Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Πιέσεις για παραίτηση στον Αντινομάρχη Γιώργο Κατσαρέλη

Έχει γίνει γνωστή εδώ και ημέρες η εμπλοκή με την δικαιοσύνη του Αντινομάρχη Φωκίδας Γεώργιου Κατσαρέλη .
Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και του έχει επιβληθεί εγγύηση 20000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Οι κατηγορίες σχετίζονται με την περίοδο που ήταν Δασάρχης και τον χαρακτηρισμό εκτάσεων στην περιοχή Τουμπανάρια. ...
Η καθημερινή εφημερίδα της Φωκίδας "Ώρα της Φωκίδας" δημοσιεύει συνεντεύξεις πρώην αντινομαρχών που έχουν εκλεγεί με συνδυασμούς τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και επιχειρηματολογούν υπέρ της παραίτησης του Αντινομάρχη.
Ζούμε σε μια εποχή σκανδάλων και όποιος θέλει να είναι τοπικός άρχοντας δεν αρκεί να είναι τίμιος αλλά και να φαίνεται οτι είναι τίμιος.

Ζητείται οικογενειακός βοηθός για τον δήμο Ευπαλίου

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Εποχιακό Προσωπικό)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης...

ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 9/12/2008

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ» (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο «Μικρός» Αλέξης και οι «Μεγάλοι Αλέξανδροι»

«Κάποτε στη Πολιτεία των «Μεγάλων Αλεξάνδρων» ζούσε ένα μικρό παιδί. Ένα παιδί που αρμενίζοντας στη θάλασσα της εφηβείας έψαχνε το δικό του λιμάνι, τη δική του μοναδική ταυτότητα, τον εαυτό του… Έκανε όμως ένα μοιραίο λάθος. Δεν είχε ως πρότυπα τους «Μεγάλους Αλεξάνδρους» και συνήθιζε να έχει διαφορετικά όνειρα, προσδοκίες, στόχους, όπως και άλλοι «Μικροί» Αλέξανδροι της ηλικίας του.

Οι «Μεγάλοι Αλέξανδροι» συγκροτούσαν, ανέπτυσσαν τις δικές τους «Αυτοκρατορίες» καταστέλλοντας ενοχλητικά πολιτικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, χτίζοντας βωμούς αφιερωμένους στην υλική ευημερία, ανταλλάσσοντας περιουσίες και δομώντας ειδικές φρουρές προστασίας των ατομικών ιδιοκτησιών και των ...εν γένει συμφερόντων τους.

Οι άλλοι «Αλέξανδροι» που δόμησαν τη προσωπική τους ζωή στα πρότυπα των «Μεγάλων Αλεξάνδρων» δε μπόρεσαν να κατανοήσουν γιατί οι «Μικροί» Αλέξανδροι έχουν διαφορετικά πρότυπα και αξίες, γιατί θυμώνουν όταν κανείς δεν τους ακούει, γιατί αντιδρούν στη βία της επιβολής των προτύπων των «Μεγάλων Αλεξάνδρων».

Ως επιστήμονες της Πρόληψης, ασκούντες το λειτούργημα της υποστήριξης, αγωγής και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας των έφηβων – νέων, προβληματιζόμαστε και εξεγειρόμαστε απέναντι στην αναλγησία της Πολιτείας και την αδιαφορία της κοινωνίας απέναντι στα προβλήματα των «Μικρών» Αλεξάνδρων.

Αναρωτιόμαστε γιατί, αντί να προσπαθήσουμε να ακούσουμε, να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων ανθρώπων, καταστέλλουμε βίαια τη φωνή τους. Ίσως γιατί είναι ενοχλητικό να διαταράσσουν την ηρεμία μας. Όταν η κραυγή τους, η επιθετικότητα τους σπάει τη βιτρίνα της σιωπής για να προκαλέσει το ενδιαφέρον μας, ας κατανοήσουμε ότι η βία επιβολής των δικών μας αξιών και προτύπων δε μπορεί παρά να προκαλέσει επίσης βίαιη αντίδραση. Αυτή η πολιτική, κοινωνική, ψυχολογική κακοποίηση της νεότητας θα πρέπει επιτέλους να απασχολήσει την ελληνική κοινωνία.

Ας κλείσουμε τα μάτια για να επιστρέψουμε για λίγο στη δική μας εφηβεία, να ανασύρουμε από μέσα το δικό μας «Μικρό» Αλέξη και να τον ακούσουμε επιτέλους…
Το Δ.Σ. του Σωματείου

Όμορφη πόλη άσχημα καίγεσαι Γιωργος Σαρρής


Τραγούδι που γράφτηκε την βραδιά της δολοφονίας του 15χρονου