτε την διεκδίκηση ποιος θα πάρει τα εύσημα.
Το ΠΑΣΟΚ τα έκανε, ή η Ν.Δ.;
ΤΕΙ Αμφισσας, σε ποιόν να δώσουμε τα συγχαρητήρια, Παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας, η ψυχή τους βγήκε και ακόμα να πληρωθούν, ΒΙΟΠΑ Άμφισσας , δρόμος Αγία Ευθυμία - Λιδορίκι (μετ εμποδίων) και ένας ακόμα επαρχιακός δρόμος. Καμαρώστε τα έργα σας . Μπείτε στην σειρά εσείς που τσακώνεστε για να πάρετε το βραβείο σας.
Το ανέκδοτο είναι που τσακώνονται για την πατρότητα του Απόλυτου Μηδέν.
Ευτυχώς δεν διεκδικούν το σχέδιο πόλης της Ιτέας, να χαιρόμαστε ή να ανησυχούμε, λέτε να έχουμε ελπίδες, ή πάει αυτό ξεχάστε το;

Αγαπητοί αναγνώστες ηρεμήστε δεν είναι τίποτα, χαλαρώστε, πατήστε την λεξούλα περισσότερα... και απολαύστε κομματικό λόγο. Αν σας αρέσει να κάνουμε και άλλες τέτοιες αναρτήσεις, πάντως εμείς δεν αντέχουμε και πολύ.

Ευκαιριακού χαρακτήρα παρεμβάσεις δεν αρκούν για να καλύψουν την πολιτική απουσία του ΠαΣοΚ στο Ν. Φωκίδας
27/01/2009

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2009

Θέμα: Ευκαιριακού χαρακτήρα παρεμβάσεις δεν αρκούν για να καλύψουν την πολιτική απουσία του ΠαΣοΚ στο Ν. Φωκίδας

Όπως προκύπτει από πρόσφατες αναφορές στον τοπικό τύπο, το ΠαΣοΚ επιχειρεί όψιμα, με ευκαιριακού χαρακτήρα παρεμβάσεις και εθιμοτυπικές επισκέψεις, να καλύψει, όσον αφορά στα ζητήματα της Φωκίδας, αφενός την αδράνεια που το διακατείχε ως κυβέρνηση και αφετέρου την άγνοια και την αδιαφορία που το διακρίνει ως αντιπολίτευση.

Οι πολίτες γνωρίζουν, ωστόσο, ποια ήταν η κατάσταση της Φωκίδας το 2004 και ποια είναι σήμερα: Από το μονοψήφιο ποσοστό απορρόφησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας έχουμε επιτύχει σήμερα την πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος, εφαρμόζουμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας», ενώ υλοποιούμε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Παμφωκίς», προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ, μέσω του οποίου δημοπρατήθηκαν και ήδη εκτελούνται σημαντικά οδικά έργα προσπέλασης του ορεινού τμήματος του νομού μας.

Παράλληλα, κατασκευάζονται οι δρόμοι Αγίας Ευθυμίας – Λιδωρικίου και Αγίου Αθανασίου – Καστριώτισσας, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανοικτή διαδικασία ανάθεσης της μελέτης «Βελτίωση κατά τμήματα Ε.Ο. Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Όσον αφορά στα βιοτεχνικά πάρκα του νομού μας, ήδη εγκαθίστανται οι πρώτες επιχειρήσεις στο ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, μετά την αντιμετώπιση χρονίων και δυσεπίλυτων προβλημάτων, ενώ για εκείνα της Ιτέας και της Γραβιάς προωθούνται σχετικές μελέτες μέσω του «Παμφωκίς».

