Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Πάνος Μητσόπουλος

Ο Πάνος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Ιτέα το 1965.
Το !998 αποφασίζει να εγκαταλείψει την εργασία του και την χώρα μας και πηγαίνει στην Ολλανδία ακολουθώντας το πάθος του για την ζωγραφική. Το 2004 αποφοίτησε από την Ακαδημία Rietveld στο Άμστερνταμ.

Τα τελευταία χρόνια δούλεψε επάνω στο θέμα: «Ευχάριστο κλουβί», όπου παραλληλίζει τη ζωή ενός καναρινιού κλεισμένου σε κλουβί, με τη μοντέρνα ζωή στις μητροπόλεις.
Χρησιμοποιεί και εξερευνά, με διαφορετικούς τρόπους, το ανοιχτό κίτρινο χρώμα του καναρινιού, που είναι κλειδωμένο μέσα στο κλουβί.

Τελευταία εργάζεται με το σχήμα του κίτρινου τραπεζίου, σαν μια βάση στον καμβά για τις δημιουργίες του. Δημιουργώντας μια σκηνή με μπάρες που είναι δύσκολο να δεις και που πολλές φορές είναι μπροστά και άλλες πίσω .

Εξισορροπούσες σκιές και ... κατασκευές κλουβιών, μερικές φορές άνετες, που επιπλέουν στο χώρο, σαν να προσπαθούν μάταια να μπουν η μία μέσα στην άλλη.

Η δουλειά του Πάνου Μητσόπουλου εκφράζει αντίσταση και αστάθεια και αντανακλά την απελευθέρωση που υπάρχει σε μια μετάβαση ή σε μια αλλαγή στη ζωή.

Το Φθινόπωρο που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε με το γνωστό Αμάξι Ντεσεβώ να κυκλοφορεί στην πόλη μας, χάρη σε μια έκθεση που οργάνωσε με αφορμή στην Δεκαετή παραμονή του στην Ολλανδία σε συνεργασία με τον Δήμο Ιτέας.

Το θέμα της έκθεσης ήταν ο διχασμός ανάμεσα στην διατήρηση των 2,5 χιλιάδων χρόνων πολιτισμού και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από την εκμετάλλευση του βωξίτη τόσο κοντά στο «Δελφικό Τοπίο» και πραγματοποιήθηκε στο παλιό εργοστάσιο ελαιών του κ. Τριαντάφυλλου Κονιάκου.
Περισσότερα έργα και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα του

Ανασχηματισμός, φεύγει ο Αλογοσκούφης έρχεται ο Μπούγας

Πάει ο Αλογοσκούφης, λίγο τα δομημένα ομόλογα και το φάγωμα των χρημάτων των ταμείων, λίγο η γυναίκα του που πήρε την διαχείριση στα ακίνητα του ΟΤΕ μέσω Deutsche Telecom, λίγο οι εξυπηρετήσεις στους τραπεζίτες. Τον έδιωξε μπας και σωθεί ο Καραμανλής.

Ας θυμόμαστε για αποχαιρετισμό, τον Αλογοσκούφη να τραγουδάει Έρικ Κλάπ(φ)τον



Η Φωκίδα όμως δεν είναι τόσο λυπημένη γιατί ο Βουλευτής του νομού Μπούγας έγινε υπουργός, υφυπουργός Ανάπτυξης για την ακρίβεια.

Γλέντι λοιπόν και ας τραγουδήσουμε και εμείς σαν τον Αλογοσκούφη στα Αγγλικά



Το μόνο πρόβλημα είναι οτι οι Αρμοδιότητες του Νέου υφυπουργού σχετίζονται άμεσα με την περιοχή. Τα μεταλλεία και οι ανεμογεννήτριες γίνονται πλέον αρμοδιότητές του. Στο χέρι του θα είναι να μην καταστρέψει τον τόπο, ή να τον καταστρέψει τελείως για χάρη αυτών που τον έκαναν υπουργό.
Ελπίζω τον λογαριασμό από το γλέντι να μην τον πληρώσουμε εμείς.