Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Η αγροτική κινητοποίηση στην Άμφισσα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αγροτική κινητοποίηση στην Άμφισσα και κατέληξε στο κτήριο της Νομαρχίας . Εκεί εισήλθαν οι αγρότες μέσα στην Νομαρχία, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και επεδίωξαν συνάντηση με τον Νομάρχη.
Κατόπιν πήγανε στα γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας όπου συζήτησαν τα αιτήματά τους με τους Γεωπόνους της Διεύθυνσης.
Προειδοποίησαν οτι δίνουν τρείς ημέρες διορία για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αλλιώς θα κάνουν μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.
Βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι οι τιμές των αγροτικών προίόντων και η καθυστέρηση στην πληρωμή του προγράμματος του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα και στην Φωκίδα


Αντιγράφουμε από τον Ριζοσπάστη

Στη Φωκίδα

Στον δρόμο του αγώνα βρίσκονται και οι μικρομεσαίοι αγρότες της Φωκίδας, που την Δευτέρα και αυτοί θα πραγματοποιήσουν, στις 9 το πρωί συγκέντρωση, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, στην είσοδο της πόλης της Αμφισσας και μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το κτίριο της Νομαρχίας. Μαζί τους, όπως και στην προχτεσινή μάζωξη, το ταξικό Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, η ΕΛΜΕ του νομού και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία. Στη συγκέντρωση καλούν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Ιτέας - Κύρας και Χρισσού καθώς και ο Αγροτικός Σύλλογος Ιτέας - Κύρας.