Εντύπωση προκαλεί η κριτική του ΠαΣοΚ ειδικά για το Τμήμα ΤΕΙ Άμφισσας, το οποίο παραδόθηκε το 2004 ως «ίδρυμα – ταμπέλα», χωρίς υποδομές και προοπτικές, εν τέλει, δε, χωρίς σπουδαστές. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η μετεξέλιξη του Τμήματος από «Τουριστικών Επιχειρήσεων» (Η υπεύθυνη παιδείας του ΠαΣοΚ πρότεινε το Τμήμα να παραμείνει ως έχει και να στραφεί στη ρωσική αγορά, εκπαιδεύοντας τους σπουδαστές στη ρωσική γλώσσα!) σε «Εμπορίας & Διαφήμισης», ενώ αναμένεται σύντομα η παράδοση της νέας μελέτης του κτιρίου του ιδρύματος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Δρομολογείται, επίσης, η λειτουργία του Κέντρου Στήριξης ΑμεΑ Άμφισσας, μετά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, αφού η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, που είχε προγραμματίσει την κατασκευή του, δεν το ενέταξε στα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αλλά σε έναν νέο τύπο δομών, για τον οποίο δεν υπήρχε καν θεσμικό πλαίσιο!

Σε διαρκή συνεργασία με τη Ν.Α., τους Δήμους και τους αναπτυξιακούς φορείς του νομού μας προωθούμε σύγχρονες και εφαρμόσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση χρονίων προβλημάτων και τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης προοπτικής για τους πολίτες της Φωκίδας. Η προσχηματική κριτική του ΠαΣοΚ, επιβεβαιώνει την άγνοιά του επί των ζητημάτων του τόπου μας και την κοινή πεποίθηση ότι αυτός αποτελεί για το εν λόγω κόμμα νομό χαμηλής προτεραιότητας, είτε ευρίσκεται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Η "ανταλλαγή "


H Κινηματογραφική λέσχη Άμφισσας
έχει προγραμματίσει δύο προβολές
την Κυριακή στις 6μμ και στις 9μμ
στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
με την ταινία η Ανταλλαγή.
Διαβάστε λίγα λόγια
για την ταινία
δείτε και
το τρέιλερ της ταινίας.
...

Η Ανταλλαγή (Changeling)
To θέμα: Η ηρωίδα ζει στο Λος Άντζελες του 1928. Μια μέρα, καθώς επιστρέφει από τη δουλειά της, συνειδητοποιεί πως ο 8χρονος γιος της έχει εξαφανιστεί. Σημεία ζωής από πουθενά και έτσι καταφεύγει στην αστυνομία. Πέντε μήνες αργότερα, της ανακοινώνεται πως το παιδί της βρέθηκε. Εκείνη διαπιστώνει με φρίκη ότι το παιδί που της παραδίδουν δεν είναι το δικό της.

Το φιλμ: Όλα σε ένα και συμφέρει και πολύ. Αν ήταν άλλος ο σκηνοθέτης, θα μιλούσαν όλοι για εξωφρενικό μελό ή για το ότι θέλει να τα χωρέσει όλα σε ένα. Ο Κλιντ Ίστγουντ όμως είναι άλλη ιστορία. Και μας παραδίδει, ύστερα από μήνες ξηρασίας, ένα καλό παραδοσιακό Χόλιγουντ, με την Αντζελίνα Τζολί στην καλύτερη μετα-οσκαρική εμφάνισή της εδώ και οκτώ χρόνια. Και ως ερμηνεύτρια αλλά και ως σταρ, στα χέρια του Ίστγουντ αποπνέει κάτι το κλασικό. Σε κάποια σημεία που πάει να κάνει παλιό, έρχεται η σκηνοθεσία του Κλιντ και το ανατρέπει. Η ταινία της εβδομάδας.
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί κ.ά.

Οι νέοι Αντινομάρχες του Νομού Φωκίδας

Είχαμε γράψει για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τον ένα Αντινομάρχη, τελικά αλλάξαν οι Αντινομάρχες στην Νομαρχία Φωκίδας.

