Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Νίκη του Αστέρα Ιτέας εκτός έδρας με 3 - 0

Με νίκη του Αστέρα Ιτέας επι του Θησέα Αγριάς εκτός έδρας με 3-0 έκλεισε ο πρώτος γύρος της Δ΄εθνικής για την Ομάδα της Ιτέας.
Μετά το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 29 βαθμούς έχοντας επιτύχει 8 νίκες 5 ισσοπαλίες και 4 ηττες.
Πρώτη στον πρώτο γύρο τερμάτισε η ομάδα του Τύρναβου 2005 με 41 βαθμούς, δεύτερη η ομάδα των Τρικάλων με 39 βαθμούς και τρίτη η ομάδα του Πυργετού Λαρίσης με 38 βαθμούς.

Παρουσίαση Βιβλίου στην Λαμία

Την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, στις 8μμ, στο βιβλιοπωλείο «Οιωνός» (Κολοκοτρώνη 11, Λαμία 35300, τηλ. 22310-67276) θα παρουσιαστεί «Το Ημερολόγιο ενός πατέρα 2/ Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει – Από τα πρώτα βήματα μέχρι το σχολείο» (Κριτική)

Το βιβλίο έχει γραφεί απο τον Γνωστό Δημοσιογράφο απο τα Καστέλια Κώστα Στοφόρο

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, θα γίνει μια προσπάθεια για την ενημέρωση των γονιών πάνω σε θέματα διατροφής και εκπαίδευσης, από εκλεκτούς ομιλητές:

Η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ν. Φθιώτιδας Βασιλική Καπέλλου, θα μιλήσει με θέμα:
«Οι Σχολές Γονέων και η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια»

Η Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Ασημένια Κούσουλα, θα μιλήσει για το «πως οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες»

Τέλος, η Παναγιώτα Χουλιάρα – Σιδερά, Εκπαιδευτικός, στην ομιλία της «Παιδί, Σχολείο, Οικογένεια» θα αναλύσει ζητήματα που αφορούν στη σχέση του παιδιού και της οικογένειας με το σχολείο.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν οι αρχές και οι σχετικοί φορείς του νομού Φθιώτιδας.

Λίγα λόγια για το βιβλιοπωλείο

Η αγάπη και η ευαισθησία για τον κόσμο του βιβλίου σε συνδυασμό με την πείρα και την γνώση ώθησαν τον Γιάννη Κούτρα να δημιουργήσει τον Απρίλιο του 2002 το Βιβλιοχώρο Οιωνό. Ο Οιωνός δημιουργήθηκε στο πρότυπο των βιβλιοχώρων που απαιτεί η εποχή μας με άπλετους χώρους, λιτές γραμμές, φιλικά υλικά, φως, χρώμα και ήχο.Ο Οιωνός, πέρα από το ρόλο που εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην πόλη της Λαμίας, προσφέρει την ζεστασιά του καλού βιβλίου σε συνδυασμό με έναν καφέ, ένα τσάι, ή ένα ποτό σε ώρες χαλάρωσης.Διότι Οιωνός σημαίνει και ανθρώπινη επικοινωνία.