Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Ο Αστέρας Ιτέας έχασε απο τον ΑΟ Τρίκαλα με 3-1


ΕΝΑΣ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΜΕ ΣΤΟΦΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ, ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΜΕ 3-1
Του Κώστα Τσέκλημα
Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση, η καλή αμυντική λειτουργία και οι θετικές επεμβάσεις του Νικολαϊδη, όποτε χρειάστηκε… ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τον ΑΟΤ σε μια ακόμη εντός έδρας νίκη. Θύμα του αυτή τη φορά ο Αστέρας Ιτέας με 3-1.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι… μόνο βατός αντίπαλος δεν ήταν, παρά το ευρύ 3-1. Με καλό σύνολο, καλή κυκλοφορία και διάθεση στο δυνατό παιχνίδι, η Ιτέα έδειξε πως δίκαια αποτελεί έναν μεγάλο πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλο. Δεν είχε όμως το κάτι παραπάνω, που είχε ο ΑΟΤ και έφτασε στη νίκη.
Η εικόνα του παιχνιδιού... Πραγματικά εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για τον ΑΟΤ. Μολις στο 6' ο Γουβαλάρης ανέτρεψε τον Σαλταπίδα και ο διαιτητής κ. Μπαλατσούκας έδειξε πέναλτι. Ο Βαγγέλης Τσιούκας ανέλαβε την εκτέλεση, ξεγέλασε τον Καρανάσιο και έκανε το 1-0.
Η Ιτέα αντέδρασε και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Έχασε μάλιστα και μια σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 21ο λεπτό. Ο Καρτσακλής εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ από καλή θέση, ο Νικολαϊδης απέκρουσε, ο Βαλτογιάννης πήρε το ριμπάουντ και σούταρε απο πλάγια αλλά και πάλι ο Νικολαϊδης έπεσε και έδιωξε εντυπωσιακά.
Από εκείνο το σημείο και μετά... ο ΑΟΤ πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Στο 30' και ύστερα απο σέντρα του Τσιούκλη, ο Σαλταπίδας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καρανάσιος έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Μπαρουτσάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο κ. Μπαλατσουκας, με την υπόδειξη της κας Κολιάκη ακύρωσε το γκολ σαν οφσαιντ. Ο Μπαρουτσάκης όμως… ήθελε να σκοράρει και το έκανε στην επόμενη φάση όταν μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και απο καλή θέση πλάσαρε τον Καρανάσιο για το 2-0.
Το 2ο μέρος ξεκίνησε με την Ιτέα να αγγίζει το γκολ στο 47'όταν ο Νταλαπέρας έβγαλε τη συρτή σέντρα αλλά με κεφαλιά ο Πιπινίκας έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 66' όμως… ο Αραμπατζής με προβολή δεν αστόχησε και από κοντά έκανε το 2-1.
Η απάντηση … ήταν άμεση απο τους Τρικαλινούς και πιο συγκεκριμένα από Μπαρουτσάκη. Ένα λεπτό αργότερα από γέμισμα του Τσούκλη, ο «κυανέρυθρος» επιθετικός βρέθηκε σε επίκαιρη θέση με σουτ κεραυνο απο πλαγια θέση διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Η Ιτέα… αντί να παρατήσει το παιχνίδ, δείχνοντας απογοήτευση από αυτή την εξέλιξη, όχι μονο δε σταμάτησε να πιέζει αλλά έκανε και δυο επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Νικολαϊδη. Η μία ήταν στο 80' όταν μετά από φάουλ του Καρτσακλή, ο Νικολαϊδης μπλόκαρε δύσκολα με 2η προσπάθεια ενώ στο 87’ ύστερα από σέντρα του Πέττα και κεφαλιά του Σαχινίδη ο νεαρός πορτιέρο έπεσε και «καθάρισε» τη φάση.
Ο ΑΟΤ βλέπει τώρα πια το επόμενο παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου που… και αυτό θα είναι εντός έδρας. Με πιθανή νίκη και ένα «ευχάριστο» αποτέλεσμα στο ντέρμπι, Τύρναβος – Πυργετός, μπορεί να αποσπαστεί ακόμη πιο πολύ στη βαθμολογία.
Τρίκαλα: Νικολαϊδης, Κότσινας, Κακαζούκης, Μπαντάς, Ντάμπτσιος, Γεωργίου, Σαλταπίδας (64' Παπαστεριάδης), Τσιούκας Α. (50' Καραστέργιος), Τσιούκας Ε., Τσιούκλης, Μπαρουτσάκης (86' Καραϊσκος).
Ιτέα: Καρανάσιος, Αραμπατζής, Πέττας, Γουβαλάρης, Παππάς (46' Ξαγοράρης), Καρατσακλής (84' Καλδάρας), Βαλτογιάνης, Ζούρκος, Νταλαπέρας (75' Γιαννακόπουλος), Πιπινίκας, Σαχινίδης.
Η Έρευνα εφημερίδα των Τρικάλων