Έτσι:

Ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Νικόλαος Φουσέκης σύμφωνα με την αρ.31/12-1-2009 ορίζει Αντινομάρχες για το έτος 2009 τους κατωτέρω κατά σειρά Νομαρχιακούς Συμβούλους:

α) Παναγιώτα Λαΐνη-Κολλιαλή
β) Δημήτριο Ιντέρνο

Απο την Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας ‘’ Η ΑΡΤΕΜΙΣ’’

Η Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας ‘’ Η ΑΡΤΕΜΙΣ’’ μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα

"Σας απευθύνουμε έκκληση για συγκέντρωση υπογραφών για τη σωτηρία του Κορινθιακού.
*Εαν έχετε ήδη υπογράψει διαδώστε το όσο περισσότερο μπορείτε*.
Είναι ΕΠΕΙΓΟΝ και ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ. Σας ευχαριστούμε.

Πολλοί γνωρίζετε ότι η Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας « Η ΑΡΤΕΜΙΣ» έχει προσφύγει στο Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία στον κλειστό κόλπο της Αντίκυρας μιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 412MW.
Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για την 11η Φεβρουαρίου 2009.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ»
ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη συντονισμένη επίθεση ολοκληρωτικής καταστροφής του Κορινθιακού κόλπου …
που μεθοδεύεται με :
• Τη δημιουργία ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στον κόλπο της Αντίκυρας με:...
- μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 334MW -ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία)
- μονάδα με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 412 MW -εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας- και που ανοίγει το δρόμο σε
- μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιθάνθρακα ισχύος 600MW. (Θετική γνωμοδότηση ΡΑΕ).
- ενώ σχεδιάζεται και τέταρτη μονάδα με καύσιμο φυσικό αέριο
• Την εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 422 MW στον κόλπο της Θίσβης (υπό κατασκευή).
• Την κατασκευή τεράστιων λιμενικών εγκαταστάσεων στην Θίσβη και στην Αντίκυρα για την εξυπηρέτηση των εμπορικών και των “καρβουνάδικων” καραβιών.
• Την μετατροπή όλης της Βοιωτίας σε χώρο ανεξέλεγκτης βιομηχανικής εγκατάστασης
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ:
► Θάλασσα παράνομου και ασύδοτου πλουτισμού των πολυεθνικών εταιριών και των ολίγων, σε βάρος της υγείας, της ψυχής και της αξιοπρέπειας μας,
► Θάλασσα υδάτινος δρόμος, χαβούζα σαπιοκάραβων, φορτωμένων με χιλιάδες τόνους εισαγόμενου κονιορτοποιημένου λιθάνθρακα και άλλων χημικών.
► Θάλαμος αερίων λόγω των εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων του αζώτου και του θείου, αιωρουμένων σωματιδίων και τέφρας, που θα εκπέμπονται μαζί με θερμότητα από τις ενεργειακές μονάδες, ενισχύοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλάζοντας το κλίμα όλης της περιοχής, προκαλώντας όξινη βροχή, βλάπτοντας εγκληματικά την υγεία των κατοίκων.
► «Νεκρή θάλασσα» λόγω της συνεχιζόμενης απόθεσης εκατοντάδων χιλιάδων τόνων ετησίως κόκκινης λάσπης, βαρέων μετάλλων και καρκινογόνων ουσιών και των τεράστιων ποσοτήτων νερού για την ψύξη των βιομηχανιών που θα αυξήσουν τη θερμοκρασία της θάλασσας και θα εξαφανίσουν τους έμβιους οργανισμούς.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Είμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στο δικαστικό αγώνα της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας ‘’ Η ΑΡΤΕΜΙΣ’’ γιατί:
Θέλουμε τον Κορινθιακό γαλάζιο, θάλασσα επικοινωνίας, θάλασσα συνεργασίας, θάλασσα ανάπτυξης για όλους τους ανθρώπους του.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Διεκδικούμε άμεσα αυστηρό καθεστώς προστασίας
ΟΧΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