Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Πολύ βροχερός ο καιρός σήμερα στην Ιτέα, ενώ η θάλασσα βγήκε στην στεριά

Πολύ βροχερός ήταν σήμερα ο καιρός στην Ιτέα, έβρεχε συνεχώς από το πρωί,ενώ κατά διαστήματα οι καταιγίδες ήταν πολύ έντονες. Οι βροχές και οι καταιγίδες ήταν έντονες και στα υπόλοιπα μέρη του Νομού.
Ο κυματισμός της θάλασσας ήταν πολύ έντονος με αποτέλεσμά να πλημμυρίσει η παραλιακή ζώνη της Ιτέας, από την θάλασσα που βγήκε στην στεριά. Βλέπετε παρακάτω φωτογραφίες με τα πλημμυρισμένα τραπεζάκια των καταστημάτων, με τα παγκάκια να είναι μέσα στα νερά και με την μοναδική παιδική χαρά της πόλης να έχει μετατραπεί σε .... λίμνη.

5 σχόλια:

  1. έλεος πια με αυτή την παιδική χαρά...

    πείτε και κάτι άλλο.

    για τα φρεάτια των αγωγών ομβρίων που είναι πάντα βουλομένα και πλημμυρίζουν οι δρόμοι για παράδειγμα.

    για τους ασυνείδυτους οδηγούς που ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι νερά, τρέχουν σαν τρελοί και μουσκεύουν (λασπώνουν ενίοτε) τον άτυχο πεζό του διπλανού πεζοδρομίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να μου πεις αν είδες πουθενά στην Ελλάδα κανένα Δήμο με το μέγεθος της Ιτέας να μην έχει ούτε μία παιδική χαρά.
    Δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα, είμαστε μοναδικό φαινόμενο πόλης προς αποφυγήν.
    Μήπως για το χορευτικό που δεν αξιώθηκε ακόμα ο Δήμος να λειτουργήσει θέλεις να αναφέρουμε κάτι, ή θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο για να δείξουμε.
    Οι ασυνείδητοι πολίτες όμως δημιουργούνται καθημερινά, απο τις χαριστικές ρουσφετολογικές πρακτικές που τους κάνουν να νομίζουν ότι διαφέρουν απο τους υπόλοιπους.
    Θα σταματήσουμε να αναφέρουμε τα θέματα που απασχολούν τους δημότες, μόνο όταν αυτά διορθωθούν.
    Αν θέλεις να προσθέσεις κι άλλα θέματα είσαι καλοδεχούμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, εντάξει γιατί τσαντίζεσαι, τα γράφεις εσύ.
    Μπορεί να 'χουν μια εμμονή με την παιδική χαρά οι άνθρωποι, αλλά δεν σ' εμποδίζει κανένας να θέσεις τα δικά σου ζητήματα, αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά.
    Κάποιοι έχω παρατηρήσει ότι ήδη το κάνουν και σε αυτό το blog κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο.
    Πρέπει να μάθουμε ν' αντιμετωπίζουμε διαφορετικά το διαδίκτυο από τ' άλλα ΜΜΕ, γιατί είναι διαφορετικό.
    Είναι διαδραστικό μέσο, δέχεσαι και παρέχεις πληροφορία, δεν είσαι παθητικός δέκτης όπως ας πούμε μπρος στην τηλεόραση.
    Στο κάτω κάτω μπορείς ακόμα και να φτιάξεις το δικό σου blog, τσάμπα είναι, και να γράφεις ότι γουστάρεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οκ λοιπόν, να σας αναφέρω ενδεικτικά 2-3 θεματάκια που μπορεί να μην έχουν το ειδικό βάρος της παιδικής χαράς, αλλά απασχολούν τους ιτιώτες.

    το βιολογικό καθαρισμό, που δε λειτούργησε ποτέ ουσιαστικά από την δημιουργία του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ακτές που κολυμπούμε.

    το ημιτελές αποχετευτικό δίκτυο της κίρρας.

    την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση που μας προσφέρουν απλόχερα τα μεταλλεία με τις εγκαταστάσεις τους στο λαρνάκι, "Δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα, είμαστε μοναδικό φαινόμενο πόλης προς αποφυγήν".

    την έντονη οικιστική πίεση των τελευταίων ετών που μας οδήγησε σε αυτό το 'υπέροχο' παραλιακό μας μέτωπο, με τα εξαίσια πολυόροφα, σύγχρονα οικοδομήματα.

    αυτά είναι ας πούμε τα λίγο πιο σοβαρά, κατά τη δική μου κρίση, σε σχέση με τα άλλα που ανέφερα στο πρώτο μου σχόλιο και στα οποία πιστεύω πως εντάσσεται και το θέμα της παιδικής χαράς.

    πολύ σοβαρό και ενδιαφέρον επίσης θέμα είναι και αυτό που αναδείξατε σήμερα με τα εργατικά ατυχήματα στο εργοστάσιο, για το οποίο υπάρχει άγνοια στην κοινωνία της περιοχής και ας εργάζονται εκεί πολύ συμπολίτες μας.

    και μία συμβουλή, όχι τόσο αμυντική και απολογιτική στάση σε κάθε κριτικό σχόλιο.
    δεν είναι όλοι όσοι εκφέρουν διαφορετική άποψη σε αυτό το blog, εγκάθετοι της ντόπιας καθεστυκίας τάξης. ούτε είμαστε όλοι ασυνείδητοι πολίτες όμως δημιουργούμαστε καθημερινά, από τις χαριστικές ρουσφετολογικές πρακτικές που μας κάνουν να νομίζουμε ότι διαφέρουμε απο τους υπόλοιπους.

    πολύ ελιτίστικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε.
    Τα προβλήματα που θέτεις είναι πράγματι σοβαρά και πολλές φορές έχουν απασχολήσει την ιστοσελίδα μας.
    Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε σαν κύριο θέμα μια φωτογραφική βόλτα στην παραλία της Ιτέας σε συνθήκες θαλασσοταραχής. Αυτή ήταν και η κεντρική φωτογραφία.
    Δεν είχε κέντρο την παιδική χαρά, αλλά δεν μπορούσαμε να μην την σχολιάσουμε μιας και η κατάσταση που παρουσιάζει όπως την δείχνουν οι φωτογραφίες είναι άξια σχολιασμού.
    Εμείς δεν πιστεύουμε οτι πρέπει να σιωπούμε είτε για τα μεγάλα θέματα είτε για τα μικρά. Δεν προλαβαίνουμε να τα θίξουμε όλα , για αυτό με χαρά θα προβάλαμε κάποιο δικό σας άρθρο που θα στόχευε προς αυτήν την κατεύθυνση.
    ελπίζουμε με την πάροδο του χρόνου να καλύπτουμε όλο και περισσότερα θέματα, στο δικό σας χέρι είναι αν θέλετε να βοηθήσετε σ αυτήν την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή